Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@03:55:54 GMT

طلای سیاه تا یک ماه آینده روی آرامش نمی‌بیند

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۱۳۶۴

طلای سیاه تا یک ماه آینده روی آرامش نمی‌بیند

با بازگشایی روز دوشنبه بازارهای جهانی، طلای سیاه به مسیر نزولی ماه‌های اخیر خود ادامه داد و نفت خام آمریکا با افت ۲۶ دلاری و نفت برنت با کاهش ۱.۶ درصدی مواجه شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی قدس آنلاین، امروز با بازگشایی بازارهای جهانی، طلای سیاه به مسیر نزولی ماه‌های اخیر خود ادامه داد. اصلی‌ترین عامل تداوم افت قیمت‌ نفت اما نگرانی از پر شدن انبارهای نفتی عنوان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایی که حجم نفت موجود در ذخایر در کمتر از یک ماه آینده به حداکثر ظرفیت خود خواهد رسید. از این رو پیش‌بینی می‌شود حداقل تا یک ماه آینده، طلای نفت روی آرامش به خود نبیند. امروز هر بشکه نفت خام آمریکا تا این لحظه با افت ۴.۵ دلاری (معادل ۲۶.۳ درصد) مواجه شده و به ۱۲.۵ دلار رسیده است. نفت‌خام برنت نیز ۱.۶ دلار بر بشکه (۶.۵ درصد) کاهش قیمت را تجربه کرد و حدود ۲۳.۲ دلار بر بشکه به فروش رسید.

نگرانی از پر شدن ظرفیت خالی انبارهای نفتی کوشیگ-اوکلاهاما به عنوان قطب اصلی ذخیره‎سازی نفت آمریکا مهمترین عاملی بود که موجب شد امروز مجددا نفت‌شاخص در بازار نیویورک افت بیشتری را نسبت به برنت به ثبت برساند. این در حالی رقم خورد که هفته گذشته نیز نفت برای هشتمین هفته از ۹ هفته متوالی دچار کاهش قیمت شد. در هفته گذشته برنت ۲۴ درصد و نفت‌خام آمریکا ۷ درصد بازدهی منفی را به ثبت رساند. در عین حال نفت‌خام آمریکا یک روز مانده به پایان سررسیدهای قرارداد ماه مه تا بیش از منفی ۴۰ درصد معامله شد.

در حال حاضر شیوع گسترده ویروس کرونا در دنیا و به دنبال آن محدودیت‌های ترددی سبب شده تا این نفت نه مصرف‌کننده‌ای برای نفت باقی بماند و نه ظرفیت انبارها اجازه ذخیره‌سازی آن را می‎دهد. از این رو سرمایه‌گذاران حاضر شدند برای هربشکه تا بیش از ۴۰ دلار پرداخت کنند تا پیش از انقضای این قراردادها از شر آن خلاص شوند.

تحلیلگران چه میگویند؟

هری تچیلینگویان، استراتژیست جهانی نفت در BNP Paribas در لندن در این خصوص به رویترز گفت: «بازار از تکرار قیمت‌های منفی به دلیل اشباع ذخایر نفتی کوشینگ و هاب‌های تحویل بسیار نگران است.» گفته می‌شود این نگرانی موجب شده که معامله‌گران برای جلوگیری از تکرار تجربه قراردادهای ما مه تلاش کنند که قراردادهای سررسید ژوئن را از حالا بفروشند و سررسیدهای ماه‌های بعد را خریداری کنند. اما استراتژیست بی‌ان‌پی پاریباس بر این باور است که چنین راهکاری خود تاثیر منفی بر بازار نفت خواهد داشت و موجب نوسانات بیشتر در قیمت‌ها خواهد شد.

در این میان برآوردهای بانک آمریکایی گلدمن ساکس از ظرفیت انبارهای نفتی جهان بر نگرانی‌ها افزوده است. گلدمن ساکس پیش‎بینی کرده است که بازار جهانی نفت ظرف سه تا چهار هفته آینده با محدودیت ذخیره‌سازی مواجه خواهد شد. بر اساس این گزارش، رشد سطح مخازن نفت در جهان به رکورد بالایی رسیده و زمانی که جایی برای نگهداری نفت نباشد، شرکت‎های حفاری ناچار خواهند شد میزان عرضه را در راستای افت تقاضا کاهش دهند.

در سمت عرضه اما تحرکاتی برای کاهش تزریق نفت به بازارهای جهانی آغاز شده است. اوپک و متحدانش از ابتدای ماه آینده میلادی یعنی ظرف چند روز آینده حدود ۱۰ میلیون بشکه از تولیدات خود می‌کاهند. برخی کشورها چون عربستان سعودی، آذربایجان و کویت کاهش تولید را از هم‌ اکنون آغاز کرده‌اند. با این حال تحلیلگران گلدمن ساکس بر این باورند که کاهش عرضه اوپک پلاس نمی‌تواند به سرعت انجام گیرد.

