Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، این گزارش به صورت سلسله وار در اختیار شما قرار می گیرد که در آن به چگونگی ایجاد و ارائه و اهمیت میراث دیجیتال، نحوه محافظت از آن و همچنین آخرین خبر‌های مرتبط با آن در ایران می‌پردازیم.

لازم است درک عمیقی از تعامل هستی شناسی و محیط داشته باشید تا با خواندن این مطالب خوشحال شوید؛ چرا که صحبت ما از یک محافظت کننده موثر از میراث است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور کلی میراث طبیعی و فرهنگی، ثروت مشترک انسان‌ها به شمار می‌روند که می‌توان از آن به عنوان کلید‌هایی برای درک بشر از تکامل سیاره ما و توسعه اجتماعی استفاده کرد.

حمایت و حفاظت از میراث طبیعی و فرهنگی مسئولیت مشترک تمام بشریت است. در این میان برای حفاظت این آثار ارزشمند، فناوری اطلاعات فضایی یک تئوری و ابزاری کاربردی و جدید برای استفاده از میراث طبیعی و فرهنگی ارائه می‌دهد.‌ می‌توان گفت میراث طبیعی و فرهنگی، بیش از طیف گسترده‌ای از انواع اشیای زمینی بر سطح زمین می‌درخشند و با ارزش بی نظیر در حوزه‌های علم، فرهنگ، تاریخ و هنر مانند جواهراتی گران بها ظهور می‌کنند.

اگر بخواهیم میراث را تعریف کنیم می‌توانیم بگوییم آن چیزی است که به عنوان میراث از گذشته برای ما به جا مانده است و به نسل‌های آینده منتقلش می‌کنیم. ارزش ماندگار میراث باید به عنوان ثروت مشترک همه بشریت برای نسل‌های آینده حفظ شود.

بر این اساس، شناخت و حفظ ارزش جهانی میراث فرهنگی، نگرانی بزرگ سازمان جهانی یونسکو بوده است. به همین دلیل نقش با ارزش میراث دیجیتال را برجسته کرده  و آن را به عنوان استفاده از رسانه‌های دیجیتال در خدمت حفظ، محافظت و مطالعه‌ آثار تاریخی تعریف کرده است.

میراث دیجیتالی مفهومی است که از همتای فیزیکی خود متمایز است و بخش جدایی ناپذیر از برنامه زمین دیجیتال است.

ارزش و اهمیت میراث دیجیتال توسط دو سند یونسکو که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد، تأیید شده است. آن هم با نام‌ دستورالعمل‌های حفظ میراث دیجیتال (کتابخانه ملی استرالیا ۲۰۰۳) و منشور حفظ میراث دیجیتال (یونسکو ۲۰۰۹). میراث دیجیتال استفاده از رسانه های دیجیتال برای میراث فرهنگی یا طبیعی است. منشور حفاظت از میراث دیجیتال یونسکو میراث دیجیتال را دربرگیرنده "منابع فرهنگی، آموزشی، علمی و اداری و همچنین اطلاعات فنی، حقوقی، پزشکی و سایر اطلاعاتی می داند که به صورت دیجیتال ایجاد شده یا از منابع آنالوگ موجود به شکل دیجیتال تبدیل شده اند.

هنگامی که منابع «دیجیتال به دنیا می‌آیند» هیچ فرمت دیگری وجود ندارد؛ بلکه اصل دیجیتالی از جمله متن، پایگاه داده، تصاویر ثابت و متحرک، نوار‌های صوتی، عکس، نرم افزار و صفحات وب است.

اما اگر بخواهیم از مزایای دیجیتالی کردن میراث صحبت کنیم، باید بگوییم که این نوع از میراث باعث می‌شود تا اولاً ارزش پایدار میراث فیزیکی در دراز مدت حفظ شود و به راحتی در دسترس باشند. همچنین میراث دیجیتال می‌تواند امکان تحقیقات عمیق از دیدگاه‌های مختلف را تسهیل کند.

میراث دیجیتالی توسط ژانر‌ها طبقه بندی شده و بسیاری از مواد آن میراث از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شوند.

برای حفظ و محافظت از میراث دیجیتال و دست یابی به آن و ماندگاری اش برای عموم و دسترسی طولانی مدت به آن باید تلاش‌های مشترکی انجام شود. این تلاش‌ها شامل توسعه فن آوری و ابزار، طراحی چارچوب‌های مدیریتی، آغاز برنامه‌های محافظت، انجام اقدامات مدیریتی و مسائل مربوط به قانون سازی است.

انتهای پیام /

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث دیجیتال میراث فرهنگی میراث طبیعی میراث طبیعی و فرهنگی میراث دیجیتال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزنه شهر فرشتگان چادر سفید ایران + فیلم

پس از ارائه مستندات توسط انجمن دوستداران میراث فرهنگی ورزنه و با تلاش‌های مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان و شهردار ورزنه، چادر سفید زنان این شهر ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۰ به شماره ۲۶۷۳ در فهرست میراث ناملموس ایران ثبت ملی شد.


پوشیدن چادر سفید زنان ورزنه دلایل تاریخی متعددی دارد، از جمله کشت پنبه مرغوب و وجود صنایع دستی کرباس بافی و سفره بافی و عوامل فرهنگی و دینی که اسلام به پوشیدن رنگ سفید سفارش کرده، علل پوشش چادر سفید این خطه است.


زنان شهر ورزنه معمولاً از پارچه‌های کرباس سفید برای دوخت چادر استفاده می‌کردند، اما اکنون بیشتر با استفاده از پارچه‌های کارخانه‌ای روی آورده‌اند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی ورزنه شهر فرشتگان چادر سفید ایران باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • ورزنه شهر فرشتگان چادر سفید ایران + فیلم
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • آیین‌نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • بررسی «ارزش‌آفرینی از دارایی‌های دیجیتال» در نخستین پنجشنبه فناور ۱۴۰۳