Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردشیر سنایی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه فشار آمریکا علیه ایران در زمینه تحریم‌ها اظهار داشت: از زمانی که دونالد ترامپ از برجام خارج شد و در تمامی تحریم‌های گذشته را بازگرداند، دو هدف را دنبال می‌کرد؛ یکی از هدف‌های آمریکا این بود که بتواند با اعمال فشار اقتصادی ناشی از بازگشت تحریم‌ها، در داخل ایران نابسامانی اقتصادی ایجاد کرده و به طبع آن نابسامانی اجتماعی ایجاد شود و از این طریق به هدف تغییر رژیم مدنظر خود برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دومین هدف کاخ سفید این بود که به واسطه فشار اقتصادی، ایران مجدداً پای میز مذاکره بازگشته و به توافق جدیدی با شخص ترامپ راضی شود.

این استاد روابط بین‌الملل دانشگاه گفت: با توجه به تداوم تحریم‌ها، تغییری در شرایط رخ نداده و آمریکا کماکان این دو هدف را دنبال می‌کند و با توجه به این موضوع که کاخ سفید بر این تصور است که موضع قوی را در قبال ایران در اختیار دارد، دست از اعمال تحریم برنخواهد داشت. فشار زیاد بر ایران موجب مشکلات اقتصادی شده و در شرایط شیوع بیماری کرونا مشکلاتی را در کشور به خصوص بر بخش بهداشت و درمان وارد کرده است؛ اما آمریکا همچنان تلاش می‌کند تا بر این اعمال فشار ادامه دهد.

سنایی با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی در مورد عدم تحریم اقلام درمانی افزود: هرچند ادعا می‌شود که دارو، تجهیزات پزشکی و بخش درمان شامل تحریم‌ها نمی‌شود؛ ولی به دلیل عدم توان ایران برای انتقال پول، اولاً دسترسی کشورمان به منابع مالی خود قطع شده است و ثانیاً هیچ امکانی برای تحویل پول و دریافت اقلام درمانی وجود ندارد؛ فلذا نمی‌توان گفت که بخش درمان از تحریم‌ها در امان است.

وی عنوان کرد: انتظار نباید داشت در شرایط کنونی، آمریکا به تقاضاهای مکرری که افراد و کشورهای مختلف از کاخ سفید برای لغو دائم و یا موقت تحریم‌ها علیه ایران دارند، توجهی کند.

تحلیلگر مسائل بین‌الملل در پاسخ به سوالی در زمینه اقدامات ضروری ایران برای مقابله با تحریم‌های آمریکا تصریح کرد: ایران باید دو کار انجام دهد؛ اول اینکه یک اجماع داخلی در کشور شکل بگیرد و یک جمع بندی و تفاهم مشترک در مورد مقابله با تحریم‌ها و به وجود آوردن یک حرکت جمعی برای وادار کردن آمریکا برای لغو تحریم‌ها برسند.

سنایی خاطرنشان کرد: باید صداهای واحدی از داخل ایران به جهان منعکس شود و جامعه جهانی با یک صدا از داخل کشورمان روبرو شود. دومین کاری که باید برای مقابله با تحریم آمریکا صورت بگیرد، این است که تلاش شود یک اجماع بین‌المللی برای فشار علیه آمریکا از طرق مختلف شکل گیرد.

وی بیان کرد: می‌توان از ظرفیت نهادها و سازمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای، کشورهای دوست آمریکا، مجامع بین‌المللی مذهبی، شخصیت‌های تأثیرگذار بین‌المللی و سازمان‌های مردم نهاد استفاده کرد و یک کمپین همه جانبه صورت بگیرد و با بهره‌گیری از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی مشکلات تحریم‌ها به جهان اعلام شده و تلاش شود بر افکار عمومی به خصوص در درون آمریکا تأثیر گذاشته شود.

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: می‌توان شخصیت‌های تأثیرگذار بین‌المللی در حوزه‌های هنری، ورزشی، سیاسی و مذهبی را به کشور دعوت کرد و از نزدیک مشکلاتی که تحریم‌ها بر ساختار کشور وارد کرده است را به آنها نشان داد تا این افراد بر کاخ سفید فشار بیاورند.

سنایی با اشاره به ارسال بیش از ۳۰ محموله کمک‌های بهداشتی و درمانی از سوی چین به ایران افزود: ایران همیشه استراتژی نگاه به شرق را داشته که در برخی موارد پررنگ و برخی اوقات کم رنگ بوده است. در شرایط موجود که ارتباط ایران با غرب یا محدود بوده و یا قطع است، نگاه کشورمان به کشورهایی مانند چین و روسیه که در چارچوب نگاه به شرق تعریف می‌شوند، گسترش خواهد یافت.

کد خبر 4899243 محسن احدی

منبع: مهر

کلیدواژه: تحریم آمریکا برجام ویروس کرونا مجلس شورای اسلامی حجت الاسلام حسن روحانی ارتش جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا محمدجواد ظریف هیئت دولت حسن روحانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ماه مبارك رمضان جمهوری اسلامی ایران روز ارتش بین المللی تحریم ها کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۴۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا

به گزارش «تابناک»، مصطفی داننده در عصرایران نوشت: بعد از رفتار غیر انسانی پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به جنگ غزه و حمایت مالی از اسرائیل، رئیس دانشگاه شیراز از مصوبه مدیریت این دانشگاه برای بورسیه کردن دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های اروپا و آمریکا خبر داد و گفت: «دانشجویان و حتی اساتیدی که اخراج یا تهدید به اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه شیراز به ادامه تحصیل بپردازند و گمان می‌کنم سایر دانشگاه‌های شیراز و استان فارس هم این آمادگی را داشته باشند.»

اظهار نظری که بیشتر به نظر می‌رسد یک شوی تبلیغاتی است تا یک واقعیت که دانشگاه شیراز بتواند آن را محقق کند. برای راستی آزمایی بهتر است رئیس دانشگاه شیراز را با واقعیت‌های پذیرش دانشجوی خارجی به ویژه آنهایی که سابقه تحصیل در اروپا و آمریکا را دارند روبرو کنیم.

اول: دانشجویان مقطع دکترا در آمریکا حدود دو هزار دلار و در اروپا نزدیک به دو هزار پانصد یا 3 هزار یورو حقوق می‌گیرند و با این پول می‌توانند در بسیاری از شهرهای آمریکا یک خانه اجاره کنند و حتی یک ماشین بخرند. آیا امکان دارد با حقوقی که به آنها می‌دهید، این شرایط را برای‌شان فراهم کنید؟ آنها می‌توانند با حقوقی که به آنها می‌دهید برای خودشان یک زندگی معمولی داشته باشند؟

دوم: دانشجویان لیسانس که احتیاج به حمایت مالی خانواده دارند، احتیاج به یک سیستم بانکی برای انتقال پول از کشور خود به ایران هستند. آیا امکان این انتقال وجود دارد؟ به طور مثال یک دانشجویی که خانواده او در لندن یا پاریس زندگی می‌کنند، چگونه می‌توانند ماهیانه، هزینه تحصیل را پرداخت کنند؟ به این نکته توجه کنید که هیچ کارت بانکی یا کردیت کارت خارجی در ایران، کار نمی‌کند و بانک‌های خارجی در ایران شعبه ندارد.

سوم: همین دانشجویان در آمریکا از اینترنت پرسرعت بدون فیلتر استفاده می‌کنند. اصلا برای آنها تعریف نشده است که شبکه‌های اجتماعی فیلتر باشد یا رسیدن به سایت‌های علمی احتیاج به فیلتر شکن داشته باشد. آنها اگر بخواهند با خانواده خود صحبت کنند، باید «بله» را نصب کنند؟

چهارم: در مورد حجاب به دانشجویان چه می‌گویید؟ بسیاری از دانشجویان مسلمان ساکن آمریکا از کشورهایی مثل پاکستان، مصر و یا دیگر کشورهای غیر مسلمان، حجاب ندارند. آیا آنها وقتی به دانشگاه ایران می‌آیند، باید حجاب و پوشش اسلامی داشته باشند؟

پنجم: این دانشجویان یاد گرفته‌اند که به مسائل مختلف صنفی، سیاسی و اجتماعی اعتراض کنند؟ شما می‌توانید به آنها اجازه بدهید به مسائل مختلف در دانشگاه اعتراض کنند؟

ششم: برخی از دانشجویان معترض، گرایش‌های جنسی مختلف دارند. بعضی از آنها با پرچم‌های هم جنس گرایانه در کنار پرچم فلسطین، به اسرائیل اعتراض می‌کنند؟ با آنها چه رفتاری خواهید داشت؟

حالا از شب زنده‌داری‌ها و خوردن نوشیدنی‌های مختلف توسط همین دانشجویان در آخر هفته بگذریم.

اگر رئیس دانشگاه شیراز این سوال‌ها را پاسخ داد، می‌توانیم ببینیم که می‌توانیم دانشجویان ساکن آمریکا و اروپا را پذیرش کنیم یا نه؟

دیگر خبرها

  • همکاری‌های کشاورزی ایران و تاجیکستان گسترش می‌یابد
  • تهاجم رژیم صهیونیستی به رفح گسترش دامنه نسل‌کشی در غزه است
  • گسترش حلقه آتش؛ واکاوی راهبرد جدید مقاومت علیه رژیم صهیونیستی
  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • بارش‌های رگباری و تگرگ در راه زنجان
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند