Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@22:07:58 GMT

راهکارهایی برای جلوگیری از سردرد و یبوست در ماه رمضان

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۵۵۰۵

راهکارهایی برای جلوگیری از سردرد و یبوست در ماه رمضان

 حتی روزه دارانی هم که از سلامت کامل جسمانی برخوردار هستند می توانند با عوارضی روبرو شوند. یکی از این عوارض سردرد است. اگر فرد سابقه میگرن هم داشته باشد که این سردردها سخت تر هم خواهد بود.

یک مشکل رایج دیگر یبوست روزه داران است.

برای حل این دو مشکل چه باید کرد؟

علل سردردهای روزه دار

سردرد برخی از روزه داران را به شدت می آزارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید ندرپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی در این رابطه به جام جم آنلاین گفت: سردرد علل مختلفی در فرد دارد اما ما در اینجا درباره یک فرد روزه دار صحبت می کنیم. باید به دو دلیل اصلی برای سردردهای یک فرد روزه دار اشاره کنم. نخست آنکه گرسنگی دلیل واضحی برای به وجود آمدن سردرد تلقی می شود. دوم اینکه برخی از عادات وی همانند نوشیدن چای و سایر نوشیدنی های کافه دار ترک شده است. ترک سیگار و میل کردن غذا در سر ساعت مقرر نیز باعث شده است چنین شرایطی برای فرد روزه دار به وجود بیاید. قند خون او کاهش پیدا می کند و منابع ذخیره ای نیز تمام می شوند با چنین شرایطی کاملا طبیعی است که او به سردردهای شدیدی دچار شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی عنوان کرد: کلا سردرد عوامل مختلفی دارد که کمبود خواب، نرسیدن آب کافی به بدن و کاهش قند خون و البته کم خونی از اصلی ترین های آن هستند.

ندرپور افزود: البته برای کاهش این سردردها می توان کارهایی را انجام داد. اگر فردی در روزهای عادی سال به شدت به خوردن چای و قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار عادت دارد و می داند که قطع آن باعث سردرد می شود بهتر است در سحری آنها را بنوشد.

وی بیان داشت: نوع تغذیه در سحری بسیار مهم است. اگر آب و قند بدن و سایر منابع غذایی فراهم شود سردرد کمتر به سراغ روزه دار می آید. یک روزه دار باید ابتدا به شرایط بدنی خود نگاه کند. بیشتر از هر فرد دیگری می داند بدنش به چیزی عادت دارد که ترک آن در ماه رمضان موجب سردرد می شود و همان را در سحری بگنجاند.

ندرپور تاکید کرد: بدن انسان به آب بسیار حساس است. کمبود آب و یا دهیدراته شدن باعث سردرد می شود. باید در هنگام سحر و اصلا فاصله افطاری تا سحر فرد آب کافی بنوشد تا ذخیره کافی داشته باشد.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: مصرف غذاهای کربوهیدرات دار مانند حبوبات باعث افزایش سطح گلوکز در خون می شوند و انرژی مورد نیاز بدن را فراهم می کنند. فقدان کربوهیدرات کافی در بدن باعث سردرد می شود.

وی یادآور شد: مشکل دیگر ماه رمضان یبوست است که درد و رنج زیادی را به فرد تحمیل می کند. برای جلوگیری از به وجود آمدن یبوست، فرد روزه دار باید به اندازه کافی آب بنوشد و از طریق منابع مختلف غذایی آن را فراهم کند. نوشیدن آب کافی بین افطاری تا سحری بسیار ضروری است.

ندرپور خاطرنشان کرد: در وعده های غذایی باید چیزهایی گنجاند که آب بدن را فراهم کند همانند سبزیجات، سالاد و میوه. با رعایت این نکات ساده و رساندن آب کافی به بدن به راحتی می توان از بروز یبوست جلوگیری کرد.

وی در پایان گفت: در صورتی که سردردهای شدید و یبوست با رعایت این موارد هم رفع نشد فرد باید به پزشک متخصص مراجعه کند و به نظر می رسد در این شرایط روزه نگرفتن برای او بهتر باشد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: روزه داری سردرد یبوست پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۵۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه برای کسب و کارمان شناسه یکتا رایگان بگیریم؟

به گزارش همشهری آنلاین، به دلیل عدم آگاهی بسیاری از مردم، برخی افراد با سوء استفاده از این مساله اقدام به دریافت پول از شهروندان می‌کنند. به طوری که در برخی شهرها، افراد وقتی به کافی‌نت مراجعه می‌کنند از آنها مبلغی را مطالبه و عنوان می‌شود که درصد اندکی سهم کافی‌نت و مابقی سهم اتاق اصناف برای صدور مجوز است. این در حالی است که قانون تاکید دارد که دریافت مجوز الکترونیکی یا همان شناسه یکتا رایگان است

برای گرفتن شناسه یکتا به آدرس www.g۴b.ir مراجعه و روی گزینه شناسه یکتا برای مجوزهای قدیمی کلیک کند. پس از آن در منوی جستجو، موضوع فعالیت صنفی‌تان را تایپ کرده و گزینه دریافت شناسه یکتا را فشار دهید. ۳ گزینه پیش روی شماست، اگر کسب و کارتان شخصی است وارد گزینه اشخاص حقیقی شده و از آدرس پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانیsso.my.gov.ir/login شماره موبایل را وارد کرده و رمز ورود را بزنید. در اینجا دیگر شما خودتان می‌توانید در چند ثانیه شناسه یکتا بگیرید. کاملا رایگان.

کد خبر 849412 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شاخص کسب و کار اصناف دولت الکترونیک

دیگر خبرها

  • هشدار سقوط سنگ در جاده کرج _ چالوس
  • احتمال ریزش سنگ در جاده کرج چالوس
  • تئاتر زمین پاک در مدارس یزد اجرا شد
  • چگونه برای کسب و کارمان شناسه یکتا رایگان بگیریم؟
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • لحظه عبور موتورسوار خوش شانس از رودخانه ؛ فقط چند ثانیه کافی بود تا ...| ویدئو
  • کرج برای نگهداری از سگ‌های بلاصاحب جای کافی ندارد
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • ببینید | میگرن چیست؟
  • میگرن چیست؟ + فیلم