Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:09:05 GMT

یک لقمه نان به نرخ کرونا

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۶۱۰۳

یک لقمه نان به نرخ کرونا

اینجا خیابان مطهری تهران، پشت چراغ قرمز مفتح شمالی است که با حضور چهار تن از کودکان کار، تلخ ترین و شاید طولانی ترین چراغ دنیاست.

ینجا بخش از زندگی تکراری کودکانی است که به اصرار به سمت ماشین ها می دوند تا شاید با برق انداختن شیشه هایشان، اسکناس مچاله شده ای بگیرند.

شیشه را پاک می کند و با پولی که به زور و منت از راننده گرفته را داخل جیبش می گذارد و با همان دستان آلوده و چرکینش، چشمان دود ماشین خورده اش را میمالد،  انگار نه انگار که ویروسی با اینهمه جار و جنجان در کمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیشه ماشین را پایین دادم، از کودکی که حدودا ۹ ساله به نظر می رسید، پرسیدم: چرا دستانت را به چشمانت می مالی، مگر از کرونا چیزی نمی دانی؟ با همان شیطنت کودکی اش و با خنده های بی ریایش گفت که شما پول بده!! من کرونا نمیگیرم، کرونا به سراغ ما نمی آید؛ و بعد به سرعت باران، قطره هایی بر روی شیشه ماشین می پاشد و و تند و تند شروع می‌کند به پاک کردن.  

دست های کوچک و پینه بسته اش به وسط های شیشه نمی‌رسید به سمت دیگر خودرو می رود و بی اعتنا به حرف هایم به کارش ادامه داد. آنقدر چهره اش معصومانه است که گذر ثانیه ها را حس نکردم و با بوق ماشین های کلافه شده به خود آمدم و از چراغ سبز عبور کردم.

پشت چراغ‌های قرمز این شهر از این نوع کودکان که هم درد نان دارند و هم روزهای کودکیشان را اینگونه سپری می کنند، بسیار است.

نه تنها در خیابان مطهری بلکه خیابان های طالقانی، تهران پارس، نبرد شمالی تهران نیز شاهد حضور کودکان کار و زباله گردی هستند که کرونا هم نتوانست آنان را که با گل‌های پژمرده یا فروش آدامس‌ به دنبال یه لقمه نان هستند از پای درآورد.

کودکانی که در گوشه و کنار این شهر با تمام کودکیشان سطلهای زباله را تا نیمه خم می کنند تا شاید چیزی برای امرار معاش پیدا کنند.

دختران و پسرانی پنج تا ۱۴ ساله که به جای کودکی کردن و درس خواندن، پشت چراغ های قرمز و چهارراه‌های این شهر قد می کشند و دستانشان دیگر آن لطافت کودکی را ندارد.

بعضی از این کودکان سازمان یافته و برای کسی کار می‌کنند و بعضی دیگر برای خانواده شان.  

یکی از این کودکان کار که دوستانش محسن صدایش می کردند به خبرنگار ایرنا گفت: پدرم مریض است و من هم باید مانند مادرم کار کنم تا بتوانیم خرج زندگی را بدهیم.

از او درباره ویروس کرونا پرسیدم و گفت: یکبار یک خانومی به همراه چند آقا به محله‌های ما(خاک سفید) آمدند و بسته های دستکش و الکل دادند ولی خیلی زود تموم شد.

یکی دیگر از این کودکان کار که ۱۰ تا ۱۲ ساله به نظر می رسد و مانند دیگر هم سن وسالانش از حرف زدن طفره نمی رود به خبرنگار ایرنا می گوید: ماسک و دستکش را چه کنیم؟ ما مجبوریم کار کنیم تا آخر شب با پول به خانه برویم.

کودک دیگری که مایل به حرف زدن نبود به سرعت به سمت دیگر خیابان رفت و خودش را در پشت درختی پنهان کرد.

راست و دروغ حرف های کودکانه شان را درک نکردم به سراغ مدیرکل بهزیستی استان تهران که متولی کودکان کار در این استان است رفتم تا شاید چاره ای برای جمع آوری کودکان کار و در امان ماندنشان از ویروس کرونا را پیدا کنم.

امین شاهرخی مدیرکل بهزیستی استان تهران به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا از پذیرش کودکان کار در مراکز نگهداری معذور هستیم مگر اینکه با دستور قضایی باشد.

وی با اشاره به فعالیت سازمان های مردم نهاد و کارشناسان اورژانس اجتماعی بهزیستی در توزیع اقلام بهداشتی در میان کودکان کار اظهار داشت: پنج هزار و ۶۰۰ بسته بهداشتی از جمله ماسک، الکل، مواد ضدعفونی و دستکش در بین کودکان کار در چندین نوبت توزیع شده است.

مدیرکل بهزیستی استان تهران افزود: در کنار توزیع بسته های بهداشتی، آموزش‌های مراقبت از شیوع ویروس کرونا به کودکان کار و حتی خانواده‌های آنان در محله‌های مختلف و حاشیه شهر ارائه شده است.

وی خاطر نشان کرد: حتی از والدین کودکان کار درخواست کردیم که مانع حضور فرزندانشان در سطح شهر شوند و با جدیت به ویروس کرونا مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

به گفته شاهرخی هزینه توزیع اقلام بهداشتی در بین کودکان کار با پیگیری رئیس سازمان بهزیستی کشور و با جذب اعتبار از بنیاد مستضعفان تحقق یافته است.

وی با بیان اینکه بهزیستی نیز نگران وضعیت کودکان کار است گفت: برخی از این کودکان سازمان یافته و بعضی از اتباع خارجی هستند از این رو  اقلام بهداشتی به آنان در حد مصرف خودشان و خانواده آنها ارائه شده است تا از فروش این اقلام در سرچهار راه ها جلوگیری شود.

مدیرکل بهزیستی استان تهران افزود: همچنین بعضی از کودکان زباله گرد توسط برخی شرکت های جمع آوری و تفکیک زباله مورد استفاده قرار می گرفتند که با همکاری شهرداری تهران این امر نیز متوقف شد.

وی بیان داشت: به دنبال ساماندهی کودکان کار تا قبل از پایان سال گذشته بودیم که با شیوع کرونا متوقف شد و اکنون تابع تصمیم‌ها و دستورالعمل های ستاد ملی مقابله با کرونا برای ساماندهی وضعیت کودکان کار هستیم.

شاهرخی خاطر نشان کرد: آمار دقیقی از تعداد کودکان کار و زباله گرد در استان تهران ارائه نشده است بلکه بر اساس شرایط جوی و فصلی در استان و تعداد کودکان کار متغیر و حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر تخمین زده می شود.

سرنوشت جسمی و روحی کودکان کار در تهران به گونه ای رقم خورده است که حتی در این شرایط  همچنان در پشت چراغ های قرمز بیمی از کرونا ندارند و دستان کوچکشان خستگی ناپذیر است.

برچسب‌ها ویروس کرونا شهر تهران کودکان کار اداره کل بهزیستی استان تهران پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا شهر تهران کودکان کار ویروس کرونا شهر تهران کودکان کار مدیرکل بهزیستی استان تهران کودکان کار کودکان کار ویروس کرونا پشت چراغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۶۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اجرای برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در تمام بیمارستان‌های تابعه ابن دانشگاه گفت: درمان رایگان کودکان یک سرمایه گذاری بسیار مفید روی سلامتی آن‌ها در بزرگسالی است. - اخبار اجتماعی -

 دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از آغاز اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و اظهار کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور کامل در حال اجراست.

وی افزود: تا هفته‌های گذشته برخی از بیمارستان‌ها در استنباط و اجرای آیین‌نامه این برنامه دچار مشکلات کوچکی بودند و در مواردی، پس از ابلاغ این آیین‌نامه، نسبت به اخذ مبالغی بر اساس قوانین قبلی از خانواده‌های کودکان زیر هفت سال اقدام کرده بودند که در همه این موارد، بازرسان معاونت درمان تذکر دادند و مشکلات اجرایی این آیین‌نامه مرتفع شد بنابراین الان هیچ بیمارستانی نیست که از کودکان زیر 7 سال بابت درمان و بستری مبلغی دریافت کند. 

قناعتی گفت: براساس این برنامه، سازمان‌های بیمه‌گر پایه مکلفند صددرصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توان‌بخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریت‌های پزشکی و جراحی‌ها را پرداخت کنند. 

وی درباره اثرات مثبت اجرای این برنامه گفت: ‌سلامت کودکان زیر هفت سال برای جامعه بسیار مهم است؛ مطالعات نشان داده هر یک دلار هزینه‌کرد برای سلامتی کودکان، معادل هفت دلار هزینه‌ای است که برای سلامتی بزرگسالان خرج می‌شود بنابراین این اقدام سرمایه‌گذاری بسیار پرفایده است.

ماجرای آغاز درمان رایگان کودکان زیر 7 سال از امروز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از سوی دیگر سلامتی در دوران کودکی متضمن سلامتی در دوران بزرگسالی نیز هست. به عبارت دیگر کودکی که سلامت باشد و از نظر بیماری‌ها شناسایی و درمان شود یک عمر در سلامت زندگی خواهد کرد و بنابراین هزینه‌های نظام سلامت نیز از این طریق کاهش پیدا خواهد کرد. 

قناعتی خاطرنشان کرد: همچنین اگر اصول سلامتی کودک رعایت شود کودک بهره هوشی بالاتر خواهد داشت و در عملکرد شغلی‌اش نیز موفق‌تر خواهد بود که این موضوع به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند. افرادی که کودکی خود را به سلامت طی کرده‌اند در تحصیلات خود نیز موفق‌تر خواهند بود و به بالندگی کشور در حوزه‌های علمی، سیاسی و فرهنگی نیز کمک می‌کنند. از طرفی میزان آسیب‌های اجتماعی نیز در افرادی که کودکی خود را به سلامتی طی می‌کنند کمتر است و بنابراین جوامع را نیز با مشکلات کمتری مواجه می‌کنند. 

وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده بروز برخی از انواع بیماری‌ها در کودکی باعث اختلال در رشد کامل مغزی کودکان خواهد شد، بیان کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال که باهدف ارتقای سلامتی کودکان در حال اجراست با افزایش کمک به رشد مغزی کودکان، باعث کاهش احتمال بزهکاری و کاهش شکل‌گیری شخصیت‌های ضداجتماعی می‌شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که سلامت روانی و معنوی کودکان نیز بخشی از ابعاد سلامتی آنها را تشکیل می‌دهد، تأکید کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که از بدو تولد تا هفت سالگی، شخصیت اصلی کودک شکل می‌گیرد؛ تربیت خانواده‌ها باید مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و فرهنگ همنوع‌دوستی، شجاعت، ایثارگری و ... باشد اما متأسفانه الان شاهد این هستیم که والدین به راحتی گوشی تلفن همراه خود را در دسترس خردسالان قرار می‌دهند که این موضوع روی رشد فرهنگی کودک اثرگذار خواهد بود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجری صداوسیما: اصلاح طلبی نطفه‌اش حرام است و اصولگرایی لقمه‌اش!
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اجرای سرود سلام فرمانده توسط کودکان پیش دبستانی + فیلم
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران