Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- شایعه است یا واقعیت؟ اگرچه غیبت طولانی مدت "کیم جونگ اون" نشان می دهد که مشکلی در کره شمالی پیش آمده با این حال، هنوز شواهد محکمی وجود ندارند تا اثبات کنند که او فوت کرده است.‌ آیا در صورت فوت او زندگی در کره شمالی طبق روال گذشته ادامه خواهد یافت؟

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ نشریه "نشنال اینترست" با انتشار گزارشی با اشاره به این که سیاستگذاران در امریکا و کشورهای آسیایی در حال ارزیابی این شایعه و یا داده اطلاعاتی هستند که آیا کیم جونگ اون رهبر کره شمالی فوت کرده یا خیر می‌نویسد: "گفته شده که پس از عمل جراحی قلب، حال او وخیم بوده است‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غیبت چهارشنبه هفته گذشته او در مراسمی عمومی برای بزرگداشت "کیم ایل سونگ" پدربزرگ‌اش به گمانه‌زنی‌ها دامن زد‌. او آخرین بار، چهار روز پیش از مراسم مذکور دیده شده بود؛ در نشستی برگزار شده توسط حزب حاکم کارگران کره. با این حال، حتی در داخل کره شمالی نیز عده کمی حقیقت را می‌دانند. بیشتر حساب‌های کاربری در رسانه‌های اجتماعی هستند که به این موضوع پرداخته‌اند. برخی می‌گویند عمل جراحی قلب و برخی می‌گویند ابتلا به کرونا جان کیم را به خطر انداخته است. کره جنوبی اما اعلام کرده که اطلاعاتی در اختیار ندارد که شایعات مطرح شده درباره مرگ کیم را تایید کند. در ظاهر نیز تحرک نظامی یا امنیتی خاصی از سوی کره شمالی مشاهده نشده که نمایانگر ترس از بی‌ثباتی سیاسی و یا جنگ قدرت در آن کشور باشد.

پیشتر نیز سابقه غیبت کیم وجود داشته است. در سال ۲۰۱۴ میلادی، او به مدت ۴۰ روز از انظار مخفی بود و سپس بار دیگر با یک عصا دیده شد. در آن زمان نیز گزارش شده بود که او عمل جراحی، این بار بر روی پای خود داشته است. مورد جدی‌تر برای پدر او روی داده بود. در آگوست سال ۲۰۰۸ میلادی، "کیم جونگ ایل" پدر او در سن ۶۶ سالگی دچار سکته شد. او چندین ماه نتوانست امور کشور را اداره کند. در آن زمان، "جانگ سونگ تائک" شوهر خواهرش در مراسم عمومی به جای او ظاهر می‌شد. جانگ بعدا به دستور کیم جونگ اون اعدام شد شاید به دلیل تلاش برای کسب قدرت سیاسی و جایگاه شخص او. اگرچه هیچ نشانه‌ای از بی‌ثباتی در کره شمالی نسبت به انتشار شایعه مرگ کیم جونگ ایل مشاهده نشد با این حال، به نظر می‌رسید حساسیت‌هایی نسبت به این موضوع ایجاد شده بود‌. بلافاصله پس از بهبودی، او "کیم جونگ اون" را در انظار عمومی ظاهر ساخت و مقدمات جانشینی وی را فراهم کرد. در نهایت، چند سال بعد، در دسامبر ۲۰۱۱ میلادی، کیم جونگ ایل فوت کرد. تنها دوره انتقال قدرت در کره شمالی در سال ۱۹۹۴ میلادی روی داد، زمانی که کیم ایل سونگ فوت کرده بود.‌ هیچکس او را انتخاب نکرده بود. او توسط اتحاد جماهیر شوروی به مقام رهبری منصوب شده بود؛ زمانی که اشغال شمال شبه جزیره کره در جریان جنگ جهانی دوم پایان یافت، زمانی که آن بخش مستعمره ژاپن بود‌.