در سوی دیگر آنطور که اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرده تولید نفت این کشور در هفته‌های اخیر به ۱۲.۲ میلیون بشکه در روز رسیده است. این در حالی است که تولید نفت این کشور پیش از فراگیر شدن کرونا تولید نفت آمریکا در مسیر افزایشی قرار داشت و تا ۱۳.۱ میلیون بشکه در روز رسیده بود. با این حال تحلیلگران گلدمن ساکس این افت عرضه را کافی و همراستا با افت تقاضا برای نفت نمی‌دانند و بر این باورند که حداقل ۲۰ درصد از عرضه جهانی نفت باید کاسته شود وگرنه بازار جهانی نفت تا ژوئن با کمبود ظرفیت مخازن نفت روبرو خواهد شد.

گلدمن ساکس همچنین برآورد می‌کند که کاهش تقاضا در اواسط ماه مه حدود ۱۸ میلیون بشکه در روز باشد. برآوردها از افت تقاضا در ماه جاری شدت بیشتری داشت. به طور مثال آژانس بین‌المللی انرژی مقدر ان را ۲۹ میلیون بشکه در روز برآورد کرده بود. تحلیلگران گلدمن از جمله جف کوری اعلام کرده‌اند که جهان به مرحله‌ اوج همه‌گیری ویروس کرونا رسیده است و پس از آن شاهد آغاز بازگشت توازن خواهیم بود. اما احتمال دارد ۴ تا ۸ هفته بازگشت تقاضای کامودیتی‌ها از کف به طول بیانجامد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت بازار نفت کاهش قیمت نفت قیمت نفت اوپک نفت خام آمریکا نفت برنت ویروس کرونا میلیون بشکه در روز نفت خام آمریکا گلدمن ساکس جهانی نفت ماه آینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۱۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت

دلار امروز در مرکز مبادله ارز و طلا در بخش اسکناس بدون تغییر ۴۴ هزار و ۱۹۸ تومان و در بخش حواله ۴۱ هزار و ۲۶۸ تومان کشف قیمت شد.

به گزارش فارس، همچنین یورو امروز در صرافی‌ها با نرخ توافقی به قیمت ۴۷ هزار و ۲۳۲ تومان معامله شد، اسکناس درهم امارات ۱۲ هزار و ۳۴ تومان ارزش‌گذاری شد.

بررسی میدانی بازار ارز در میدان فردوسی نشان می‌دهد، دلار آزاد امروز توسط دلالان مقابل صرافی‌ها ۶۱ هزار و ۲۶۰ تومان قیمت گذاری شده است؛ معاملات دلار در بازار غیررسمی طی یک ماه گذشته نوسانی بوده است، در جریان معاملات امروز نرخ دلار در بازار کاهش یافته است.

* کاهش ۲۳ هزار تومانی قیمت طلا در بازار

امروز در میدان فردوسی سکه طرح قدیم با افت ۹۵۰ هزار تومانی به نرخ ۳۸ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان داد و ستد شد، همچنین سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز با کاهش یک میلیون و ۴ هزار تومانی به قیمت ۴۱ میلیون و ۴۰۵ هزار تومان معامله شد و حباب آن کاهش یافته است.

امروز حباب سکه امامی به ۷ میلیون و ۱۰۹ هزار تومان و حباب سکه بهار آزادی به ۴ میلیون و ۱۶ هزار تومان رسید؛ نیم سکه در بازار به نرخ ۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان داد و ستد شد، ربع سکه به قیمت ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان عرضه شد؛ همچنین هر سکه یک گرمی به نرخ ۶ میلیون و ۶۰۰ تومان معامله شد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز ۳ میلیون و ۴۹۹ هزار تومان در هر گرم قیمت‌گذاری شد، همچنین امروز هر مثقال طلای ۱۸ عیار، ۱۵ میلیون و ۱۴۶ هزار تومان نرخ‌گذاری شد؛ نرخ طلای آب شده نیز هر مثقال ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده است. هر گرم طلا امروز با کاهش ۲۳ هزار تومانی روبرو شد.

در حال حاضر هر اونس طلا (معادل ۳۱.۱۳۲گرم)، با کاهش ۳ صدم درصدی به نرخ ۲۳۳۸ دلار قیمت گذاری شده است.

دیگر خبرها

  • گذر از دوران سیاه؛ اورتون در لیگ برتر ماندگار شد
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • ویسی، در و پنجره‌های فولاد را بست!
  • قیمت نفت از نردبان عوامل مثبت بالا رفت
  • فیلم/ حمایت سیاه‌پوستان آمریکا از اعتراضات ضدصهیونیستی
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • جزییات حراج بعدی شمش طلا در هفته آینده
  • این خودرو با چشم‌هایش شما را می‌بیند!/ عکس
  • مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟
  • کاهش شدت وزش باد در ایلام/آغاز بارش‌ها از هفته آینده