Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@18:06:54 GMT

«کرونا پلاس» از استارتاپ‌ها حمایت می‌کند

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۲۵۲۳

«کرونا پلاس» از استارتاپ‌ها حمایت می‌کند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، درباره اقدام‌های دولت با «مهدی محمدی» دبیرستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت‌و‌گو کرده‌ایم که می‌خوانید.

  مهم‌ترین اقدام‌هایی که ستاد در شرایط کرونایی برای حمایت از استارتاپ‌ها انجام داده، چه مواردی است؟

این ستاد با شیوع بیماری کرونا چند اقدام مهم را در دستورکار خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فاز اول اطلاع‌رسانی را در دستور کار خود قرار دادیم به‌طوری که در اسفندماه سال گذشته مجموعه‌ای از محتواهای اطلاعاتی را در حوزه‌های کسب وکارهای آنلاین تولید و به مردم معرفی کردیم تا در دوران قرنطینه و بعد از آن از این کسب و کار‌ها استفاده کنند. در فاز دوم که از ابتدای سال جدید با نام «کرونا پلاس» آغاز کردیم، از استارتاپ‌های 10 حوزه (آموزش مجازی (آنلاین)، حمل‌ونقل مجازی، سلامت مجازی، ورزش آنلاین، سرگرمی و گردشگری مجازی، تولید محتوای مجازی، نوآوری اجتماعی، فروشگاه‌های مجازی (آنلاین) و ایده و ابتکارات) خواستیم تا راه حل‌های خود را برای دوران قرنطینه و بعد از آن برای رفع نیازهای مردم ارائه دهند در همین راستا از آنها درخواست کردیم سرویس‌ها و ایده‌ها و محصولات خود را برای ارزیابی و دریافت حمایت‌ها به ما معرفی کنند. با اعلام این فراخوان در عرض یک هفته بیش از ۳۴۰ شرکت دانش بنیان و حوزه استارتاپی ثبت‌نام کردند که بعد از ارزیابی در ۴ بخش از آنها حمایت می‌کنیم.

  این حمایت‌ها، چه مواردی را شامل می‌شود؟

یک بخش از حمایت‌ها، حمایت‌های مالی به‌صورت ارائه تسهیلات و وام‌های کم بهره است.بخش دوم از حمایت‌ها حقوقی و قانونی و کسب مجوزها است به این صورت که به شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها کمک می‌کنیم تا مشکلات و موانعی که در زمینه کسب مجوز و... دارند را هر چه سریعتر رفع و مجوز فعالیت خود را به سرعت دریافت کنند تا بتوانند به مردم خدمات ارائه دهند. سومین بخش از حمایت‌ها، حمایت‌های تبلیغاتی در فضای آنلاین و در رادیو و تلویزیون است که البته تنها کسب و کارهایی که برند نبوده و نوپا هستند شامل این بخش از حمایت‌های تبلیغاتی در تلویزیون می‌شوند. دسته چهارم حمایت‌ها در حوزه زیرساختی شامل دیتاسنترها، سرورها، فضای ابری و... است چون برخی از کسب و کارهای مجازی برای ارائه خدمت باکیفیت‌تر به مشتریان خود به زیرساخت‌های بیشتری از این دست نیاز دارند. در این راستا ما با ارائه دهندگان خدمات زیرساختی تفاهمنامه امضا کردیم تا تخفیف‌های خوبی را به برگزیدگان «کرونا پلاس» در زمینه فضای ابری، دیتاسنتر، سرور و... ارائه دهند. از سوی دیگر اگر کسب و کارهای برگزیده نیاز به فضای فیزیکی هم داشته باشند در مراکز شتابدهی و نوآوری فضای کار برای آنها فراهم می‌کنیم.

  چه تعداد از شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌هایی که در فراخوان کرونا پلاس ثبت‌نام کرده‌اند، ارزیابی و انتخاب شدند؟

از میان 340 استارتاپی که در این فراخوان ثبت‌نام کرده‌اند تاکنون بیش از ۱۰۰ شرکت و استارتاپ ارزیابی شده‌اند که حدود ۵۰ تا از این تعداد، امتیاز خوبی را در ارزیابی‌ها کسب کرده‌اند و حمایت‌ها از آنها بیش از ۱۰ روز است که آغاز شده. ۲۵ استارتاپ نیز تاکنون حمایت مالی شده‌اند و یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان تسهیلات به آنها تخصیص داده شده است.

  ستاد چه فاکتورهایی را برای ارزیابی استارتاپ‌ها جهت دریافت حمایت‌ها ملاک قرار می‌دهد؟

مهم‌ترین فاکتور ارزیابی استارتاپ‌ها برای دریافت این حمایت‌ها حیاتی بودن آن خدمات در شرایط شیوع کرونا است و اینکه در شرایط کنونی چقدر می‌توانند نیازهای مردم را برآورده کنند. به‌عبارتی باید مردم بتوانند با در خانه ماندن از این دسته از خدمات استفاده کنند. بنابراین هرچقدر این استارتاپ‌ها بتوانند نیازهای حیاتی‌تر مردم را رفع کنند در اولویت دریافت حمایت‌های اعلام شده، قرار می‌گیرند‌. شاخص بعدی ارزیابی‌ها نیز توانمندی و قابلیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها در زمینه داشتن زیرساخت مناسب، تیم قوی خوب و سایت و اپلیکیشن مناسب است.

  ۲۵ استارتاپ برتر و برگزیده‌ای که تاکنون حمایت دریافت کرده‌اند بیشتر در چه حوزه‌هایی فعال هستند؟

۵۰ درصد شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپی که در کرونا پلاس شرکت کرده‌اند در حوزه سلامت آنلاین و سلامت دیجیتال هستند و این بخش بیشترین تسهیلات را دریافت کرده‌اند و ۵۰ درصد باقی مانده در ۸ حوزه بعدی مانند حوزه‌های آموزش آنلاین، ورزش و... هستند.

  مهم‌ترین هدف و خروجی‌ای که ستاد از این اقدام‌ها، پیگیری می‌کند چیست؟

دغدغه ما این است حال که بر خانه ماندن مردم و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید می‌شود، بتوانیم با استفاده از فضای دیجیتالی به مردم خدمات آنلاین ارائه دهیم تا بتوانند برای مهار بیماری کرونا همچنان در خانه بمانند. اگر خدمات آنلاین بیشتر و باکیفیتی ارائه شود و مردم بتوانند از این طریق یعنی فضای مجازی، نیازهای خود مانند سلامت، خرید، آموزش و... را برطرف کنند بهتر می‌توان بیماری را کنترل کرد. از سوی دیگر می‌دانیم که کرونا به این زودی‌ها از بین نخواهد رفت بنابراین دغدغه دیگر ما این است که بتوانیم کسب و کارهایی که دارای پتانسیل خوبی در ارائه خدمات آنلاین به مردم هستند، شناسایی کنیم تا با حمایت، این کسب و کارها تقویت شوند.

   با شیوع کرونا بسیاری از استارتاپ‌ها نیز آسیب دیده‌اند، ستاد چه حمایت‌هایی را از این کسب و کارها انجام داده است؟

معاونت علمی و فناوری با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی در فراخوانی اعلام کرد که به آن دسته از استارتاپ‌هایی که با شیوع این بیماری آسیب دیده و درآمد آنها نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است، بسته حمایتی و تسهیلاتی ارائه می‌دهد. این بسته تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان و با بهره کم و تنفس ۶ ماهه برای بازپرداخت است بنابراین کسب و کارهای مجازی می‌توانند برای دریافت تسهیلات به سایت صندوق نوآوری و شکوفایی مراجعه و درخواست دریافت کمک‌های حمایتی را بدهند.

  چه نهادهای دیگری بجز دولت، می‌توانند در شرایط کنونی به کمک کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا بیایند.

همه اذعان دارند که دولت تمام قد سعی کرد تا تبعات منفی ناشی از شیوع بیماری کرونا در حوزه‌های اقتصاد، سلامت و... را کاهش دهد اما از منظر اقتصادی و اختیار و مسئولیت‌هایی که دارد، به تنهایی قادر نیست همه این بار را به دوش بکشد بنابراین باید مانند دیگر کشورها، نیروهای مسلح، نهادهای حاکمیتی و سازمان‌های مردم نهاد به کمک دولت بیایند. نهادهای قدرتمند مانند ستاد اجرایی امام(ره)، بنیاد مستضعفان و... که قدرت اقتصادی بالایی نیز دارند می‌توانند ضمن کمک در زمینه‌های دیگر درحوزه توسعه دیجیتالی هم ورود کنند و به کمک کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا بیایند.

  برای دیجیتالی شدن کشور و توسعه کسب و کارهای مجازی باید چه اقدام‌های مهمی صورت بگیرد؟

 باید زیرساخت‌ها و دسترسی‌ها توسعه یابد. در این زمینه وزارت ارتباطات اقدام‌های خوبی مانند افزایش پهنای باند و دسترسی در نقاط دور افتاده و... انجام داده است ولی برای افزایش دسترسی‌ها به ابزارهایی مانند تلفن همراه هوشمند، تبلت و... نیاز است تا مردم بتوانند از کسب و کارهای مجازی استفاده کنند اما متأسفانه افزایش قیمت این ابزارها موجب شده دسترسی‌ها کاهش یابد هرچند وزارت ارتباطات برنامه‌ای برای تولید تلفن همراه ارزان قیمت در داخل کشور دارد تا دسترسی‌ها برای استفاده بیشتر از کسب و کارهای مجازی افزایش یابد. از سوی دیگر باید کمک کنیم تا کسب و کارهای سنتی و فیزیکی نیز به سمت استفاده از فضای مجازی بروند. در «کرونا پلاس»، لاین فروشگاه سازها وجود دارد و کسب و کارهای سنتی می‌توانند در آنجا با قیمت پایین تری فروشگاه مجازی ایجاد کرده و در کنار کسب و کار سنتی خود کالاهایشان را آنلاین هم بفروشند. اضافه کنم که در شرایط کنونی عرضه‌کنندگان به سمت فروش آنلاین هم رغبت نشان داده‌اند اما برای اینکه در سطح گسترده شاهد چنین اتفاق‌هایی باشیم باید سواد دیجیتالی مردم نیز بالا رود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کسب و کار استارت آپ آموزش آنلاین کرونا پلاس شرکت های دانش بنیان و استارتاپ کسب و کارهای مجازی استارتاپ ها کسب و کار حمایت ها کرونا پلاس آسیب دیده دسترسی ها اقدام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۲۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن 60 تا 80 درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود 50 قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار 100 میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در 2023 میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کد خبر 6093330

دیگر خبرها

  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • حمایت مردم گلستان از طرح نور
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم