Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی خزاعی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، با اشاره به اینکه این شرکت دانش‌بنیان در حوزه تولید تکنولوژی پروتین‌های نوترکیب و کیت‌های ژنتیکی فعالیت می‌کند، اظهار کرد: در حال حاضر هم به 100 مرکز تحقیقاتی دانشگاه کشور محصولات خود را ارائه می‌دهد و مقالات زیادی هم در مجلات داخلی و خارجی منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از تولید داروی نانوکمپوزیت ژنتیکی ایرانی برای کووید۱۹ در کشور خبر داد و گفت: مراحل تولید این دارو را از 20 اسفند شروع کردیم تا جایی که حدود 90 درصد مجوزهای تاییدیه را دریافت کردیم و منتظر بقیه مجوزها برای انجام تست بالینی روی انسان هستیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه داروی نانوکمپوزیت ژنتیکی بسیار تخصصی و به صورت ژنتیکی عمل می‌کند، اظهار کرد: این دارو پس از ورود به بدن بیمار در ساعات اولیه عملکرد خود را شروع می‌کند و به صورت یک سرکوب آنی و عقیم‌سازی ویروس عمل می‌کند. این دارو بر اساس ایمنی سلول طراحی شده است و تفاوت این دارو با واکسن این است که واکسن قبل از درگیری شخص با بیماری ایمنی ایجاد می‌کند در حالیکه این دارو را در هر زمان می‌شود استفاده کرد، همچنین از ایرادهای دیگری که واکسن دارد برای همه طیفی نمی‌توان استفاده کرد و حتما بایذ قبل از اپیدمیک شدن یک بیماری از آن استفاده کرد، که در مورد این دارو این مسئله منتفی است.

وی تصریح کرد: از مسیری که ویروس وارد سلول می‌شود این ترکیب وارد سلول شده و در آنجا پوشش را از دست می‌دهد و یک اسکن آنی برای سلول انجام می‌دهد و با مشاهده ژنوم ویروس آن را رصد و به آن حمله می‌کند و از طریق ایمنی سلول ژنوم ویروس تخریب می‌شود. پس از تخریب ویروس دیگر امکانی برای بازسازی و استفاده از موتور پروتیئن سازی بدن برای ویروس وجود ندارد.

خزاعی اظهار کرد: داروی نانوکمپوزیت ژنتیکی (داروی کورنا) دارای ساختاری از کمپلکس‌های طبیعی و تخریب‌پذیر است که در طبیعت یافت می‌شوند.

وی به مزیت این دارو نسبت به سایر دارو و واکسن‌ها اشاره کرد و افزود: اگر به داروهای خارجی نگاه کنید مثل تامی­فلو که یک داروی ضد ویروس است زمانی که وارد خون می‌شود وارد سلول‌های شده و با ویروس کرونا و یا آنفولانزا درگیری ژنتیکی پیدا می‌کند و با اثر بر روی RNA پلی مراز سبب توقف تکثیر ویروس می‌گردد. توقف تکثیر به صورت اختصاصی نیست و می‌تواند عوارض خطرناکی را برای مصرف کننده داشته باشد. همچنین زمان استفاده از این دست داروها محدود و 1 الی 2 روز ابتدای عفونت است.

وی تصریح کرد: واکسن زمانی کاربرد دارد که قبل از ایجاد بیماری استفاده شود یعنی ایمنی را ایجاد کند. محدودیت دارد و برای تمام افراد قابل استفاده نیست و مضاعف براینکه تولید واکسن بسته به تیپ ویروس متفاوت است و نمی‌توان واکسنی که با تیپ ویروس در فرانسه تولید شده را در ایران استفاده کرد و انتظار 100 درصد اثر بخشی داشت.

خزاعی تأکید کرد: دارویی که ما تولید کردیم دارویی است که در هر زمانی می‌توانید آنرا به بالین برسانید اگر به فردی که بیماری ندارد واکسن اسپری شود باعث می‌شود که به مدت 8 روز بدن شخص ایمن شود. این واکسن به دلیل نداشتن مواد خطرناک در سه کلاس طراحی شده، تخریب‌پذیر و بدون عوارض جانبی است و باعث می‌شود زمانی که فرد مصرف می‌کند بدن مقاوم و ایمن شود. همچنین در زمان استفاده برای هر شخصی بسته به شدت آلودگی غضلت ماده موثره متفاوت خواهد بود به عنوان مثال برای افرادی که دارای آلودگی اولیه و ثانویه هستند کلاس A و برای افرادی که سیویر و خطرناک است کلاسB استفاده می‌شود.

خزاعی افزود: این دارویی است که طراحی آن 5 تا 6 ماه طول کشید و با توجه به سوابقی که از آنفلولانزا داشتیم همه جوانب پزشکی و سلامت افراد و ریسک‌ها در نظر گرفته شده و از ترکیبات مجاز دارای اخلاق با تاییدیه FDA و از موادی که در داخل بدن تخریب پذیری دارند و هیچ مشکلی برای سلامت ایجاد نمی‌کند در ساخت این دارو استفاده شده است.

خزاعی با اشاره به تسهیلات دریافتی از صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و افزود: ما به منظور تولید دارو مبلغ 300 میلیون تومان از این صندوق تسهیلات دریافت کردیم.

وی خاطرنشان کرد: تمام مراحل تست برای تولید این دارو نهایی شده و تنها منتظر اخذ مجوز هستیم که این هفته روی انسان نیز تست بالینی را انجام دهیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برای ایجاد رقابت و انگیزه در بین شرکت‌های دانش‌بنیان چه باید کرد، گفت: به نظر بنده دولت در این میان کاسب‌کار است و این خوب نیست. مثلا شرکتی، دارویی تولید کرده در واقع با احتمال 99درصد صحت عمل دارو را تضمین می‌کند چون ما قبلا سابقه فعالیت در بیماری آنفولانزا را داشتیم از آنجا که مشخصات فیزلوژی و اپیدمی آنفولانزا و کرونا شبیه هم است و این موضوع را تعمیم دادیم که در کرونا هم جواب خوبی خواهیم گرفت. وقتی وام می‌گیرم این وام را جهت تولید مصرف تجاری استفاده نمی‌کنیم بلکه برای تولید دارو و تزریق به بدن استفاده می کنم؛ متاسفانه با این روش حمایتی هم اکنون ما با مشکل نقدینگی مواجه هستیم. ما برای دریافت این تسهیلات چندین چک و سفته در اختیار صندوق قرار دادیم تا تسهیلاتی را دریافت کنیم. در حالیکه در کشورهای خارجی برای حمایت از شرکت‌های تولیدی و محققان از این ترفندها استفاده نمی‌کنند بلکه تسهیلات رایگان در اختیار این شرکت‌ها قرار می‌دهند.

وی تأکید کرد: امروز در دنیا برخی دولت‌ها هزینه‌های گزافی را برای دانشمندان و دانشگاهیانشان صرف می‌کنند تا صرف تولید داروی کرونا کنند و حتی هزینه‌ای نیز از آن‌ها پس گرفته نمی‌شود، چون تولید دارو یک کار علمی است و دولت‌ها باید از آن حمایت کنند. انتظار ما این است که نگاه‌ها در کشور به این مسئله تغییر کند تا شاهد بالندگی بیشتر صنعت دارو در کشور باشیم.

خزاعی در ادامه از دولت خواست تا شرکت‌های تولیدکننده داروی مقابله با ویروس کرونا را مورد حمایت بیشتری قرار دهد و گفت: انتظار ما این است که نگاه‌ها به شرکت ما که کار درمانی می‌کند و در مرحله تست بالینی دارو هستیم با شرکتی که به طور مثال در زمینه تولید ماسک و مواد ضدعفونی و ... فعالیت می‌کند، متفاوت باشد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اول باید به فکر نشاط و پویایی شرکت‌ها بود تا شرکت‌های دانش‌بنیان را به پویایی رساند. باید نشاط کار، تولید و امید به آنها در این شرکت‌ها را افزایش داد. در کشوری که نرخ دلار با قیمت‌ها متفاوت ارائه می‌شود آیا می‌شود انتظار داشت که در بین این شرکت‌ها نشاط و پویایی ایجاد کرد. الان محققان برای واردات مواد اولیه نه تنها از دولت برای تامین ارز بلکه با تعرفه‌ های متغیر و بروکراسی گمرکات نیز روبرو هستند. همچنین نبود پول پژوهشی کافی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز مزید بر علت شده و منجر به نسیه فروشی در حدود 6 ماه نیز شده که این برگشت سرمایه‌ خود معضل دیگری برای این شرکت‌ها است. دولت باید همخوانی و یکنواختی در اقتصاد کشور ایجاد کند؛ اگر یکدست نباشد هیچ دورنگاهی و امید به آینده برای تولید کننده نباشد در وضعیتی قرار خواهیم گرفت که الان در آن هستیم.

انتهای پیام/

169 / 336 تولید دارو واکسن ویروس کرونا دانش بنیان مهدی خزاعی تست اولیه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تولید دارو واکسن ویروس کرونا دانش بنیان تست اولیه شرکت دانش بنیان شرکت ها تولید دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۲۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ایرانی برای خودروی ایرانی

به گزارش همشهری آنلاین، تولید موتور خورجینی ۴ لیتری با این حجم بالا که مناسب خودروهای شاسی‌بلند و آفرودی است می‌تواند شرکت‌های خودروسازی داخلی را برای تولید این مدل‌ها بی‌نیاز کند.

محصولی کاملا دانش‌بنیان

تیم سازنده این موتور، متشکل از حدود ۴۰متخصص و عضو هیأت‌علمی دانشگاه‌های برتر ایران و جهان هستند که حضور این افراد نشانه اهمیت بالای تولید چنین قوای محرکه‌ای است. این تیم بیش از ۳سال پیش با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتورهای ۶سیلندر گام گذاشتند و در نتیجه موفق شدند این محصول باکیفیت در سطح استاندارد جهانی را منطبق با روزآمدترین طراحی، تولید و مورد آزمایش قرار دهند.

توان تولید انبوه

روح‌الله دهقانی، معاون علمی رئیس‌جمهوری در رونمایی از این دستاورد مهم دانش‌بنیان گفت: «قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملا راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی‌سازی و تولید آن گام برداشته‌اند». او افزود: «امروز توانمندی تولید موتور ۶سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴هزار سی‌سی دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه‌ افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به‌زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.»

توانمندسازی خودروسازی بومی

بومی‌سازی محصولاتی مانند موتور ۶سیلندر خورجینی ۴لیتری، ازجمله فناوری‌های راهبردی‌ و کلیدی‌ است که می‌تواند منجر به ساخت دیگر محصولات بومی شود. صنعت خودروسازی کشور نیز با تکیه بر توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند با ارتقای سطح تولیدات خود، زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود. دهقانی با تأکید بر این موضوع گفت: «معاونت علمی به‌عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را برعهده گرفته است.»

بیشتر بخوانید:

خودروهای برقی این شرکت گوشی ساز با قیمت قبل به‌روزرسانی شد توجه به نیاز کشور

کلید پروژه ساخت موتور ۶سیلندری با توجه به نیاز کشور از سوی پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف زده شد. طبق تخمین این شرکت دانش بنیان، نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰هزار خودرو تخمین زده شده است و با درنظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰هزار عدد نیز می‌رسد. برای پیشبرد این پروژه از حدود ۱۳۰موتور بنزینی الگوبرداری شد و دستاورد ۱۳سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و درنهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی ۶سیلندر، انتخاب و پس از چند سال تلاش، نخستین نمونه از این موتور ساخته شد.

کد خبر 847304 برچسب‌ها روح‌الله دهقانی فیروزآبادی تکنولوژی (فناوری) دانش بنیان خودرو - ایرانی

دیگر خبرها

  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی