Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@08:32:53 GMT

نقش خلاقیت در توسعه شهری

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۳۶۲۳۷

نقش خلاقیت در توسعه شهری

خلاقیت در چند سال اخیر یکی از ویژگی‌های اصلی توسعه شهری به شمار رفته است و روشی برای بررسی مسائل جهانی‌سازی، تغییرات بنیادی و رقابت بین‌المللی بین شهرها بوده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در یک دهه اخیر مقامات رسمی در سراسر شهرهای جهان به طور فزاینده‌ای بر زیرساخت‌های فرهنگی متمرکز شده‌اند و از طریق ایجاد موزه‌ها، سالن‌های تئاتر، نصب گالری‌های هنری و فضاهایی برای نمایش‌های عمومی، صنایع خلاق را گسترش داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع، خلاقیت روشی برای مقابله با ناپدید شدن تدریجی هویت فرهنگی یک شهر یا کشور است که افزایش رقابت‌پذیری اقتصادهای محلی، دستیابی به انسجام اجتماعی و همبستگی جوامع شهری را به دنبال دارد.

امکان استفاده از خلاقیت برای افزایش ارزش یک شهر سیاست‌گذاران، مشاوران سیاسی و محققان دانشگاهی را به یک اندازه متحیر کرده است. با این وجود، تلاش برای ایجاد شهر خلاق، نظیر پیشرفت و ساخت بهترین پروژه‌های فرهنگی، همیشه نتایج طولانی مدتی را به دنبال نداشته است. علاوه بر این، توسعه صنایع خلاق و فرهنگی به ندرت به عنوان راه حلی برای کاهش مشکلات اقتصادی محلی عمل کرده است. در نهایت، توسعه "شهر خلاق" به تدریج جای خود را به مولفه‌های دیگری نظیر شهر هوشمند، شهر متراکم، شهر پایدار، شهر سالم و حتی شهر آگاه داده است.  

با این وجود، یک شهر موفق شهری است که بین خلاقیت، رقابت‌پذیری اقتصادی، پایداری و همبستگی‌های اجتماعی تعادل برقرار می‌کند و این چالشی است که این روزها شهرداران و سرمایه‌گذاران محلی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

به منظور دستیابی به این هدف، خلاقیت باید سازگار با منافع سیاسی و تعهدات مالی باشد تا بتواند مشاغل گوناگون و مسکن مقرون به صرفه را برای تمام شهروندان به وجود آورد و در بهبود آموزش فرهنگی و پایداری محیط موفق عمل کند.

اینکه آیا خلاقیت می‌تواند همانند یک پل اقدامات سیاسی در یک شهر را به هم مرتبط کند یا نه، ممکن است پاسخ‌های زیر را در بر گیرد:

· توسعه استراتژی‌های مبتنی بر فرهنگ برای همبستگی اجتماعی می‌تواند منجر به توسعه پایدار شود و رقابت‌پذیری موفق را به تصویر بکشد. علاوه بر این، نظارت دقیق بر پروژه‌ها یا استراتژی‌ها باعث خلق و شناسایی نوآوری‌های مناسب خواهد شد.

· می‌توان از خلاقیت برای پروژه‌های شهری بهره برد تا از این طریق مخالفت سرمایه‌گذاران و موانعی را که بر سر راه مدیران محلی وجود دارد از میان برداشت. توسعه شهری از طریق شناسایی روش‌های خلاق و استراتژیک یک بعد ضروری برای آغاز، توسعه و اجرای پروژه‌ها به شمار می‌رود.

· مذاکرات مختلف بین دولت‌های محلی و مردم می‌تواند منجر به ایجاد رویکردهای خلاق شود که این به نوبه خود نسبت به رویکردهای بالا به پایین مقرون به صرفه‌تر نیز خواهد بود.

در نهایت، باید بین تدابیری که خواهان سرمایه‌گذاری در منافع اقتصادی است، روش‌هایی که به نابرابری‌های اجتماعی از خود واکنش نشان می‌دهد و راه حل‌هایی که محیط زیست را از خطر نجات می‌دهد، ارتباط برقرار کرد. این کار تنها مستلزم خلاقیت ظاهری نیست بلکه به اشتیاق مقامات مسئول برای خلاقانه عمل کردن نیاز دارد.

کد خبر 420796

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خلاقیت شهری طراحی شهری معماری شهری شهرهای جهان توسعه شهری توسعه اقتصادي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پروژه ها یک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۶۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه با ابلاغ و اجرای طرح جامع

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مرتضی پیری اظهار کرد: برنامه ها و فعالیت شوراها باید بر مبنای شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم باشد.

وی با اشاره به اینکه شوراها نماد مشارکت مردمی هستند، افزود: امیدوارم در سالی که مقام معظم رهبری سال تولید و مشارکت مردمی نامیدند؛ دولتمردان و قانون‌گذاران ما همگی دست به دست هم داده تا بتوانیم به نحو احسن در تحقق شعار سال گام برداریم.

عضو شورای اسلامی شهر ادامه داد: اعضای شورا از استاندار آذربایجان‌غربی خواستار تسریع در یکی از اصلی‌ترین مطالبات شهروندان ابلاغ و اجرای طرح جامع شهر ارومیه بوده که نقش اساسی برای رونق ساخت و ساز، رونق اقتصادی و توسعه شهر ارومیه دارد.

وی تصریح کرد: آزادی و استقلال عمل اعضای شورا در تصمیمات موجبات افزایش خلاقیت شوراها را فراهم کرده و شرایط توسعه پایدار را به نفع جامعه رقم زده و از این منظر تمدن‌سازی وتمدن آفرینی را برای جامعه به ارمغان خواهد آورد.

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در پایان با اشاره به لزوم تشکیل جلسات همفکری با مقام عالی استان و معاونین در راستای بررسی و حل مشکلات شهری خاطرنشان کرد: شورا در جهت آبادانی، توسعه و پیشرفت شهری با تمام توان در کنار ارگان‌های دولتی و اجرایی بوده و در جهت رفع مشکلات شهری و شهروندی همپای سازمان‌ها و نهادهای اجرایی است

دیگر خبرها

  • مشهد شهری فرا ملی اما با اعتبارات محلی است
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • خلاقیت هنرمند سملقانی در کار با شیشه
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • خلاقیت جالب فولاد برای دعوت از هواداران
  • بازارچه‌های محلی در نقاط مختلف تبریز توسعه پیدا می‌کند
  • رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه با ابلاغ و اجرای طرح جامع
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه