Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به این‌که در روزهای اخیر در مورد شرایط بازگشایی سینماها، مطالبی منتشر شده است، اداره‌کل هنرهای نمایشی در بیانیه‌ای تاکید کرد در این مورد، مقایسه تئاتر با سینما، قابل توجیه نیست؛ چرا که بازگشایی سالن‌های نمایشی، دستورالعمل‌های بسیار متفاوتی را می‌طلبد.

به گزارش خبرآنلاین، اداره‌کل هنرهای نمایشی، نخستین گزارش خود را در رابطه با رصد و پیگیری شرایط و مشکلات گروه‌های نمایشی و تماشاخانه‌های خصوصی در وضعیت همه‌گیری بیماری کرونا منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این بیانیه، امید به باز شدن تماشاخانه‌های تئاتر، حتی اگر سالن‌های سینما باز شوند، بسیار کم است.

متن گزارش شماره ۱ این اداره‌کل پس از بررسی شرایط موجود به شرح زیر است:

«ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان به تمامی هنرمندان تئاتر و آرزوی سلامتی برای این عزیزان، اعلام می‌دارد نظر به تعطیلی تماشاخانه‌ها و فعالیت‌های نمایشی در سراسر کشور، اداره‌کل هنرهای نمایشی از روزهای آغازین سال ۹۹ ضمن پرداخت بخشی از مطالبات معوقه گروه‌های نمایشی و پیگیری پرداخت باقی‌مانده تعهدات در راستای سیاست‌های دولت برای حمایت از هنرمندان آسیب‌دیده در وضعیت پیش‌آمده تحت شیوع ویروس کرونا، با تعریف ماموریتی برای کارشناسان، ستادی را با هدف رصد و پیگیری شرایط و مشکلات گروه‌های نمایشی و تماشاخانه‌های خصوصی تشکیل داده است.

در این راستا موارد زیر به آگاهی می‌رسد:

۱- بخشی از حمایت‌های غیرمستقیم مانند ایجاد تسهیلات برای بیمه تامین اجتماعی هنرمندان توسط صندوق اعتباری هنر در حال پیگیری است. همچنین با هدف حمایت از موسسات و گروه‌های نمایشی که اماکنی را از دستگاه‌های اجرایی اجاره کرده‌اند، هیئت محترم وزیران در جلسه ۳/ ۲ / ۹۹ مصوب کرده است که «کلیه دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌های سراسر کشور مجازند نسبت به امهال یا بخشودگی کامل اجاره‌بهای اماکن واگذار شده به بخش خصوصی در طول دوره تعطیلی مربوط به جلوگیری از انتشار ویروس کرونا یا افزایش دوره بهره‌برداری حسب شرایط و چهارچوب واگذاری اقدام کنند.»

این مصوبه به‌ویژه برای انجمن‌ها و موسسات در استان‌ها و گروه‌های کمدی شبانه که غالبا فعالیت آن‌ها در اماکن استیجاری از دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌ها متمرکز است ایجاد ظرفیت می‌کند.

۲- ستاد مذکور در اداره‌کل هنرهای نمایشی، هم‌اکنون در حال جمع‌آوری اطلاعات تمامی اجراهای نمایشی اسفندماه ۹۸ در تهران و دیگر استان‌ها است.

۳- اطلاعات تمامی نمایش‌های اسفندماه ۹۸ شهر تهران که پروانه اجرای آن‌ها از سوی اداره‌کل هنرهای نمایشی صادر شده در این اداره‌کل موجود است و به جهت حفظ سلامتی هنرمندان و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیازی به مراجعات حضوری نیست.

۴- اطلاعات نمایش‌هایی که برای فروردین و اردیبهشت ۹۹ پروانه داشته‌اند یا مقرر بوده است بازبینی شوند، در شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش اداره‌کل هنرهای نمایشی وجود دارد و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

۵- در استان‌ها نیز اطلاعات مربوط به اجراهای اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ توسط ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها با همکاری انجمن هنرهای نمایشی آن‌ها جمع‌آوری و توسط کارشناس معین استان در درگاه‌های استانی سایت ایران‌تئاتر بارگذاری خواهد شد. لذا در این خصوص هم نیازی به مکاتبه با این اداره‌کل یا مراجعه حضوری هنرمندان به ادارات‌کل استان‌ها نیست و در صورت لزوم تبادل اطلاعات از طریق ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی قابل انجام خواهد بود.

۶- اطلاعات تماشاخانه‌های فعال در حال تجمیع و تطبیق با سوابق موجود در این اداره‌کل است. منظور از تماشاخانه‌های فعال، اماکنی هستند که در طول سال بیش از ۵ اثر نمایشی در آن‌ها اجرای عمومی شده باشد.

۷- پس از تجمیع اطلاعات مذکور و نیز ابلاغ مبلغ حمایتی از سوی دولت، میزان حمایت‌ها و شیوه انجام آن اعلام خواهد شد.

۸- برای انجام بند ۶، از نظرات نمایندگان تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی و تخصصی بهره‌گیری خواهد شد.

۹- اولویت رسیدگی ستاد در مرحله اول، اجراهای اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ۹۹ و وضعیت تماشاخانه‌ها خواهد بود. با توجه به وضعیت اعلامی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تدابیر دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیدگی به دیگر مسائل نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

۱۰- با توجه به این ‌که در روزهای اخیر در مورد شرایط بازگشایی سینماها مطالبی منتشر شده است به آگاهی می‌رساند در این مورد قیاس تئاتر با سینما، قیاس موجهی نیست. حضور گروه‌های نمایشی شامل بازیگران و همکاران پشت‌ صحنه، مسئولین فنی و اداری تماشاخانه‌ها و تماشاگران در قیاس با اکران فیلم در سینماها شرایط و دستورالعمل‌های بسیار متفاوتی را می‌طلبد. از این رو هرگونه تصمیم برای بازگشایی تماشاخانه‌ها با در نظر گرفتن این تفاوت‌ها و البته وضعیت اعلامی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا و ستادهای استانی خواهد بود.

۱۱- می‌دانیم که معضل جهانی کرونا بر وجوه مختلف زندگی انسان معاصر سایه افکنده و خیل عظیمی از افراد و مشاغل را دچار بحران کرده است. بی‌شک گذر از این شرایط با همدلی و همراهی میسر خواهد شد.»

لینک کوتاه: asriran.com/0032nE

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تئاتر کرونا اداره کل هنرهای نمایشی گروه های نمایشی تماشاخانه ها اداره کل استان ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۰۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگلج در خطر است!

مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» در برنامه زنده «باغ هنر» از تخریب ساختمان مجاور این مجموعه تئاتری خبر داد و شرایط پیش‌آمده برای تماشاخانه سنگلج را خطرناک دانست.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» از تخریب ساختمان مجاور و نادیده‌گرفتن طرح توسعه این بنای ملی، ابراز تاسف کرد و خواستار رسیدگی وزارت میراث فرهنگی و قوه قضاییه به این موضوع شد.

اتابک نادری، مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» در برنامه زنده «باغ هنر» از تخریب ساختمان مجاور این مجموعه تئاتری خبر داد و شرایط پیش‌آمده برای تماشاخانه سنگلج را خطرناک دانست. ضمن اینکه طی «طرح توسعه سنگلج» که در اوایل دهه ۹۰ به شهرداری ارائه شده بود، توافقات اولیه برای الحاق ساختمان تخریب‌شده فعلی به تماشاخانه صورت گرفته بود و اسناد آن همراه با موافقت قالیباف؛ شهردار وقت موجود است.

این هنرمند تئاتر و مدیر سابق تماشاخانه سنگلج، درباره وضعیت پیش‌آمده در مجاورت تماشاخانه گفت: «وقتی خبر را شنیدم خیلی متاسف و متأثر شدم، چون به این حرکت از ۲ منظر باید نگاه کرد. جامعه تئاتری، تعزیه‌خوان‌ها، هنرمندان آیینی و سنتی و دانشجویان تئاتر از سال ۹۱ که «طرح توسعه سنگلج» مطرح شد، طومار‌هایی را منتشر کردند و این طرح توسط بزرگان این عرصه نظیر زنده‌یادان عزت‌الله انتظامی و داوود رشیدی با شهردار و شورای شهر وقت تهران مطرح شد. بنده هم طراح و هم مسؤول پیگیری این طرح بودم.

او ادامه داد: «طرح توسعه سنگلج» به نوعی تصویب شد و آقای قالیباف شهردار وقت تهران به شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری دستور داد تا این طرح اجرا شود. قرار بود طی «طرح توسعه سنگلج» ساختمان مجاور تماشاخانه که اداره حقوقی شهرداری بود به عنوان یک ساختمان کمک‌کننده فعالیت‌های تماشاخانه سنگلج در کنار مجموعه باشد. حتی در این طرح نوشته شده بود که نیازی به تخریب و نوسازی بنا نیست بلکه با انجام یک بازسازی، تبدیل به یک بلک باکس، چند پلاتوی تمرین و گالری موزه تئاتر تهران می‌شود.».

نادری گفت: «در تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج یک اقدام غیرقانونی شکل گرفته است، چون تماشاخانه در آذر ۱۳۸۸ در فهرست میراث ملی ثبت شده است. طبق ضوابط و قوانین، برای بنا‌های ثبت‌شده باید حریم تعیین شود. طبق قانون حریم در زمان ثبت تعیین می‌شود، ولی اگر حریم در نظر گرفته نشود، پلاک چسبیده به ملک حق تخریب و ساخت و ساز ندارد. اگر هم تخریب شود نباید مرتفع‌تر نسبت به ساختمان ثبت‌شده ساخته شود.»

اتابک نادری ادامه داد: «می‌گفتیم خیابان بهشت در منطقه ۱۲ تهران روح زندگی شهری خود را از دست داده است و شهرداری باید به فکر احیای این زندگی باشد. تنها جایی که عصر‌ها به عنوان قلب تپنده فرهنگی در منطقه فعالیت می‌کند تماشاخانه سنگلج است که اگر ساخت و ساز‌های اداری بیشتر شود، این بنای فرهنگی نیز خفه می‌شود. نظیر اتفاقی که برای تئاتر‌های قدیمی در لاله‌زار افتاد.»

او در پایان با اشاره به اینکه در دهه ۶۰ در سمت گیشه، تماشاخانه سنگلج فرونشت داشته است، از مسئولان و کارشناسان میراث فرهنگی و قوه قضاییه خواست تا نسبت به این تخلف و روشن شدن وضعیت حفاظت و حمایت از تماشاخانه سنگلج اقدام قانونی کنند.

عبدالله علایی تهیه کننده برنامه باغ هنر، به داخل استودیو پخش برنامه آمد و اعلام کرد: پیگیری بسیاری برای گفتگو با مسئولین شهرداری تهران و منطقه ۱۲ انجام داده که متاسفانه پاسخگو نبودند.

دیگر خبرها

  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • آشنایی هیاتی از وزارت خارجه با توانمندی صادراتی دانش بنیان‌ها
  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان
  • سنگلج در خطر است!
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • زمان بازگشایی سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن برای متقاضیان بندرعباسی
  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی
  • زنگ آغاز پویش ملی دوشنبه‌های ورزش و کار در استان مرکزی نواخته شد
  • حسام منظور به سراغ دراکولای برام استوکر می‌رود