Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@07:55:12 GMT

بازار حبوبات زنجان متاثر از تب گرانی‌ها

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۳۱۰۶۶

بازار حبوبات زنجان متاثر از تب گرانی‌ها

حبوبات از کالاهای اساسی و ضروری هر خانوار ایرانی محسوب می شود و کمتر خانواده‌ای است که در هفته یکی از این نوع محصولات را در سبد غذایی و سفره خود نداشته باشد چرا که به طور معمول در پخت بیشتر غذاها حداقل یکی از انواع این محصولات کاربرد دارد.

اواخر بهمن و اوایل اسفند سال گذشته قیمت هر کیلوگرم عدس از ۱۱۰ تا ۱۳۰ هزار ریال به ۱۸۰ هزار ریال افزایش یافت که بنکداران علت این افزایش را عدم ارائه محصول از سوی تولید کنندگان بیان  کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعدادی از مغازه داران نیز بیشتر از ۲ کیلوگرم حبوبات به مصرف کننده عرضه نمی‌کردند تا اینکه با بازگشایی بازار پس از تعطیلی موقت آن برای مقابله با شیوع کرونا، افزایش نرخ حبوبات بیش از گذشته نمایان شد و این، مصرف کنندگان را که پیشتر نوسان و گرانی نرخ انواع فراورده‌های خام دامی و میوه‌ها را تجربه کرده بودند، نگران کرد.


جلوگیری از واردات قیمت حبوبات را افزایش داده است
رییس اتاق اصناف استان زنجان گفت: افزایش بی رویه قیمت حبوبات از طرف اصناف نیست و قیمت بنکداری افزایش یافته است.
سید محمود موسوی اظهارداشت: بر اساس بررسی هایی که در بازار زنجان انجام دادیم، قیمت نخود، عدس و لپه بی رویه بالا رفته است.
به گفته وی، جلوگیری از واردات حبوبات در افزایش نرخ این محصولات تاثیر گذار شده است. 


عدم تخصیص ارز به واردات حبوبات نرخ  آن را افزایش داد
رییس اتحادیه خواربار فروشان شهرستان زنجان گفت: از ابتدای امسال نسبت به سه ماهه آخر سال گذشته لپه ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار ریالی به نرخ ۲۴۰ هزار ریال افزایش رسیده است.
علی محمدی، با بیان اینکه لپه با سایش نخود سیاه درست می شود، اظهار داشت: این محصول مقداری کم است چرا که منابع تولید آن آذرشهر آذربایجان شرقی بوده و بخشی نیز از محل واردات تامین می شود.
به گفته وی، لپه درجه یک ۲۱۵ تا ۲۳۵ هزار ریال در مرکز تولید است که وقتی از آذرشهر به نجان وارد شود با افزایش سه تا پنج درصدی هزینه حمل و سود به قیمت هر کیلوگرم ۲۵۰ تا ۲۶۰ ریال می رسد.
 رییس اتحادیه خواربار فروشان شهرستان زنجان با تاکید بر اینکه دولت باید برای واردات این محصول برنامه ای داشته باشد، افزود: در خصوص اینکه برنامه‌ریزی انجام شده یا نه اطلاعی نداریم.
محمدی با بیان اینکه نرخ عدس افزایش ۳۰ درصدی و نخود ۲۰ درصدی یافته است، ادامه داد: علاوه بر این حبوبات قیمت لوبیاهای چیتی و قرمز نیز بالا رفته است.
به گفته وی، اوایل اسفندقیمت  لوبیا چیتی ۱۳۲ تا ۱۳۵ هزار ریال بود که هم اکنون به ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار ریال رسید.
 رییس اتحادیه خواربار فروشان شهرستان زنجان گفت: در حال حاضر کشاورزان حبوباتی در دست ندارند چرا که شهریور و مهر سال گذشته برداشت و وارد بازار کرده اند.
محمدی یادآوری کرد: نخود و بهترین نوع عدس در منطقه قره پشتلو زنجان تولید و تیرماه برداشت و به بازارهای اصفهان، زنجان و تهران حمل می شود.
وی با بیان اینکه کشاورز در حال حاضر از این محصولات در دست ندارد، اظهار داشت: عدس در هر مغازه ای نیز به طور محدود وجود دارد.
 رییس اتحادیه خواربار فروشان شهرستان زنجان گفت: با توجه به اینکه تولید حبوبات محدود است واردات نیز نقش مهمی در تعادل بازار و کاهش نرخ آن دارد.
محمدی کم بودن تولید حبوبات و عدم تخصیص ارز به واردات آن را از مهمترین دلایل افزایش این محصولات برشمرد.
وی افزود: لوبیای اتیوپیایی که وارد ایران می شد امسال خیلی کم شده بود.
به گفته رییس اتحادیه خواربار فروشان شهرستان زنجان، طی سالهای گذشته بنکداران کشور از فراوانی انواع حبوبات خبر می دادند که برای عرضه وارد بازار زنجان شود.
محمدی ادامه داد: طی سالهای گذشته مباشری برای وارد کردن حبوبات به بازار این شهرستان پیدا نمی کردیم چرا که این محصولات به وفور وجود داشت و تفاوت قیمت آن در بازار با محصول در دست تاجران نیز جزیی بود.
وی تاکید کرد: همراه با هیات مدیره اتحادیه و نایب رئیس اتحادیه از بررسی های که از انبارهای زنجان یا بنکداران شد هر کدام ۱۰ تا ۲۰ کیسه حبوبات دارند.
رییس اتحادیه خواربار فروشان شهرستان زنجان گفت: در گذشته که حدود ۵۰ تن حبوبات در انبار موجود بود، در حال حاضر این میزان موجودی وجود ندارد.
محمدی اظهارداشت: چنانچه تا ابتدای فصل برداشت دولت نقش و سیاستی در تعادل بازار نداشته باشد محصولی نداریم.
وی با تاکید براینکه هیچ محصولی احتکار نشده است و در انبارهای بنکداران زنجانی نداریم، افزود: باید هر بنکداری از هرکدام از حبوبات یک تن در انبار داشته باشد.
وی ابراز امیدواری کرد، با وجود بارش چشمگیر باران امسال به لحاظ فراوانی حبوبات وضع خوبی داشته باشیم.
محمدی با بیان اینکه مردم حبوبات را در زمان حاضر به اندازه مصرف خود خریداری و از انبار کردن این کالا خودداری کنند، افزود: تا چند ماه آینده محصول جدید کشاورزان وارد بازار می شود.


دولت دست به کار شود
یکی از شهروندان زنجانی گفت: تنها چیزی که رنگ‌گرانی و کمبود به خود ندیده بود حبوبات بود که این هم از قافله گرانی و کمبود عقب نماند.
ابراهیم خانمحمدی یادآوری کرد: باید مسوولان و جهاد کشاورزی برای بازار برنامه جدی داشته باشد و به گونه ای عمل شود که این گرانی سال های بعد نیز ادامه دار نشود.
وی با بیان اینکه همانطوری که شرکت پشتیبانی برای روزهای مبادا مرغ از مرغدار خریداری و ذخیره سازی می کند برای حبوبات نیز چنین برنامه ای باید داشت.
یکی دیگر از مشتریان ناراضی از قیمت حبوبات ادامه داد: هر کالای اساسی که گران می شود تا حدی آن را از سفره خود کسر می کنیم که در حال حاضر این حذف به حبوبات رسید.
وی افزود: مگر می شود دولت برای چنین روزهایی کالایی برای عرضه و تعادل بخشی بازار نداشته باشد.
این شهروند زنجانی تاکید کرد: دیگر نمی دانیم فردا چه کالایی گران و یا یافت نخواهد شد تا از هم اکنون چند کیلویی را اندازه مصرف ۲ هفته ای خریداری کنیم.
وی با بیان اینکه برای خانواده هایی که درآمد دارند، کمبود کالا یا افزایش قیمت تاثیری به حالشان ندارند چرا که با پرداخت مبلغ بیشتری می توانند همان کالا را تهیه کنند اما در این شرایط گذران زندگی برای خانواده های کم برخوردار بسیار دشوار می شود. 

