Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@19:22:08 GMT

پشت پرده محرمانه شدن برخی مکاتبات ارزی چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۴۸۶۳

پشت پرده محرمانه شدن برخی مکاتبات ارزی چیست؟

بعد از اعلام خبر دستگیری ۲۵ نفر از کارمندان بانک مرکزی در خصوص تخلفات ارزی و همچنین تاکید رئیس دیوان محاسبات درباره غیر محرمانه بودن اطلاعات تجارت خارجی، دلیل محرمانه شدن برخی مکاتبات ارزی بایستی شفاف شود. ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۱ اقتصادی اقتصاد ایران نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزار تسنیم،‌ روز گذشته دادستان تهران گفته بود، در خصوص تخلفات ارزی علاوه بر دریافت کنندگان متخلف ارزی حدود 25 نفر از کارکنان بانک مرکزی تاسطح مدیرکل و تعدادی از افراد متخلف در بانکهای عامل تحت تعقیب قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارگروهی متشکل از دیوان محاسبات و بانک مرکزی و گمرک و وزارت صمت و ضابطین زیرنظر بازپرس ویژه پرونده جهت رسیدگی کارشناسانه به ابعاد مختلف گزارش دیوان محاسبات تشکیل شده است.

خبرگزاری تسنیم، نیز با توجه به اهمیت و نحوه تخصیص ارز با در نظر گرفتن شرایط سال 97 و بلاتکلیفی حدود 4.7 میلیارد دلار، بررسی همه جانبه موضوع را در دستور کار قرار داد.

گفتنی است، یکی از ابزارهایی که مانع از شکل گیری تخلفاتی مانند آنچه در سال 97 رخ داد، می‌شود بحث شفافیت عملکرد به خصوص در حوزه تخصیص و تامین ارز است.

در حال حاضر یک کمیته فرادستگاهی برای تخصیص ارز تشکیل شده است که نمایندگان دستگاههای مختلف  از وزارت صمت تا گمرک عضو آن هستند.

همچنین توجه به این نکته ضروری است که طبق اعلام معاون فنی گمرک ایران، 4 میلیون تن کالای اساسی در گمرکات موجود بوده و بر اساس گفته سخنگوی گمرک دلیل عمده عدم ترخیص به موضوعات ارزی مرتبط است.

چندی قبل رئیس جمهور دستور ترخیص فوری این اقلام(کالاهای اساسی) را صادر کرده بود اما ظاهرا مشکلاتی در این مسیر قرار دارد. گفتنی است، پیگیریهای تسنیم نشان میدهد برخی اسناد مهم در خصوص تخصیص ارز حالت محرمانه داشته  که این موضوع نمیتواند با اصل شفافیت همخوان باشد.

از سوی دیگر تاکید رئیس دیوان محاسبات به عنوان  یکی از عالی ترین دستگاههای نظارتی درباره غیر محرمانه بودن اطلاعات تجارت خارجی جالب توجه است. 

اگر طبق گفته عادل آذر "هر ایرانی باید بداند که  چه‌میزان  چای، خوراک دام و… ثبت سفارش شده و چه‌اندازه به کشور وارد شده است بنابراین باید پرسید؛ کدام قسمت این اطلاعات محرمانه است که دولت آن را اعلام نمی‌کند؟" چرا باید برخی مکاتبات تخصیص ارز محرمانه باشد؟ آیا اعلام نحوه دریافت و تخصیص ارز به واردکنندگان یک مساله محرمانه است؟ پس چرا بانک مرکزی هرچند وقت یک بار اقدام به انتشار اسامی دریافت کنندگان میکند؟

بر این اساس بعد از اعلام خبر دستگیری 25 نفراز کارمندان بانک مرکزی در خصوص تخلفات ارزی و همچنین تاکید رئیس دیوان محاسبات درباره غیر محرمانه بودن اطلاعات تجارت خارجی، دلیل محرمانه شدن برخی مکاتبات ارزی بایستی شفاف شود.

انتهای پیام/

R1389/P1012122/S7,77,79/CT7 واژه های کاربردی مرتبط کالاهای اساسی واردات برنج

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کالاهای اساسی واردات برنج کالاهای اساسی واردات برنج دیوان محاسبات برخی مکاتبات بانک مرکزی تخصیص ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۴۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟

با توجه به پیگیری‌های انجام شده در خصوص توافق ارائه تسهیلات ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در حوزه مسکن که مقرر بود با واسطه بانک مسکن انجام شود، این بانک همچنان اقدامی در جهت اجرا انجام نداده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حدود چهار ماه قبل توافق‌نامه‌ای بین بانک مسکن و صندوق توسعه ملی به امضا رسید که براساس آن امکان تخصیص تسهیلات ارزی تا سقف دو میلیارد دلار برای پروژه‌های تامین مالی حوزه مسکن فراهم شد.

با وجود اینکه مدت‌ها از امضای این قرارداد می‌گذرد، خبری از اجرای آن و تعریف پروژه‌ها برای تخصیص تسهیلات ارزی نیست. پیگیری‌ها از صندوق توسعه ملی نشان می‌دهد که این صندوق قرارداد مربوط را از سمت خود امضا و برای بانک مسکن ارسال کرده است. با این وجود همچنان اقدامی از سوی این بانک انجام نشده است.

قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند

بر همین اساس نیز هنوز خبری از اقدام در راستای تحقق ارائه تسهیلات ارزی خبری نیست. برخی کارشناسان علت این تعلل بانک مسکن را ناآشنایی این بانک با حوزه تسهیلات ارزی و عدم تعریف پروژه معتبر می‌دانند.

ناگفته نماند که صندوق توسعه ملی بانک ارائه دهنده تسهیلات را به عنوان ضامن وام در نظر می‌گیرد و اگر وام گیرنده نتواند اقساط ارزی خود را به موقع پرداخت کند خود بانک مسئولیت آن را برعهده خواهد داشت. بر همین اساس نیز بود که در سال گذشته صندوق توسعه ملی بخشی از سهام بانک سینا در تملک کرد.

با توجه به این تجربه شاید غیرطبیعی نباشد که بانک مسکن هنوز اقدام عملی انجام نداده است. با این وجود این موضوع تنها یک سناریو است و خود این بانک باید در خصوص علت عدم اجرای قرارداد با صندوق توسعه ملی شفاف‌سازی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • پشت پرده استعفای فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم صهیونیستی
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!