Web Analytics Made Easy - Statcounter

«احمد قویدل» عضو غیردولتی ستاد کرونا در تهران و مدیرعامل کانون هموفیلی ایران  در گفت‌وگو با خبرنگار  ایلنا گفت: از لحظات اولیه شیوع کرونا در کشور کانون هموفیلی ایران پیرو دستورالعمل‌های کشوری ستاد کرونا و همچنین بهرمندی جدی از رهنمودهای فرماندهی ستاد مقابله با کرونای تهران اقدام به تشکیل ستاد مقابله با کرونا با همکاری مدیران دفاتر مرکزی و دفاتر نمایندگی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کانون در گام اول درخواست‌هایی را با هدف جلوگیری از ترددهای غیرضروری بیماران در سطح شهرها به وزارت بهداشت ارایه کرد که شامل حذف مراحل تایید نسخ بیماران و به رسمیت شناخته شدن نسخ توسط دانشگاه‌ها فارغ از سهمیه‌های خاص جفرافیایی بود. تقاضای تفکیک مراکز درمانی بیماران هموفیلی و حتی فراهم کردن امکان تزریق داروهای بیماران هموفیلی توسط کارشناسان اورژانس در منازل بود.

وی تصریح کرد: امکان تفکیک مراکز خدمت‌دهی تا ۵۰ درصد تامین شد و با شدت گرفتن شیوع کرونا در استان گیلان این استان آخرین استانی بود که این امر در آن محقق شد. کانون شیوه‌نامه‌هایی خاص نیز برای بیمارانی که مراکز خدمت‌گیری آنها با بیماران مبتلا به کرونا مشترک بود از طریق فضای مجازی و مدیران دفاتر نمایندگی در استان‌ها به بیماران اطلاع رسانی کرد. وضعیت بیماران در تمام استانهای کشور در گزارش‌های روزانه رصد و مشکلات آنها به اداره امور بیماریهای وزارت بهداشت روزانه گزارش می‌شود.

قویدل تصریح کرد: انصافا وزارت بهداشت خدمات خوبی را به بیماران هموفیلی علیرغم مشکلات جاری کشور و تحریم‌های یک جانبه و غیرانسانی آمریکا ارایه کرده است و برخی کمبودهای مقطعی دارو به مناسبات فی مابین داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش مربوط بود که متاسفانه سایه سنگین بدهی‌های سازمان‌های بیمه‌گر به مراکز درمانی ریشه آن است.

وی تصریح کرد: بیماران هموفیلی حتما بعد از مراجعه به بیمارستان باید در آستانه ورودی درب منزل لباس‌های بیرون خود را از تن خارج کرده و جهت شستشو در یک پلاستیک در بسته قرار دهند و پس از آن در لحظه به حمام بروند و پس از استحمام در مجاورت دیگر اعضای خانواده به خصوص سالمندان قرار نگیرند.کانون هموفیلی ایران عضو غیردولتی ستاد کرونا تهران و از اعضای فعال شبکه کمک (کمیته مهار کرونا) است.این شبکه کشوری و غیردولتی مرکب از شبکه‌های تخصصی سازمان های مردم است که بیش از ۲۰۰۰ سازمان مردم نهاد عضو آنها هستند. این کانون بنا بر قولی که ۹ اسفند ماه سال گذشته به فرماندهی ستاد کرونا تهران داد با توجه به ظرفیت‌های این موسسه در درمانگاه جامع هموفیلی و در اختیار داشتن یک آزمایشگاه ویروس شناسی با استاندارد بالا، تست کرونا را در این مرکز راه‌اندازی کرده و در حال حاضر در محدوده جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی ایران به ارایه خدمت به بیمارستان‌ها با تعرفه‌های خیریه مشغول است.

سخنگوی کانون هموفیلی ایران درباره نامه اخیر رئیس سازمان نظام پزشکی به رئیس جمهور گفت: نامه رئیس سازمان نظام پزشکی خردمندانه و هشدار برانگیز است. کانون هموفیلی ایران ضمن استقبال از مفاد این نامه  بر این اعتقاد است که مسئولان از اقدامات شتابزده در برداشتن مقررات فاصله اجتماعی خودداری کنند.

سخنگوی کانون افزود: سیمای مقابله با بیماری کرونا در کشورهای مختلف جهان به خوبی نشان می‌دهد که شرایط کنونی کشور و اجرای طرح‌هایی تحت عنوان رعایت هوشمند فاصله اجتماعی و بازگشایی پلکانی کسب و کارها سیاستی تحمیلی ناشی از مواجه بودن کشور با مشکلات اقتصادی جدی است که مدتی مباحث آن تحت عنوان چالش نان و جان در کشور جاری بود.  بی‌تردید تحریم های اقتصادی یک جانبه و غیرانسانی آمریکا در این تصمیم‌گیری تحمیلی نقش اساسی داشته است.

وی تصریح کرد: متولیان اماکن متبرکه در کشور با دقت، بردباری و احتیاط اماکن متبرکه را با تصمیم ستاد مقابله با کرونای کشور بازگشایی کنند.

سخنگوی کانون هموفیلی ایران در ادامه گفت: نشستی در فضای مجازی با مدیران دفاتر در استان‌های مختلف کشور داشتیم. خوشحالیم که می‌توانیم به عنوان یک سازمان مردم نهاد و غیردولتی گزارش‌های اعلامی مبنی بر ایجاد ثبات نسبی در شیوع بیماری را تایید کنیم، اما رصد مدیران ما به خوبی نشان می‌دهد که این ثبات بسیار شکننده است. اگر فاصله‌گذاری اجتماعی بیش از این برداشته شود، این ثبات به شدت تهدید می‌گردد و ممکن است ما را به نقطه اول بازگرداند که هزینه‌ای گزافی در تهدید جان مردم و بودجه‌های بهداشتی و درمانی خواهد داشت.

سخنگوی کانون هموفیلی ایران گفت: کانون هموفیلی ایران با توجه به ارتباط نزدیک با حوزه‌های بیمارستانی شاهد زحمات شبانه‌روزی و فداکاری پرسنل بهداشتی و درمانی کشور است، از مدیران کشور تقاضا داریم با ارج نهادن به این فداکاری‌های‌ها از هر اقدام عجولانه‌ای پرهیز کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بازگشائی کرونا 2019 کانون هموفیلی ایران بیماران هموفیلی سخنگوی کانون ستاد کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۷۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • تحت تاثیر پیشرفت دفاتر اسناد رسمی ایران قرار گرفتم
  • آمادگی کانون سردفتران ایران برای همکاری با روسیه
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • دیدار وزیر دادگستری با رییس کانون فدرال سردفتران روسیه
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران
  • حل مشکل تردد و ورود موقت وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی