Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@03:01:08 GMT

اقتصادهای نوظهور، قربانیان بزرگ کرونا

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۳۰۵۴۱

اقتصادهای نوظهور، قربانیان بزرگ کرونا

پیامدهای شیوع ویروس کرونا اگرچه صنایع و تولیدات اقتصادهای بزرگ را زمین زده که سهم بزرگی در کاهش رشد اقتصاد جهانی و تولید ناخالص جهانی دارند اما آثار مستقیم و غیر مستقیم آن برای اقتصادهای نوظهور فاجعه بار است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، خروج سرمایه از جمله آسیب‌های بزرگ برای ۲۴ اقتصاد نوظهور دنیاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی ۲ ماه از آغاز شیوع کوید ۱۹، حدود ۷۰ میلیارد دلار سرمایه از کشورهایی مثل چین، هند، آفریقای جنوبی و برزیل خارج شده‌است. خروج سرمایه آثار اقتصادی زیان‌باری بر این کشورها خواهد داشت.

کرونا و پیامدهای اقتصادی ناشی از آن موجب کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در صنایع شد اما ۳ حوزه‌ای که دچار بیش‌ترین کاهش سرمایه‌گذاری شده‌، عبارت است از خطوط هوایی با منفی ۱۱۶ درصد، خودروسازی با منفی ۴۷ درصد و صنعت انرژی با منفی ۲۰۸ درصد.

اما حوزه‌هایی هم در این بحران یا خود را نجات دادند یا با رشد همراه شدند که از جمله آن‌ها می‌توان به فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات پزشکی، صنایع شمیایی و مواد شوینده اشاره کرد.

کاهش ارزش پول ملی دیگر معضل اقتصادهای نوظهور است. برای مثال ارزش پول ملی آرژانتین ۶درصد و ارزش پول ملی ترکیه ۱۰درصد در برابر دلار کاهش یافت.

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که 50 میلیارد دلار به کشورهای نوظهور دارای درآمد پایین برای مقابله با ویروس جدید کرونا کمک می‌کند.

به گفته کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول 10 میلیارد دلار از این مبلغ با نرخ بهره صفر در اختیار فقیرترین کشورها قرار می‌گیرد تا سیستم‌های بهداشتی قوی‌تری بسازند و از مردم خود محافظت کنند. بخشی از آن هم صرف نجات کسب‌وکارهایی می‌شود که بیش از همه تحت تأثیر این ویروس قرار گرفته‌اند.

در حقیقت کشورهای در حال توسعه بیش‌تر تحت تاثیر آثار غیر مستقیم کرونا بر سطح روابط متقابل آن‌ها با کشورهای دیگر آسیب خورده‌اند که بر تقاضای آن‌ها برای کالا‌ها و یا عرضه کالا و خدمات تاثیر گذار بوده‌است.

همچنین کشورهای در حال توسعه برخوردار از منابع طبیعی به دنبال کاهش قیمت کالاها مثل مس و نفت ناشی از کاهش تقاضای بین‌المللی برای این کالاها دچار آسیب شده‌اند.

به طور کلی آثار بحران اقتصادی ناشی از  کرونا سه حوزه عرضه، تقاضا و تامین مالی را هدف گرفته‌است. هرچند برخی صدمات وارد شده، روند آن پیش از شیوع کرونا آغاز شده‌بود و این ویروس تنها به آن شدت بخشید.

برای مثال تغییرات ایجاد شده در شبکه تولید جهانی قبل از این با جنگ تجاری چین و آمریکا آتشش روشن شده‌بود و یا کاهش رشد اقتصاد جهانی از سال ۲۰۱۹ با رشد منفی ۱ درصدی تولیدات صنعتی کلید خورده‌بود اما ویروس کرونا و تاثیرات منفی آن بر عرضه، تقاضا و تامین مالی به طور کلی زنجیره‌های ارزش جهانی را با اختلال جدی مواجه کرد.

علاوه بر اقتصادهای نوظهور، اقتصادهای بزرگ هم دچار مشکلات عدیده‌ای در این زمینه شدند.

‍ تولید ناخالص داخلی اقتصادهای بزرگ با کاهش جدی مواجه شدند.

ارقام منتشر شده در خصوص میزان کاهش تولید ناخالص داخلی کشورها برای سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ حاکی از آن است که اقتصادهای بزرگ جهان تا کنون ضررهای چشمگیری را بر اثر شیوع ویروس کرونا متحمل شده‌اند.

کره‌جنوبی اعلام کرده که تولید ناخالص داخلی این کشور، ۱.۴ درصد نسبت به سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹ کاهش یافته و با وجود سیاست‌های انقباضی اقتصادی، جزو کشورهایی است که تا کنون کمترین ضرر را متحمل شده‌اند.

البته کروه جنوبی، اقتصاد خود را به صورت کامل تعطیل نکرد، بلکه به وسیله آزمایش‌های گسترده، ردیابی دقیق ارتباطی و تعطیلی برخی از موسسات مانند مدارس، به میزان قابل توجهی در سلطه بر این بیماری موفق بود.

اما سنگاپور بین ماه‌های ژانویه تا مارس، شاهد انقباض اقتصادی قابل توجه به میزان ۱۰.۶ درصد بود.

افت تاریخی و بی‌سابقه ۶.۸ درصدی در تولید ناخالص داخلی چین نیز، در سراسر جهان بر سر زبان‌ها افتاد.

البته بانک‌های مرکزی فرانسه و ایتالیا ضررهای فصل نخست سال را بین ۵ تا ۶ درصد پیش‌بینی کرده‌اند که هر دو پیش‌بینی در اواسط ماه آوریل انجام شده است.

