Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت برخی حبوبات در چند ماه اخیر به یک‌باره افزایش یافته و قیمت برخی از اقلام نزدیک دو برابر افزایش پیدا کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا؛ با ورود به سال 99 زمزمه افزایش قیمت برخی اقلام به گوش می رسید اما مسئولان با قاطعیت اعلام می کردند که نظارت دقیقی بر بازار داشته و اجازه افزایش قیمت نخواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از افزایش قیمت هایی که اتاق افتاده افزایش قیمت حبوبات است به طوری که در حال حاضر قیمت عدس درجه یک در بازار زنجان حدود 22 هزار تومان بوده و عدس وارداتی روسی نیز 18 تومان در بازار عرضه می‌شود.

لپه درجه یک 27 هزار تومان، لپه روسی 17 تا 18 هزار تومان، نخود اعلا و درجه یک کرمانشاه حدود 12 هزار تومان، نخود زنجان 9 هزار تومان، لوبیای چشم بلبلی 26 هزار تومان و لوبیا چیتی درجه یک هم 23 هزار تومان در بازار زنجان در حال عرضه است.

قیمت لوبیا قرمز و برنج آش نیز در کف بازار به ترتیب 23 هزار تومان و 18 هزار تومان عرضه می‌شود.

حال با این قیمت‌ها کسی بخواهد 2 کیلوگرم لپه ایرانی از بازار خریداری کند به دلیل نوسانات قیمت‌ها حتما باید 50 هزار تومان نزد خود داشته باشد که این شاید برای اقشار متوسط و متوسط به بالا موضوع با اهمیتی نباشد اما برای خانوارهای متوسط به پایین و اقشار کم درآمد جامعه موضوع مهمی است.

اگر یک خانواده کم جمعیت جامعه بخواهد از اقلام عدس، لپه، نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز تنها یک کیلوگرم خریداری کند باید نزدیک 100 تا 120 هزار تومان به همراه داشته باشد.

کمبود حبوبات در بازار به افزایش قیمت‌ها را دامن زده است

مرتضی انتصار رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار استان زنجان در مورد علت افزایش حبوبات در استان زنجان به موج رسا گفت: علت افزایش قیمت حبوبات در بازار به دلیل کمبود آنها در بازار است.

وی ادامه داد: به دلیل بیماری کرونا واردات حبوبات از کشورهای خارجی کاهش یافت و تولیدات حبوبات داخلی نیز جوابگوی کل ایران نیست و این مشکل باعث افزایش قیمت آنها در بازار شد.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار استان زنجان با تاکید براینکه  نوسانات ارزی نیز در افزایش قیمت حبوبات تاثیرگذار بوده است بیان کرد: مصرف نیز بالا رفت و این عوامل باعث افزایش قیمت در بازار مصرف شد.

وی با اشاره به اینکه حبوبات وارداتی استان زنجان اغلب از کشورهای روسیه، کانادا، اتیوپی و ماداگاسکار تامین می‌شود بیان کرد: واردات محموله‌ عدس از کشور روسیه باعث کاهش قیمت 2 هزار تومانی عدس ایرانی شد.

انتصار در پاسخ به سوالی مبنی براینکه احتمال افت قیمت در بازار وجود دارد یا نه گفت: افت قیمت نمی‌تواند اتفاق بیفتد ولی پیش‌بینی می‌شود قیمت‌ها ثابت بماند.

وی در خصوص کمبود گردو در بازار نیز گفت: در حال حاضر گردو در بازار کم بوده و کمترین قیمت آن در بازار 70 تا 80 هزار تومان است که آن هم خیلی محدود عرضه می‌شود.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار استان زنجان افزود: قیمت برنج خارجی افزایش چندانی نداشته ولی اغلب قیمت اقلام خشکبار افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه قیمت نخود ثابت مانده و  افزایش جزئی قیمت داشتیم گفت: قیمت همه اقلام حبوبات دو برابر نشده است اما برخی‌ها مانند عدس نزدیک دو برابر افزایش یافته است.

جهادکشاورزی باید پاسخگو باشد

موسوی رئیس اتاق اصناف استان زنجان نیز در مورد گرانی حبوبات در استان زنجان به موج رسا گفت: بالا بودن قیمت به دلیل کمبودها است که در حال حاضر قیمت برخی از اقلام حبوبات به دو برابر رسیده که در این راستا جهادکشاورزی باید پاسخگو باشد.

