Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-30@17:19:55 GMT

در این نقاط بدن ویروس کرونا به راحتی وارد می‌شود!

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۳۲۰۸۲

در این نقاط بدن ویروس کرونا به راحتی وارد می‌شود!

رویداد۲۴ جام‌یاخته‌ها یا سلول‌های جامی یاخته‌های غده‌ای ستونی از دسته یاخته‌های بافت پوششی می‌باشند که در برون‌ریزی تراوشه‌ها(مواد اصلی تشکیل‌دهندهٔ مخاط) نقش دارند. نام این یاخته از روی شکل جام‌مانند آنها برگرفته شده‌ است.

اپی تلیوم تنفسی یک نوع اپی تلیوم است که بخش عمده حفرات بینی و قسمت هدایتی سیستم تنفسی را مفروش می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اپی تلیوم به منظور مرطوب کردن و حفاظت از راه‌های هوایی به کار می‌رود. این اپی تلیوم همچنین به عنوان یک سد در برابر عوامل بیماری زا(پاتوژن) و ذرات خارجی از ایجاد عفونت و آسیب بافتی عمل می‌کند.

ویروس کرونا سندرم حاد تنفسی ۲ برای ورود به سلول‌های انسانی به دو پروتئین اساسی بنام آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین یا به اختصار ACE۲ وپروتئاز تراغشایی، سِـرین ۲ نیاز دارد. اولین پروتئین گیرنده‌ای است که ویروس می‌تواند به آن متصل شود در حالیکه دومین پروتئین به اصطلاح پروتئاز است که ورود ویروس به سلول را تسهیل می‌کند. برای این مطالعه دانشمندان داده‌های ژنومی بیش از ۲۰ بافت مختلف افراد غیرآلوده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها همچنین به دنبال این بودند تا دریابند کدامیک از سلول‌های تکی هر دو پروتئین ورودی نقش مهمی در وارد شدن ویروس کووید-۱۹ به سلول‌های ما دارد.

دکتر میشلا نوسدا نویسنده ارشد تحقیق از کالج سلطنتی لندن گفت: ما طی این مطالعه بینش خود درباره اینکه ویروس کرونا می‌تواند چه نقاطی از بدن را مورد هدف قرار دهد، افزایش دادیم. ما حدود ۵۰۰ هزار سلول تکی قلب ۱۴ انسان را تجزیه و تحلیل کردیم و سه نوع سلول را شناسایی کردیم که ویروس با هدف قرار دادن آنها به بدن وارد می‌شود. نخستین سلول پریسیت‌ها هستند که در شبکه رگ‌های خونی کوچک در قلب یافت می‌شوند. دوم، سلول‌های عضلانی قلبی و سوم فیبروبلاست‌ها هستند. فیبروبلاست‌ها سلول‌هایی هستند که به حفظ ساختار قلب کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید:بهترین راه‌ برای کشتن ویروس کرونا چیست؟

دانستن این سلول‌های خاص که کرونا آنها را مورد هدف قرار می‌دهد اطلاعات حیاتی لازم را برای درک و درمان سریع این نواحی در صورت آسیب دیدن در اختیار ما قرار می‌دهد. ما دریافتیم که پروتئین گیرنده آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین و پروتئاز تراغشایی، سِـرین ۲ که می‌تواند ورود کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را تسهیل کند، در سلول‌های مختلف در اندام‌های مختلف از جمله سلول‌هایی که در قسمت داخلی بینی قرار دارند، فعال می‌شوند.

ما همچنین دریافتیم که سلول‌های جام یاخته مخاطی و سلول‌های اپی تلیوم تنفسی در بینی دارای بالاترین سطح هر دو پروتئین ویروس کرونا از بین تمام سلول‌های موجود در مجاری تنفسی هستند. این باعث می‌شود این سلول‌ها به احتمال زیاد مسیر اولیه ابتلا به ویروس باشند. دو پروتئین مهم ورودی مذکور در سلول‌های موجود در قرنیه چشم و بافت روده نیز یافت شدند.

محققان اکنون در حال ایجاد اطلس سلول‌های انسانی برای درک بهتر بیمای کووید-۱۹ هستند. دانستن این اطلاعات می‌تواند به درک بهتر شیوه انتقال ویروس کرونا کمک کند و همچنین زمینه‌ای برای توسعه درمان‌های بالقوه برای کاهش شیوع ویروس را فراهم کند.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا اخبار سلامت دو پروتئین اپی تلیوم سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۲۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن 60 تا 80 درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود 50 قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار 100 میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در 2023 میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کد خبر 6093330

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • دست‌کم گرفته‌ شده همچون آلبرتو جیلاردینو؛ بقای جنوا در سری آ به راحتی تضمین شد
  • فیلم/ وضعیت خطرناک تنفسی در سه شهر خوزستان
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • چگونه یک تخت خواب دنج برای چیدمان رویایی بسازیم