در بریتانیا و ایالات متحده، بانک‌های ملی از به روزرسانی پیش‌بینی‌های خود دست کشیده‌اند اما کارشناسان مختلف انتظار دارند که اقتصاد ایالات متحده بین ۵ تا ۱۰ درصد، و اقتصاد بریتانیا ۱۳ درصد کاهش را برای سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ تجربه کنند.

در ژاپن که اقتصاد آن پیش از شیوع ویروس کرونا نیز بیمار بود، برخی از تحلیلگران کاهش ۵ درصدی تولید ناخالص داخلی برای سه ماهه نخست ۲۰۲۰ و به دنبال آن افت ۲۵ درصدی برای سه ماهه دوم را پیش‌بینی کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا بحران اقتصادی کرونا اقتصاد نوظهور تولید ناخالص داخلی اقتصادهای نوظهور اقتصادهای بزرگ برای سه ماهه ویروس کرونا پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۰۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی

به گزارش همشهری آنلاین ، مهمترین اخبار اقتصادی روز گذشته به برنامه وزارت نفت به تولید بنزین از متانول اختصاص داشت.وزارت نفت در تلاش است از این طرق بحث ناترازی سوخت را به دلیل روند رو به رشد مصرف حل کند. خبر مهم دیگر به لایحه قرارداد های کار اختصاص داشت که دولت در این زمینه لایحه ای ارایه کرده که در صورت تصویب منجر می شود قرارداد همه کارگران بعد از ۵ سال دائمی شود. خبر های دیگه حاکی از آن است که قیمت گوجه فرنگی و پیاز که ظرف روز های گذشته رشد زیادی داشت به زودی کاهش خواهد یافت.

مروری بر مهمترین اخبار 11 اردیبهشت 1403

- جواد اوجی وزیر نفت گفت: در بحث تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی بخصوص پتروشیمی‌هایی که تولید محصول متانول دارند، تفاهمنامه‌های خوبی امضا شد تا بخشی از تولید متانول کشور به سمت تولید بنزین که ارزش افزوده بیشتری دارد، سوق داده شود که این موضوع یکی از کارهای بسیار بزرگ است.

- احمد غریوی مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از تقدیم لایحه پیشنهادی به دولت با عنوان تعیین سقف ۵ سال در قراردادهای موقت کار خبر داد و گفت: با تصویب این پیشنهاد قرارداد همه کارگران چه در کارهای با ماهیت مستمر چه در کارهای با ماهیت غیرمستمر بعد از ۵ سال باید دائمی شود.

- آرش صیادی مدیرعامل شرکت عمران پرند گفت: خرید و فروش امتیاز نهضت ملی مسکن غیرقانونی بوده و در ادامه پروژه امکان سلب امتیاز نهضت ملی مسکن وجود دارد. با توجه به اینکه امکان دارد در ادامه پروژه به هر دلیلی امتیاز نهضت ملی مسکن سلب شود، از مردم می خواهیم به چنین معاملاتی ورود نکرده و خود را گرفتار نکنند.

- مصطفی دارایی نژاد، رییس پیشین اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه گوجه‌فرنگی از هفته آینده و پیاز از ماه آینده کاهش می‌یابد، گفت: با ورود پیازهای نو دزفول به بازار از ماه بعد قیمت‌ها شکسته می‌شود و حداقل ۱۰ هزار تومان کاهش خواهد یافت. توزیع مناسب گوجه فرنگی هم منجر به کاهش قیمت خواهد شد و از هفته آینده شاهد کاهش قیمت گوجه فرنگی خواهیم بود.

- علانور توکلی نایب‌رئیس اتحادیه فرش دستباف گفت: با اینکه صادرات فرش سال‌هاست در کشور انجام می‌شود، اما در سال‌های اخیر این حوزه با چالش روبه‌رو بوده، به طوری که صادرات میلیارد دلاری فرش اکنون به ۴۰ میلیون دلار رسیده است. در واقع صادراتی که در گذشته شاید یک تاجر انجام می‌داد اکنون حجم کل صادرات ایران را تشکیل می دهد.

بیشتر بخوانید

زمان عملیاتی شدن افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان اعلام شد شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالت حذف شد

- محمد صفری معاون شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: مجموع ارزش سرمایه‌گذاری تحقق‌یافته خارجی مناطق آزاد در سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیون یورو بوده است. سال قبل هزار بسته به ارزش ۹۰۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری طراحی شد. اخیرا نیز ۲۰۰ بسته به ارزش ۲۰۷ هزار میلیارد تومان طراحی شده است.

- احمد مهدوی‌ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از امضای تفاهم‌نامه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: حرکت بزرگ سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی در بالادست صنعت نفت در تاریخ ثبت می‌شود.افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند افزون بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

- وحید یعقوبی معاون اجرایی و هماهنگی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: در سال گذشته ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد ثبت شده است و برای امسال نیز ، پیش‌بینی ما این است که در صورت رفع محدودیت‌های انرژی و مسائل زیرساختی، صنعت فولاد ۱۰ میلیارد دلار ارزآوری برای سال جاری، به همراه خواهد داشت.

- مهدی صحابی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: از ابتدای سال جاری تا ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مبلغ ۴ همت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان پرداخت شده است که نشان دهنده رشد تسهیلات ازدواج به میزان ۲۸ درصد است.همچنین تسهیلات قرض الحسنه فرزند آوری با ۲۳ درصد افزایش به ۱.۵ همت رسیده است.

کد خبر 848481 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت گاز تکنولوژی (فناوری) انرژی نو

دیگر خبرها

  • آبرسانی بسیج سازندگی به ۵۰۸ روستای استان اردبیل + فیلم
  • بسیج سازندگی اردبیل ۵۰۸ میلیارد تومان پروژه اجرا کرد
  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش‌های مختلف
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش های مختلف