Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@23:37:28 GMT

تداوم جنگ تجاری؛ آمریکا صادرات به چین را محدود کرد

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۷۶۳۱

تداوم جنگ تجاری؛ آمریکا صادرات به چین را محدود کرد

به گزارش خبرگزاری رویترز، مقررات جدید شامل کسب مجوز از سوی صادرکنندگان آمریکایی برای فروش اقلام خاص به شرکت‌هایی در چین است که از ارتش این کشور حمایت می‌کند هر چند که چنین تولیداتی کاربرد غیرنظامی داشته باشد.

مقررات جدید همزمان با وخامت روابط آمریکا و چین با شیوع ویروس کرونا تهیه شده است.

این مقررات که برای بازرسی عمومی ارسال شده و امروز سه‌شنبه در مجله رسمی دولت فدرال موسوم به فدرال رجیستر منتشر می‌شود می‌تواند به صنایع نیمه‌هادی و فروش قطعات هواپیمایی غیرنظامی به چین آسیب برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییرات همچنین اقلامی را که نیاز به دریافت مجوز دارند گسترش می‌دهد و  بر صادرات به روسیه و ونزوئلا نیز تاثیر می‌گذارد اما بیشترین پیامد آن بر تجارت بر چین است.

ویلبر راس وزیر بازرگانی آمریکا در بیانیه‌ای گفت: مهم است که به پیامدهای مراودات تجاری با کشورهایی که در تغییر کاربری کالاهای خریداری شده از آمریکا به ابزارهای نظامی سابقه دارند، توجه داشته باشیم.

کویین ولف وکیل تجاری آمریکا نیز گفت: تغییر مقررات صادرات به چین در واکنش به سیاست تلفیق نظامی-غیرنظامی و به عبارتی استفاده از تجهیزات نظامی برای اقلام غیرنظامی انجام شده است.

وی گفت: تعاریف مقرراتی استفاده نظامی، گسترده است و از خرید تجهیزات از سوی نهادهایی همچون ارتش آزادیبخش خلق(چین) فراتر می‌رود.

وولف افزود: اگر یک شرکت خودروسازی در چین یک وسیله نقلیه نظامی را تعمیر کند، این شرکت یک کاربر نهایی نظامی است حتی اگر کالای صادر شده به آن برای بخش دیگری از فعالیت تجاری استفاده شود.

وی توضیح داد: کاربر نهایی نظامی به سازمان‌های نظامی محدود نمی‌شود و حتی می‌تواند یک شرکت غیرنظامی باشد که اقداماتش حمایت از استفاده از یک کالای نظامی را هدف قرار می‌دهد.

مقررات جدید آمریکا همچنین از شرکت‌های این کشور می‌خواهد درباره همه صادرات به چین، روسیه و ونزوئلا صرف نظر از ارزش آنها شفاف‌سازی کنند.

داگ جیکبسون وکیل تجاری واشنگتن گفت: واضح است که این مقررات بیش از پیش انواع کالاهای صادراتی آمریکا به این کشورها و مصرف‌کنندگان آنها را مشخص می‌کند.

یکی دیگر از موارد تغییر در مقررات، حذف استثناهای مجوز غیرنظامی برای واردکنندگان چینی و اتباع آنها و سایر کشورها از جمله اوکراین و روسیه است. این استثناها در مورد مدارهای مجتمع، تجهیزات ارتباط از راه دور، رادار، رایانه‌های پیشرفته و سایر اقلام است.

دولت آمریکا همچنین پیشنهاد تغییر در مقرراتی را داده که شرکت‌های خارجی را وادار می‌کند برای انتقال برخی کالاهای آمریکایی به چین نه فقط از دولت متبوع خود بلکه از آمریکا مجوز بگیرند.

نماینده وزارت بازرگانی آمریکا گفت هنوز این وزارتخانه نمی‌داند مجوز برای صادرات دوباره چه تاثیر اقتصادی خواهد داشت.

اعمال مقررات محدودکننده سختگیرانه در آمریکا علیه چین دستکم از سال گذشته مطرح بوده اما همان‌گونه که رویترز اوایل ماه جاری میلادی گزارش داد مقام‌های ارشد دولت ترامپ از اواخر ماه مارس (اسفند-فروردین) تصمیم گرفتند آنها را اجرایی کنند.

۲۰۲۳

برچسب‌ها نظامی چین ایالات متحده آمریکا جنگ تجاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نظامی چین ایالات متحده آمریکا جنگ تجاری نظامی چین ایالات متحده آمریکا جنگ تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۷۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر

به گزارش خبرنگار مهر ‌مقررات دست و پاگیر از بزرگترین مشکلات کارآفرین‌ها است. کارآفرین‌ها با وجود قوانین حمایت‌گر و بهبود نسبی شرایط، هنوز هم با موانعی از قبیل اجرای ضعیف و ناقص قوانین، مشکلات مربوط به زیرساخت مانند قطعی برق تولیدی‌ها و بوروکراسی اداری مواجه هستند.

در شرایطی که تولید حرف و هدف اول کشور است؛ بازیگران تولید یعنی تولیدکننده و کارآفرین باید بتوانند کسب و کار خود را راحت راه بیندازند و بعد به سرعت به سمت توسعه آن بروند. برنامه پایش‌، شب گذشته فرصتی را فراهم کرد تا کارآفرین‌ها به صورت زنده و مستقیم از مشکلات‌شان بگویند. از مقررات زائد یا سخت‌گیرانه‌ای که راه رسیدن به تولید را برایشان دورتر کرده است.

مهدی شفیعی قاسمی، اولین مهمان پایش بود. او صاحب شرکتی دانش‌بنیان است و در زمینه انرژی و تجهیزات تکنولوژی برای صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و آب فعالیت می‌کند. شرکت او ۱۴ سال پیش به همراه ۲۰۰ فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف تأسیس شد. این کارآفرین درباره قوانین و مقرراتی که سد راه کسب و کارش شده است، گفت: «در زمینه‌هایی قانون داریم اما دراجرا ضعیف است. مثلاً یک پروژه‌ای را با هزار زحمت برای کارفرما ارائه می‌دهیم. به بخش ضمانت‌نامه که می‌رسد؛ قانون اجازه می‌دهد که از صندوق‌های پژوهش فناوری استفاده کنیم اما کارفرما که گاهی خصولتی و شبه دولتی است؛ می‌گوید در آئین‌نامه آمده اما چون ریسک دارد نمی‌پذیریم. این باعث می‌شود مثلاً ۵ درصد به هزینه‌های شرکت اضافه شود. قانون جهش تولید دانش‌بنیان حمایت‌های بسیاری را برای تولید دارد. درواقع بالادستی تسهیلات را تصویب می‌کند اما وقتی به بانک‌ها می‌رسد، می‌گویند فقط باید تضمین ملکی بدهید.»

تولید دانش‌بنیان، ضرورت کشور

شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط امروز کشور به دانش‌فنی بسیاری دست‌یافته‌اند که نیاز کشور را به واردات برخی از محصولات، تأمین کرده‌اند. شفیعی، کارآفرین حوزه دانش‌بنیان دراین‌خصوص گفت: «یکی از محصولاتی که تولید می‌کنیم و سطح دانش فنی بالایی دارد؛ زنجیره لوله‌های پی‌وی‌سی است. این لوله‌ها در خانه‌ها و زیرزمین و این موارد استفاده می‌شود. قبلاً این محصول را از اروپا وارد می‌کردیم اما یک روز گفتند که دیگر نمی‌توانیم به ایران این محصول را بدهیم. اگر ما تولید نمی‌کردیم، کل زنجیره کشور دچار مشکل می‌شد. یکی از مسئولان این حوزه می‌گوید تولید دانش‌بنیان در کشور به ضرورت تبدیل شده است.»

شفیعی اذعان داشت که اگر مسئولان بتوانند به شرکت‌های دانش‌بنیان نگاه بیشتری داشته باشند و به طور مثال اگر مجوزی خواستند راحت‌تر و با تشریفات کمتری به او بدهند؛ در حوزه دانش‌بنیان‌ها بسیار رشد خواهیم کرد.

کارآفرین‌ها پای‌کار تولید هستند

مهمان بعدی برنامه پایش چهارم اردیبهشت هم کارآفرین بود. ناصرسادات، کارآفرین حوزه کشاورزی و دام‌پروری است. او کارش را از سال ۸۹ آغاز کرده و حالا به مرحله صادرات محصولات کشاورزی نیز رسیده است.

این کارآفرین از مشکلاتی مانند استعلام‌های موردنیاز برای تأسیس دام‌پروری و گلخانه گله داشت. او درباره یکی از مشکلات زیرساختی مربوط به کسب و کارش گفت: «یکی از مشکلات، قطعی آب چاه‌های کشاورزی است. سال گذشته خیلی از کشاورزان ضرر دیدند؛ زیرا وقتی گلخانه تأسیس می‌شود اگر تنها یک ربع برق نداشته باشد، تمام محصولاتش در گرمای تابستان از بین می‌رود. ما حاضریم برق خانه‌هایمان را قطع کنند اما برق گلخانه قطع نشود.» یکی دیگر از گله‌های این کارآفرین حوزه کشاورزی، وجود رقبای بزرگ و قدرتمندی مانند نهادهای عمومی غیردولتی است.

سادات در انتهای برنامه گفت: «تمام جوانان در همین آب و خاک می‌توانند بهترین تولید را داشته باشند. اگر گله‌ای داریم برای بهتر شدن شرایط است.»

کد خبر 6089241 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه و اوکراین
  • صهیونیسم در کشتار مسلمانان فرقی بین نظامی و غیرنظامی قایل نیست
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد