Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی فدراسیون پزشکی ورزشی گفت: با توجه به شرایط موجود ما نمونه‌گیری تست دوپینگ نداشتیم اما ممکن است از این به بعد داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، ویروس کرونا در جهان باعث شده تا بیش از 2.5 میلیون نفر به ایران ویروس مبتلا شوند. همچنین به خاطر این موضوع تمامی رویدادهای ورزشی تعلیق شده و المپیک توکیو هم یکسال به تعویق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع باعث شد تا گفت‌وگویی با رضا سعیدی سخنگوی فدراسیون پزشکی - ورزشی در خصوص وضعیت ورزشکاران و ورزش ایران در بحران کرونا داشته باشیم. متن گفت‌وگو را در زیر می‌خوانید:

فارس: وضعیت ورزش در بحران کرونا به چه صورت است؟

فعلا وضعیت کنترل شده. طبق اطلاعاتی که ستاد ملی مبارزه با کرونا می‌دهد، آمار کاهش یافته اما اینکه پیک را رد کرده‌ایم یا نه هنوز نمی‌توانیم قاطع در این خصوص صحبت کنیم. جامعه ورزش هم جزیی از آن است.

فارس: صحبت‌هایی مبنی بر مبتلا شدن چند ورزشکار به ویروس مطرح شده بود. وضعیت آنها چطور است؟

تعدادی از ورزشکارانی که مبتلا شدند، بهبود یافتند. البته هیچ کدام نیاز به بستری نداشتند. تعدادی از کاراته کاران هم مبتلا شده بودند. اخیرا یکی از آنها در قرنطینه خانگی است. شرایط نرمالی هم دارد. تست کرونا برای این ورزشکار انجام نشد اما چون علائم طوری بود که به این ویروس نزدیک بود پزشکان او را ویزیت کردند که الان در قرنطینه خانگی است. در مورد سایر ملی‌پوشان هم 9 نفر با شک علائم مبتلا شده‌اند. نصف این افراد از جمله احسان حدادی بهبود یافتند، دو نفر هنوز علائم دارند.

فارس: در خصوص ورزش کردن این افراد چه توصیه‌ای دارید؟

این عزیزان هر وقت دوره ریکاوری‌شان تمام شد می‌توانند برگردند. البته ما پروتکل‌های بازگشت به ورزش را هم داریم. همکاران ما در فدراسیون پزشکی ورزشی با همکاری دوستان و دانشگاه تهران پروتکل واحدی را برای ورزشکاران حرفه‌ای تعریف می‌کنند. ورزشکاران فعلا با همان پروتکل‌هایی که هست باید پیش بروند. دو هفته بعد از بیماری در صورتی که قلب، ریه و مغز درگیر نشده باشد با تشخیص پزشک از قرنطینه خارج می‌شوند.

فارس: در این مدت با ورزشکاران المپیکی ارتباط مجازی هم دارید که به مشکلات‌شان رسیدگی شود؟

ما سامانه پرسش و پاسخ داریم. ارتباط تلفنی هم با المپیکی‌ها برقرار می‌کنیم، به فدراسیون‌ها ابلاغ کرده‌ایم هر موردی بود توسط کمیته‌های پزشکی ما را مطلع کنند. 

فارس: آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (WADA) و کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) در این مدت بحران هشدارهایی در مورد دوپینگ داده‌اند. فعالیت‌ها در ایران به چه صورت است؟

فرایند مبارزه با دوپینگ متوقف نشده است. دستورالعمل‌هایی وجود دارد که وادا به همه کشورها داده و در سایت خودش هم وجود دارد. کشورهایی که امکان نمونه گیری دارند، اگر در قرنطینه کامل نیستند، حتی اگر مسابقه هم نباشد می‌توانند نمونه‌های بیرون از مسابقه بگیرند. سایر کشورها هم باید فرم‌ها، آموزش از راه دور و سایر فعالیت‌های آنتی‌دوپینگ را انجام دهند. تمام این فعالیت‌ها در جهت گسترش مبارزه با دوپینگ انجام می‌شود. با توجه به اینکه مسابقه‌ای برگزار نمی‌شود نمونه‌گیری در داخل مسابقه متوقف شده اما ماموران وادا در هر مکان و هر جایی بیرون از مسابقه از ورزشکاران می‌توانند تست بگیرند.

فارس: ایران هم نمونه‌گیری داشته؟

چون شرایط خوب نبود، نمونه‌گیری نداشتیم. ممکن است بعد از این داشته باشیم. در ارسال نمونه‌ها چیزی که وادا گفته این است اگر آزمایشگاه کشورهایی که نمونه‌ها را دریافت می‌کنند، تعلیق شده باشند می‌توان این نمونه‌ها را فریز کرده و در حال استاندارد نگه دارند. اگر آزمایشگاهی هم تعلیق نشده باشد می‌توان نمونه‌ها را ارسال کرد. ما نتوانستیم نمونه‌ای به آزمایشگاه کلن ارسال کنیم اما اتفاقی که افتاد این که طبق تفاهم با آزمایشگاه قطر فکر می‌کنم حدود 33 مورد به این آزمایشگاه ارسال کردیم. منتظریم تا جواب بیاید. همکاری ما با کلن قطع نشده اما به احتمال قوی با قطر، ادامه خواهیم داد. هزینه‌ها هم کمتر از ارسال نمونه‌ها به کلن خواهد بود.

فارس: وضعیت فوتبال به چه صورت است؟ فکر می‌کنید چه زمانی مسابقات لیگ پیگیری شود؟

در تمامی دنیا این مشکل وجود دارد. برخی حتی مجبور شده‌اند لیگ فوتبال را لغو کنند. در ایران هم هر گونه تصمیمی گرفته شود تابع ستاد ملی مبارزه با کرونا خواهد بود. قرار شد جلسه ستاد مبارزه با کرونا در ورزش، تشکیل شود ببینیم این اجازه را می‌دهند مسابقات فوتبال برگزار شود یا نه. در این خصوص هنوز تصمیم‌گیری نشده است. فکر می‌کنم تا 15 اردیبهشت تصمیم نهایی اعلام شود. بازگشایی هم باید طبق دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی باشد.

فارس: توصیه پایانی؟

اساس داستان همان بحث رعایت بهداشت است. با توجه به رفتار غیرقابل پیش‌بینی ویروس کرونا، توصیه این است مردم همچنان موضوع را جدی بگیرند و بهداشت فردی را رعایت کنند چون افرادی که مبتلا هستند علائم متفاوتی دارند. 

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: ورزشی ورزش دوپینگ ورزشکار نمونه گیری نمونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۲۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود

ایسنا/فارس رئیس هیئت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای استان فارس می گوید: اگر زورخانه پولاد به عنوان قدیمی‌ترین زورخانه کشور ثبت ملی شود، دیگر تهدیدی مثل تغییر کاربری شامل آن نخواهد شد.

سید حسن حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه زورخانه پولاد قدیمی‌ترین زورخانه جنوب کشور است، گفت: در سال ۱۳۹۸ مالک شخصی که ۳ دُنگ آن را در اختیار دارد، مراجعه کرد و این زورخانه را در اختیار گرفت.

وی افزود: مالک شخصی قصد تغییر کاربری مجموعه را داشت اما با پیگیری روسای قبلی هیئت‌های شیراز و فارس، این اتفاق نیفتاد و از زمانی که ما مسئولیت را به عهده گرفتیم هم از طریق اداره میراث فرهنگی، شورای شهر و استانداری پیگیری کردیم تا این تغییر کاربری رخ ندهد.

حسینی با بیان اینکه هنوز این زورخانه ثبت یونسکو نشده اما اجازه تغییر کاربری هم به آن داده نشده است، گفت: از آنجایی که این زورخانه در بافت تاریخی شیراز واقع شده است، مالک شخصی به دنبال این است که آن را به فضایی تجاری مثل سفره‌خانه سنتی تغییر دهد. بنابراین از مدیرکل میراث فرهنگی استان که همواره هم پای کار هستند خواهش می‌کنیم که این میراث ناملموس که جزو فرهنگ تاریخی استان ماست را ثبت کنند.

وی با اشاره به اینکه خانه‌هایی در بافت تاریخی شیراز با قدمت ۷۰ و ۸۰ ساله داریم که چون ثبت ملی شده‌اند، خطر تغییر کاربری هم تهدیدشان نمی‌کند، گفت: زورخانه پولاد حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد و جزو ۵ زورخانه قدیمی کشور است، پس باید با جدیت تمام در حفظ آن بکوشیم.

متولی ورزش زورخانه‌ای استان فارس با بیان اینکه در سطح شیراز ۲۶ و در استان فارس ۸۴ زورخانه وجود دارد، گفت: ۸ زورخانه نیاز به بازسازی دارند و برای ۱۷ زورخانه نیز جانمایی صورت گرفته و قرار است ساخته شوند.

حسینی با اشاره به اینکه هیئت پهلوانی و زورخانه‌ای فاقد درآمد است، گفت: با توجه به اینکه خودم در رشته‌های متفاوت رزمی کار کرده‌ام  و حالا چندسالی است که در ورزش زورخانه‌ای خادمی می‌کنم، می‌دانم که در تمامی رشته‌ها درآمد زایی وجود دارد ولی در زورخانه‌های ما ورزشکاران هیچ شهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند که این یکی از دشواری‌های ما در زمینه درآمدزایی است.

وی با اشاره به اینکه ورزش زورخانه‌ای تنها ورزش ایرانی است که در یونسکو ثبت شده است، گفت: هر کشوری، هنر رزمی و ورزش رزمی قدیمی خودش را در یونسکو ثبت کرده است و چیزهایی که در یونسکو ثبت می‌شوند، به نوعی در ارتقای فرهنگ بشریت نقش داشته‌اند.

حسینی در پایان گفت: این ورزش جزو فرهنگ ناملموس ما و فرهنگ معنوی دنیاست. حالا تفاهم‌نامه‌ای را در حال پیگیری هستیم و با مدیرکل میراث فرهنگی هم هماهنگ کرده‌ایم که زورخانه پولاد به یکی از مقاصد گردشگری گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود تا هم درآمدزایی داشته باشد و هم گردشگران با میراث فرهنگی ناملموس ما آشنا شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رده‌بندی گران‌ترین قراردادهای تاریخ با ورزشکاران
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • نوجوان خوشابی در مسابقات آسیای ازبکستان تاریخ ساز شد
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • حاتمی: آخر بازی تمرکز نداشتیم/ به خطاهای آسیب زننده اعتراض کردیم
  • هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمی‌شود
  • تصمیم نهایی یورگن کلوپ در مورد صلاح
  • حسینی آذرخوارانی سکان دار هیئت اتومبیلرانی و موتورسواری استان اصفهان شد
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • چالش یا آرامش: برای حسن یزدانی تصمیم بگیرید