Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «جهش تولید» نامگذاری شده است و لازم است برای تحقق این شعار تمامی موانع بر سر راه تولید رفع شود تا چرخ واحدهای تولیدی کشور سریع‌تر از هر زمان دیگر بچرخد. یکی از موانع بر سر راه تولید قاچاق کالاست چرا که ورود کالاهای خارجی آن هم به شکل غیرقانونی ضربه‌ای سخت به کالاهای داخلی وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بررسی اقدامات انجام شده در این حوزه با دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان گفتگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

جواد صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پی فرمان مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۱ تأسیس شد و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اصلاحات انجام شده در سال ۱۳۹۴ به تمام دستگاه‌های عضو این ستاد در کشور و متناظر آن در استان و شهرستان‌ها ابلاغ شد.

وی افزود: اعضای این ستاد شامل ۱۰ وزیر، سازمان‌هایی نظیر تعزیرات حکومتی، جمع آوری و فروش املاک تملیکی، صدا و سیما، بازرسی کل کشور، رئیس ستاد نیروهای مسلح، فرماندهی نیروهای انتظامی، رئیس کل بانک مرکزی، اتاق بازرگانی، اتاق اصناف، معاونت اجتماعی و پیشگیری قوه قضائیه به علاوه دو نفر از اعضای کمیسیون‌های اقتصادی و قضائی، حقوقی مجلس در کشور تصمیمات را اتخاد کرده و سیاست‌های کلی را به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان گفت: کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ریاست استاندار به عنوان رئیس کمیسیون در کرمان با اعضای متناظر جلساتی تشکیل داده که خروجی آن در رابطه با جلوگیری از قاچاق کالا و ارز بسیار خوب بوده است.

صادقی با اشاره به اینکه کرمان به دلیل هم مرز بودن با سیستان و بلوچستان با چالش در زمینه قاچاق سوخت روبرو است، افزود: با هماهنگی فرمانده انتظامی استان و ایستگاه‌های ایست و بازرسی مستقر در مرز استان موفق به کشف مقادیر زیادی از قاچاق سوخت شدیم که در اختیار شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی قرار گرفت تا به چرخه تولید برگردد.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان اظهار داشت: در حوزه کشاورزی و دام نیز اقداماتی توسط این نهاد انجام شده، از جمله ما توانستیم با همکاری سایر اعضا تا حدود زیادی جلوی خروج و قاچاق دام از کشور را بگیریم.

وی ادامه داد: در بحث کالاها، اصناف و پوشاک هم سامانه‌هایی در راستای پیشگیری از قاچاق طراحی و به سازمان صمت ابلاغ کردیم که باعث شد جلوی ورود برندهای خارجی به کشور گرفته شود همچنین از خروج کالا و پوشاک درجه یک از مسیرهای مختلف به خارج از کشور گرفته شد.

جلوگیری از قاچاق کالا لازمه جهش تولید

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان گفت: کرمان در رابطه با جلوگیری از ورود و خروج کالاهای قاچاق در بین استان‌های کشور نقش بسیار خوب و ارزنده‌ای ایفا کرده است و در این زمینه در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد.

تولید و قاچاق کالا و ارز مثل دو کفه ترازو هستند یعنی به هر مقدار که بتوانیم از قاچاق کالا و ارز جلوگیری کنیم، به همان میزان کفه تولید و جهش تولید که مد نظر رهبری است را بالا خواهیم برد وی گفت: تولید و قاچاق کالا و ارز مثل دو کفه ترازو هستند یعنی به هر مقدار که بتوانیم از قاچاق کالا و ارز جلوگیری کنیم، به همان میزان کفه تولید و جهش تولید که مد نظر رهبری است را بالا خواهیم برد.

صادقی ادامه داد: در راستای تحقق فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید لازم است تا همه دستگاه‌های ذیربط و کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان یک دستگاه ناظر فعال باشند.

دبیر کمیسیون هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان گفت: به منظور سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت در حوزه امور اجرایی پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز ستادی در استان تشکیل شده که نظارت و برنامه‌ریزی را در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: کار این ستاد این است که با دستگاه‌هایی که به صورت مستقیم می‌توانند در حوزه کشف قاچاق مؤثر باشند از جمله پلیس امنیت اقتصادی همکاری داشته باشد. پلیس امنیت اقتصادی در حوزه کشف کالای قاچاق خوب عمل کرده و در این راه هفت شهید نیز تقدیم کرده است.

وی بیان داشت: همه آحاد مردم باید در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز با این ستاد همکاری داشته باشند ضمن اینکه رسانه‌ها هم به عنوان یکی از دستگاه‌های فرهنگی می‌تواند نقش مؤثری در این زمینه ایفا کند یعنی اگر کالایی برای اقتصاد کشور زیانبار است را تقبیح کند مردم هم این شنوایی و همراهی را با مجموعه نظام خواهند داشت و قطعاً تبعیت می‌کنند و آن کالا را مصرف نخواهند کرد.

صادقی تاکید کرد: اینکه بگوییم از طریق درگیری مسلحانه ما می‌توانیم موفق به جلوگیری از قاچاق کالا و ارز شویم درست نیست؛ لذا از مردم می‌خواهم که در دو بحث «رونق تولید» و «جهش تولید» به تولیدات داخلی کمک کنند و به این فرهنگ غلط که اجناس خارجی بهتر از تولیدات داخلی هستند دامن نزنند.

وی در بخشی از سخنان خود به همکاری نیروی انتظامی و نیروهای گمنام امام زمان (عج) در اداره اطلاعات با کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و افزود: این دو نهاد به عنوان دبیر کارگروه اطلاعات و عملیات نقش بسیار مؤثری در جلوگیری از قاچاق کالا و ارز ایفا می‌کنند همچنین رسانه به عنوان دبیر کارگروه تبلیغات و نیز همکاران ما در حوزه قضائی از جمله معاون پیشگیری از وقوع جرم به عنوان کار پیشگیرانه بسیار کمک کننده هستند.

هنوز به نقطه مطلوب در زمینه مبارزه با قاچاق کالا نرسیده‌ایم

دبیر کمیسیون هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان گفت: اقدامات مؤثر زیادی در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سال‌های گذشته انجام شده اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم و با آن فاصله داریم لذا می‌طلبد که همه دست به دست هم دهیم و این مسیر را هموار کنیم.

اگر فروشندگان کالای خارجی خریداری نکنند قاچاق هم شکل نخواهد گرفت ضمن اینکه بخشنامه‌های مختلفی در حوزه اصناف که عضو کمیسیون هستند به مغازه‌داران ابلاغ شده اما علی‌رغم اعلام این بخشنامه‌ها هنوز عده‌ای از آن سرپیچی می‌کنند وی به ورود برخی کالاهای خارجی به کشور با وجود اقدامات پیشگیرانه اشاره کرد و ابراز داشت: ایران کشوری پهناور است که مبادی ورودی متفاوت و بسیاری دارد یعنی ورود کالا می‌تواند از طریق زمین، هوا و دریا باشد ضمن اینکه نیروی انتظامی در بحث برخورد با قاچاق از طریق این مبادی امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی کافی ندارد تا بتواند همه مبادی را تحت کنترل کامل خود درآورد.

صادقی افزود: از طرفی بحث عدم همکاری وجود دارد، اگر فروشندگان کالای خارجی خریداری نکنند و تقاضا کم شود، قاچاق هم شکل نخواهد گرفت ضمن اینکه بخشنامه‌های مختلفی در حوزه اصناف که عضو کمیسیون هستند به مغازه‌داران ابلاغ شده اما علی‌رغم اعلام این بخشنامه‌ها هنوز عده‌ای از آن سرپیچی می‌کنند.

وی تصریح کرد: در سال گذشته در راستای قاچاق کالا و ارز گشت‌های مشترک نیروی انتظامی، تعزیرات حکومتی و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان داشتیم و موفق به کشف اقلام قاچاق نیز شدیم.

صادقی گفت: امسال موفق به کشف چندین محموله مواد ضدعفونی و گندزدا در استان شدیم همچنین با همکاری دستگاه‌های مرتبط از جمله دانشگاه علوم پزشکی و تعزیرات حکومتی توانستیم اقدامات خوبی در این حوزه انجام دهیم.

کد خبر 4901347

منبع: مهر

کلیدواژه: قاچاق کالا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری کرمان ویروس کرونا ماه مبارك رمضان بوشهر شیراز ایلام شیوع کرونا کمک به نیازمندان قزوین شهرکرد بیرجند ستاد مقابله با کرونا جهش تولید گردشگری بارش باران دبیر کمیسیون برنامه ریزی جلوگیری از قاچاق کالا قاچاق کالا و ارز بخشنامه ها جهش تولید انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۶۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، محمدرضا پورابراهیمی در تشریح جلساتی که با محور موضوعات ارزی در مجلس برگزار شده گفت: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود، اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.   وی افزود: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.   پور ابراهیمی با بیان این که اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیز‌هایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.   وی افزود: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.   رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند؛ بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.   وی افزود: اگرچه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم، که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.   پورابراهیمی گفت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.   وی افزود: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.   رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.   وی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و روسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.   پور ابراهیمی گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.   وی با بیان این که از طرف دیگر در این جلسات تاکید شد که مبنای ما قانون است و ما از دولت چیز جدیدی نخواستیم افزود: از همه مهمتر تاکید همکاران ما در مجلس این بود که ادامه این روند آسیب‌های بیشتری به همراه دارد و اگر می‌خواهیم ثبات اقتصادی در کشور وجود داشته باشد، باید به تجارب گذشته و اجرای قوانین توجه جدی داشته باشیم.    رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر این که اعتقاد ما آن است که این نرخ ارز غیررسمی که در حال حاضر در بازار جولان می‌دهد، قابل مدیریت است اظهارکرد: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست حتی لازم نیست مجلس ورود کند و با این شرایط دولت، خودش باید در سیاست‌های ارزی تجدیدنظر کند.   پورابراهیمی با بیان این که مجلس در حال حاضر وارد فرایندی شده است که در آن باید برنامه اجرایی دولت در حوزه سیاست‌های ارزی به مجلس ارائه شود، گفت: در واقع، ما آیین نامه و ضوابط به اندازه کافی داریم. سیاست و سند تحول دولت مردمی را هم داریم و قانون برنامه و احکام بانک مرکزی هم وجود دارد و ما چیز جدیدی نمی‌خواهیم. بلکه هدف از این جلسات آن است که برنامه اجرایی دولت درباره سیاست‌های ارزی متناسب با این مواردی که گفتیم، سریعتر ارائه شود.

دیگر خبرها

  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • کشف کالای خارجی قاچاق در یک منزل مسکونی در امیدیه
  • دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  • وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رود
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است
  • کشف کالا‌های قاچاق ۵۶ میلیاردی در اردبیل