Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@14:03:32 GMT

چالش درباره سریال علمی ـ تخیلی عربی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۶۶۲۵

چالش درباره سریال علمی ـ تخیلی عربی

سریال مصری «پایان» از ابتدای پخش تبلیغاتش، با طرح موضوعی جدید در سریال‌های عربی توجه‌ها را به خود جلب کرد.

به گزارش ایسنا، سایت الجزیره درباره سریال مصری «پایان» که موضوعی علمی ـ تخیلی دارد نوشته است: جلوه‌های ویژه‌ بصری و متفاوت بودن موضوع سریال «پایان» باعث شده تا مورد توجه قرار بگیرد.

داستان سریال در آینده روایت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضاپیماها برای نخستین‌بار در خیابان‌های قاهره پرواز می‌کنند و این نخستین‌بار است که یک سریال عربی به چنین موضوعی پرداخته است.

داستان سریال درباره مهندسی است که در مواجهه با یک ربات که شبیه خودش است، سعی می‌کند با ربات‌ها مبارزه کند. این ربات تنها راه نجات زمین را خلاص شدن از دست انسان‌ها می‌داند. "یوسف شریف" بازیگر اصلی این سریال است.

اما سوالی که برای همه پیش آمده این است که آیا این سریال موضوع و محتوایی ناب و دست اول دارد و یا فقط تقلید از سریال‌ها و فیلم‌های علمی ـ تخیلی هالیوود است؟

نویسنده سریال «پایان»، "عمرو سمیر عاطف"  که تا کنون با "یوسف شریف" در سریال‌های مناسبتی ماه رمضان زوج هنری خوبی را تشکیل داده‌اند، در دفاع از فیلم‌نامه‌اش در فیسبوک متنی را منتشر و در آن ادعا کرد که هیچ ایده، شخصیت و یا صحنه‌ای را از فیلم‌های هالیوودی اقتباس نکرده است و ایده سریال کاملا جدید است. او چندی بعد مجددا متنی را در صفحه‌اش منتشر و ادعای پیشین خود را با صراحت تکرار و اظهار کرد که متن و ایده سریال صددرصد اصلی و بدون تقلید است. این‌بار اظهارات "سمیر عاطف" با انتقادهای زیادی مواجه شد تا جایی‌که این نویسنده مجبور شد آن‌ را از صفحه‌اش پاک کند.

مشکلی که در ادعاهای نویسنده سریال «پایان» وجود دارد این است که اساسا موضوعات آینده، سفینه‌های فضایی، موجوداتی که نیمی انسان و نیمی ربات هستند و هوش مصنوعی، موضوعاتی هستند که غربی‌ها به آن‌ها پرداخته‌ و در آمریکا و اروپا آغاز شده‌اند.

شکل سفینه‌های فضایی سریال یادآور سریال «جنگ ستارگان» و موجودی که ترکیب انسان و ربات است یادآور فیلم «ترمیناتور» است.

ممکن است این شباهت‌ها غیرعمدی و به خاطر تصور مشترک انسان‌ها از این موضوعات به همان شکلی که برای اولین‌بار نمایش داده شده باشد. از این‌رو ادعای این‌که ایده چنین سریالی کاملا جدید و دست‌نخورده است درست نیست.

در هر صورت هنوز قضاوت درباره این سریال زود است. باید دید سریال مصری «پایان» بعد از پخش چه بازتابی خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سریال علمی ـ تخیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۶۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است

عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان گفت: راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است و در صورت سرمایه‌گذاری بر اندیشه انسان خلاق در هر حوزه‌ای، وارد عرصه نوآوری خواهیم شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسول رکنی زاده امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در مراسم گرامیداشت روز استاد و معلم با اشاره به اینکه درگیر موضوعی تحت عنوان دین‌گریزی در نسل جوان هستیم، اظهار کرد: دین‌گریزی در جهان امروز به نوع حکمرانی‌ها ارتباطی ندارد و مسئله جدا شدن از دین در سراسر جهان دیده می‌شود.

وی با تاکید بر نقش آموزش در آینده کشورها و با بیان اینکه به طور کلی دور شدن نسل انسان از آنچه که تحت عنوان تفکر دینی شناخته می‌شود، محصول نظام آموزشی کشورها است، افزود: امیرالمومنین (ع) در نهج‌البلاغه تعصب و پافشاری را بر پناه دادن به انسان بی‌پناه، وفای به عهد، طاعت کردن از نیکی‌ها، معصیت در برابر تکبر و عصیان در مقابل کبر و متکبر، بخشندگی، دوری از تجاوز به حقوق دیگران و فساد کردن در زمین جایز دانسته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان تصریح کرد: فناوری به دانش و پژوهش‌های علمی وابسته است و در عصر حاضر طی ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته تمام کشورها به نحوی به پژوهش مدرن دست پیدا کردند، فناوری به چیزی بیش از دانش و پژوهش‌ها وابسته است که از جمله این موارد می‌توان به تحقیق، ایده‌ها و اطلاعات اشاره کرد.‌

رکنی زاده ادامه داد: فناوری محصول دانش نیست و از مهارت ژرف برمی‌خیزد که این مهارت نیز مجموعه‌ای از دانش‌ها است و در هر جامعه‌ای مسئله‌ای برای نو آفریدن و نوآوری وجود دارد، توسعه فناوری یک رخداد استثنایی است، اما تغییر نوآوری نیست.

وی گفت: نیازمند سرمایه‌گذاری روی پژوهش هستیم، راه نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است و در صورت سرمایه‌گذاری بر اندیشه انسان خلاق در هر حوزه‌ای وارد عرصه نوآوری خواهیم شد.

کد خبر 749486

دیگر خبرها

  • حمله به نون‌خ و آقاخانی: برای اینستاگرام سریال ساخته بودید؟
  • وقت آن نرسیده آمریکا به رفتار دوگانه در قبال غزه و اوکراین پایان دهد؟
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • شرافتی: رانندگی مینی‌بوس در «نون‌خ۵» برای من چالش‌برانگیز بود
  • ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • تاریخ و ساعت پخش سریال رخنه جایگزین نون خ ۵ از شبکه یک
  • ببینید l بازدید میلیونی زمین خوردن یک ربات/ انسان‌نماها زمین خوردن را تمرین می‌کنند؟