Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@20:49:55 GMT

دهک فقیر در تیررس تورم کرونایی

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۳۵۳۲۵

دهک فقیر در تیررس تورم کرونایی

در فروردین امسال، تورم ماهانه کل کشور به 2.1 درصد رسید که فقیرترین دهک هزینه‌ای، تورم 2.7 درصدی را تحمل کرده و فشار تورم بر ثروتمندترین دهک هزینه‌ای فقط 1.7 درصد بوده است. موج گرانی کالاهای بهداشتی و خوراکی‌ها در دوره شیوع کرونا، می‌تواند یکی از عوامل اصلی این اتفاق باشد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، داده‌های مرکز آمار ایران، از احتمال دوباره فشار تورمی به دهک‌های فقیر جامعه حکایت دارد، زیرا بخش عمده سبد دهک‌های فقیر کم‌درآمد در ایران را گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها تشکیل می‌دهد و فعلا شیب افزایش تورم این گروه بیشتر از شیب افزایش تورم کل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سبقت تورم فقیر از دارا

بررسی آمارهای منتشر‌شده از تحولات تورمی فروردین امسال نشان می‌دهد نرخ تورم کل کشور در این‌ماه با 0.6درصد افزایش به 2.1 درصد رسیده اما این افزایش را همه دهک‌های هزینه‌ای به‌تساوی احساس نکرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که در فروردین امسال دهک دهم هزینه‌ای، به‌عنوان ثروتمندترین دهک جامعه ایرانی شاهد تورم 1.7‌درصدی بوده که 0.4‌درصد کمتر از تورم ماهانه کل کشور است درحالی‌که دهک اول هزینه‌ای به‌عنوان فقیرترین دهک جامعه ایرانی با تورم 2.7درصدی روبه‌رو بوده که 0.6درصد از تورم کل کشور و یک درصد از تورم دهک ثروتمند بیشتر است. این چرخش معکوس تورم ماهانه در حالی در فروردین امسال اتفاق افتاده که در اسفندماه سال گذشته تورم دهک ثروتمند 2.3درصد و تورم ماهانه دهک فقیر 1.1درصد بوده است. بررسی تورم ماهانه در یک سال گذشته نشان می‌دهد، اختلاف شدید تورم ماهانه دهک‌های هزینه‌ای در فروردین سال گذشته نیز مشهود بوده که به‌نظر می‌رسد دلیل اصلی آن افزایش تورم خوراکی‌ها نسبت به نرخ تورم کل باشد.

افزایش فاصله تورم سالانه دهک‌ها

نرخ تورم کل کشور در فروردین ۱۳۹۹ معادل 32.2‌درصد بوده که در دهک‌های مختلف هزینه‌ای در بازه 30.8‌درصد برای دهک اول تا 34.2‌درصد برای دهک دهم نوسان دارد. براساس اعداد مربوط به تورم در میان دهک‌های مختلف هزینه‌ای، فاصله تورمی دهک‌ها در این‌ماه به 4.3درصد رسید که نسبت به‌ماه قبل (۲.۷‌درصد) ۰.۷درصد افزایش داشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد محدوده تغییرات تورم ۱۲‌ماه منتهی به فروردین‌۹۹ در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین ۳۴‌درصد برای دهک اول تا ۳۸‌درصد برای دهک دهم است. همچنین در این ماه، نرخ تورم ۱۲‌ماهه در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» بین 27.7درصد برای دهک اول تا 33.2درصد برای دهک دهم در نوسان بوده که از تقسیم به نسبت معقول تورم میان دهک‌ها حکایت دارد اما درصورت تکرار تحمیل تورم ماهانه بالاتر به دهک‌های فقیر، احتمالا چرخش نسبت‌ها در تورم سالانه نیز وجود دارد که البته معنای آن چیزی جز بحران معیشتی برای اقشار کم‌درآمد نخواهد بود.

تداوم گرانی خوراکی و آشامیدنی

در گزارش مرکز آمار ایران از تحولات تورم فروردین‌۹۹، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه از ۲۲‌درصد در اسفند‌۹۸ به 19.8درصد در فروردین امسال رسیده و مانند تورم سالانه روندی کاهشی داشته؛ اما این مسئله می‌تواند فقط ناشی از تغییرات کوتاه‌مدتی در بازارها باشد. به‌خصوص که نرخ تورم ماهانه در فروردین امسال به‌معنای تغییر میانگین قیمت کالاها و خدمات مصرفی در این‌ماه نسبت به‌ماه قبل افزایش داشته و از 1.5درصد در اسفند پارسال به 2.1درصد در فروردین امسال رسیده است. نکته قابل‌توجه اینکه در تورم ماهانه، گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها با افزایش شدیدتری مواجه شده و تورم ماهانه این گروه از 1.9درصد به 5.2درصد افزایش یافته است. در این ‌ماه خانوارهای ایرانی به‌طور میانگین میوه و خشکبار را ۱۹‌درصد، سبزی‌ها و حبوبات را 13.6درصد و قندوشکر و شیرینی را 4.9درصد گران‌تر از اسفند پارسال خریداری کرده‌اند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نرخ تورم تورم نقطه به نقطه دهک درآمدی فشار تورمی فروردین امسال درصد برای دهک تورم ماهانه خوراکی ها نرخ تورم هزینه ای دهک دهم دهک اول تورم کل کل کشور دهک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۵۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین

رئیس کل بانک مرکزی از ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین امسال خبر داد و گفت: این به معنای تراز مثبت ۲۰۰ میلیون دلاری خرید دارایی‌ها ارزی نسبت به فروش آن است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی در جلسه هیئت دولت اعلام کرد: نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به 24 درصد کاهش یافته بود، در فروردین به 23 درصد رسیده است. 

او تأکید کرد: نرخ رشد پول نیز که سال گذشته 33 درصد بود، تا 16 فروردین امسال به 16 درصد کاهش یافته است. 

فرزین البته این را هم گفت که در فروردین امسال میزان دارایی‌های ارزی کشور حدود 200 میلیون دلار افزایش یافته که به معنای تراز مثبت 200 میلیون دلاری خرید دارایی‌ها ارزی نسبت به فروش آن است.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • تورم مسکن به کمترین رقم ۲ سال اخیر کاهش یافت
  • ۷۵ میلیون تردد بین استانی در فروردین ثبت شد؛ رشد ۱۳ درصدی ترددها
  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • فرزین: دارایی‌های ارزی افزایش و انتظارات تورمی کم شد
  • فرزین: دارایی‌های ارزی افزایش و انتطارات تورمی کم شد
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • سرگیجه با آمار تورم
  • ابرتورم در ترکیه چگونه مردم را بدهکار می‌کند؟