کیم پس از انتصاب توسط روس‌ها زمام امور را در کره شمالی در دست گرفت و قدرت‌اش را تثبیت کرد و تخاصم با کره جنوبی را شدت بخشید. در جریان درگیری با کره جنوبی، ورود چین به مسئله به نفع کره شمالی تمام شد. کیم تمام مخالفان‌اش را حذف کرد به خصوص عناصر طرفدار روسیه و چین و مسیر خود برای تثبیت قدرت‌اش را ادامه داد. او مقدمات انتقال قدرت به پسرش را از سال‌ها پیش فراهم کرده بود و مدعیان احتمالی جانشینی از جمله برادر او را به حاشیه رانده بود. این ادعا مطرح شده بود که "کیم جونگ ایل" پیش از مرگ پدرش او را کنار زده بود. البته امکان راستی‌آزمایی این ادعا وجود ندارد‌. پس از جانشینی کیم جونگ ایل مخالفتی دیده نشد. کیم برادر ناتنی خود که رقیب احتمالی‌اش محسوب می‌شد را به نوعی به تبعید فرستاد و او را به عنوان سفیر کره شمالی در چندین کشور اروپایی منصوب کرد تا از امور کره شمالی در داخل کشور دور باشد. اولویت نخست کیم جونگ ایل تقویت قوای نظامی بود. هدف او جلب وفاداری از سوی نظامیان آن کشور به نفع خود بود تا هرگونه خطر کودتای احتمالی را خنثی سازد. در نتیجه، اگر کیم جونگ اون فوت کند و یا دچار معلولیت شود حزب حاکم بر آن کشور برای نخستین بار در ۷۲ سال گذشته وارد رقابت بر سر قدرت سیاسی در درون خود خواهد شد".

این نشریه در ادامه می‌افزاید: "این شاید نخستین باری باشد که احتمال آن وجود دارد فردی از درون خاندان کیم به قدرت نرسد‌. فرزندان کیم جوان در انظار عمومی ناشناخته هستند‌. همسر او در انظار دیده شده اما فاقد قدرت سیاسی است‌. برادر او نقش چندانی ندارد و علاقه‌ای به زمام‌داری امور کشور نداشته است. خواهر کیم نقش مهمی ایفا می‌کند و اخیرا بیشتر مطرح شده اما واقعیت آن است که نقش او وابسته به در قدرت بودن برادرش بوده است. اگر کیم فوت کند هیچ دلیلی وجود ندارد که باور کنیم او بتواند قدرت را قبضه کند به خصوص با نگاه جنسیتی خاصی که در سیاست کره شمالی وجود دارد و رهبری معمولا از آن مردان در نظر گرفته می‌شود. در نتیجه، اگر فردی از خانواده کیم به قدرت نرسد چه خواهد شد؟ احتمالا منازعه و رقابت بر سر کسب مقام رهبری غیرقابل پیش‌بینی و سرسختانه خواهد بود.

کیم جونگ اون دائما مقام‌های سیاسی و نظامی را تغییر می‌داد و از بخشی به بخش دیگر منتقل می‌کرد تا احتمال به چالش کشیده شدن توسط هر فردی را خنثی کند. این موضوع در درون دستگاه امنیتی کره شمالی سبب شده بود تا هر فردی ناظر بر اعمال فرد دیگری باشد در نتیجه، احتمال هرگونه تهدیدی برای رهبری کیم را به حداقل ممکن می‌رساند.‌ امنیتی‌ها لزوما همواره موفق نیستند. در روسیه دوره شوروی نیز پس از فوت "جوزف استالین" رهبر وقت در سال ۱۹۵۳ میلادی، اعضای پولیتبرو یا دفتر مرکزی حزب کمونیست در اقدامی سازماندهی‌شده به بریا رئیس پلیس امنیتی شوروی تاختند و نظامیان نیز از این کارزار حمایت کردند‌. پس از فوت کیم، امکان رهبری جمعی در مرحله نخست وجود دارد. با این حال، در نظام دیکتاتوری آن کشور همواره یک نفر باید در راس قدرت باشد و همین موضوع زمینه اختلافات میان کادر رهبری را فراهم می‌سازد.

کره‌ای‌ها همواره رهبری فردی را تجربه کرده‌اند حتی در کره جنوبی دموکراتیک نیز رئیس‌جمهوری فردی قدرتمند محسوب می‌شود در نتیجه، در جریان نبرد قدرت شرایط بی‌ثبات‌کننده‌ای بر کره شمالی حاکم خواهد شد. بهترین سناریو آن است که دوره انتقال قدرت زمانی طولانی ادامه یابد و یک رهبر قدرت را در دست نداشته باشد و رهبری جمعی ادامه یابد و بدترین سناریو تشدید نبرد بر سر قدرت میان جناح‌های مختلف در درون هیئت حاکمه کره شمالی است. نتیجه آن می‌تواند خشونت، آوارگی و مهاجرت کره‌ای‌ها و از دست رفتن کنترل بر تسلیحات هسته‌ای و شیمیایی آن کشور و درگیری‌های مرزی باشد. فروپاشی نظام سیاسی در کره شمالی لزوما به معنای برقراری صلح یا جایگزینی آن با نظام سیاسی بهتری نخواهد بود. در حال حاضر تنها باید منتظر باشیم و امیدوار به این که حزب حاکم بر آن کشور اوضاع را با آرامش کنترل کند".

چه کسانی مدعی جانشینی کیم خواهند بود؟

روزنامه "سان" نیر در گزارشی به جانشین‌های احتمالی در صورت فوت "کیم جونگ اون" ۳۶ ساله پرداخته و می‌نویسد: "محتمل‌ترین گزینه برای جانشینی او "کیم یو جونگ" خواهر کیم جونگ اون است که قدرتمندترین چهره در کره شمالی پس از برادرش محسوب می‌شود. گزینه دیگری که البته احتمال به قدرت رسیدن‌اش بعید به نظر می‌رسد "کیم جونگ چول" برادر بزرگتر کیم جونگ اون است که ممکن است در نهایت از سایه بیرون آمده و خود را نشان دهد. او از سوی پدرش نادیده گرفته شد و به نظر می‌رسد قدرت سیاسی کافی را برای ایستادگی مقابل دشمنان‌اش ندارد. ‌ این مرد ۳۸ ساله سومین نفر از پنج فرزند کیم جونگ ایل بود. با این حال، به دلیل شخصیت نرمی که داشت هرگز به عنوان رهبری احتمالی برای آینده کره شمالی در نظر گرفته نشده بود‌. گزینه احتمالی دیگر برای جانشینی، "چوئه ریونگ هائه" رئیس مجمع عالی مردم کره شمالی و مرد شماره دو آن کشور است. او تا زمان مرگ "کیم جونگ ایل" چندان در انظار عمومی ظاهر نشده بود. با این حال، پس از فوت کیم جونگ ایل، او به شدت به کیم جونگ اون نزدیک شد و در حلقه چهره‌های امنیتی مورد اعتماد او قرار گرفت. به دلیل کهولت سن زیاد دیگر اعضای کمیته مرکزی حزب حاکم احتمال جانشینی او وجود دارد".

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کیم جونگ اون کره شمالی کره شمالی کیم جونگ ایل کره شمالی کیم جونگ اون قدرت سیاسی کره جنوبی خواهد شد حزب حاکم آن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۷۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است

سید محمد حسینی معاون رییس جمهور در امور مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص عملیات وعده صادق و اهمیت آن، گفت: رژیم صهیونیستی علاوه بر جنایتی که در بیش از شش ماه گذشته انجام داده است، تعرضی به کنسولگری جمهوری اسلامی در سوریه داشت و فرماندهان نظامی ما را به شهادت رساند. کاری که به هیچ عنوان توجیهی نداشت و مغایر با همه کنوانسیون‌های بین‌المللی بود.

وی با بیان آنکه ملت‌ها و دولت‌های دنیا بر این موضوع مهر تأیید زدند که این کار خلاف مقررات بین‌المللی است، افزود: جمهوری اسلامی این موضوع را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرد که این شورا کاری انجام نداد، لذا طبیعی بود که ایران برای یک دفاع مشروع اقدامی انجام می‌داد، ضمن آنکه از قبل هم آن را اعلام کرده بود.

معاون امور مجلس رییس جمهور با اشاره به قدرت موشکی و پهپادی کشورمان بیان کرد: با عملیات وعده صادق، قدرت و توان موشکی، پهپادی و رزمی کشورمان کاملاً مشخص شد.

حسینی با اشاره به ادعاهای غلو آمیز رژیم صهیونیستی در خصوص توان نظامی خود، اظهار کرد: آنها ادعا می‌کردند که با کمک آمریکا و کشورهای غربی که دارای سپر موشکی، دفاعی و پدافندی قدرتمندی هستند و موشک‌های ایران به خاک اشغالگران نخواهد رسید، در حالی که دیدیم این اتفاق افتاد و این امر تأثیر بسیار بسزایی در قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی و به رخ کشیدن آن به رژیم صهیونیستی و حامیانش داشت.

وی ادامه داد: این عملیات آثار و تبعات بسیار خوبی داشت. مردم منطقه از این عملیات خرسند شده و از آن استقبال کردند. مردم ما نیز این حرکت و اقتدار را مایه مباهات خودشان می‌دانند.

حسینی با بیان آنکه عملیات وعده صادق بسیار موفقیت آمیز بود و اندیشمندان و فعالان سیاسی به این موضوع اذعان کردند، تاکید کرد: خیلی‌ها اذعان دارند که قدرت موشکی و پهپادی ایران بسیار بالا است و قدرتمندترین کشور در نوع خود است در حالی که ما فقط بخشی از توانمندی‌های خود استفاده کردیم. در حالی که آنان با قدرت از خود دفاع می‌کردند، اما نتوانستند مانع نفوذ موشک‌های ما شوند و به آنها آسیب وارد شد. هرچند بنابراین بود که به مردم و شهرهای آنها آسیبی وارد نشود.

نمایندگان تهران تأثیر قابل توجهی در مجلس دارند

معاون امور مجلس رییس جمهور در خصوص اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: چون ۴۵ نماینده مجلس در دور دوم انتخابات مشخص می‌شوند، تأثیر آنها می‌تواند در مجلس، هیأت رییسه و کمیسیون‌های آن بسیار مهم باشد لذا امیدواریم با مشارکت مردم شاهد باشیم که افراد به شایستگی انتخاب شوند.

وی افزود: در مرحله دوم امکان انتخاب برای مردم آسان‌تر و سهل‌تر است چون از بین تعداد محدودی باید گزینش کرد.

حسینی با اشاره به تعیین ۱۶ نماینده در دور دوم انتخابات تهران اذعان کرد: در تهران تعداد قابل توجه از نمایندگان در دور دوم مشخص می‌شوند که معمولاً نمایندگان تهران تأثیر قابل توجهی در مجلس دارند. چون کمتر درگیر کارهای روزمره حوزه‌های خود هستند، می‌توانند به مسائل کلان کشور در مجلس رسیدگی کنند لذا اگر افراد کارآمدتر و با انگیزه تر انتخاب شوند، می‌توانند نقش بسیار مهمی را در مجلس ایفا کنند.

کد خبر 6083255

دیگر خبرها

  • (ویدئو) چرا همه عاشق آهنگی درباره کیم جونگ اون شده‌اند؟
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است