برچسب‌ها ویروس کرونا کشاورز اصناف حبوبات ستاد تنظیم بازار زنجان پروندهٔ خبری بازار مواد غذایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کشاورز اصناف حبوبات ستاد تنظیم بازار زنجان ویروس کرونا کشاورز اصناف حبوبات ستاد تنظیم بازار زنجان حال حاضر هزار ریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۱۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین محورهای زندگی بشریت حول مساله مسکن عنوان شده و با توجه به اهمیت بازار مسکن در کشور به دلیل ارتباط مستقیم با وضعیت معیشت و رفاه زندگی مردم، خبرگزاری مهر قصد دارد در سلسله گزارش‌هایی قیمت خرید، رهن و اجاره واحدهای مسکونی در مناطق مختلف تهران را به صورت مجزا بررسی کند.

در گزارش‌های متعدد اخیر با توجه به افزایش قیمت مسکن در پایان سال (۱۴۰۲)، به بررسی وضعیت نرخ رهن و اجاره «منطقه ۱۳» و «منطقه ۱۴» و «منطقه ۱۵» و «منطقه ۱۶» و «منطقه ۱۷» و «منطقه ۱۸» پرداختیم؛ حال قصد داریم در گزارش پیش رو نرخ رهن و اجاره مسکن در «منطقه ۱۹» تهران را بررسی کنیم.

براساس گفته برخی از کارشناسان فعال این است، تعداد معاملات بیش از هر چیز وابسته به سایر بازارهای سرمایه‌گذاری و به‌ویژه نرخ ارز بود، با افزایش قیمت دلار حجم معاملات مسکن افزایش می‌یافت و با افزایش حجم معاملات مسکن نهایتاً قیمت‌ها در بازار املاک و مستغلات روند صعودی به خود می‌گرفت.

روند معاملات در سال ۱۴۰۲، متفاوت از همیشه شکل گرفت؛ زیرا در بسیاری از ماه‌های سال ۱۴۰۲ تعداد معاملات رسمی کمتر از ۲۰۰۰ یا بعضاً کمتر از ۱۰۰۰ معامله در ماه بود. حتی افزایش قیمت دلار در ماه های پایانی سال نتوانست تکانه جدی در حجم معاملات ایجاد کند.

کاهش قدرت خرید مسکن و افزایش مداوم قیمت‌ها در صنعت ساختمان موجب تعمیق رکود در بازار شده است.

یک آپارتمان ۸۲ متری دوخوابه در منطقه ۱۹ محله «خانی‌آباد نو» تهران با پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و کرایه ماهیانه ۳ میلیون تومان قابل اجاره و این واحد ساخت (۱۳۸۲) است.

همچنین برای رهن کامل یک واحد آپارتمان ۸۰ متری دوخوابه، ۲ سال ساخت در همین منطقه در محله «عبدل‌آباد» تهران، نیازمند ۶۰۰ میلیون تومان ودیعه خواهید بود.

قیمت رهن واحدهای دیگر در منطقه ۱۹ تهران را در جدول زیر بررسی کنید؛

محله و خیابان (منطقه ۱۹)

متراژ ساختمان

قیمت اجاره (تومان)

قیمت رهن (تومان)

اسفندیاری - بوستان ۶۳ ۱,۵۰۰,۰۰۰ ۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰
بهمن‌یار ۶۰ ۲,۰۰۰,۰۰۰ ۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰
خانی‌آباد نو ۸۲ ۳,۰۰۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰
دولت‌خواه ۸۰ _ ۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰
عبدل‌آباد ۸۰ _ ۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰
نعمت‌آباد ۸۲ ۳,۵۰۰,۰۰۰ ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شهرک شریعتی ۸۵ ۳,۰۰۰,۰۰۰ ۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰
کد خبر 6092329 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