Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرتاب ماهواره نور به‌عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران توانایی افزایش عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران را دارد.

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سعید امینی؛ سوم فروردین ماه سال جاری ماهواره نور به‌عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران با ماهواره‌بر سه مرحله‌ای قاصد توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پرتاب و با موفقیت در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام دستاوردی بزرگ و تحولی نوین در عرصه فضایی برای ایران اسلامی محسوب می‌شود.

طبق آنچه سپاه پاسداران درخصوص عملکرد این پرتابگر پیشرفته منتشر کرده است، موشک مورد استفاده در این پروژه علمی با‌عنوان «ماهواره‌بر قاصد» دارای عملکرد سه‌مرحله‌ای بوده و ترکیبی از سوخت جامد و مایع را مورد استفاده قرار داده است. اتفاقی که گفته می‌شود ازجمله میراث‌های سردار شهید حسن طهرانی‌مقدم بوده و حالا عملیاتی شده است.

آشنایی با مأموریت ماهواره نور

سردار علی جعفرآبادی در رابطه با وظایف ماهواره نور اظهار می‌کند: «پرتاب این ماهواره بخشی از یک پازل بود که در این پازل قرار است عملیات‌های شناسایی، پشتیبانی راهبردی در عملیات‌های شناسایی، ارتباطی و ناوبری انجام شود و این همان ضرورت دستیابی به فضا است.»

وی با بیان اینکه ماهواره نور در کلاس ماهواره‌های لئو است که در ارتفاع ۴۳۰ کیلومتری قرار دارد، می‌گوید: «نخستین مأموریت این ماهواره شناسایی است، درحوزه دفاعی لازم داست که آگاهی موقعیتی و آگاهی وضعیتی از پیرامون خود وجود داشته باشد و سنسورهایی که روی این ماهواره نصب شده‌اند، این کار را انجام می‌دهند. در حوزه‌های غیردفاعی هم در مخاطرات طبیعی، سپاه همیشه نقش فعالی دارد که لازم است از این فعالیت‌ها پشتیبانی انجام شود. در جاهایی که امکان پرواز بالگرد یا پهپاد وجود نداشته باشد، این ماهواره‌ها هستند از ارتفاع چند 100 کیلومتری دید وسیعی دارند. مثلاً در سیل خوزستان آن‌قدر حجم سیل وسیع بود که امکان رصد تمام آن با پهپاد وجود نداشت و وجود ماهواره در آنجا کاملاً احساس می‌شد.»

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه این ماهواره روزانه ۱۶ بار به دور کره زمین می‌چرخد، افزود: «این کاری که در سپاه انجام شده یک ابرپروژه است که شامل ماهواره، ماهواره‌بر و ایستگاه‌های زمینی و مرکز کنترل ماهواره است که طی نقشه راه جامع و معینی پیش می‌رود.»

ارتباط پرتاب ماهواره نور با افزایش عمق استراتژیک جمهوری اسلامی

حسین کنعانی‌مقدم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا معتقد است که ماهواره نور عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران را در جهان افزایش می‌دهد و سپس می‌‌گوید: «یکی از مؤلفه‌های قدرت در نیروهای مسلح جهان، بحث تسلط بر فضا است و کشورهایی که قدرت تسلط بر فضا را به‌دست آورند و از فناوری ماهواره‌ای در بخش هوافضا، دانش ساخت و پرتاب آن بهره‌مند باشند، در رده یک کشور برخوردار از قدرت هسته‌ای قرار می‌گیرند.»

کارشناس مسائل سیاسی می‌افزاید: «با اقدامی که نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ساخت و پرتاب ماهواره نور انجام داد، در زمره ۹ کشور دارای فناوری ساخت و پرتاب ماهواره‌های نظامی قرار گرفته است و در دوره‌ای که دشمنان جمهوری اسلامی، مدام ما را تهدید می‌کنند، توانسته‌ایم این مؤلفه قدرت را کسب کنیم.»

** ژاپن، هند، روسیه، آمریکا، رژیم اشغالگر قدس، چین و دو کشور اروپایی پیش از این به فناوری ساخت ماهواره‌های نظامی دست یافته بودند.

پرتاب ماهواره و تضمین آینده قدرت دفاعی کشور

پرتاب ماهواره نور با استفاده از ماهواره‌بر قاصد، آن هم «بدون هیچ اطلاعی» و قرارگیری آن در مدار تعیین‌شده، نه تنها موفقیتی بزرگ برای طراحان و متخصصان نیروهای مسلح به‌ویژه سپاه پاسداران محسوب می‌شود، بلکه نشان می‌دهد همه تلاش‌ها و کارشکنی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی برای اخلال در روند ساخت ماهواره‌ها و ماهواره‌برهایی شکست خورده است.‌

این ماهواره بدون شک می‌تواند وظیفه هدایت تسلیحات هوشمند کشور را برعهده گرفته و با توجه به اینکه ماهواره‌های نظامی از امکانات ویژه‌ای همچون عکس‌برداری برخوردارند می‌توان گفت از امروز به بعد هر نقطه‌ای که توسط موشک‌های ایرانی هدف قرار بگیرد، تصاویر بدون روتوش آن خیلی زودتر در دسترس قرار خواهد گرفت.

از سوی دیگر در طول یکی دو سال گذشته مدل‌های جدید پهپاد شاهد ۱۲۹ با قابلیت هدایت ماهواره‌ای رونمایی شده بود و از آنجا که ایران ماهواره‌ای برای کنترل آن در فضا در اختیار نداشت این سئوال برای بسیاری از کارشناسان مطرح شده که دلیل وجود چنین امکاناتی در این پهپاد چیست؟ که شاید پاسخ آن امروز داده شده باشد. به هر حال، توانایی ساخت ماهواره نظامی و پرتاب آن در مدار مورد نظر، قدرت کشور را یک گام بلند و غیرقابل توصیف توسعه داده و می‌تواند دامنه هوشیاری و هدف‌گیری نیروهای نظامی کشورها را به صورت چشم‌گیر افزایش دهد .

انتهای پیام/4079/

منبع: آنا

کلیدواژه: فضا سعید امینی ماهواره نور ماهواره بر قاصد جمهوری اسلامی ایران پرتاب ماهواره نور ماهواره نظامی سپاه پاسداران ماهواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۹۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، با وجود عدم اخذ مجوز‌های لازم و عدم هماهنگی با راه آهن جمهوری اسلامی ایران، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه‌آهن ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران، آمادگی خود را برای حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند.

در پی اطلاع رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود که مجموعه موسوم به «کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان» بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوز‌های مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعداد ۱۰ واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این واگن‌ها در شمتیغ کرد و کوشید با فشار‌های رسانه‌ای و توسل به برخی ادعا‌های بعضاً کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با وجود ناپختگی و بی صداقتی انجام شده از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حُسن نیت، حمل بخش نخست محموله تجاری را روز پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت (آغاز کرد و این محموله روز شنبه گذشته (۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرد و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود به‌منظور حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوز‌های لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‎‌کند.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان برای رسیدن به استاندارد‌های مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوز‌های مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردر‌ها خواهد بود.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود به‌منظور کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • جزئیات مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران در دمشق
  • اطلاعیه سپاه پاسداران درباره شهدای حمله تروریستی اسرائیل
  • جزئیات مراسم چهلم شهید زاهدی و یارانش | سپاه اطلاعیه داد
  • مراسم چهلم شهید زاهدی و یارانش فردا برگزار می‌شود
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت