Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد دانشگاه و کارشناس نفت و گاز معتقد است که ایران، عراق، کویت و عربستان سعودی صاحب بازار استراتژیک انرژی دنیا در 15 سال آینده خواهند بود.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، بحران ذخایر نفتی آمریکا و منفی‌شدن قیمت طلای سیاه در این کشور، متأثر از پارامترهای متعددی است که کارشناسان این حوزه را به بازنگری در معادلات بازار واداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی اسکروچی، عضو هیئت علمی بخش مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شیراز، گفت: بازار نفت دنیا متأثر از شماری دلایل است که حتی می‌توان بخشی از آن را ناشی از همه‌گیری جهانی کرونا دانست.

این فناور برتر کشور یکی از مهم‌ترین پارامترهای بحران نفتی در دنیا را بیماری کرونا ارزیابی کرد و افزود: بسیاری از رفت‌وآمدها در دنیا متوقف شده، حمل‌ونقل هوایی سیر نزولی داشته و به‌تبع مصرف سوخت و بنزین کاهش یافته و بنابراین مصرف کم شده است.

وی ادامه داد: مجموعه کاهش مصرف سوخت در بازار آزاد بین‌المللی نفت به‌سوی کاهش قیمت تمایل یافت؛ از سویی در ماه‌های اخیر عدم توافق روسیه و عربستان سعودی درخصوص اینکه چگونه می‌توانند بر بازار تأثیر بگذارند، باعث شد تقابلی شکل بگیرد که مقدار زیادی نفت در بازار فروخته شد.

این کارشناس نفت و گاز بازار نفت را سه‌ماهه عنوان کرد و گفت: تحویل نفت به خریدار 3 ماه پس از معامله انجام می‌گیرد؛ بنابراین اتفاقی که باید می‌افتاد، اکنون سه ماه پس از عدم توافق روی داده و در نتیجه نفت آماده تحویل در پی کاهش شدید قیمت و دستور دولت آمریکا مبنی بر پرشدن ذخایر استراتژیک این کشور و گسیل‌شدن شمار زیادی از نفتکش‌های عربستان سعودی به‌سوی آمریکای شمالی، موجب شد صف‌های طولانی برای تخلیه نفت به وجود بیاید.

اسکروچی نبود ظرفیت برای تخلیه نفت در بازار آمریکای شمالی و وجود بی‌شماری فیش نفت خریداری‌شده نزد دلالان نفتی را از علل کاهش شدید قیمت نفت دانست و افزود: همچنان نوسان قیمت نفت وجود دارد؛ زیرا دلالانی که نفت را خریداری کرده‌اند، به‌دنبال راهی هستند تا از شر آن خلاص شوند؛ برای اینکه جایی برای ذخیره آن وجود ندارد.

وی با یادآوری اینکه کل بازار نفت از شیوع کرونا تأثیر گرفته است، افزود: فاصله‌گذاری اجتماعی، تعطیلی کسب‌وکارها و دورکاری، کاهش مصرف سوخت را در پی داشته است؛ لذا دنیا با وجود این بحران همچنان با بازار پرتنش نفت روبه‌رو خواهد بود.

عضو هیئت علمی بخش مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز با وجود این بازار نفت ایران را با کمترین میزان تأثیرگرفتن از این رویداد جهانی ارزیابی کرد و افزود: از آنجا که در آمریکای شمالی مشتری برای نفت ایران وجود ندارد، بنابراین منفی‌شدن قیمت نفت کمترین تأثیر را بر بازار این کالای استراتژیک ایران داشته است؛ زیرا مشتری‌های نفت ایران در منطقه هستند و حتی در زمینه تحویل نفت اروپا و آسیا در 10 روز اخیر هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی تصریح کرد: بیشترین آسیب از منفی‌شدن قیمت نفت در بازار جهانی را دلالان نفتی در آمریکای شمالی دیدند.

با این حال این کارشناس نفت و گاز قیمت تمام‌شده نفت را در خاورمیانه متفاوت با دیگر نقاط دنیا عنوان کرد و گفت: این تفاوت عمده قیمت که بسیار هم در خاورمیانه نازل است، برای شرکت‌های کوچک نفتی که با تکنولوژی بالا نفت‌های سخت را تولید می‌کنند، ظرف یکی دو سال آینده با پابرجایی بحران موجب مشکلاتی خواهد شد و شاید به‌ناچار از چرخه بازار خارج شوند؛ اما خاورمیانه با وجود نفت گران‌قیمت کشورهای آمریکای شمالی، بازارهای جدیدی خواهد یافت؛ زیرا توان تولید نفت بسیار بالایی دارد و می‌تواند از این جهت منفعت ببرد.

وی همچنین گفت: دنیا در درازمدت ناچار است به نفت خاورمیانه متکی باشد؛ زیرا میزان ذخایر به میزان تولید دنیا محدود است. در بسیاری از نقاط دنیا کمتر از 15 سال و برخی نقاط دنیا کمتر از 10 سال دیگر نفتی برای عرضه ندارند؛ درحالی‌که این میزان برای کشورهای خاورمیانه به‌ویژه ایران، عراق، کویت و عربستان سعودی بیش از 100 سال است. به این دلیل با فرض اینکه دنیا در آینده نتواند به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر با شدت بیشتری برود، این 4 کشور صاحب بازار استراتژیک انرژی دنیا در 15 سال آینده خواهند بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عربستان سعودی نفت عراق کویت عربستان سعودی آمریکای شمالی بازار نفت سال آینده نفت و گاز قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۶۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع سکه، طلا و ارز در بازار داخلی نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده و مشاهدات میدانی از بازار ارز بیانگر خلوتی محسوس این بازار نسبت به هفته های قبل است.

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز بعد از عملیات وعده صادق و پاسخ محکم ایران به اسرائیل و ناتوانی رژیم صهیونیستی آغاز شد و در روزهای قبل نیز با وجود تلاش دلال‌ها و سفته بازان برای مقاومت در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها، همچنان ادامه دارد.

بازگشت آرامش به منطقه و فروکش کردن خبرهای مربوط به جنگ و درگیری به همراه خبرهای مثبت سیاسی، سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و رفت‌و امدهای سیاسی دیگر مسئولان، سفر گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به تهران، حضور پررنگ بازارساز در بازار ارز و ... از مهمترین دلایل کاهش ادامه دار قیمت ارز محسوب می شوند.

قیمت دلار در روزهای نخست هفته قبل برای ساعتی به کانال ۵۰ هزار تومان هم بازگشته بود ولی در طول هفته به دلیل برخی خبرها درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اعتصاب طلافروشان بازار وارد فاز افزایشی شد. برهمین اساس نیز دلار در بین کانال ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان در نوسان بود. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار هم که تا ۳.۳ میلیون تومان پایین آمده بود در طول هفته بازهم به کانال ۳.۵ میلیون رسید ولی خیلی دوام نیاورد. قیمت سکه هم تا ۴۳ میلیون تومان بالا رفته بود که آنهم دوام نداشت.

با این حال قیمت دلار از ظهر دیروز بار دیگر به مرز ۶۰ هزار تومان رسید و هم اکنون دلار در معاملات بازاری‌ها وارد کانال ۵۰ هزار تومان شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز وارد کانال ۳.۳ میلیونی و قیمت سکه طرح جدید نیز وارد کانال ۴۰ میلیون تومان شده است.

مشاهدات میدانی از بازار ارز نیز بیانگر کاهش محسوس معاملات است و برخلاف روزهای پرتنش بازار دیگر خبری از هیاهو بین دلال‌ها نیست. قیمت دلار در کف بازار به مرز ۶۰ و ۵۰ هزار تومان رسیده است؛ طبق روال سابق، برخلاف تعداد بالای فروشنده در بازار هم خریدار چندانی در بازار مشاهده نمی شود. هم اکنون دلال‌ها دلار را در کانال ۵۹ هزار تومان از مردم می خرند. قیمت سکه طرح جدید نیز ۴۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام می شود.

به گفته فعالان بازار، باتوجه به خبرهای مثبت سیاسی و حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش عرضه درهم باید در روزهای آینده شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باشیم.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903245

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد