Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@02:39:01 GMT

برای عملکرد مردم در بحران کرونا، باید ایستاده کف زد

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۳۹۶۵۰

برای عملکرد مردم در بحران کرونا، باید ایستاده کف زد

انتشار تنها چند خبر در مورد کاهش کسب‌وکارها و کمبود ماسک کافی بود تا چندین صاحب‌خانه و صاحب مغازه و پاساژدار اجاره یک ماه خود را به مستأجران ببخشند و هر کس به‌اندازه توان و بضاعت خود در خانه ماسک بدوزد و یا آموزش درست کردن ماسک و دستکش در خانه را به اشتراک بگذارد، حتی عده‌ای با تغییر خط تولید بنگاه اقتصادی خود، تولید ماسک، الکل و شوینده‌های ضدعفونی‌کننده را در دستور کار خود قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه همه‌گیری کرونا پیش‌ازاین سابقه نداشته و جامعه بشری با یک سناریو آخرالزمانی مواجه شد به اعتقاد برخی، این مردم بودند که بحران را مدیریت کرده و دولت را از سردرگمی ناشناخته بودن تبعات و اثرات کرونا بر جان مردم خارج کردند.

این مردم بودند که تمام توصیه‌های کارشناسان را جدی گرفتند، بهداشت عمومی را ارتقا داده و در برخی شهرها به‌صورت خودجوش به ضدعفونی خیابان‌ها و عابر بانک‌ها روی آوردند.

کارشناسانی هستند که اعتقاددارند، مدیریتی که برای بحران کرونا در کشور ما پیاده می‌شود، چنانچه در کشورهای دیگر به اجرا در بیایید، مطمئناً جواب مناسبی دریافت نمی‌کند، بی‌تعارف مدیریت بحران در کشور را مدیون ابتکار عمل و تأثیرگذاری مردم هستیم.‌

نمی‌توان منکر این واقعیت شد که نظام مدیریتی ما شکننده است، اما مردم حداقل‌ها را تقویت کردند و با رعایت مسائل مختلف بهداشتی و توصیه‌هایی که ارائه شد، توانستند بحران را مدیریت کنند. به همین جهت نقش مدیریتی مردم بسیار پررنگ است و نباید به‌راحتی از کنار آن گذشت.

 مرتضی افقه استاد دانشگاه اقتصاد شهید چمران اهواز گفت: «به‌رغم غیرمنتظره بودن و گستردگی بحران شیوع کرونا، ازیک‌طرف، و کمبودها و نارسایی‌های مالی و لجستیک، ایران به‌خصوص وزارت بهداشت و درمان، ازجمله کشورهایی بود که در چگونگی مقابله با شیوع بیماری، اقدامات وسیع همراه با جان‌فشانی کادر درمان انجام داد. به‌علاوه، همراهی اکثریت مردم حتی روستاییان، و نیز مراکز علمی و دانشگاهی و به‌خصوص نهادهای مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها) در کمک به نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط، نمود بسیار برجسته‌ای داشت.»

وی ادامه داد: «همین امر باعث شد که این بحران تا اندازه قابل قبولی در کشور مدیریت شود.  با همه محدودیت‌های موجود در کشور، دولت توانست مانع از قحطی ناشی از نگرانی مردم از شیوع کرونا و کمبود کالاهای موردنیاز شود. از همان ابتدا معلوم بود که برای کشور، امکان قرنطینه کامل شبیه آنچه در بسیاری از کشورها انجام شد، وجود ندارد، زیرا مشکلات درآمدی ناشی از تحریم‌ها از یک‌سو، و فقدان پویایی، کارایی و تحرک لازم در ساختار نیروی انسانی و امکانات لجستیک در دستگاه‌های حاکمیتی (شامل هر سه قوه و سایر نهادهای ارتزاق کننده از بودجه)، قادر به تهیه و توزیع مایحتاج انبوه خانوارهایی که به دلیل قرنطینه احتمالی سراسری در خانه مانده‌اند را نداشت.»

افقه عنوان کرد: «اتفاقاً وجود مشکلاتی تا این حد شکننده در کشور، اگرچه فشارهایی به ملت و کشور وارد آورده، اما شاید بهترین فرصت باشد تا بستر فکری لازم برای ایجاد تحولات واقعی و ریشه‌ای در همه ساختارهای حکومتی فراهم شود تا بتوان ارکان اقتصاد را در مقابل اتفاقات و حوادث احتمالی آتی تقویت کرد.»

استاد دانشگاه اقتصاد شهید چمران اهواز توضیح داد: «به اعتقاد نگارنده باید ایستاد و برای دقایقی برای مردم ایران کف زد؛ به نظر می‌رسد برای بازتاب مشارکت‌های مردمی ساخت چندین فیلم سینمایی و چندین فیلم مستند نیاز است تا همراهی و روح تعاون در مردم ایران را به تصویر کشیده و فرهنگ فداکاری و ایثار در کشورمان را به رخ جهانیان بکشد.»

افقه خاطرنشان کرد: «به خصوصی دولت‌هایی که بودجه عظیمی برای ایجاد تفرقه میان دولت و ملت ایران تخصیص داده‌اند با دیدن روح همبستگی در ایران، فهم متقابل مردم و حکومت، خودباوری ایرانیان، بازسازی اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت، تبدیل بحران اجتماعی به همراهی اجتماعی و هزاران نکته مثبت دیگر _ که بودجه جداگانه برای استخراج این اطلاعات نیاز دارند_ تغییر برنامه داده و بیش از این بر طبل شکاف میان حکومت و مردم نکوبند.»

۶۴۵۷

کد خبر 1381572

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا فیلم مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۹۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ

حسین ظفری گفت: بر اساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی که از روز گذشته وارد کشور شده است، تا پایان روز جمعه فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود: سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است، به همین دلیل استان‌هایی که متاثر از این سامانه هستند از سمت سازمان مدیریت بحران کشور اعلام آماده‌باش شده است. این مخاطره رگبار شدید رعد و برق، وزش باد شدید و در برخی نقاط گردوخاک و تگرگ را به همراه خواهد داشت.

ظفری ادامه داد: در روز چهارشنبه ۱۲/‏۰۲/‏۱۴۰۳ سامانه بارشی استان های کرمان، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهکلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، جنوب و غرب استان اصفهان و نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به استان‌های مجاور این استان‌ها هشدارها داده شده و آمادگی خود را اعلام کرده اند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اطلاع رسانی‌هایی از طریق استانداری و از سمت صداوسیما به مردم داده شده است.

وی افزود: در روز جمعه استان اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و نیمه غربی سمنان و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران نیز تحت تاثیر این سامانه قرار خواهند گرفت. وسعت گسترده ای از کشور متاثر این سامانه خواهد بود و به همین دلیل احتمال لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر و همچنین احتمال سیلاب در مسیر وردخانه‌ها وجود دارد.

ظفری گفت: در ارتفاعات رخداد صاعقه و تگرگ را شاهد خواهیم بود. متاسفاهنه این صاعقه می تواند خیلی خطرناک باشد، از این رو به افرادی که در ارتفاعات حضور دارند بخصوص عشایر هشدار می‌دهیم که دقت‌های لازم را داشته باشند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در مناطقی که باد شدید وجود دارد، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، داربست‌ها و تابلوها و همچنین در حمل و نقل نیز امکان اختلال وجود خواهد داشت. در مناطقی که گردوغبار مواجه هستیم تدابیر لازم هم از سمت سازمان ها و دستگاه ها دیده شده است.

ظفری در پایان گفت: با توجه به اینکه آمادگی دستگاه‌ها و ستادها وجود دارد، مردم نیز احتیاط را در سفرهای بین شهری رعایت کنند و در مناطقی که رودخانه‌ها طغیان کرده‌اند توقف نداشته باشند و از رفتن به کوه و ارتفاعات در این چند روز خودداری شود. چرای دام و تردد عشایر در نواحی مرتفع نیز با احتیاط لازم صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود