Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-27@10:27:23 GMT

آیا باید از کوچ نقدینگی به بورس ترسید ؟

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۹۰۶۶

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد اخیرا در نشست با فعالان بازار سرمایه با اعلام اینکه ارزش روزانه معاملات بازار سرمایه به ۱۵ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد، گفته است: «بورس از کوچ نقدینگی به بازار‌های دیگر جلوگیری می‌کند».

 

اما آیا کوچ نقدینگی به سایر بازار‌ها نظیر طلا و سکه، ارز، خودرو و مسکن امری منفی تلقی می‌شود که وزیر اقتصاد نسبت به آن هشدار می‌دهد؟ آیا نباید نگران تزریق این حجم از نقدینگی به بورس بود؟ یا خیر، بهترین محل جمع آوری نقدینگی مردم همین بازار سرمایه است؟

 

در همین زمینه علی سعدوندی، اقتصاددان و کارشناس بازار سرمایه  بیان کرد: کوچ نقدینگی به سایر بازارهای موازی باعث بروز مشکلاتی می‌شود؛ مثلا اگر نقدینگی به بازار ارز کوچ کند، قیمت ارز بیشتر از قیمت تقاضای آن می شود و آن را می توان نوعی تهدید برای اقتصاد کشور به شمار آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: همچنین اگر این نقدینگی وارد بازار مسکن شود، قیمت مسکن بیش از این گران‌ می‌شود و قاعدتا دسترسی مردم به مسکن کمتر و یا قطع می شود و خرید مسکن برای مردم دور از دسترس خواهد شد. به همین خاطر در کوتاه مدت بهترین سیاست این است که اگر انباشت نقدینگی صورت گرفته، این انباشت نقدینگی به سمت بازار بورس هدایت شود.

 

سعدوندی در ادامه اظهار کرد: اگر این انباشت نقدینگی به سمت بازار بورس هدایت شود اشکال آن این است که اگر در بازار بورس حباب ایجاد شود و این حباب خنثی شود، باعث هجوم نقدینگی به سایر بازارها می شود.

 

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که وزیر اقتصاد اعلام کرده است که ارزش بازار سرمایه روزانه به ۱۵ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد. آیا نباید نگران تزریق این حجم از نقدینگی به بورس بود؟ مطرح کرد: ارزش معاملات بازار سرمایه نسبت به سایر بورس‌های جهانی اتفاقا بسیار کم است و باید بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان باشد و پیشنهادی می‌شود که هزینه نقل و انتقال سهام کاهش پیدا کند تا تعداد معاملات افزایش پیدا کند و این مسئله مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

 

سعدوندی در ادامه بیان کرد: امروزه ارزش کل بازار سرمایه در حد تولید ناخالص ملی است و با این روند از آن بیشتر می‌شود. از این نظر حجم کل بازار بزرگ شده و می شود گفت که حباب در بخشی از بازار سرمایه قابل مشاهده است. البته نباید تصور شود که حباب این بازار ظرف یک هفته ریزش می کند و سیاستگذار نیز باید متوجه آن باشد که بیش از حد، حباب در بازار به وجود نیاید.

 

وی خاطرنشان کرد: رشد بی سابقه بورس قابل پیش بینی بود چرا که نقدینگی مازاد به سمت این بازار هدایت شده است. اما مسئله این است که برخی از سهام های بازار بورس دچار حباب شده است و باید این حباب را مدیریت کرد که اگر مدیریت درستی صورت نگیرد ممکن است بازار سرمایه دچار مشکل شود که با عرضه سهام دولتی در بورس یا عرضه سهامی که دولت در آن قدرت دارد، می شود تا حدودی این حباب را مدیریت کرد.

 

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که چرا در بازار بورس، سهام برخی از شرکت‌ها و کارخانجات که رسما ورشکسته هستند، همچنان افزایش می‌یابد؟ گفت: دلیل اصلی این مسئله این است که مهاجرت نقدینگی صورت گرفته است.

 

برای خریداران، سهام این شرکت‌ها دستاویزی شده است که ارزش جایگزینی این دارایی‌ها بالا است پس ارزش خرید دارند. امروز جریان نقدی بسیاری از شرکت‌ها دچار مشکل شده است، بنابراین باید باید به جریان نقدی این شرکت‌ها توجه کرد.

 

واقعیت این است که تفاوتی بین چند ماه گذشته و امروز در بازار سرمایه دیده می‌شود. بسیاری از شرکت‌ها که بعد از تحریم‌ها دچار رکود شدید و افت تولید شده بودند در نیمه دوم سال ۹۸ به وضعیت پیش از تحریم‌ها بازگشتند و حتی فراتر از آن هم پیش رفتند، بنابراین رشد شاخص مقداری هم به خاطر رشد واقعی اقتصاد است، اما امروزه که وضعیت اقتصاد به سمت رکود قدم برداشته است، باید دید که قیمت سهام شرکت‌های ورشکسته چگونه قابل توجیه است؟

 

اقتصاد24

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: بورس تحریم اقتصاد جام نیوز سرمایه کوچ نقدینگی بازار سرمایه بازار بورس شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۹۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر

امتداد-  کارشناس و فعال بازار طلا با اشاره به افت قابل توجه قیمت طلا و انواع سکه به دلیل کاهش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ ارز در هفته اخیر گفت: تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، محمد کشتی آرای در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: قیمت طلا سکه و ارز در هفته که گذشت سیر نزولی پیدا کرد.

وی گفت: برخلاف هفته قبل که به بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی بالاترین سطح خود رسیده بود، از روز شنبه سیر نزولی قیمت‌ها با توجه به ثباتی که هم در مسائل سیاسی و اقتصادی جهانی پیش آمد و هم در بازار داخلی باعث شد قیمت‌ها سیر نزولی پیدا کند.

کارشناس بازار طلا گفت: قیمت اونس جهانی به بالاترین رقم خود یعنی بالای ۲۴۰۰ دلار رسیده بود اما این هفته با ۷۰ دلار کاهش در آخرین معاملات به ۲۳۲۴ دلار رسید.

کشتی آرای اظهار داشت: قیمت طلا و سکه هم با توجه به کاهش ۷۰ دلاری اونس جهانی و کاهش ۲۵۰۰ تومانی نرخ ارز، با کاهش همراه شد به طوری که در این هفته سکه طرح قدیم با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز در آخرین معاملات ۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله شد.

وی افزود: قیمت سکه طرح جدید با یک میلیون و ۱۳۵۰ هزار تومان کاهش دیروز در آخرین معاملات ۴۲ میلیون تومان معامله شد.

فعال بازار طلا ادامه داد: نیم سکه این هفته با یک میلیون تومان کاهش ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ربع سکه با ۹۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز به ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید. سکه یک گرمی هم با ۳۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز در آخرین معاملات ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.

کشتی آرای گفت: طبیعتاً با کاهش ۷۰ دلاری انس جهانی و کاهش قیمت ارز قیمت طلای آب شده هم کاهش یافت. قیمت هر مثقال طلای آب شده طی هفته اخیر با ۸۷۰ هزار تومان کاهش به ۱۵ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با ۲۰۰ هزار تومان کاهش به ۳ میلیون و ۵۲۸ هزار تومان رسید.

فعال بازار طلا تصریح کرد: البته حباب سکه برخلاف روند نزولی قیمت طلا و سکه با کمی افزایش همراه شد علت آن هم ین بود که سکه‌هایی که بانک مرکزی حراج کرد و تا پیش از این باعث کاهش حباب شده بود، تحویل داده نشد. تحویل نشدن سکه‌های حراج شده باعث افزایش ۶۰۰ هزار تومانی حباب سکه شد و به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

وی همچنین گفت: در مجموع در هفته گذشته با توجه به کاهش هیجانات و التهابات کاذب بازار قیمت‌ها کاهش پیدا کرد و باعث شد معاملات واقعی باشد و می‌توان گفت که داد و ستدها روال عادی خود را پیش گرفت و دیگر شاهد قیمت‌های کاذب و هیجانی نبودیم.

کارشناس بازار طلا اظهار داشت: پیش بینی می‌شود در دو روز آینده با توجه به اینکه امروز جمعه آخرین روز کاری بازارهای جهانی است قیمت‌ها در بازار داخلی در همین محدوده باقی بماند.

کشتی آرای درباره تاثیر حراج‌های سکه بانک مرکزی و عرضه این سکه‌ها در کاهش حباب سکه گفت: از روزی که حراج سکه‌های بانک مرکزی شروع شد حباب سکه کاهش یافت. اما بعد از نوروز با توجه به بودن تقاضا برای خرید سکه و وارد نشدن این سکه‌ها به بازار، باعث رشد حباب سکه شد. اما تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • بورس تغییر جهت داد
  • ۱۶۱ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد