Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسنی کارگردان سینمای مستند که این روزها مشغول ساخت مستندی با نام «تولد» با محوریت کروناست، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این مستند گفت: دوازده اسفند بود که مشغول انجام کارهای پس تولید فیلم داستانی‌ام بودم که موضوع کرونا پیش آمد و به این فکر کردم که ممکن است دیگر تا قرن‌ها چنین اتفاقی رخ ندهد و باید این اتفاقات ثبت و در تاریخ ماندگار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل برای ساخت «تولد» به بیمارستان‌های مختلفی رفتم و اخبار را پیگیری کردم.

وی ادامه داد: در آن زمان به خانم پرستار بارداری برخوردم که در یک آزمایشگاه کار می‌کرد و اواخر دوره بارداری‌اش بود، اما نیروی جایگزینی برای او در آزمایشگاه وجود نداشت چراکه برخی به دلیل بیماری کرونا قبول نمی‌کردند در این آزمایشگاه کار کنند. این پرستار  مجبور بود به دلیل تعهدش کار کند و همکارانش را در آن شرایط تنها نگذارد. من با این خانم همراه شدم و مشکلات و اتفاقاتی را که برای او رخ می‌دهد، به تصویر کشیدم. در حال حاضر نیز مشغول ضبط برخی پلان‌های دیگر هستیم و برای آن به بیمارستان‌های مختلف که تکمیل کننده سوژه‌ام هستند، می‌روم.

حسنی عنوان کرد: در این فیلم می‌بینیم که همه پرستاران تلاش می‌کنند تا بیماران بهبود پیدا کنند و این خانم پرستار هم با وجود شرایط فیزیکی خود و اینکه مرخصی دارد و می‌تواند به مرخصی برود اما همچنان می‌ماند و کار می‌کند تا به هموطنان خود کمک کند. در کنار این موضوع، ما امیدی هم برای آینده داریم یعنی فرزندی که قرار است به دنیا بیاید؛ ساخت این مستند از این منظر برایم جذابیت داشت.

وی افزود: ما در حین ساخت «تولد» با بیماران مختلفی صحبت می‌کردیم برای مثال به معلمی برخوردیم که کرونا گرفته بود، او قبل از این اتفاق به دانش‌آموزان خود به طریق مجازی درس می‌داد و با وجود اینکه در بستر بیماری بود اما در بیمارستان هم تلاش می‌کرد به آموزش آنلاین ادامه بدهد. در بخشی دیگر پیرزنی را دیدیم که همسرش به دلیل ابتلا به کرونا فوت کرده و خودش هم کرونا گرفته بود اما او بهبود یافت.

این کارگردان اظهار کرد: هرچند ما هم از ابتلا به کرونا ترس داشتیم اما به این فکر می‌کردیم در این برهه‌ای که این ویروس شایع شده است ما به عنوان مستندساز چه می‌توانیم بکنیم؟ آیا باید در خانه بنشینیم یا این لحظات را برای آیندگان ضبط کنیم؟ قطعا شرایط برای ما هم سخت بود. برای مثال لباس‌هایی که برای بیمارستان می‌پوشیدیم باعث تعرق زیاد می‌شد و کار کردن در فضای بیمارستان را سخت می‌کرد اما مهم این بود که تلاش سوژه من، تعهدش و امیدش به آینده به تصویر کشیده شود.

حسنی در پایان با بیان اینکه «تولد» یک مستند ۴۵ دقیقه‌ای است و بیشتر کارهای ساختش انجام شده اما کارهای پس‌تولید آن باقی مانده است، توضیح داد: می‌دانم که این روزها مستندسازان زیادی مشغول ساخت مستندهایی با محوریت کرونا هستند، از همین‌رو خیلی از همکاران من در شرایط سختی قرار دارند به‌عبارتی وقتی خودت بروی، در آن وضعیت قرار بگیری و تلاش پرستاران را ببینی متوجه ماجرا می‌شوی.

سایر عوامل این اثر عبارتند از طراح و کارگردان: محمد حسنی، فیلمبردار اول: مصطفی محمدی، فیلمبردار دوم: محسن محمدی، صدابردار: امیر عباس علیرضایی، تدوین: محسن محمدی، مجری طرح: امیرمهدی صادقی.

کد خبر 4902578 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: محسن محمدی محمد حسنی مصطفی محمدی ویروس کرونا ویروس کرونا موسیقی ایرانی برنامه تلویزیونی تئاتر ایران فیلم سینمایی سینمای مستند فیلم کوتاه رادیو نمایش شبکه پنج سیما ویژه برنامه تلویزیونی ماه رمضان شبکه یک سیما سریال ایرانی ماه مبارك رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۱۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری است و این امر با همکاری، حسن‌نیت و سخت‌کوشی میسر می‌شود و این نوآوری در زیست‌بومی مناسب، به کمال خود یعنی حضور در بازار رقابت خواهد رسید.

حسین امینی مشهدی صبح امروز ۱۳ اردیبهشت در اولین رویداد ملی فبین‌فود که هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این رویداد ملی نمادی از اعتماد و اراده جمعی دست‌اندرکاران صنایع غذایی، اعم از تولیدکنندگان، فناوران و پژوهشگران، ارکان حاکمیتی و قانون‌‎گذاران و نهادهای واسطه‌ای چون جهاددانشگاهی است تا افق‌های روشن‌تری را به سوی همکاری و تقویت تولید ملی رقم بزنند. این اجتماع پیش از آنکه رویدادی فناورانه باشد، حرکتی فرهنگی است که در مسیر همکاری برای افزایش توانمندی، تاب‌آوری و هم‌افزایی ظرفیت‌های صنعت غذا در برابر اقتضائات و التهاب تولید و رقابت در بازار ملی و جهانی صورت می‌گیرد. 

رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی اضافه کرد: ایران و هر آنچه که از این نام مقدس در ذهن و ضمیرمان تداعی می‌شود، محصول کنش‌ها و واکنش‌های هزاران انسان نخبه و فرهنگ‌دوست در طول تاریخ است و امروز ما میراث‌دار این نام شریف هستیم و بایستی با تلاش خود بر اعتبار ملی و جهانی آن بیفزاییم. البته این مهم، جز در سایه تشریک مساعی، اعتماد، تلاش و تعصب نسبت به این آب و خاک و میراث مادی و معنوی گران‌قدر آن صورت نمی‌پذیرد.

امینی ادامه داد: همچنین اعتقاد راسخ داریم که نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری است و این امر با همکاری، حسن‌نیت و سخت‌کوشی میسر می‌شود، اما این نوآوری در زیست‌بومی مناسب، به کمال خود یعنی حضور در بازار رقابت خواهد رسید، چنانکه مکرر گفته‌اند نقش نهادهای حاکمیتی اعم از قانون‌گذاری، اجرایی، نظارتی و نظامات مالی در این زیست‌بوم بسیار پررنگ است. بدیهی است آینده‌نگری مستلزم وضع قوانین آینده‌‎نگرانه است. قوانین و مقررات بعضا دست‌وپاگیر یا اجرای ضعیف و ناصحیح قوانین موجود، نگاه صنعتگران و تولیدکنندگان و نخبگان ما را دچار دلسردی می‌کند، هر چند بازیگران عرصه صنعت غذا و جوانان غیرتمند این مرز و بوم حتی در سخت‌ترین شرایط ناامید نشده و با اصرار خود، موانع را کنار زده و توفیقاتی ملی و جهانی را رقم زدند. 

فبین فود، تعاون تمامی عناصر فعال زیست بوم فناوری و نوآوری

وی افزود: این اجتماع که در رویدادی با عنوان فبین‌فود تجلی یافته، بر آن است تا با تعاون تمامی عناصر فعال و بازیگران زیست بوم فناوری و نوآوری در همین شرایط موجود با تمامی اشکالات و کاستی‌ها و سختی‌های احتمالی، حرکت و اقدامی موثر انجام دهد. از این رو با شناسایی برخی از مشکلات حوزه صنعت غذا که با حسن ظن اهالی صنعت احصا شده، آن را به دست جوانان نخبه و توانمند سپرده است و امروز نگاه این رویداد و مخاطبان آن به این جوانان نخبه  است تا با استفاده از دانش و مهارت خود، گره‌ای از گره‌های صنعت بگشایند و نویدگر عینی شعار "ما می‌توانیم" باشند. 

امنیت غذایی پایدار از عناصر کلیدی نظام حکمرانی

رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: به عنوان عضو کوچکی از نهاد جهاددانشگاهی که جایگاه خود را نهاد واسط توسعه می‌داند، باید بگویم که ما با تمامی ظرفیت‌های خود اعم از نیروی انسانی متخصص و تجهیزات آزمایشگاهی، آمادگی کامل داریم تا با به اشتراک گذاشتن منابع خود اهالی صنعت، فناوران و نوآوران را در به‌هم‌رسانی نیازها و ایده‌ها و در نهایت حل مسائل صنعت غذا یاری کنیم تا از این طریق بتوانیم به امنیت غذایی پایدار که امروز از عناصر کلیدی نظام حکمرانی است، نائل آییم. 

وی خاطرنشان کرد: بر خود لازم می‌دانم از اهتمام ویژه، حمایت و همراهی بی‌دریغ معاونت محترم علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، آقای دهقانی فیروزآبادی و رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، خانم حق‌جوی جوانمرد صمیمانه تشکر کنم. همچنین از  حضور و همراهی معاونت محترم پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، آقای فتح‌اللهی و آقای ابراهیمی و مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی سپاسگزارم. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) روایت زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»
  • هرمزگان میزبان ۳ گروه از خادمین حرم مطهر رضوی
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • سایه‌روشن‌های هفته بیست‌وپنجم؛ مدعیان، جام را به هم تعارف کردند!
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی/ کلنگی که در نهایت بر زمین خورد
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • عکس/سایه آزادی آمریکایی!
  • سایه مالک نساجی بر سر ورزش ایران مستدام!