Web Analytics Made Easy - Statcounter

شعیب بهمن کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز، در خصوص استفاده از ظرفیت سفارتخانه ها در راستای تقویت تعاملات تجاری ایران با کشورهای مختلف جهان، اظهار داشت: یکی از آسیب های بزرگ سال های گذشته ما در حوزه نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور، تمرکز زیاد بر فعالیت‌ها و اقدامات سیاسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: همین موضوع باعث شده است که ما تا حد زیادی از جنبه‌های اقتصادی فعالیت ها و وظایف سفارتخانه های خود در کشورهای مختلف غافل شویم.

کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: این موضوع در حالی است که پرداختن به مسئله اقتصاد، امروز اولویت اول بسیاری از کشورهای جهان است.

بهمن با بیان اینکه سفارت خانه های ما باید توسعه تجارت را اولویت کاری خود بدانند، ادامه داد: اساساً برنامه نخست بسیاری از کشورها در حوزه سیاست خارجی آنها این است که بتوانند به رونق تجارت خارجی خود کمک کنند و در این راستا با توجه به اینکه سفارتخانه‌ها، نمایندگی تام الاختیار کشورها به حساب می‌آیند، می‌تواند نقش موثری ایفا کنند.

وی در خصوص وظایف سفارتحارنه های ایران، تصریح کرد: سفارتخانه های ما می توانند در شناخت بازار کشور هایی که در آن حضور دارند کمک کنند، می توانند نیاز سنجی داشته باشند، می‌توانند در برقراری ارتباط شرکت ها و فعالین اقتصادی تجاری ایران با کشورهای مختلف ایفای نقش کنند و همچنین اینکه می توانند نقش تسهیل کننده در تعاملات تجاری ایران با کشورهای مختلف داشته باشند.

کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: مسئله اصلی این است که در وهله اول باید در نگرش وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌های ما تغییری اساسی ایجاد شود و در نهایت اینکه هدف اصلی یک نمایندگی سیاسی ایران در کشورهای مختلف، توسعه و رونق فعالیت‌های تجاری اقتصادی ایران باشد و نه موضوع دیگری.

بهمن با بیان اینکه تا زمانی که این دیدگاه بر دستگاه دیپلماسی کشور و سفارتخانه‌های ما حاکم نباشد، شاهد افزایش توسعه تعاملات تجاری ایران نخواهیم بود، افزود: شما مشاهده می کنید که ایران با کشورهای بسیاری روابط سیاسی مطلوبی دارد و همکاری های منطقه ای و فرامنطقه ای ما با آنها در حوزه های سیاسی،نظامی و امنیتی روند خوبی را طی می کند، اما بهره چندانی از روابط اقتصادی با آنها نبرده‌ایم.

وی تاکید کرد: علت اصلی این مشکلات به نوع نگرش و دیدگاه حاکم بر سیاست خارجی کشور بر می گردد که باید اصلاح شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به نقش و اهمیت «معاونت دیپلماسی اقتصادی» در ساختار جدید وزارت امور خارجه، تصریح کرد: اگر به واقع رویکرد و نگرش توسعه تعاملات تجاری ایران و کشورهای مختلف در اولویت دستگاه سیاست خارجی کشور قرار دارد، باید این معاونت و فعالیت‌های آن در راس امور آن وزارتخانه قرار بگیرند و با تمام توان کمک کنند تا موفقیت و دستاوردهای بیشتری را به دست آورد.

بهمن گفت: در کشورهای مختلف بخشی از فعالین تجاری و صاحبان صنایع از بخش‌های خصوصی به همراه مقامات عالی رتبه به کشورهای مختلف سفر می کنند تا ضمن انجام دیدار های سیاسی روابط و همکاری های اقتصادی خارجی آنها هم تقویت شود.

وی ادامه داد: اما متاسفانه بنا به دلایلی، چندان این امر در ایران رایج نبوده و ما کمتر شاهد همراهی نمایندگان بخش‌های خصوصی و فعالین تجاری به همراه مقامات عالی رتبه ای چون رئیس جمهور و وزیر امور خارجه به کشورهای مختلف هستیم.

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: شاید یکی از دستورکارهای معاونت دیپلماسی اقتصادی این باشد که حضور برخی از صاحبان صنایع، تجار و فعالین بخش خصوصی را به همراه مقامات عالی رتبه در سفرهای خارجی تسهیل و برنامه ریزی کند که این موضوع می‌تواند کمک شایانی به ارتباط بیشتر بنگاه های اقتصادی داخلی با صنایع، شرکت ها و بنگاه های مالی تجاری کشورهای مختلف در جهان داشته باشد.

بهمن اظهارداشت: بنابراین؛ اینکه تاکنون نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های خوبی که روابط سیاسی ایران با کشورهای مختلف ایجاد کرده به نفع اقتصاد و تجارت خارجی خود بهره برداری کنیم، شاید به فقدان تفکر اقتصادی و تجاری بر سیاست خارجی مرتبط می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: البته بخشی از مشکلات هم به فعالیت های معاونت دیپلماسی اقتصادی و برخی نیز به کم‌کاری ها یا عدم اولویت دهی به فعالیت های اقتصادی در نمایندگی های ایران در خارج از کشور مرتبط می‌شود، چرا که آنها بیشتر خود را مسئول پیگیری و به نتیجه رساندن فعالیتها و اقدامات سیاسی می بینند تا اقدامات و دستور کارهای تجاری.

357 / 357 شعیب بهمن وزارت امور خارجه تجارت خارجی معاونت دیپلماسی اقتصادی سفارت خانه ها سفیر دست

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت امور خارجه تجارت خارجی معاونت دیپلماسی اقتصادی سفارت خانه ها سفیر دست معاونت دیپلماسی اقتصادی کارشناس مسائل بین الملل ایران با کشورهای مختلف تعاملات تجاری ایران سفارتخانه های ما سفارتخانه ها سیاست خارجی امور خارجه فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۲۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ آشتیانی در این دیداربا اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهورایران به حراره و سفر آتی رئیس محترم جمهور زیمباوه به تهران گفت: این تعاملات نشان دهنده اهمیتی است که دو کشور در سطوح عالی برای توسعه روابط فی مابین قائل هستند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط ایران و ونزوئلا گفت: حدود ۱۰ سال پیش وزارت دفاع ایران، میزبان جناب آقای مانانگا گوا رئیس جمهور بود که در آن زمان ایشان به عنوان وزیر دفاع به تهران سفر کردند.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی، قاره آفریقا در سیاست خارجی کشور ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است گفت: این جایگاه متاثر از جوهره انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از کشورهای مستقل و انقلابی از یک سو و تلاش کشورهای آفریقایی جهت کسب استقلال از کشورهای استعمارگر و سلطه طلب بوده است.

وی ادامه داد: در میان کشورهای انقلابی، کشور زیمباوه به دلیل رهبران و مردم انقلابی، حفظ روحیه استقلال طلبی، مبارزه با استعمار نقش مثبت و سازنده‌ای که در منطقه جنوب آفریقا ایفا می‌نماید، از اهمیت بسزای برخوردار است.

آشتیانی تاکید کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند.

وزیر دفاع ایران با اشاره به پدیده تروریسم به عنوان یکی از مهمترین تهدیدات امنیت منطقه و محیط بین الملل اظهار کرد: متاسفانه شاهد استانداردهای دوگانه دنیای غرب در قبال تروریسم هستیم.
آشتیانی با اشاره به کشتار وحشیانه و قتل عام نزدیک به ۴۰ هزار نفر از مردم و به ویژه کودکان فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به سبب حمایت آمریکا و کشورهای غربی و همچنین سکوت نهادها و مجامع بین المللی گفت: بر همه کشورهای آزاد و مستقل لازم است تا ضمن اعلام انزجار خود از اقدامات این رژیم، اقدامات عملی خود را در خصوص توقف ماشین کشتاررژیم صهیونیستی به کار گیرند.
معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با ابراز تسلیت بابت شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران در حمله به کنسولگری ایران و محکوم کردن این اقدام توسط رژیم صهیونیستی گفت: حمله اخیر اسرائیل به فلسطین نیز نشان دهنده سیاست های دو گانه و یک بام و دو هوای غرب است.

آقای کنستانتینو چیونگا با بیان اینکه ایران و زیمباوه تحت تاثیر تحریم های کشورهای غربی هستند گفت: ایران از شرکای زیمباوه است و آمادگی داریم در زمینه همکاری های دفاعی و اقتصادی روابط خود با ایران را توسعه دهیم.

وی با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران گفت: این سفر نقطه عطفی در توسعه روابط بین ایران و زیمباوه خواهد بود.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ریاست زیمباه بر اتحادیه اقتصادی جنوب غرب آفریقا( سادَک) گفت: این موضوع ظرفیت های زیمباوه را برای توسعه همکاری های اقتصادی با ایران بیشتر می کند.

در پایان این دیدار هر دو طرف با اشاره به ظرفیت های اقتصادی و دفاعی و امنیتی دو طرف آمادگی خود را برای تبادل هیئت در زمینه های مختلف اعلام کردند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901020

دیگر خبرها

  • تاکید ایران و قطر بر توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • بازدید و رایزنی تجاری ۱۲ هیات خارجی از غرفه گلستان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • حضور ۲۵ هیئت تجاری در اکسپو نشان از رشد ایران با وجود تحریم