Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@14:55:17 GMT

اهمیت ماهواره‌های نظامی در تحقق امنیت کشورها

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۲۸۱۲

اهمیت ماهواره‌های نظامی در تحقق امنیت کشورها

فناوری ماهواره کاربردهای گسترده ای در عملیات نظامی دارد زیرا همواره کسب اطلاعات بیشترین مزیت برای نیرو های نظامی می باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ تلاش بی‌وقفه بشر برای فتح و تسخیر فضا، نتایج کاملی را در فهم جهان، منظومه شمسی، سیارات، بهبود نیازهای اجتماعی در ناوبری، ارتباطات، پیش‌بینی وضعیت هوا، مدیریت سوانح و نیازهای روزانه مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی به دلیل اهمیت ماهواره در عملیات امنیتی و نظامی وابسته به فناوری فضایی هستند. ماهواره‌ها یکی از ارکان اساسی فن‌آوری فضا هستند.

به طور کلی ماهواره‌ای به‌عنوان جسم تعریف می شود که در مدار دور جسم بزرگتر یا آسمانی می چرخد.

با توجه به این تعریف ماهواره ای به طور گسترده ای به عنوان ماهواره های طبیعی و مصنوعی طبقه بندی می شوند.

 زمین، ماه و حتی خورشید به عنوان ماهواره ای طبیعی در نظر گرفته می شوند، زیرا همه آنها در یک مسیر ثابت در اطراف جسم آسمانی غرق می شوند.

 ماهواره های مصنوعی ماشین های دست ساز هستند که برای گردش در جسم آسمانی در مسیر مشخص شده با سرعت و ارتفاع خاص طراحی شده اند، که توسط اتحاد جماهیر شوروی در 4 اکتبر 1957راه اندازی شد. Sputnik  اولین ماهواره مصنوعی این پرتاب به نوبه خود باعث ایجاد رقابت فضایی بین اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده شد و منجر به عدم پیشرفت فن آوری در حال تحول در زمینه مذکور شد.

 تعادل قدرت فضا با ظهور و در دسترس بودن گسترده میکروالکترونیک شروع به تغییر کرد و این امکان را فراهم آورد که ماهواره های کوچک از نظر جسمی توسط تیم های کوچکتر با امکانات متوسط ​​ساخته شوند و با استفاده از ظرفیت پرتاب "اضافی" به عنوان بارهای ثانویه در کنار بزرگترها قرار گیرند.

براساس یک تخمین برای 60 سال گذشته 4000 ماهواره توسط بشر با هدف افزایش کنترل، اطلاعات و ارتباطات در زمینه های مورد نظر راه اندازی شده است.

ماهواره ها عمدتا برای انتقال اطلاعات استفاده می شوند. براساس کارایی، ماهواره ها را می توان به ماهواره های ارتباطی، سنجش از دور، پیمایش، هوا، هواپیماهای بدون سرنشین، زمینی و قطبی طبقه بندی کرد.

ماهواره کوچک: یکی از طبقه بندی ماهواره ها بر اساس محدودیت وزن به عنوان ماهواره کوچک شناخته شده است.

جرم این ماهواره ها با اندازه معمولی یخچال کوچک تا 500 کیلوگرم متغیر است.

براساس دامنه وزن ، ماهواره های کوچک به زیر نانوها، مکعب ها، میکروها و مینی ها نیز طبقه بندی می شوند. اگرچه ایده ماهواره کوچک چیز جدیدی نیست، زیرا ممکن است بسیاری از ماهواره های آزمایشی در این منطقه سقوط کنند اما در دهه 80 دوران واقعی ماهواره مدرن آغاز شد.

این ماهواره ها چشم انداز اکتشافات فضا را مختل کرده اند زیرا تکنولوژی وجود دارد با دستگاه های میکروالکترونیکی با قابلیت برنامه ریزی مجدد و تنظیم مجدد همراه با هزینه کمتری، دسترسی سریع تر، سریع تر و بیشتر و گسترده تر به فضا همراه است. آنها بیشتر برای مشاهده زمین به همراه ارتباطات، هواشناسی، تحقیقات و بیمه مورد استفاده قرار می گیرند.

بازار ماهواره های کوچک در حال شکوفایی است و پرتاب های اخیر بیش از 80 ماهواره کوچک را که از طریق موشک منفرد پرتاب شده اند، مشاهده کرده اند.

برخی از ماهواره های کوچک شناخته شده توسعه دهنده تجاری پیشرو براساس یک گزارش، شامل و فناوری اطلاعات ماهواره ای سوری محدود است.

فناوری ماهواره کاربردهای گسترده ای در عملیات نظامی دارد زیرا همواره کسب اطلاعات بیشترین مزیت برای نیرو های نظامی می باشد.

یک ماهواره نظامی یک ماهواره مصنوعی است که برای اهداف نظامی استفاده می شود. متداول ترین مأموریت ها جمع آوری اطلاعات، ناوبری و ارتباطات نظامی است.

اولین ماهواره های نظامی ماموریت های شناسایی عکاسی بودند. تعداد محدودی از سیستم های ارتباطی معمولی برای ایجاد قابلیت نیروی نبرد شبکه محور، به پهنای باند ماهواره ای نیاز دارد.

نیازهای نظامی را می توان به طور سنتی به عنوان فعالیتهای "تاکتیکی"، "عملیاتی" و "استراتژیک" طبقه بندی کرد. براساس مشخصات ماموریت، ماهواره های نظامی به هواپیماهای فضایی بسیار بزرگ، بزرگ، متوسط​​، کوچک و کوچک رده بندی می شوند.

ماهواره های کوچک عمدتاً برای هوش سیگنال، تظاهرات فناوری، تأیید، کاوش علم فضا، مشاهده و نظارت بر زمین، مهار حملات تروریسم و ​​کمک به عملیات جنگی سطح زمین مورد استفاده قرار می گیرند.

این گزارش به کاربردهای نظامی با توجه به ماهواره های کوچک متمرکز خواهد شد و برخی از کاربردها در زیر ذکر شده است:
 الف. برخورد سریع تهدید: عملیات نظامی براساس الزاماتی انجام می شود که ماهیت آن بصورت موقت و تصادفی است و می تواند با هشدار کم یا زیاد رخ دهد.

برای انطباق با چنین پروفایل های مأموریتی، نیاز به ماهواره های کوچک یا اختصاصی با هشدار قبلی وجود ندارد. علاوه بر این، به منظور افزایش راندمان زمان استقرار، از فروشندگان متعددی که حاوی قسمتهای کوچکی از این ماهواره ها هستند که با اعلامیه کوتاه مدت در ساعت نیاز جمع می شوند، قدردانی می شود.

ب. ارتباط سریع و رله داده ها: انطباق زمانی در ارتباط اطلاعات (صدا، داده و تصاویر) به سربازان رزم و نیروهای امدادی اضطراری برای اقدامات نظامی مدرن بسیار مهم است.

صورت فلکی ماهواره های ارتباطات سیار در حال حاضر در این زمینه چندین عملیات نظامی را ارائه می دهند. با این حال، ارتش ایالات متحده در حمایت از ارتباطات از راه دور تلفن همراه به صورت جهانی در حال استفاده از صورت فلکی کوچک است.

ج. جمع آوری داده ها: الزامات پهنای باند برای خدمات نظامی در تنظیمات دفاعی (یعنی تلویزیون یا نوع ویدئو کنفرانس) به خوبی شناخته شده است.

معمولاً این نیازها توسط ماهواره های بزرگ برآورده می شوند، اما برای جمع آوری داده های کوچکتر از انفجار داده ها، پرتونهای از راه دور هوایی (شناور) یا سنسورهای مبتنی بر زمین، از نانوسا ها و مکعب ها استفاده می شود.

ماهواره های کوچک یکی از فن آوری های سریع در حال ظهور در برنامه های ماهواره ای نظامی است که دارای تجهیزات آن در زمینه شناسایی، جنگ الکترونیکی، کمک به میدان نبرد و عملیات دریایی است.

موسسات دفاعی در سرتاسر جهان به دلیل توانایی بی نظیر ماهواره های کوچک در پوشش مناطق جغرافیایی بزرگتر با وضوح زمانی بیشتر، پشتیبانی پاسخگو در کنترل های عملیاتی و توانایی استقرار سریع در عملیات مبتنی بر فضا، علاقه نشان می دهند که ایران هم با ارسال اولین ماهواره نظامی به فضا به این قابلیت ها دسترسی پیدا کرده است.

یاسر بیاتی

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ماهواره های کوچک ماهواره کوچک عملیات نظامی ماهواره ها ماهواره ای طبقه بندی داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۲۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران قدرت فرماندهی خود را در عملیات وعده صادق به نمایش گذاشت

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: ایران در عملیات وعده صادق، قدرت فرماندهی خود را در هدایت پیچیده‌ترین، گسترده‌ترین و پیشرفته‌ترین عملیات پهپادی و موشکی در بالاترین سطح از دقت به نمایش گذاشت.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد، در خطبه‌های نماز جمعه امروز (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) در دانشگاه تهران ضمن دعوت همه مؤمنان برای تقوای الهی، گفت: شهید مطهری معلم حوزه و دانشگاه بود و روز شهادت شهید مرتضی مطهری روز معلم نام‌گذاری شد.

وی افزود: او شخصیتی بود که در مدرسه قرآن و عترت تربیت شد و با کوله باری از معرفت و تقوا و ورع و با بینش عمیق اجتماعی و سیاسی و درک درست از واقعیت‌های فکری در جامعه حدود نیم قرن در راه اعتلای فکری و عقلانی و علمی جامعه اسلامی قلم زد و با دستیابی به مقام شامخ شهادت به لقای خدای سبحان شتافت.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اهمیت علم که در قرآن هم به آن اشاره شده است، اظهار کرد: این قلم است که راه را برای ارتقای جامعه بشری در پرتو علم هموار می‌کند. قلم نقش انتقال علم به انسان را دارد و قلم راه برای فراگیری همه علوم برای انسان فراهم کرده است.

وی افزود: انسان در میان همه پدیده‌ها از بالاترین ظرفیت و استعداد برای فراگیری دانش برخوردار است.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد تاکید کرد: جامعه آراسته به قسط که انسان‌های عادل آن را به پا می‌دارند، دستاورد آراستگی به علم و تصمیمات مبتنی بر دانش است.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به برگزاری اجلاس بین المللی ایران و آفریقا، گفت: در هفته گذشته در هفتم اردیبهشت ماه دومین دور از اجلاس بین المللی ایران و آفریقا برگزار شد. این اجلاس مهم که با ابتکار دولت سیزدهم برگزار شده است، با حضور نمایندگان عالی رتبه از کشور‌های قاره ثروتمند آفریقا و با حضور بیش از ۳۰ تن از وزرای اقتصادی ۳۰ کشور آفریقایی برگزار شد.

وی ادامه داد: لازم می‌دانم از رئیس جمهور و وزیر صمت برای برگزاری این اجلاس تشکر کنم. همچنین بر تلاش‌های موفق وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در شکل‌گیری دبیرخانه این اجلاس در وزارت صمت برای پیگیری تصمیمات آن، تاکید کنم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به ظرفیت‌های قاره آفریقا، اظهار کرد: قاره آفریقا با حضور بیش از ۵۴ کشور، بیش از ۳۰ درصد از ذخایر طبیعی جهان، ۴۰ درصد از ذخایر طلا و ۹۰ درصد از ذخایر پلاتین جهان را در اختیار دارد و بر اساس گزارش بانک بین‌المللی پول در میان ۱۰ کشوری که در سال ۲۰۲۳ بالاترین سرعت و شتاب را در رشد اقتصادی داشتند، ۶ کشور آفریقایی قرار دارد.

وی افزود: تحکیم رابطه با این قاره کهن و ثروتمند و انسان‌های آراسته به فضیلت آن که در طول قرون گذشته مورد ستم استکبار جهانی قرار گرفتند، یک ضرورت است.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملیات وعده صادق، بیان کرد: بحث دیگری که در این خطبه در حوصله وقت موجود به آن می‌پردازم عملیات درخشان «وعده صادق» است. در فضای جنگ شناختی وضعیت میدان را تفسیر‌ها و روایت‌ها تعریف می‌کنند و حماسه وعده صادق نیازمند روایت صحیح است که باید به آن پرداخت.

عملیات وعده صادق بسیار گسترده بود

وی ادامه داد: به دو نگاه متفاوت در حجم این عملیات می‌پردازم که در این خصوص فرمانده مقتدر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد، این عملیات می‌توانست بسیار گسترده باشد، ولی ما عملیات محدودی را در اندازه شرارت دشمن خبیث انجام دادیم، اما از نگاه تحلیلگران نظامی عملیات بسیار گسترده بود.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد تصریح کرد: دنیای غرب این عملیات را آغاز تحولی بنیادین در منطقه و معادلات سیاسی و نظامی تعریف می‌کند. در این نبرد درخشان رژیم صهیونیستی، آمریکا، انگلیس، فرانسه و کشور‌های همسو با آن‌ها از تمام کارت‌ها و ظرفیت‌های دفاعی خود استفاده کرده و آن را به کار بردند، اما ایران از تعداد محدودی از کارت‌های تهاجمی خود بهره گرفت و این نشان دهنده وضعیت میدان است.

وی ادامه داد: به قول یکی از کارشناسان مؤسسه «برو کینز» این عملیات اقدامی از جنس هشدار بود و با این حال از نظر راهبردی، مقیاس دامنه و پیچیدگی عملیات بسیار قابل توجه بود.

خطیب موقت نماز جمعه تهران عنوان کرد: ایران در این عملیات محدود، قدرت فرماندهی خود را در هدایت پیچیده‌ترین، گسترده‌ترین و پیشرفته‌ترین عملیات پهپادی و موشکی در بالاترین سطح از دقت به نمایش گذاشت.

وی افزود: صهیونیست‌ها که با عملیات طوفان الاقصی نخستین شکست اطلاعاتی، امنیتی و نظامی بزرگ را تجربه کرده بودند با اشتباه محاسباتی در حمله موشکی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران که در حقیقت بخشی از خاک ایران است، با عملیات پیروزمندانه وعده صادق در سوگ فرو ریختن تار و پود افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی نشستند.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد بیان کرد: عصر جدیدی در منطقه آغاز شده است که بازیگران اصلی آن پیروان پیامبر اعظم (ص)، ملل شجاع، معتقد و صبور امت جهان اسلام و ستون فقرات آن محور مقاومت است.

وی افزود: نیرو‌های مسلح کشورمان و فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با استفاده از تعداد محدودی از نسل‌های قدیمی پهپادها، موشک‌های کروز و بالستیک با کلاهک بارشی موفق شدند با تاکتیک‌های نوین و پیچیده پرتاب‌های خود را از دیوار‌های آتش هشت لایه آمریکا و چهار لایه رژیم صهیونیستی عبور داده و به اهداف مورد نظر به اصابت برسانند. این فرماندهان فرزندان سلحشور امام و بازوان قدرتمند نیرو‌های مسلح کشور و رهبر معظم و حکیم انقلاب اسلامی هستند.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد اذعان کرد: به گزارش شبکه الجزیره رژیم اسرائیل موفق به سرنگونی موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی نگردید و آن‌ها هم که رهگیری شدند به لطف سامانه‌های آمریکا و متحدان او بود.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد تاکید کرد: باید متذکر شوم که موشک‌هایی که با هدف اصابت به هدف، شلیک شدند با حجمی بالاتر از انتظار به اهداف تعیین شده دقیقاً اصابت کردند و این عملیات اثبات کرد ایران می‌تواند هر نقطه از عمق سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داده و رژیم متجاوز و کودک‌کش صهیونیستی را تنبیه کند.

وی افزود: از نگاه کارشناسان فنی و نظامی، فکر و خیال و نگرانی از پاسخ سخت ایران برای عملیات هجومی‌تر در رژیم صهیونیستی وجود دارد. البته پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی یک اقدام راهبردی استراتژیک و دارای ابعاد گسترده دفاعی، نظامی، امنیتی، سیاسی و اقتصادی و حتی حقوقی است و از نظر کارشناسان و تحلیلگران نظامی دارای پیامد‌های میان مدت و بلند مدت است که به آن اشاره می‌کنم.

عملیات وعده صادق قدرت بازدارندگی ایران و منطقه را افزایش داد

خطیب موقت نماز جمعه تهران در تشریح پیامد‌های عملیات وعده صادق، گفت: این عملیات، قدرت‌های کوچک و بزرگ را معطوف به خود داشت و به عنوان یک رزمایش فرامرزی تجربه‌های ارزشمندی را برای ساختار دفاعی کشور و محور مقاومت ایجاد کرد. همچنین اقدام دفاعی ایران بازندگی کشور، منطقه و محور مقاومت را افزایش داد، زیرا این رخداد به به منزله شکست آمریکا در بازدارندگی بود.

وی افزود: به اذعان کارشناسان نظامی عملیات وعده صادق نمونه برجسته از شاهکار و عملیات فضایی چند لایه بود که برتری جمهوری اسلامی ایران را در طراحی، فرماندهی، مدیریت میدان و انهدام اهداف خود به نمایش گذاشت. عملیاتی که هزینه بیش از ۳ میلیارد دلاری را برای صهیونیست‌ها و متحدان آن‌ها همراه داشت و به شناسایی قابلیت‌های دفاعی و نظامی صهیونیست‌ها و متحدانشان در میدان منجر شد که نقش تعیین کننده‌ای در ارتقای ظرفیت‌های تهران و محور مقاومت ایفا خواهد کرد.

امام جمعه موقت تهران در ادامه پیامد‌های عملیات وعده صادق تشریح کرد: در بعد سیاست داخلی عملیات وعده صادق تلاش دشمن را در حوزه جنگ شناختی، برای اعتماد زدایی و ایجاد شکاف اجتماعی و تحمیل تفکر ناامیدی و ناکارآمدی و نادیده انگاری پیشرفت‌های انقلاب اسلامی و تخریب واقعیت‌ها را با چالشی جدی مواجه ساخته است و وعده صادق یک فرصت استثنایی برای ارائه گوشه‌ای از توانمندی‌های کشور در زمینه تولید فناوری‌های نظامی به ویژه صنایع هوافضا بود که می‌تواند در حوزه خلق ثروت برای ایران نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد.

دیگر خبرها

  • کمیسیون عملیات مرزبانی در سیستان و بلوچستان برگزار شد
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • عملیات «وعده صادق» قدرت ایران را به نمایش گذاشت
  • ایران قدرت فرماندهی خود را در عملیات وعده صادق به نمایش گذاشت
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • اهمیت عملیات وعده صادق مانند تسخیر لانه جاسوسی است
  • انجام ۵ عملیات پلیسی در استان سمنان/ طرح امنیت محله محور اجرا شد
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • در دفاع از امنیت ملی اتحاد را به رقابت رسانه‌ای ترجیح می‌دهیم