Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@14:03:31 GMT

رشد ۹۵ درصدی پروژه شبکه‌های فرعی آبیاری غرب و شمال غرب

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۳۲۸۶

رشد ۹۵ درصدی پروژه شبکه‌های فرعی آبیاری غرب و شمال غرب

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، گفت: اکنون پروژه شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۵۴ هزار هکتار آن زیر کشت رفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «علیمراد اکبری» در نشست خبری خود در رابطه با پروژه شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور، افزود: یکی از بزرگترین پروژه‌های کشور که در دولت یازدهم و دوازدهم شروع شده، پروژه احداث شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور است و امیدواریم تا سال آینده این پروژه را به پایان برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: در مرداد سال ۹۳ دولت طرح شبکه‌های آبیاری و زهکشی متناظر با رودخانه های غرب و شمال غرب را در دستور کار خود قرار داد و آن را با عنایت رهبر معظم انقلاب مصوب کرد.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی هدف از اجرای این طرح را حفظ امنیت مناطق غرب و شمال غرب کشور دانست و تصریح کرد: ایجاد اشتغال و استقرار کشاورزان و بهره برداران در منطقه، جلوگیری از مهاجرت و تثبیت جمعیت و حفاظت از منابع پایدار آب و خاک با نگرش به توسعه پایدار و افزایش بهره وری با استفاده از مدرن ترین روش های آبیاری از اهداف اصلی این پروژه بوده است.

وی افزود: افزایش سطح زیرکشت محصولات باغی و زراعی، ایجاد و توسعه گلخانه ها، صنایع تبدیلی و فرآوری و ایجاد سیستم توسعه در این مناطق، ایجاد نظام بهره‌برداری مناسب و پایدار با مشارکت مردمی تعاونی‌های تولید و در نهایت امنیت غذایی کشور با افزایش خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی در این مناطق از اهداف دیگر این پروژه است.

اکبری با اشاره به این نکته که سطح اولیه مصوب شده ۴۰۲ هزار هکتار بود، گفت: اما به دلیل خشکسالی‌های چند سال گذشته تخصیص آب از وزارت نیرو تنها برای ۲۲۷ هزار و ۳۰۰ هکتار تامین شد.

وی افزود: از میزان ۲۲۷ هزار و ۳۰۰ هکتار، ۱۱۲ هزار و ۲۴۴ هکتار در حوزه غرب، ایلام، کرمانشاه، کردستان و بخشی از آذربایجان غربی و ۱۱۰ هزار و ۸۸۵ هکتار در حوزه ارس بود که شامل قسمتی از آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل است.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ۴۰۱ هکتار هم در حوزه اترک شامل گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی بود.

اکبری خاطرنشان کرد: در زمانی که این پروژه تأمین آب شد، شبکه‌های اصلی آن بیش از ۱۰۰ هزار هکتار بود که توسط وزارت نیرو طراحی شد و بالای ۹۰ درصد از این اراضی با سیستم های ثقلی با راندمان پایین تأمین آب می‌شد که تمام آن را تغییر داده و به سیستم های مدرن تبدیل کردیم که این ۲۲۷ هزار و ۳۰۰ هکتار، ۹۹.۵ درصد مجهز به شبکه‌های مدرن است.

وی افزود: برای اجرای این پروژه، ۶۶۵ قرارداد با مشاورین، تامین‌کنندگان لوازم و تجهیزات و پیمانکاران داخلی داشتیم، همچنین تامین و اجرای بیش از ۸۰ هزار کیلومتر لوله از ۱۲۰۰ میلی‌متری تا ۳۲ میلی‌متر در اراضی اجرایی شد.

وی ادامه داد: ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار عدد شیرآلات و اتصالات فلزی و پلیمری مصرف شده و حدود ۱۵۹۲ دستگاه سنتر پیوت در اجرای این پروژه استفاده شد، همچنین از ۸۳۰ دستگاه فیلتراسیون و ۱۵۰ ایستگاه پمپاژ نیز در این طرح استفاده شده است.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: بیش از ۹۰ درصد این تجهیزات در داخل کشور تولید و تامین شده است.

وی افزود: نیروهای شاغل در این پروژه حدود ۱۰ هزار نفر بوده و ۳هزار دستگاه ماشین در این پروژه استفاده شده است.

وی تصریح کرد: اکنون این پروژه ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۵۴ هزار هکتار آن زیر کشت رفته و ۴۰ درصد از این اراضی از چاه‌های منطقه و ۶۰ درصد توسط وزارت نیرو تامین آب شده است.

اکبری خاطرنشان کرد: در این پروژه ۱۹۹ تعاونی تولید برای مدیریت نظام بهره‌برداری پیش‌بینی شده که ۱۵۷ مورد تشکیل شده و ۴۲ مورد در دست اقدام است.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با اعتبارات این پروژه اظهارداشت: پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه برای این پروژه در نظر گرفته شد که به علت افزایش نرخ ارز، تورم و شاخص‌های تهدید در سازمان برنامه و بودجه، ۶۵۰۰ میلیارد تومان نیاز مجدد به اعتبارات داشتیم که ۴۸۳۵ میلیارد تومان از این اعتبارات پرداخت و ۱۰۰ در صد در اجرای پروژه هزینه شد.

اکبری افزود: ۹۰۰ میلیارد تومان به پیمانکاران بدهی داریم و حدود ۶۰۰ میلیارد تومان هم برای پنج درصد باقی مانده طرح نیازمند هستیم.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به دستاوردهای این پروژه گفت: این پروژه تنها پروژه‌ای است که منابع آبی آن می‌تواند ۱۶۲ هزار هکتار از اراضی دیم را به اراضی آبی تبدیل کند و ۶۵ هزار هکتار هم کمبود نیاز آبی تامین می‌شود.

وی افزود: سالانه در یک کشت ۳.۱ میلیون تن به محصولات این مناطق اضافه می‌شود که با کشت دوم به چهار میلیون تن تولید خواهد رسید.

اکبری درباره تفاهم نامه وزارت جهاد کشاورزی با وزارت نیرو گفت: در سال گذشته برنامه عملیاتی را با وزارت نیرو تدوین کردیم و به صورت یک تفاهم نامه مشترک امضا شد که در سه مقطع زمانی چهارم فروردین ۹۹، حدود ۴۱ هزار و ۶۱۵ هکتار، هشتم فروردین ماه ۹۹ نزدیک  ۲۹ هزار و ۲۸۶ هکتار  و ۲۸ اسفندماه ۹۹ حدود  ۴۸ هزار و ۳۰ هکتار به اراضی اضافه شود.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در زمینه پروژه گرمسیری کرمانشاه تصریح کرد: در پروژه گرمسیری کرمانشاه، اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی برای وزارت جهاد کشاورزی و ۹۰ میلیارد تومانی برای وزارت نیرو در نظر گرفته شد که روز گذشته یک اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی دیگر برای هر دو وزارتخانه اختصاص یافت که در مجموع وزارت جهاد کشاورزی ۶۰ میلیارد تومان  و وزارت نیرو ۱۱۰ میلیارد تومان برای اجرای این پروژه دریافت می‌کنند تا فاز اول آن را پیش ببریم.

وی افزود: تا کنون با ۳۰ میلیارد تومان تخصیص یافته اولیه در یک ماه گذشته، چهار هزار هکتار در کرمانشاه زیر کشت رفته است.

اکبری تاکید کرد: با شیوع بیماری کرونا، کارگاه‌های ما در حال حاضر با رعایت کامل مسائل بهداشتی مشغول کار هستند و روند اجرای پروژه‌ها ادامه دارد.

وی افزود: زیرساخت‌های این پروژه اعم از سدها، کانال‌های انتقال و شبکه های توزیع آب، بر اساس ۴۰۲ هزار هکتار تجهیز شده اما از آنجایی که تأمین آب برای ۲۲۷ هزار هکتار در نظر گرفته شده است، شبکه‌های فرعی را بر اساس میزان تخصیص آب، اجرایی کردیم اما زمانی که در ترسالی قرار بگیریم و کل ۴۰۲ هزار هکتار عملیاتی شود، می‌توانیم شبکه‌های فرعی را کامل کنیم./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: وزارت جهاد شبکه آبیاری آبیاری شبکه های فرعی آبیاری غرب و شمال غرب کشور آبیاری و زهکشی میلیارد تومان وزارت نیرو هزار هکتار هزار و ۳۰ ۲۲۷ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۳۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب تم‌تم در شهرستان جوانرود

رضا داودی، مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمانشاه در راستای حل مشکلات آب در شهر جوانرود با بیان اینکه پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب تم‌تم در شهرستان جوانرود با پیشرفت ۹۵ درصدی در حال تکمیل است، گفت : این پروژه با اعتبار اولیه ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در حال اجرا است.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی قابل توجه این پروژه اعلام کرد: تاکنون کار‌های خوبی در پروژه از جمله اجرای ۱۲ کیلومتر لوله‌گذاری، با لوله ۳۱۵ پلی اتیلن، متصل کردن خط برق، تجهیز چاه و ساخت ۲۲ باب حوضچه تا مخزن صادق‌آباد، انجام شده است.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمانشاه افزود: با بهره‌برداری از این پروژه از تنش آبی شهر جوانرود کاسته و چندین روستای شهرستان روانسر هم از نعمت آب آشامیدنی سالم و پایدار بهره‌مند خواهند شد.

وی گفت: عملیات اجرایی این پروژه از نیمه دوم سال گذشته توسط شرکت آبفا استان کرمانشاه آغاز و علی‌رقم وجود بارش‌ها به ویژه در ابتدای سال‌جاری پروژه به مراحل پایانی خود رسیده است.

داودی درخصوص اقدامات انجام شده توسط شرکت آبفا در سال گذشته در این شهرستان، گفت: ۳۸۸ فقره انشعاب آب شهری، ۳۶۰ فقره انشعاب آب روستایی و ۴۴۸ فقره انشعاب فاضلاب شهری واگذار شده و ۳۱۴ فقره کنتور خراب مشترکین در شهر و روستا‌های جوانرود تعویض شده است.

مدیرعامل شرکت آبفا استان کرمانشاه یادآور شد: در سال گذشته هزار و ۷۰۵ متر شبکه فاضلاب و ۳۵ هزار و ۱۲۵ متر لوله‌گذاری در سطح شهر جوانرود و روستا‌های تابعه اجرا شده است.

داودی خاطرنشان کرد: برای اجرای شبکه فاضلاب از لوله‌های پلی‌اتیلن در سایز‌های ۲۰۰ و ۲۵۰ میلی‌متر استفاده شده که برای متصل کردن لوله‌ها به یکدیگر در جهت هدایت مسیر فاضلاب، ۲۹ باب منهول سایز ۱۰۰۰ میلی‌متری ساخته شده است.

وی افزود: در راستای تأمین و حفظ بهداشت آب شرب شهری و روستایی در جوانرود، سال گذشته ۲۶ هزار و ۲۷۲ مورد کلرسنجی از منابع، مخازن و شبکه توزیع آب انجام و هزار و ۳۹۴ مورد آزمایشات میکروبیولوژی و ۳۶۱ مورد استانداردسازی انشعابات آب و فاضلاب هم انجام شده است.

داودی تصریح کرد: رفع حوادث و اتفاقات شبکه‌های آب و فاضلاب به تعداد هزار و ۹۲۶ مورد در سطح شهر جوانرود و شروینه، هزار و ۱۱۷ مورد رفع حوادث آب در سطح روستا‌های تحت پوشش، شست و شو و لایروبی شبکه‌های مدرن و سنتی فاضلاب به طول ۵۵ کیلومتر و ۴۶۱ مورد احداث، لایروبی، هم سطح سازی و تعویض دریچه‌های منهول فاضلاب از دیگر اقدامات انجام شده توسط شرکت آب و فاضلاب در سال گذشته در شهرستان جوانرود بوده است.

وی با اشاره به شست‌و‌شو و گند‌زدایی ۳۳ باب مخزن و شست‌و‌شوی ۷۲ کیلومتر از شبکه‌های توزیع و خطوط انتقال آب در سطح شهر‌های جوانرود، شروینه و روستا‌های تحت پوشش، یادآور شد: با توجه به ضرورت شستشوی سالانه مخازن ذخیره آب شرب و شبکه‌های توزیع و خطوط انتقال با هدف ارتقای کیفیت آب شرب، در زمان‌بندی‌های مشخص اقدامات لازم انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آبفا استان کرمانشاه گفت: برای جلوگیری از هدررفت آب ۸۷ هزار و ۹۳۰ متر از خطوط انتقال و شبکه‌های توزیع، ۴هزار و ۲۹۰ فقره انشعاب نشت‌یابی شده و ۷۰ مورد تعمیرات دوره‌ای و اضطراری در ایستگاه‌های پمپاژ و منابع تأمین آب در سطح شهرستان انجام شده است.

داودی عنوان کرد: طول خطوط انتقال آب در این شهرستان ۴۰ کیلومتر، طول شبکه توزیع آب در سطح شهرستان (جوانرود، شروینه و روستا‌های تحت پوشش) ۲۸۸ کیلومتر، طول خطوط انتقال فاضلاب ۳.۸ کیلومتر و طول شبکه جمع‌آوری فاضلاب ۹۶ کیلومتر است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب تم‌تم در شهرستان جوانرود
  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی در گنبد کاووس
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به شهر جوانرود
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها