Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@19:07:15 GMT

چشم انداز مبهم دستیابی به صلح در افغانستان

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۱۵۹۴

چشم انداز مبهم دستیابی به صلح در افغانستان

خبرگزاری میزان- طالبان بدون توجه به درخواست آمریکا، کانادا، سازمان همکاری کشورهای اسلامی و ناتو برای پایان دادن به خشونت ها و آغاز مذاکرات با دولت،همچنان به جنگ ادامه می دهد. تاریخ انتشار: 07:19 - 08 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۵۹۸۰

به گزارش خبرگزاری میزان، پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) در اطلاعیه‌ای سطح خشونت‌ها درافغانستان را بالا و غیر قابل پذیرش دانسته و از طالبان خواسته است که با کاهش فوری خشونت‌ها شرایط را برای مذاکره آماده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناتو در این اطلاعیه از رهبران سیاسی افغانستان نیز خواسته است با رفع اختلافات شرایط را برای تشکیل دولت فراگیر و برقراری صلح فراهم کنند.

سفارت کانادا در کابل نیز با تاکید بر کاهش خشونت‌ها در افغانستان،خواستار حل سریع اختلاف‌های سیاسی اشرف غنی و عبدالله شده و افزوده است که بحران سیاسی همراه با گسترش ویروس کرونا روند صلح را با مشکل مواجه کرده است.

سفارت کانادا از طرف‌های سیاسی افغانستان خواسته است که منافع مردم این کشور را در اولویت قرار داده و از منافع شخصی خود گذشته و اختلاف‌های موجود را حل کنند.

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا نیز دیروز در توئیتی از گروه طالبان خواسته ‌است که برای آغاز گفت‌وگوهای صلح، خشونت‌ها را در افغانستان کاهش دهند.

وی افزوده است که آمریکا با متحدان خود درسازمان ناتو از طالبان می‌ خواهند که به خشونت‌ها در افغانستان پایان دهند.

«زلمی خلیلزاد» فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان هم با استقبال از اطلاعیه‌ای ناتو از رهبران افغان خواسته است که کشور خود را در اولویت قرار دهند.

وی افزود:آمریکا از اطلاعیه ناتو در خصوص کاهش خشونت از سوی طالبان ،مبادله زندانیان طالبان و رفع اختللافات رهبران این کشور استقبال می کند.

اما برخی آگاهان سیاسی بر این باورند که نبود اعتماد چالش بزرگی در پیشروی صلح افغانستان است.

استاد استرالیایی دانشگاه آمریکایی در کابل، که چند ماه پیش از زندان طالبان آزاد شده بی اعتمادی را بزرگترین مشکل در برابر صلح افغانستان می داند.

«تیموتی ویکس» گفته است که طالبان و هر افغان دیگر خواستار صلح هستند، اما بزرگترین مشکل بی اعتمادی است.

وی افزود:ارتباط خوبی با افغان ها و برخی از اعضای طالبان دارد.

سازمان همکاری کشورهای اسلامی نیز از طرف‌های درگیر در افغانستان خواسته است که در ماه مبارک رمضان آتش‌بس و فرصت را برای پایان جنگ و صلح دایمی فراهم کنند.

اما این خواست‌ها تاکنون بی‌نتیجه مانده و حملات طالبان هر روز افزایش می یابد.

«جاوید فیصل» سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان بعدظهر دیروز(شنبه) در کنفرانس مطبوعاتی در کابل گفت که طالبان به تأمین صلح متعهد نیستند و این گروه پس از امضای توافق با آمریکا روزانه ۱۵ افغان را کشته یا زخمی کرده‌اند

وی افزود: طالبان با وجودیکه در توافقنامه صلح با آمریکا بر کاهش خشونت‌ها تعهد کرده بودند، اما نه تنها به این تعهد خود عمل نکرده بلکه خشونت‌ها را افزایش داده‌اند.

سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان تأکید کرد که طالبان ابزار دست کشورهای خارجی است و تعهدی برای تأمین صلح و امنیت در این کشور ندارند .

وی افزود:طالبان پس از توافق با آمریکا ۲ هزارو ۸۵۱ حمله را انجام داده اند که در آن ۷۸۱ افغان کشته و یا زخمی شده اند.

بیشتر بخوانید: چشم انداز دستیابی به صلح در افغانستان خلیلزاد: خروج از بن‌بست به اقدامات جناح‌ها در افغانستان بستگی دارد عبدالله: حاضرم با طالبان در آینده "افغانستان" در یک دولت کار کنم عبدالله عبدالله: نتیجه انتخابات غیرقانونی است «محمد اشرف غنی»، رئیس جمهور افغانستان شد عبدالله عبدالله همزمان با اشرف غنی مراسم تحلیف برگزار می‌کند عبدالله: توافق "آمریکا-طالبان" زمینه خروج نیروهای خارجی را فراهم می‌کند

سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان می گوید که تنها در یک هفته گذشته ۳۴ غیر نظامی در حمله طالبان کشته و ۶۶ تن دیگر زخمی شده اند.

فیصل گفت اگر طالبان فرصت به وجود آمده صلح را از دست بدهند مسئولیت بعدی به عهده این گروه خواهد بود.

/انتهای پیام/

ایرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: صلح افغانستان طالبان خشونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۱۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 

سید روح‌الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی طالبان دیدار و درباره آخرین وضعیت روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور بحث کردند.

حسینی به نقاط مشترک فراوانی که میان ایران و افغانستان از جمله دین، زبان، فرهنگ، تاریخ، ادبیات، جغرافیا، نژاد، مرز و ... وجود دارد، به وجود منافع مشترک ناشی از این نقاط اشتراک اشاره کرد و افزود: متاسفانه باید اعتراف کرد که با این حد از نقاط اشتراک، میزان حضور ایران در عرصه‌های فرهنگی و علمی در مقایسه با برخی دیگر از کشورها از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.

رایزن فرهنگی ایران در پایان ضمن تأکید دوباره بر ضرورت نگاه عمیق به مقوله فرهنگ، خواهان تعیین تکلیف اتاق‌های ایران‌شناسی در دانشگاه‌های «کابل»، «ابوریحان»، «پروان» و «تعلیم و تربیت» گردید.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم