Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@07:57:56 GMT

بازسازی قنات‌های تخریب شده عاملی برای عدم مهاجرت معکوس

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۴۸۰۴

بازسازی قنات‌های تخریب شده عاملی برای عدم مهاجرت معکوس

علیرضا هاشم آبادی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اظهار اینکه در بارش‌های اخیر در بازه زمانی دو ساعت، ۱۲۴ میلی متر بارندگی در شهرستان جوین ثبت شده است، گفت: این بارش‌ها باعث سیلابی شدن رودخانه‌ها و همچنین سر ریز شدن سدهای یام و کمایستان و باعث خسارت‌های فراوانی به شهروندان جوینی در بخش کشاورزی، راه و منازل مسکونی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی جوین با اظهار اینکه با وجود سد یام و کمایستان خوشبختانه سیلاب مهار شد، افزود: باید جهت کاهش خطرات آینده و به منظور افزایش ظرفیت عملیات لایروبی مخازن سد و بندهای خاکی بالا دست هر چه زودتر انجام شود.

از بین رفتن پوشش گیاهی به دلیل ساخت و سازهای بی‌رویه

وی با بیان اینکه سیل به تنهایی بلا نیست بلکه می‌توان گفت بخشی از اثرات تخریبی آن نتیجه عملکرد انسان‌ها است که باعث می‌شود بارش باران و وقوع سیل خسارت‌هایی را به دنبال داشته باشد، افزود: از مهمترین این اقدام‌ها تخریب خاک و پوشش گیاهی است که زمینه ساز ایجاد سیل در مناطق مختلف شده است.

هاشم‌آبادی اضافه کرد: شهرستان جوین اگرچه از نظر پوشش گیاهی و جنگل وضعیت خوبی دارد، اما در سال‌های اخیر این پوشش گیاهی به دلیل ساخت و سازهای بی رویه، تغییرکاربری های غیرمجاز، استفاده از آب‌های زیرزمینی و تخریب خاک و دیگر عوامل انسانی سبب شده تا سطح قابل ملاحظه‌ای از پوشش گیاهی شهرستان تخریب شود و در طی سال‌های اخیر متأسفانه این منابع خدادادی ملی مورد هجوم بی‌رویه بهره‌برداران قرار گرفته است.

وی گفت: این گونه بهره‌برداری‌های غیرمجاز موجب آسیب‌های فراوانی شده است به نحوی که با کوچک‌ترین بارندگی، سیلاب‌ها جاری شد و پوشش گیاهی موجود قدرت جلوگیری از این تخریب را ندارد.

مرمت قنوات با همیاری مردم

وی همچنین در رابطه با مرمت و بازسازی قنات‌های تخریب شده در سیلاب‌های اخیر، ابراز کرد: شهرستان جوین دارای ۷۲ رشته قنات جاری و فعال است و با توجه به اینکه زیربنای اشتغالزایی در این شهرستان با وجود ۱۲ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی، آب است و هرگونه کار و فعالیت اقتصادی در این بخش وابسته به این مایه حیاتی است، متأسفانه روان آب‌های حاصل از باران‌های ابتدای سال جاری خسارات بالایی در تمام بخش‌ها به ویژه در بخش کشاورزی و قنات‌ها وارد کرد.

هاشم آبادی با بیان اینکه یکی از قنات‌های اصلی شهرستان جوین در روستای بیدخور با نام قنات مادر بر اثر سیل ۱۰۰ درصد تخریب شد، افزود: قنات تخریب شده یکی از مهمترین منابع آبی شهرستان جوین با ۸۰ لیتر بر ثانیه آب‌دهی است.

وی اظهار کرد: هزینه تخمین زده شده برای احیای این قنات حدود ۱۵۰ میلیون تومان است که با توجه به توافق انجام شده با اهالی روستا و ساکنین منطقه ۳۰ درصد هزینه مرمت و بازسازی توسط مردم روستا و ۷۰ درصد بقیه توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین پرداخت شود.

وی با اظهار اینکه قنات‌ها از منابع پایدار آب کشاورزی است، افزود: در سال‌های گذشته به سبب کمی بارندگی و تداوم پدیده خشکسالی دبی آب قنات‌ها به میزان زیادی کاهش یافته و منجر به مهاجرت جوانان از روستاها شد، لذا یکی از راه‌های بازگشت دوباره جوانان به روستاها توجه به بازسازی قنات‌ها است که زمینه رونق کشاورزی و اشتغال پایدار را در این مناطق فراهم می‌کند.

کد خبر 4910241

منبع: مهر

کلیدواژه: سبزوار ساخت و سازهای غیرمجاز وزارت جهاد کشاورزی ویروس کرونا ماه مبارك رمضان بوشهر شیراز ایلام شیوع کرونا کمک به نیازمندان قزوین شهرکرد بیرجند ستاد مقابله با کرونا بارش باران گردشگری جهش تولید شهرستان جوین پوشش گیاهی تخریب شد قنات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۴۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی

استاندار خراسان رضوی گفت: چاه‌های کشاورزی این استان برای رفع چالش کم آبی در ایام تابستان به پنل‌های خورشیدی مجهز می شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، یعقوبعلی نظری امروز در مراسم سالروز تاسیس شورای اسلامی و روز شوراها اظهارداشت: در خراسان رضوی  نیاز به احیای 3هزار قنات داریم و اگر منتظر کمک دولت باشیم، برای احیای قنات ها سالها طول می‌کشد؛ لذا شوراها ظرفیت روستاها را پای کار بیاورند تا از ظرفیت مردمی برای لایروبی قنات ها و رفع چالش آب بهره مند شویم.

وی افزود: برای تثبیت جمعیت در روستاها، باید موضوع تامین معیشت و مسکن روستایی فراهم شود و یکی از نکات تاثیر گذار نیز تامین آب شرب و کشاورزی است.

نظری تصریح کرد: چاههای کشاورزی این استان برای رفع چالش کم آبی در ایام تابستان به پنلهای خورشیدی مجهز می شوند که این اقدام برای چاههای کشاورزی که شرایط تامین مالی دارند، در مدت یک ماه نصب خواهد شد؛ پس از گذر از اوج مصرف برق، تولیدات پنل نیز خریداری می‌شود و این موضوع در بلند مدت به نفع کشاورزان است.

استاندار خراسان رضوی گفت: برای تامین نیاز انرژی برقیف ایجاد و فعال سازی چهار نیروگاه تولید برق در استان برنامه ریزی شده و مجوز ایجاد 300 مگاوات برق خورشیدی نیز صادر شده است.

وی ادامه داد: شوراهای روستایی، ظرفیت ها، مسایل و راهکار برون رفت از مشکلات منطقه خود را به خوبی می‌دانند و مسئولان نیز با اتکا به این ظرفیت‌ها می‌توانند بسیاری از مشکلات را حل کنند؛ در هیمن راستا مسکن و اشتغال روستایی با کمک اعضای شوراها و دهیاران در دستور کار قرار دارد تا امکان تثبیت جمعیت در روستاها فراهم شود.

نظری تصریح کرد:شوراها نماد حضور مردم در مدیریت کشور است و مصداق حضور مردم در امور مختلف تصمیم سازی به شمار می‌رود؛ قانون اساسی برای استفاده از حداکثر مشارکت مردم در انجام امور، نهاد شوراها را در نظر گرفته است و باید از نظر حقوقی و تشکیلاتی، با نگاهی بلند و مردمی، شرایطی ایجاد شود تا محصول آن رفع مشکلات مردمی باشد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ۷۳ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی ساوجبلاغ آزادسازی شد
  • سیستان‌وبلوچستان، چهارم دروابستگی به آب قنات برای کشاورزی
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان