Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه از تشکیل کارگروه علمی و پژوهشی مشترک بین قوه قضائیه و ناجا خبر داد و گفت: با تشکیل ای کارگروه، ناجا و دستگاه قضایی در عرصه‌های مختلف می‌توانند به دستاوردهای ارزشمندی برسند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط‌ عمومی پژوهشگاه قوه‌قضاییه، «سیدحجت‌اله علم‌الهدی» در مراسم امضای تفاهم‌نامه با سردار احمدرضا رادان، رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی با بیان اینکه مطالعات در پژوهشگاه قوه‌قضاییه به صورت بنیادین، راهبردی و کاربردی و متناسب با نیازهای دستگاه قضا و بخش‌های مختلف قوه قضائیه در دستور کار قرار می‌گیرد اظهار کرد: پژوهشگاه ظرفیت‌های بسیار بوده و در این راستا از اساتید دانشگاه، کارکنان قضایی و پژوهشگران برای حل مسایل قضایی بهره می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه رویکرد کلی این نهاد علمی را تحول محوری و ایجاد تحول در دستگاه قضا عنوان کرد و گفت: برای اجرای شدن تحول در دستگاه قضایی، پژوهش‌های مطالعاتی و پشتیبانی علمی را در دستور کار داریم.

وی بر همکاری‌های مشترک و اندیشه محور با مرکز مطالعات راهبردی ناجا تأکید کرد و افزود: موضوع و مساله مهمی که در مطالعات پژوهشی در دستور کار قرار دارد، انجام این برنامه‌ها و مطالعات با پشتوانه‌های علمی است و در همین راستا رئیس قوه قضائیه بر مذاکره و ارتباط و هم‌افزایی با مراکز علمی مختلف کشور تأکید کرده که خوشبختانه در این راستا گام‌های خوبی برداشته شده است.

نگاه در پژوهشگاه قوه‌ قضاییه، انقلابی است

علم الهدی با تاکید بر اینکه باید از جزیره‌ای عمل کردن فاصله گرفت، افزود: با سازمان زندان‌ها، دادستانی کل کشور و سازمان قضایی نیروهای مسلح و سایر نهادها وارد مذاکره و تعامل شدیم و علاوه بر آن کارگروه‌های مشترکی با بخش‌های بیرون از دستگاه قضایی در راستای حل مسائل قضایی ایجاد و گام‌های مثبتی برداشته شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه پژوهشگاه قوه قضائیه به دنبال ترسیم الگوی ایرانی – اسلامی مبتنی بر مبانی دینی و  بر اساس واقعیات موجود در دستگاه قضایی است ابراز امیدواری کرد با تشکیل کارگروه مشترک با مرکز مطالعات راهبردی ناجا، دستاورد ارزشمندی در این زمینه حاصل شود.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه با بیان اینکه نگاه در پژوهشگاه، انقلابی و براساس تاکیدات رئیس قوه قضائیه، مبتنی بر مسائل علمی است، گفت: امیدواریم با همکاری مشترک، ناجا و قوه‌قضاییه تراز انقلاب اسلامی در کشور به صورت ۱۰۰ درصد محقق شود.

سردار رادان: اعطای مرخصی‌های اخیر به زندانیان، کار بزرگ و شجاعانه‌ای بود

در ادامه این نشست، سردار احمدرضا رادان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا با بیان اینکه پژوهشگاه قوه‌قضاییه به دلیل بهره‌مندی از جوانان، بسیار با نشاط است، اظهارکرد: بخشی از اقدامات قوه‌قضاییه، ارتباط نزدیکی با اقدامات ناجا دارد به این شکل که ماموریت نیروی انتظامی با وظایف و ماموریت قوه‌قضاییه همسوست.

وی با بیان اینکه در موضوعاتی مانند برخورد با مجرمان و آسیب‌های اجتماعی در نیروی انتظامی کارهای بسیاری شده است که می‌توان در پژوهش‌های علمی از آنها بهره‌مند شد، افزود: حدود ۳ سال است که نقشه راه آینده ناجا تدوین و تصویب شده است و در این زمینه چهار ورودی برای آن در نظر گرفته شده تا معماری ناجای آینده شکل گیرد.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا ادامه داد: همچنین نقشه روابط و تعاملات درونی و بیرونی نیروی انتظامی در دست تدوین  است که تا کنون ۷۰ درصد آن انجام شده است و تا پایان امسال به اتمام می‌رسد.

به دنبال تدوین مکتب نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران هستیم

سردار رادان با اشاره به اینکه برای نخستین بار به دنبال تدوین مکتب نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران هستیم زیرا برای تحول، به مکتب احتیاج است، گفت: مکتب به معنای سبک و سیاقی است که نیروی انتطامی باید آن را دنبال کند.

این مقام مسئول در نیروی انتظامی بر آمادگی ناجا برای همکاری مشترک با پژوهشگاه قوه قضائیه در راستای آسیب شناسی جرایم تأکید کرد و افزود: در حوزه تحول، چابکی و انعطاف موضوعی مهم است و اگر چابکی نباشد سازمانی پرهزینه می‌شود. تعامل ما با یکدیگر می‌تواند منجر به اقدامی مهم شود و می‌توان کارگروهی مشترک را ایجاد کرد.

وی در ادامه با اشاره به اقدام اخیر رئیس قوه‌قضاییه در راستای اعطای مرخصی‌های گسترده به زندانیان همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، بیان کرد: این اقدام رئیس قوه‌قضاییه بسیار بزرگ و شجاعانه بود.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا تأکید کرد: اگر این مرخصی‌ها داده نمی‌شد، ممکن بود فاجعه شکل گیرد. در جایی مطرح شد که با این مرخصی‌ها سرقت‌ها افزایش یافت که در اینجا باید بگویم ممکن است برخی زندانیان آزاد شده مرتکب اقداماتی هم شوند اما دستاورد این اقدام بسیار مثبت‌ بود.

وی گفت: اعطای مرخصی‌های اخیر به زندانیان با بخشنامه رئیس قوه قضائیه نشان داد می‌توانیم برای مقابله با بحران‌های دیگر هم آماده باشیم و درحقیقت این امر یک مانور و تمرین بود.

در ادامه این جلسه دکتر شهید شاطری‌پور، رئیس پژوهشکده حقوق جزا و جرم‌شناسی پژوهشگاه قوه‌قضاییه با بیان اینکه هم افزایی بین نیروهای انقلابی وجود دارد، اظهارکرد: بخشی از همکاری و تعامل مشترک بین قوه قضائیه و ناجا می‌تواند در زمینه استرداد دارایی از فسادهای اقتصادی باشد و با تشکیل کارگروه مشترک، ناجا در کنار دستگاه قضایی، موثر خواهد بود.

وی با بیان اینکه شعار قوه‌قضاییه، دستگاه قضای هوشمند، فعال و مشارکت محور است و در این ارتباط با نیز اقدامات خوبی انجام شده گفت: همچنین در بحث آسیب‌های اجتماعی به ویژه در مبحث کشف جرم و برخورد با آن، ناجا می‌تواند در کنار قوه قضائیه موثر واقع شود.

دکتر مرتضی خمسه رئیس اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه قضائیه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ایده را باید به محصول تبدیل کنیم افزود: باید در بحث پژوهش با همکاری ناجا گام موثری برداریم و اقدامات را عملیاتی کنیم. همچنین در راستای حقوق عامه که رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر آن تأکید کردند، می‌توانیم با همکاری ناجا موفق عمل کنیم.

وی گفت: همچنین می‌توان قوانین و مقررات را مرتبط‌سازی کرده و در این زمینه ناجا نیز همکاری لازم را با ما داشته باشد تا در راستای تدوین قوانین مورد نیاز دو مجموعه، همکاری مشتم داشته باشیم./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: قوه قضائیه قوه قضاییه رئیس مرکز مطالعات راهبردی مرکز مطالعات راهبردی ناجا پژوهشگاه قوه قضائیه پژوهشگاه قوه قضاییه تشکیل کارگروه نیروی انتظامی دستگاه قضایی رئیس قوه مرخصی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته

 رضوانی‌فر در این دیدار از مرزهای طولانی و همجواری ۵ استان مهم هم مرز ایران با کشور عراق یاد کرد که اهمیت تجارت ایران با عراق را دوچندان کرده است و توسعه روابط و هماهنگی و همکاری عمیق‌تر و همه جانبه دو کشور را ضروری‌تر می‌نماید. 

وی افزود: ملاقات‌های منظم مرزی بین مدیران گمرکات مرزی دو کشور می‌تواند به اثربخشی این همکاری کمک کند. 

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت برای تبادل اطلاعات گمرکی با گمرک عراق آمادگی کامل دارد.

وی ضمن اشاره به موقعیت ممتاز ایران در ترانزیت و عبور خارجی حدود ۱۷ میلیون تن کالا از مسیر ایران در سال گذشته در زمینه کامیونی و ریلی، رتبه اول ایران در کارنه تیر در دنیا را یادآور شد و در خصوص‌ مبادله اطلاعات در راستای توسعه کارنه تیر و همچنین اجرای تیر الکترونیک در طرف عراقی اعلام آمادگی کرد. 

رضوانی‌فر در ادامه اشتراک‌گذاری و هماهنگی در رویه‌ها و سیاست‌ها و اعمال شیوه‌های مشابه در مبادی مرزی مختلف و همچنین انطباق روزها و ساعات کاری گمرکات دو کشور را مفید و موجب تقویت تجارت و کاهش سردرگمی تجار و بازرگانان دو کشور دانست.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در ادامه تسریع در اطلاع رسانی از تغییرات در رویه‌ها و مقررات گمرکی دو کشور را خواستار شد.

رضوانی فر با بیان اینکه سنگ بنای سیاست‌های گمرکی برای تسهیل و توسعه تجارت در سازمان جهانی گمرک نهاده می شود، اهمیت این سازمان را خاطرنشان کرد و همفکری‌ و رایزنی کشورهای مسلمان را در پیشبرد اهداف و منافع مشترک خواستار شد.

وی همچنین از همکاری گمرک عراق در برگزاری مراسم اربعین حسینی قدردانی کرد و خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک بین دو کشور جهت روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران شد. 

در این دیدار حمود حسانی رئیس کل گمرک عراق، جمهوری اسلامی ایران را از جمله مهمترین شرکای تجاری عراق معرفی کرد و توسعه روابط تجاری دو کشور را از اولویت‌های کشورش برشمرد. 

 وی با اظهار خرسندی از پیشبرد همکاری‌های گمرکی بین دو کشور، اظهار امیدواری کرد موضوعات مشترک با استمرار در همفکری و تبادل نظر پیگیری شود.

رئیس کل گمرک عراق وعده داد هماهنگی بیشتر دولت متبوعش با دولت اقلیم کردستان عراق را به منظور اعمال وحدت رویه گمرکی در این دو منطقه پیگیری کند.

وی همچنین از پدیده قاچاق سوخت در مبادی مرزی مشترک دو کشور اظهار تاسف کرد و افزود: گمرک عراق در رفع این معضل با طرف ایرانی همکاری خواهد کرد.

حمود حسانی ضمن اشاره به اهمیتی که کشورش در برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی قائل است، بر تصمیم کشورش در تسهیل انجام امور گمرکی زائران و تجهیزات و مواکب تاکید کرد. 

بر اساس این گزارش مذاکره برای امضای موافقت‌نامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور به منظور تسهیل در تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و ارائه تسهیلات در انجام رویه های گمرکی در مرزهای مشترک دو کشور، توافق بر امضای توافق‌نامه تسهیل ورود موقت وسایل نقلیه موتوری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایجاد تیر پارک اختصاصی در خارج از مرزهای گمرکی دو کشور به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از توقف کامیون‌های حامل مواد سوختی در محدوده مرزی، همچنین استقرار نمایندگان سازمان‌های صدور مجوزهای ورود کالا از جمله استاندارد، واحدهای بهداشت و قرنطینه و سازمان‌های مرتبط در گمرکات مرزی عراق، از دیگر محورهای این دیدار عنوان شده است.

در این دیدار اثیر ثامن منعم؛ مدیر حقوقی و امور گمرکی‌ و احمد عباس موسی؛ مدیر بخش فنی هیات گذرگاههای مرزی عراق و سامی جابر معاون سفیر عراق در ایران نیز حضور داشتند.

این گزارش می افزاید، در این دیدار ابراهیم نقدی؛ معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران، مهدی معینیان؛ مشاور رئیس کل گمرک ایران و مدیر کل حراست و امور انتظامی، مرتضی خودسیانی؛ سرپرست دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک، بهروز قره‌بیگی؛ ناظر گمرکات استان خوزستان و مدیر کل گمرک اهواز و محمود حسینی؛ معاون مدیرکل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک ایران نیز از طرف هیات ایرانی حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • برنامه‌های سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس‌جمهور خبر داد
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور خبر داد
  • ‌سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • رئیس قوه قضائیه : به افکار عمومی بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی ها تصمیم قضایی نمی‌گیریم
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان