Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سامانه آموزش مجازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، امکان بارگذاری محتوای الکترونیک، تعریف تکالیف، تشکیل فاروم های گفت‌وگو با دانشجویان و امکان آزمون گرفتن وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، این روزها کرونا دامن‌گیر تمام جامعه شده و علاوه بر اینکه تهدیدی برای جان آدمی است، او را از پیشرفت و تحصیل  نیز دور نگه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی تلاش مسئولان دانشگاه‌ها سبب شده تا انسان‌ها از کرونا شکست نخورند و همچنان و به قوت قبل، امکان تحصیل دانشجویان را از طریق آموزش‌های مجازی فراهم کنند؛ آموزشی که جزئیات فراوانی دارد و دانشجویان و اساتید در این دوران بحرانی از آن بهره می‌گیرند. در این زمینه با نیکو یمانی، مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

روش آموزش مجازی در دانشگاه چگونه ارائه می‌شود؟

در اسفند ماه که با تعطیلی کلاس‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا مواجه شدیم، بر اساس تصمیم شورای آموزشی دانشگاه، قرار شد اساتید آموزش‌ها را از طریق سامانه یادگیری الکترونیک LMS نوید ارائه دهند. بیشتر از هشت سال است که مرکز آموزش مجازی دانشگاه راه اندازی شده و بسترهای نرم افزاری و سخت افزاری لازم در دانشگاه وجود داشت، اما برای کلاس‌های همزمان به توسعه نیاز داشتیم. در هر حال کارگاه آموزشی برای اساتید علوم پایه پزشکی برای آموزش نحوه کار با سامانه نوید گذاشته شد و راهنمای گذار به آموزش مجازی برای اساتید، دانشجویان و حوزه معاونت آموزشی تدوین و ابلاغ شد. سپس قرار شد محتوای دروس روی سامانه نوید به شکل غیر همزمان بارگذاری و در صورت تمایل اساتید کلاس‌های مجازی همزمان نیز برگزار شود.

در سامانه یادگیری الکترونیک دانشگاه امکان انجام چه فعالیت‌هایی وجود دارد؟

در سامانه امکان بارگذاری محتوای الکترونیک، تعریف تکالیف، تشکیل فاروم های گفت‌وگو (پنل گفت‌وگو) با دانشجوها را داریم. امکان آزمون گرفتن نیز در این سامانه وجود دارد و اساتید می‌توانند آموزش خود را به صورت تعاملی ارائه کنند. قبل از عید برای اساتید علوم پایه کارگاهی گذاشتیم تا کار با سامانه را یاد بگیرند و همچنین کلیپ‌های آموزشی را روی سامانه قرار دادیم تا نحوه کار با سامانه و تولید محتوای الکترونیک ساده را یاد بگیرند.

علاوه بر سامانه الکترونیک دانشگاه از چه برنامه‌های دیگری برای آموزش مجازی دانشجویان استفاده می‌شود؟

همزمان با بهره برداری از سامانه مدیریت یادگیری، "اسکای روم"  برای کلاس مجازی  خریداری شد؛ اسکای روم امکان تشکیل کلاس همزمان را به صورت مجازی می‌دهد و اکنون دانشکده پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی از سامانه اسکای روم استفاده می‌کنند. بعضی از دانشکده‌ها مانند فناوری‌های نوین از " ادوبی کانکت " استفاده می‌کنند. این هفته نیز نرم افزار " بیگ بلو باتن " خریداری شده و در اختیار سایر دانشکده‌ها قرار می‌گیرد تا در کنار آموزش غیرهمزمان که بر روی سامانه نوید دانشگاهی است، کلاس‌های همزمان نیز داشته باشند. برای بعضی مقاطع مانند ارشد و دکترا بیشتر تاکید بر روی کلاس‌های همزمان است؛ البته توصیه ما این است که بسته به مقطع، رشته، تعداد دانشجو و موضوع کلاس، اساتید از ترکیب آموزش غیر همزمان بر روی سامانه نوید و آموزش همزمان با استفاده از اسکای روم و یا تریپل بی استفاده کنند. همچنین در دانشگاه تأکید بر این است که اگر آموزش را به شکل همزمان و از طریق اسکای روم ارائه می‌دهند، باید حتماً خلاصه محتوا یا اسلایدهای درس روی سامانه نوید هم بارگذاری شود تا دانشجویان بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

آموزش‌های مجازی چگونه پایش و رصد می‌شود؟

به منظور پایش دروس، با توجه به قابلیت‌های سامانه نوید، هر سه روز یک بار، از سامانه گزارش گرفته می‌شود؛ در این گزارش مشخص است که برای هر کدام از دروس چند محتوا بارگذاری شده، چند تکلیف تعریف شده، چند آزمون گرفته شده است؛ تمام گزارش‌ها در این زمینه گرفته می‌شود و به دانشکده‌ها بازخورد می‌دهیم و دانشکده‌ها نیز به اساتید بازخورد می‌دهند تا برای دروسی که محتوا بارگذاری نشده حتماً این کار انجام شود و اگر غیر از بارگذاری صرف محتوا فعالیتی مانند تکلیف یا گفتگو یا آزمون نداشتند، باید با استفاده از این موارد تلاش کنند آموزش فعال و تعاملی داشته باشند تا دانشکده مانند قبل پویا باشد و دانشجویان از دروس خود عقب نمانند.

 همچنین کمیته‌ای برای ارتقاء کیفیت آموزش مجازی تشکیل شده است که به غیر از بررسی کمیت که تعداد بارگذاری‌ها بر روی سامانه است، دستورالعمل‌هایی را مشخص کرده تا اطمینان پیدا کنیم کیفیت محتواهای گذاری شده در حد مطلوب باشد. به عنوان مثال محتواها باید به موقع بر روی سامانه بارگذاری شود و این اقدامات از دیدگاه دانشجویان نیز بررسی می‌شود تا بدانیم این فعالیت‌ها از کیفیت کافی برخوردار است.

آیا سامانه‌ای برای اظهار نظر دانشجویان در ارتباط با آموزش مجازی وجود دارد؟

 به منظور بررسی دیدگاه‌های دانشجویان، عملاً در سطح دانشکده‌ها شبکه دانشجویی تشکیل شده که نظرات دانشجویان از طریق نماینده ورودی‌های مختلف به معاون آموزشی هر دانشکده منعکس می‌شود و بعد از آن، موارد گفته شده از دید دانشجویان در مورد درس و استاد خاص به آن‌ها بازخورد داده می‌شود. علاوه بر این پرسشنامه ارزشیابی استاد از نظر آموزش مجازی تهیه شده است و اساتید بر اساس آن و از طریق سامانه ارزشیابی استاد، ارزشیابی خواهند شد.

جلسه‌ای با مسئول کمیته دانشجویی‌ای دی سی و همچنین سایر دانشجوها داشتیم و تمام بازخوردهای آن‌ها را گرفتیم. برای بعضی از درس‌ها دانشجویان بسیار راضی هستند، اما برای بعضی دیگر و نوع تکالیفی که دارند، ممکن است آن طور که می‌خواهند عمل نشده باشد؛ تعداد این موارد محدود بوده و در مجموع با بررسی ۹۰۰ هیئت علمی و ۱۰ هزار دانشجو، تعداد کاستی‌ها آنقدر بالا نیست؛ البته این موضوع نیز باید لحاظ شود که اکنون در یک بحران قرار داریم و همینطور اساتید ما با آموزش مجازی زیاد آشنا نبودند و به صورت ناگهانی از یک آموزش حضوری به یک آموزش کامل مجازی سوق داده شدند. با وجود این مسائل وجود بعضی کاستی‌ها در سیستم طبیعی است، اما این کاستی‌ها را شناسایی و به مرور آن‌ها را برطرف می‌کنیم تا یک آموزش مجازی با حداقل کاستی‌ها به دانشجویان ارائه شود.

آیا مشخص است که امتحانات پایان‌ترم چه زمانی تشکیل می‌شود؟

طبق مصوبه اعلام شده احتمال بازگشایی کلاس‌ها بعد از ماه مبارک رمضان  وجود دارد، اما این موضوع را به ستاد کرونا منوط کرده‌اند که اگر در اردیبهشت ماه مشکل حادی وجود نداشته باشد، امیدوار هستیم بتوانیم کلاس‌ها را بازگشایی کنیم؛ پایان نیمسال تحصیلی تا پایان تیرماه خواهد بود و بعد از آن آزمون‌ها برگزار خواهد شد.

کد خبر 420677

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آموزش مجازی کرونا و آموزش مجازی سامانه آموزش مجازی سامانه آموزش مجازی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دانشگاه اصفهان اصفهان ویروس کرونا کرونا در اصفهان آخرین اخبار ویروس کرونا شیوع کرونا آموزش آنلاین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بر روی سامانه آموزش مجازی دانشکده ها کاستی ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۳۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت اینفلوئنسرهای فضای مجازی از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین به سبک خاص+ فیلم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، اینفلوئنسرهای فضای مجازی (فعالان شبکه‌های اجتماعی که توانایی تاثیر بر گروه گسترده‌ای از مخاطبان را دارند) به سبک خاصی از دانشجویان آمریکایی که برای حمایت از فلسطین مورد سرکوب شدید پلیس و گارد ملی این کشور قرار گرفته‌اند، حمایت کردند.

 

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

 

بنابراین گزارش، گارد مسلح ایالتی تگزاس روز گذشته با لشگرکشی به محوطه دانشگاه تگزاس آستین، به وسیله گاز اشک‌آور، هجوم اسب پلیس، دانشجویان حامی فلسطین و معترض به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه را سرکوب کردند.

همچنین مایک جانسون، جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که به بهانه افزایش «یهودستیزی» در تجمعات و اعتراضات در دانشگاه کلمبیا ابتدا به دیدار تعدادی از دانشجویان یهودی این دانشگاه رفته بود و سعی کرد در جمع معترضان سخنرانی کند، در این سخنرانی هو شد.

جانسون در سخنرانی خود در دانشگاه کلمبیا مدعی شد که دانشجویان و برخی از اساتید کلمبیا از تروریسم حمایت کرده‌اند. او با ادبیاتی تند دانشجویان و معترضان را تهدید کرد که اگر به اعتراضات خودشان پایان ندهند، «گارد ملی» برای پایان دادن این تجمعات وارد عمل می شود.

رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا به بهانه «حمایت از تروریسم» در تجمعات حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا، خواستار پایان دادن به این اعتراضات شد.

دانشگاه‌های ییل، کلمبیا و برخی از دیگر دانشگاه‌های آمریکا طی روزهای گذشته صحنه اعتراضات گسترده علیه جنگ غزه و حمایت همه جانبه آمریکا از اسرائیل بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۱ خرداد؛ آخرین فرصت ثبت درخواست نقل و انتقالات دانشجویان
  • حمایت اینفلوئنسرهای فضای مجازی از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین به سبک خاص+ فیلم
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • جنگ غزه کلاس‌های درس دانشگاه کلمبیا را مجازی کرد
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • خوابگاه دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرحله تکمیل
  • طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان