Web Analytics Made Easy - Statcounter

آغاز مذاکره برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق، درخواست نماینده پارلمان آلمان برای یک توافق هسته‌ای جدید با ایران، گفتگوی تلفنی گوترش و ظریف درباره یمن و هشدار مقام امنیتی عراقی در خصوص افزایش نیروهای آمریکایی در الانبار از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، باید به گفتگوی ظریف با وزیر خارجه امارات درباره تحولات منطقه‌ای نیز اشاره کرد.

به  گزارش تابناک، وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی عصر روز یکشنبه در گفتگویی تلفنی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان در خصوص آخرین تحولات منطقه‌ای، مبارزه با شیوع کرونا و سایر مسائل مورد علاقه رایزنی و تبادل نظر کردند.

آغاز مذاکره برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق

«عبدالکریم خلف» سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق اعلام کرد که بغداد و واشنگتن مذاکره درباره جدول زمانی خروج نظامیان آمریکایی از عراق را در ماه ژوئن آغاز خواهند کرد.

وی با بیان اینکه دولت در اجرای مصوبه پارلمان در خصوص خروج نظامیان آمریکایی از عراق بسیار جدی است، گفت: دو کشور طی مذاکراتی که در ماه ژوئن آینده برگزار خواهد شد، تدوین برنامه و جدول زمان‌بندی شده برای عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از کشور به طور کامل و مستند به مصوبات پارلمان عراق را بررسی خواهند کرد و این امر با توافق طرفین حاصل می‌شود.

خلف اظهار داشت: رابطه امنیتی میان عراق و ایالات متحده در چارچوب آموزش و تبادل تجارب حتی در حالت اجرای تصمیم عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی، ادامه خواهد یافت.

وی اعلام کرد که در مذاکرات میان دو طرف، کلیه اشکال روابط میان دو کشور در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی و ثابت طی توافق چارچوب استراتژیک بررسی خواهد شد.

درخواست نماینده پارلمان آلمان برای یک توافق هسته‌ای جدید با ایران

«نوبرت روتگن» رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان در مصاحبه با روزنامه «ولت» خواستار یک توافق هسته‌ای جدید با ایران شد.

وی ضمن مطرح کردن درخواست یک توافق هسته‌ای جدید با ایران گفت: «هدف توافق هسته‌ای (برجام)، جلوگیری از (دستیابی به) توانمندی تسلیحات هسته‌ای ایران بود. بعد از خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از این توافق، ایران هم‌اکنون بار دیگر تهدیدات (به از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای) را آغاز کرده است بنابراین ضروری است که توافق جدیدی را آغاز کنیم که گسترده‌‌‌تر باشد و همچنین موضوعات مربوط به ثبات منطقه‌ای را نیز دربربگیرد».

علیرغم مخالفت‌های جامعه بین‌الملل و پایبندی کامل ایران به مفاد برجام، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بدون توجه به درخواست‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و جامعه جهانی و حتی برخی مقام‌های داخلی آمریکا، به صورت یکجانبه در اردیبهشت‌ماه سال 97 از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی ایران را با هدف وادار کردن ایران به موافقت با یک توافق هسته‌ای جدید مورد نظر واشنگتن تشدید کرد.

سیاست‌های فشار حداکثری دولت ترامپ به ایران نه تنها نتیجه‌بخش نبود و ایران تسلیم نشد بلکه یکسال بعد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام، ایران به دنبال بدعهدی کشورهای اروپایی عضو برجام، شروع به کاهش تعهداتش ذیل برجام کرد.

با اینحال مقام‌های ایران تأکید کرده‌اند به محض آنکه کشورهای اروپایی به تعهداتشان ذیل برجام عمل کنند، ایران نیز مجدداً به ایفای کامل تعهداتش ذیل این توافق بازخواهد گشت.

گفتگوی تلفنی گوترش و ظریف درباره یمن

 «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه در سومین گفتگوی تلفنی خود با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در دو هفته اخیر، از تلاش‌های جمهوری اسلامی برای آتش بس در یمن و آغاز گفتگوهای سیاسی استقبال کرد.

طرفین در این گفتگو بر لزوم باز شدن و امنیت مرزها و بنادر یمن برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم یمن به ویژه در شرایط شیوع کرونا تاکید کردند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد شامگاه یکشنبه ۲۴ فررودین ماه در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گزارشی از  اقدامات و تلاش‌های سازمان ملل متحد برای تداوم آتش بس در یمن ارائه کرده بود.

هشدار مقام امنیتی عراقی در خصوص افزایش نیروهای آمریکایی در الانبار

یک منبع امنیتی در عراق گفت که نیروهای آمریکایی در این کشور به دنبال ایجاد نا امنی و شایعه‌پراکنی در خصوص شیوع ویروس کرونا هستند.

او بدون ذکر نام خود به وبگاه المعلومه گفت که استان الانبار و پایگاه عین الاسد در روزهای گذشته شاهد افزایش نیروهای آمریکایی بود واخباری که در خصوص عقب‌نشینی این نیروها منتشر می‌شود، صحت ندارد.

این مقام امنیتی افزود: «آمریکا در یک اقدام خبیثانه با انتشار ویروس کرونا در جهان در پی ضربه به اقتصاد جهانی و به خصوص کشورهای اسلامی است.»

به گفته وی نیروهای آمریکایی مدعی هستند که از برخی پایگاهها در عراق و استان الانبار عقب‌نشینی کرده‌اند؛ در حالیکه هدف از این اقدام، ایجاد نا امنی است. او همچنین گفت که نیروهای آمریکایی دست به شایعه‌پراکنی در خصوص شیوع ویروس کرونا در برخی مناطق می‌زنند تا نیروهای الحشد الشعبی را از آن‌ مناطق دور کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا زنجیره تأمین غذا ابوالقاسم رحیمی انارکی دعای روز سوم رمضان ماهواره نور تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا کروناویروس ویروس کرونا زنجیره تأمین غذا ابوالقاسم رحیمی انارکی دعای روز سوم رمضان ماهواره نور خروج نظامیان آمریکایی از عراق یک توافق هسته ای جدید با ایران افزایش نیروهای آمریکایی نیروهای آمریکایی جمهوری اسلامی پارلمان آلمان مقام امنیتی عقب نشینی منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۱۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور

حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان در ادامه دیدارها و رایزنی‌های دیپلماتیک خود در گامبیا در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت این کشور ، با « فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی دیدار و رایزنی کرد .

در این دیدار  طرفین با تاکید بر این که مناسبات دو کشور در مسیر درستی قرار دارد، همکاری های مشترک اقتصادی و تجاری را مهم ارزیابی کردند. 

حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این دیدار با تشریح مواضع اصولی ایران در تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی بعد از اقدام تروریستی این رژیم در هدف قرار دادن سفارت ایران در دمشق و پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح ایران علیه پایگاه های نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که در حمله موشکی به سفارت ایران در دمشق مورد استفاده قرار گرفت، بر حمایت کشورمان از هرگونه توافقی که ضامن حقوق مردم فلسطین باشد تاکید کرد.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: ما معتقدیم فلسطینیان خود باید در مورد سرنوشت فلسطین تصمیم بگیرند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تحرک اخیر آمریکا در منطقه گفت: سوابق تاریخی و تجربه ما نشانگر تکرار بدعهدی آمریکا است و آنها به هیچ پیمان و وعده ای وفادار نیستند. 

امیرعبداللهیان با اشاره به ضرورت تلاش های مشترک برای توقف جنگ در غزه در راستای منافع مردم فلسطین و کشورهای منطقه افزود: معتقدیم بازگشت ثبات و امنیت به منطقه و توقف جنگ به نفع همه کشورهای منطقه است.

امیر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی از این دیدار و مشورت و تعامل مستمر بین وزرای خارجه دو کشور در عرصه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی خاطر نشان کرد: مهم این است که اراده لازم نزد رهبران دو کشور برای توسعه و تعمیق مناسبات دو کشور وجود دارد.

وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد: فعال سازی روابط اقتصادی و فرهنگی و مردمی از جمله مسائل اساسی است که موجب تقویت بیش از پیش روابط در راستای منافع دو کشور می شود.

وی ازسرگیری حج عمره و آثار مثبت آن در میان مردم دوکشور را از آن جمله توصیف کرد.

فیصل بن فرحان دیدگاه‌های کشورش را در مورد تحولات منطقه تشریح کرد و بر اهتمام ویژه این کشور به احقاق حقوق مردم فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطین، تاکید کرد.

وزیر خارجه عربستان ابراز امیدواری کرد که توقف جنگ در این مرحله در غزه محقق شود و افزود: توقف جنگ را به نفع مردم فلسطین و شروع ارسال کمک های انسانی به غزه می دانیم. 

فیصل بن فرحان استمرار تعامل بین دو کشور ایران و عربستان را برای مقابله با طرح های جنگ طلبانه نتانیاهو در منطقه ضروری دانست.

وزیر خارجه عربستان همچنین به موضع کشورش در محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق بعنوان مکانی دیپلماتیک اشاره و خاطر نشان کرد: چنین حمله ای به هیچ وجه قابل قبول و توجیه نیست.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • توافق مهم ایران و عربستان انجام شد | جلسه مشترک عبداللهیان و بن فرحان
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • تهدید بن غفیر در خصوص خروج از کابینه نتانیاهو
  • درخواست مقام سابق امنیتی اسرائیل برای انحلال کنست
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • امنیت و اقتدار کشور محصول قدرت و سلامت نیروهای مسلح