Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین ، محمدحسین بوچانی، رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران تشکیل کمیته تحقیق و توسعه (R&D) با کار ویژه بررسی تاب آوری شهر تهران را از جمله نخستین اقدامات این مرکز برای مواجه با ویروس کرونا معرفی کرد و افزود: رویکرد فعالیت این کمیته نخست پذیرش فراگیری ویروس در تهران و ایران و ضروروت تهیه پروتکل ها و دستورالعمل های مدیریت شهری و محله ای و دوم بهره مندی از تجربیات جهانی وتهیه ی پروتکل ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوچانی گزارش های تهیه شده در این مرکز را در سه گروه تجربه نگاری، افکارسنجی و هوشمندسازی طبقه بندی کرد و دگرگونی برخی از روش ها در مدیریت شهر همانند جمع آوری و دفن پسماند در دوران کرونا را محصول این مطالعات دانست.

او یکی از دستاوردهای دوران کرونا برای شهرداری را گره خوردن مطالعات با اجرا معرفی کرد و گفت: برای اینکه شهرها در دوران اپیدمی دچار تشنج و در عین حال رخوت نشوند باید 4 ویژگی ساختارهای هماهنگ، بسترهای هوشمند، فضای روشن و شفاف اجتماع شهری و برنامه ریزی برای شرایط بحران را داشته باشد.

دوچرخه ؛ مطلوب ترین مد حمل و نقل در دوران کرونا

او بر ضرورت پایبندی شهرها به پژوهش تاکید کرد و افزود: هر ساختار اجرایی باید برای دو زمان عادی و بحران برنامه ریزی جداگانه داشته باشد؛ کلان شهرهای دنیا با یک بحران مانند کرونا آزمایش شدند و شهرهایی که ضوابط و مقررات تاب آوری را لحاظ کرده اند توانسته اند با آمادگی بیشتری دربرابر کرونا مقاومت کنند. به گفته ی او تاب آوری شهر بعد فراموش شده تهران در سال های گذشته بوده که کرونا این تذکر جدی را به تمامی دولت های ملی و محلی برای آماده سازی شهرها بر این اساس داده است.

بوچانی سرمایه اجتماعی را نیز به عنوان یکی دیگر از درس آموزه های کرونا در تهران معرفی کرد و گفت: شهرهایی که دارای این ویژگی اند با مشارکت و همکاری شهروندان روبرو می شوند همانطور که در تهران نواحی که سرمایه اجتماعی بالاتر دارند توانسته اند در برابر کرونا مقاومت بیشتر و با مدیریت شهری نیز همکاری مطلوب تری داشته باشند.

رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران دوچرخه را یکی از جذاب ترین مدهای حمل و نقل در دوران کرونا دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه تهران در این دوران نتوانست از این ظرفیت استفاده کند ؛ کوتاه بودن طول سفرها و خلوت بودن شهر دو خصیصه ای است که دوچرخه را شیوه پاسخگو جا به جایی می کند.

به گفته ی او دوچرخه آینده حمل و نقل شهری را رد سیطره خود قرار می دهد؛ مدی ارزان، شاداب ولی ناسازگار با توپوگرافی تهران است که با تغییر مدل دوچرخه ها از دنده ای به برقی می تواند نجات بخش شهرهایی مانند تهران باشد.

دسترسی رایگان به 1660 عنوان پژوهش شهری

بوچانی از انتشار یکصد و 10 عنوان کتاب در سایت مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران همزمان با شروع کرونا خبر داد و گفت: ما معتقدیم پژوهش های شهری صورت گرفته در شهرداری تهران حق به شهر شهروندان است از هیمن رو یک هزار و 660 عنوان پروژه مطالعاتی به طور کامل در این سایت و سایت شفافیت بارگذاری شده است.

او فقدان مدیریت شهری را پاشنه آشیل شهر و شهرداری در دوران بحران دانست و افزود: اگر مدیریت واحد شهری در تهران محقق می شد قطعا بهره وری بالاتر می رفت در حالی که هم اکنون ضعف ساختاری به واسطه فعالیت های مختلف و جزیره ای نهادها مانع از هم افزایی است و گاه مانع تراش نیز هست.

او در ادامه هوشمند سازی را از دیگر ضعف های ساختاری شهر تهران عنوان و خاطرنشان کرد: هوشمند سازی شهر تهران که با هوشمندسازی شهرداری تهران فرق می کند از الویت های شهرداری تهران است و این مجموعه سعی کرده با ارسال دستورالعمل های شهر هوشمند به سایر دستگاه ها بسترهای یکپارچه سازی شهر را فراهم کند.

بر اساس این گزارش مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در آستانه سومین ماه از شروع پاندمی کرونا در تهران یکصد و دهمین و پژوهش خود درباره کووید- 19 را در سایت این مرکز به نشانی www.rpc.tehran.ir بارگذاری کرد. به طور میانگین این مرکز روزانه دو مطلب را منتشر کرده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شهرهای مدیریت شهری اپیدمی ویروس کرونا اخبار کرونا مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران دوران کرونا مدیریت شهر سازی شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است

به گزارش خبرآنلاین، روزبه کردونی رئیس سابق مرکز پژوهش های تامین اجتماعی با اشاره به اینکه مطابق گزارش مرکز پژوهش های مجلس در سالیان اخیر هم فقر در فقرا عمیق تر شده است و هم افراد غیر فقیر فقیرتر شده اند و به عبارت دیگر طبقه متوسط فقیرتر شده است اظهار داشت: سرانه خط فقردر سه سال اخیر سه برابر شده است.

رئیس سابق موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی با اشاره به اینکه تهیه و محاسبه خط فقر و شاخص های رفاهی از ماموریت های وزرات رفاه است، اما با توجه به اینکه در دو سال اخیر هیچ گزارش رسمی از سوی این نهاد مسئول منتشر نشده است، اظهار داشت: باید از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد که بار این مسئولیت را به عهده گرفته است و با انتشار گزارش های راهبردی امکان تحلیل و پایش وضعیت فقر در شرایط کنونی کشور را فراهم می کند.

این پژوهشگر حوزه رفاهی در ادامه اظهار داشت: مطابق گزارش های منتشر شده مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی سرانه خط فقر مطلق کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از سه برابر شده است و علی رغم آنکه گفته می شود کشور رشد اقتصادی را تجریه می کند، نه تنها از جمعیت زیر خط فقر کشور کم نشده است بلکه فقر در کشور پایدار شده است.

کردونی در ادامه گفت : دیگر شاخص های مربوط به فقر هم از بدتر شدن وضعیت حکایت دارد. برای نمونه شاخص شکاف فقر که نشان می دهد وضعیت فقرا تا چه اندازه وخیم است هم در این سه سال افزایش یافته است که بیانگر آن است که فقرا در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ شرایط معیشتی سخت تری را تجربه کرده اند.

این کارشناس رفاهی همچنین تاکید کرد : نکته دیگر آنکه در کنار افزایش فقر شاغلین که دیگر مطالعات رفاهی نیز بر آن اذعان دارد، مطالعات اخیر نشان می دهد سطح رفاه افراد غیر فقیر هم کاهش یافته است به عبارت دیگر احتمال ورود غیرفقرا به زیر خط فقر افزایش داشته و لذا ظرفیت تأمین منابع بودجه از جمعیت غیرفقرا هم کم شده است که این به معنای افت شدید رفاه طبقه متوسط است.

رئیس سابق موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در پایان با اشاره به اینکه متاسفانه با توجه به عدم تدوین برنامه اقدام سیاست های کلی تامین اجتماعی که در سال ۱۴۰۱ توسط رهبری نظام ابلاغ و قرار بود ظرف شش ماه توسط دولت تدوین شود اما با گذشت بیش از دو سال هیچ خبری از آن نیست، گفت: وضعیت برنامه هفتم توسعه که کارشناسان آنرا ضعیف ترین و نارکارمدترین سند بالادستی در حوزه رفاه تحلیل می کنند و همچنین لایحه بودجه ۱۴۰۳ که آنهم فاقد ظرفیت های لازم برای مبارزه با فقر است، هیچ سیاست رفاهی و سیاست اجتماعی موثری در راستای مبارزه با فقر مشاهده نمی شود. وی اظهار امیدواری کرد که یک تحول عملی در عزم تصمیم گیران برای ارتقا وضعیت رفاهی بوجود آید.

٤٧٢٣٦

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900167

دیگر خبرها

  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • زرشناس: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود