Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@08:50:20 GMT

با این ۹ روش ساده فشار بالای خون را کاهش دهید

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۶۹۶۲

با این ۹ روش ساده فشار بالای خون را کاهش دهید

این در حالی است که با اندکی تغییر در سبک زندگی می‌توان از ابتلا به پرفشاری خون پیشگیری یا این وضعیت را درمان کرد.
فشارخون بالا خطر جدی برای سلامتی محسوب می‌شود؛ این وضعیت خطر ابتلا به بیماری‌های کشنده‌ای مانند حمله قلبی و سکته مغزی و نیز آنوریسم‌ها، افت شناختی و نارسایی کلیه را افزایش می‌دهد. علاوه بر این فشار خون بالا عامل اصلی مرگ روزانه هزاران نفر در سراسر جهان محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر «برندی ویلیامز» متخصص قلب و عروق از گروه پزشکان بهداشت تگزاس می‌گوید: ایجاد تغییرات در شیوه زندگی بخش مهمی از پیشگیری و درمان فشار خون بالا است. برای این کار ابتدا باید به وزن سالم رسید سپس با امتحان این روش‌های طبیعی می‌توانید فشار خون بالای خود را بدون مصرف حتی یک عدد قرص کاهش دهید.

پیاده روی کنید

تجزیه و تحلیل حدود ۴۰۰ مطالعه نشان می‌دهد که انجام منظم ورزش‌هایی مانند پیاده روی سریع، در کاهش فشار خون بالا تقریبا به اندازه مصرف دارو‌های این وضعیت موثر هستند. ورزش به قلب کمک می‌کند تا اکسیژن را بصورت کارآمدتری مصرف کند بنابراین نیازی به سخت کارکردن برای پمپاژ خون ندارد.

نفس عمیق بکشید

بدن ما با آزاد کردن هورمون‌های استرس مانند کورتیزول و آدرنالین در خون به تنش واکنش نشان می‌دهد. این هورمون‌ها می‌توانند ضربان قلب را بالا برده و رگ‌های خونی را منقبض کنند و باعث بالا رفتن فشار خون شوند. اما کشیدن نفس عمیق و انجام تمریناتی مانند «یوگا» و «تای چی» می‌توانند در کنترل هورمون‌های استرس و فشار خون موثر باشند. با کشیدن نفس عمیق برای مدت پنج دقیقه در صبح و پنج دقیقه در شب می‌توانید از اثرات این ورزش تنفسی در کاهش فشار خون بهره ببرید؛ از سوی دیگر این تمرین تنفسی به گونه‌ای طراحی شده است که به سریع به خواب رفتن نیز کمک می‌کند.

خوراکی‌های مملو از پتاسیم انتخاب کنید

دکتر «ایندا وان هورن» استاد پزشکی پیشگیری در دانشکده پزشکی دانشگاه «نورث وسترمن» می‌گوید: قرار دادن میوه‌ها و سبزیجات مملو از پتاسیم در رژیم غذایی روزانه بخشی مهمی از هر برنامه کاهش فشار خون بالا محسوب می‌شود. پتاسیم در واقع کلیه‌ها را ترغیب می‌کند تا سدیم بیشتری را از طریق ادرار دفع کنند و این دفع سدیم خود به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

موز، یک منبع خوب پتاسیم است، اما میوه‌ها و سبزیجات دیگری هم هستند که می‌توانند پتاسیم روزانه شما را تامین کنند. سیب زمینی نه تنها پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد بلکه فواید سلامتی بسیاری نیز دارد. سیب زمینی، گوجه فرنگی، آب پرتقال، لوبیا، نخود فرنگی، طالبی، عسل و میوه‌های خشک مانند آلو یا کشمش از سایر منابع خوب پتاسیم هستند.

بطورکلی توصیه می‌شود که روزانه دو تا چهار هزار میلی‌گرم پتاسیم مصرف شود.

مصرف شکلات تلخ

شکلات تلخ حاوی «فلاوانول‌هایی» است که با آرامش دادن به رگ‌های خونی و تقویت جریان خون موجب پایین آوردن فشار خون می‌شود. بر اساس نتیجه یک تجزیه و تحلیل که در استرالیا انجام شد، بطور متوسط مصرف منظم شکلات تلخ می‌تواند به پایین آوردن فشار سیستولیک خون تا ۵ نمره کمک کند و فشار دیاستولیک خون را تقریبا تا ۳ نمره کاهش دهد. با این وجود پزشکان اذعان دارند که مصرف شکلات تلخ نباید راهکار اصلی برای پایین آوردن فشار خون باشد، اما در یک مسیر درمانی مصرف شکلات تلخ انتخاب بهتری نسبت به مصرف یک تکه کیک است.

قهوه بدون کافئین مصرف کنید

محققان مدت‌هاست که در مورد تاثیر کافیین بر فشار خون بحث کرده‌اند. اما به نظر می‌رسد که نتایج تجزیه و تحلیل ۳۴ مطالعه تایید کرده است که کافئین موجب افزایش فشار خون می‌شود.

این تجزیه و تحلیل نشان داد که بطور متوسط مصرف ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافیین (میزانی که در یک یا دو فنجان قهوه یافت می‌شود) فشار سیستولیک خون را تا ۸ میلی متر جیوه و فشار دیاستولیک خون را تا ۶ میلی متر جیوه افزایش می‌دهد و این اثرات تا سه ساعت باقی می‌مانند.

چای بنوشید

مصرف چای از دیگر روش‌هایی است که در پایین آوردن فشار خون تاثیر دارد. محققان دانشگاه «تافت» در مطالعه‌ای متوجه شدند: بزرگسالانی که فشار خون متوسط دارند با نوشیدن سه فنجان چای ترش یا «هیبیسکاس» در روز می‌تواند فشار سیستولیک خون را در عرض شش هفته، هفت نمره کاهش دهند.

کمتر کار کنید

بر اساس نتایج مطالعه‌ای بر روی ۲۴ هزار شهروند کالیفرنیا انجام شد، ساعات کاری بیش از ۴۱ ساعت در هفته خطر ابتلا به فشار خون بالا را ۱۷ درصد افزایش می‌دهد. دکتر «هایئو یانگ» که رهبری این مطالعه را بر عهده داشت، می‌گوید، اضافه کاری ورزش کردن و تغذیه سالم را به خطر می‌اندازد.

با موسیقی آرام شوید

طبق تحقیقاتی که در ایتالیا انجام شده است، گوش دادن به آهنگ‌های مناسب می‌توانند موجب فشار خون کاهش دهند. محققان از ۲۹ بزرگسال که قبلاً دارو‌های BP مصرف می‌کردند، خواسته بودند به مدت ۳۰ دقیقه در حالی که آرام آرام نفس می‌کشند، به موسیقی آرامش بخش کلاسیک، سلتیک یا هندی گوش دهند. وقتی شش ماه بعد افراد مورد مطالعه تحت پیگیری قرار گرفتند، فشار خون آن‌ها به طور متوسط ۴ میلی‌متر جیوه کاهش یافته بود.

یک لیوان شیر بنوشید

تحقیقات نشان می‌دهند که جایگزین کردن کربوهیدارت‌های فراوری شده در رژیم غذایی با خوارکی‌های مملو از سویا و یا پروتیین شیر (مانند تافو و یا لبنیات کم چرب) می‌تواند فشار سیستولیک خون را در صورت داشتن پر فشاری خون کاهش دهد. برخی بیماران بر اثر مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه شده التهاب می‌گیرند که باعث افزایش فشار خون می‌شود.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: فشارخون کاهش فشارخون پارسی خبر پیاده روی فشار سیستولیک خون پایین آوردن فشار کاهش فشار خون فشار خون بالا شکلات تلخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۶۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش بالای شرایط اقتصاد کلان در گسترش فقر/ ظرفیت‌های فقرزدایی بودجه عمومی را محدود کرده است

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۰): بودجه حامی فقرا؛ ظرفیت‌های فقرزدایی لایحه بودجه» آورده است که بودجه عمومی از دو طریق می‌تواند بر روی نرخ فقر اثرگذاری باشد.

از یک سمت اثرگذاری بودجه عمومی بر روی عملکرد اقتصادی است که ممکن است منجر به رشد اقتصادی و یا تورم شود که به اثرگذاری غیرمستقیم بودجه عمومی بر روی نرخ فقر شناخته می‌شود. اما در سوی دیگر بودجه عمومی کارکرد دیگری دارد که به توزیع درآمد مشهور است و با هدف فقرزدایی به تخصیص اعتبارت حمایتی می‌پردازد که از طریق مالیات‌ها تأمین مالی می‌شوند. ارزیابی مکانیزم‌های اثرگذاری بودجه عمومی بر روی نرخ فقر نشان‌می‌دهد که آیا لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با مولفه‌های که گفته شد در سال آینده حامی فقرا خواهد بود یا خیر.

* امکانات کم دولت برای کاهش فقر

این گزارش مطرح می‌کند که با وجود افزایش فقر در جامعه دولت امکانات کمتری برای سیاست‌گذاری در جهت کاهش فقر در اختیار دارد.

در این گزارش آمده است که بر اساس داده‌های برآوردی سرانه حقیقی بودجه عمومی، این شاخص در سال ۱۴۰۳ به سطح سال ۱۳۹۰ خواهد رسید به‌عبارت دیگر بر اساس لایحه بودجه، دولت در سال ۱۴۰۳ معادل ۵ میلیون تومان به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۵ برای هر ایرانی هزینه خواهد که دقیقاً معادل همان مبلغ در سال ۱۳۹۰ است. این در حالی است که اگر از منظر فقر (که یکی از موضوعات مهم است که بودجه نسبت به آن مسئولیت دارد) به موضوع توجه شود، جمعیت فقرا در سال ۱۴۰۳ در کشور حدود ۱۰ میلیون نفر بیشتر از سال ۱۳۹۰ است. با فرض اینکه کاهش سرانه بودجه به معنی کاهش به نسبت مساوی میان همه موضوعات بودجه‌ای باشد، می‌توان نتیجه گرفت با وجود افزایش قابل توجه نرخ فقر، امکانات بودجه برای مقابله با فقر در سطح سال ۱۳۹۰ قرار دارد.

* نسبت بودجه عمرانی به تولید ناخالص داخلی در کشور

این گزارش ادامه می‌دهد که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نشان‌می‌دهد که نسبت بودجه عمرانی به تولید ناخالص داخلی در کشور همچنان روندی نزولی دارد، این مسئله در کنار کاهش حقیقی هزینه‌های سرمایه‌ای شرکت‌های دولتی، نشان دهنده کاهش اثرگذاری بودجه بر روی رشد اقتصادی و در نتیجه کاهش نرخ فقر است. 

این گزارش توضیح می‌دهد که بر اساس داده‌های برآوردی شیب کاهشی شاخص نسبت کسری تراز عملیاتی به تولید ناخالص داخلی برای سال ۱۴۰۳ تندتر شده و این کاهش به‌دلیل تکیه بیشتر بر درآمد‌های مالیاتی و کاهش هزینه‌های بودجه‌ای و نرخ رشد اقتصادی مناسب در سال‌های اخیر است. فارغ از سایر تبعات این مسئله که در جای خود قابل تحلیل است، به‌طور کلی این موضوع از منظر کاهش کسری بودجه و تبعات آن برای تورم و افزایش فقر می‌تواند مثبت ارزیابی شود. با این حال، ترکیب جمعیت پرداخت کننده مالیات خود می‌تواند از منظر تأثیر بر فقرا یا جمعیت نزدیک خط‌فقر قابل تحلیل باشد. 

* ایده‌آل‌ترین نوع مالیات در مقابله با فقر

در ادامه این گزارش آمده است که هرچند که سیاست‌گذار سعی کرده مالیات بر ارزش افزوده اثر کمتری بر روی فقرا داشته‌باشد، با این حال این شیوه مالیات ستانی، روش ایده آل برای توزیع درآمد و مقابله با فقر نیست. ایده‌آل‌ترین نوع مالیات در مقابله با فقر، مالیات بر مجموع درآمد‌ها است و سازه مالیاتی در ایران فاصله زیادی با شرایط مطلوب دارد. 

این گزارش بیان می‌کند که سیاست‌های حمایتی نیز به‌عنوان نزدیک‌ترین لبه مقابله با فقر در بودجه عمومی نسبت به سال گذشته رشد اسمی پیدا کرده‌اند. اما محدودیت‌های بودجه‌ای و ادامه روند تورمی در کشور باعث شده که به‌مرور یارانه نقدی و مستمری نهاد‌های حمایتی با کاهش کفایت رو به‌رو شوند به این معنی که این مبالغ حمایتی تکافوی تأمین نیاز‌های اولیه زندگی فقرا را ندارند. یکی از دلایل عدم کارایی سیاست‌های حمایتی، وسعت جمعیت گروه‌های هدف حمایت است که به نظر می‌رسد سخاوتمندانه انتخاب‌شده‌اند. این در حالی است که این آرایش از سیاست‌های حمایتی با اقتضائات بودجه‌ریزی و اقتصادی کشور همخوانی ندارد.

* تسهیلات تکلیفی اشتغال‌زایی

در این گزارش مطرح می‌شود که تسهیلات تکلیفی اشتغال‌زایی که بخشی از آن به فقرا اختصاص می‌یابد از ظرفیت‌های خوب دیده شده در بودجه‌های سال‌های اخیر است که مبلغ آن در بودجه سال ۱۴۰۳ نیز افزایش یافته‌است. با این حال، عملکرد ضعیف این تسهیلات در سال‌های گذشته امید به تأثیر قابل توجه آن بر کاهش فقر از طریق اشتغال و توانمندسازی را مبهم می‌کند. 

این گزارش اظهار می‌کند که سقف منابع هدفمندی یارانه‌ها در این تبصره ۷۵۸.۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۷۹ درصد از کل مصارف یعنی ۵۹۹.۶ هزار میلیارد تومان برای اهداف حمایتی در نظر گرفته شده‌است. این رقم در مقایسه با اعتبار ۴۸۵ هزار میلیارد تومانی مصارف حمایتی قانون سال ۱۴۰۲ حدود ۲۳ درصد رشد داشته است. اعتبارات یارانه نان، پرداخت مستمری خانوار‌های تحت پوشش سازمان بهزیستی و پرداخت مستمری خانوار‌های تحت پوشش کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) به‌ترتیب بیشترین رشد اعتبارات را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته داشته‌اند. 

در این گزارش آمده است که بر اساس قوانین برنامه و با توجه به رشد ۳۵ درصدی حداقل دستمزد، متوسط مستمری کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) و سازمان بهزیستی نیز باید ۳۵ درصد افزایش یابد با این حال در بند (ذ) تبصره ۱۵ بخش اول قانون بودجه سال ۱۴۰۳ میزان رشد مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان سی درصد (۳۰%) تعیین شده است که کمتر از ۳۵ درصد رشد حداقل دستمزد است. 

* اعتبارات لازم برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیک

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌کند که اعتبارات لازم برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیک به‌طور مشخص در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ پیش بینی شود و از جابه‌جایی ردیف‌های تبصره هدفمندی که در سال ۱۴۰۲ در دستور کار دولت قرار گرفت، اجتناب شود. همچنین در شرایطی که دلایل گذشته گسترش فقر در ایران همچنان به قوت خود باقی است ادامه روند فقرزدایی به سبک گذشته در بودجه عمومی خطای سیاست‌گذاری به‌حساب می‌آید، بنابراین اعتبارات حمایتی در بودجه عمومی نیازمند یک بازنگری کلی در راستای اولویت‌بندی و انتظام بخشی است. رویکرد اولویت‌بندی برای تخصیص اعتبارات حمایتی ناکارآمدی‌های کنونی بودجه عمومی در راستای فقرزدایی را کاهش داده و منجر به بهبود اثرگذاری بودجه عمومی بر نرخ فقر می‌شود. به این منظور پیشنهاد می‌شود در تخصیص اعتبارات مربوط به مصارف حمایتی هدفمندی یارانه که اصلی‌ترین بخش بودجه در مقابله با فقر شناخته می‌شود، توجه ویژه به دو گروه فقیرترین فقرا و کودکان، از جمله در موضوع یارانه‌های تشویقی کالابرگ الکترونیک در اولویت قرار گیرد.

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • میانیگن قبض برق مشترکان با کولر گازی بالای دو میلیون تومان می‌شود
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
  • پشت صحنه پیامک «آبفا»
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • نقش بالای شرایط اقتصاد کلان در گسترش فقر/ ظرفیت‌های فقرزدایی بودجه عمومی را محدود کرده است
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • کاهش دمای هوا در استان