وی با اشاره به اینکه در این فصل چون حبوبات کشت شده وارد بازار نشده و از طرفی هم احتمالا در واردات آن محدودیت اتفاق افتاده است افزود: اگر جهادکشاورزی واردات حبوبات را انجام دهد و حبوبات به وفور در بازار باشد به خودی خود قیمتها در بازار افت می‌کند.

وی بیان کرد: قیمت‌های بنکداری و عمده بالا رفته و کمبود آن را باید جهادکشاورزی تامین کند.

تاثیر مشکلات ارزی در افزایش قیمت حبوبات

رئیس جهادکشاورزی استان زنجان نیز در مورد علت افزایش قیمت حبوبات در استان زنجان عنوان کرد: افزایش تقاضا و محدودیت وارداتی عامل افزایش قیمت حبوبات در سطح استان بوده و محدودیت وارداتی نیز به دلیل بیماری کرونا ایجاد شد و همچنین تحریم های ظالمانه نیز مشکلات تخصیص ارزی را ایجاد کرد که این مشکلات در واردات تاثیرگذار گذاشت و منجر به افزایش قیمت برخی از اقلام حبوبات در بازار زنجان شد.

وی افزود: متاسفانه برخی از احتکار کنندگان نیز از این وضعیت سوء استفاده می‌کنند ادامه داد: چون در فصل برداشت حبوبات نیز قرار نداریم و برداشت در سایر استانها هم انجام نمی‌شود این موضع هم عاملی کمبود حبوبات و افزایش آن در بازار شد.

با این وضعیت کرونا و آسیب دیدن اقتصاد بیشتر خانوارها، این گرانی ها به طور یقین مشکلاتی را برای مردم ایجاد خواهد کرد که در این راستا دولت باید تدابیر ویژه ای را ر این زمینه داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: افزایش قیمت حبوبات استان زنجان قیمت برخی دو برابر درجه یک قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی

به گزارش خبرنگار مهر، آمار تولید و نیاز بازار سبب می‌شود تا محصولات مورد نیاز به ویژه در صنایع غذایی دچار کم‌بود و پیش‌بود نباشد. کم‌بود سبب افزایش قیمت و زیان مصرف کننده و پیش‌بود موجب کاهش قیمت و ضرر کشاورز می‌شود.

کشاورزان به دلیل عدم برنامه ریزی از سوی نهاد متولی، بر اساس تجربه و رخدادهای کوتاه مدت محصولی را برای کشت انتخاب می‌کنند. به عنوان مثال اگر سال گذشته تولید پیاز با حجم بالا بود و بازار با کم‌بود سیب زمینی رو به رو شد امسال کشاورزان حجم زیادی سیب زمینی کاشتند.

قیمت سبزی و صیفی جات از اواخر فروردین سال جاری روند افزایشی داشت و این امر به ویژه در بازار پیاز و گوجه فرنگی محسوس‌تر بود. در این باره رئیس اتحادیه میوه و تره بار افزایش قیمت‌ها را مربوط به نرخ محصولات از سوی بارفروشان اعلام کرد و گفت، تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا بوده که نوعی هرج و مرج به وجود آورده است.

در حوزه تأمین بازار گوجه فرنگی مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: دو پروژه مهم در استان‌های نیمه شمالی و جنوبی کشور برای تأمین گوجه‌فرنگی مورد نیاز در فصل پاییز پیگیری می‌شود.

حسین اصغری عنوان کرد: طی برنامه‌ریزی و مشورت با استان‌ها، پروژه افزایش تولید در مناطق جنوبی کشور از طریق افزایش سطح زیر کشت و عملکرد تولید در واحد سطح و پروژه نگهداری مزارع تولید تابستانه در استان‌های نیمه شمالی کشور برای تولید پاییزه گوجه‌فرنگی در دستور کار این دفتر قرار گرفته است. انتظار داریم با اجرای این دو پروژه حدود ۳۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در فصل پاییز با هدف تأمین نیاز بازار داخلی و خارجی تولید شود.

وی با بیان اینکه مباحث مربوط به این دو پروژه از آذر ۱۴۰۲ پیگیری می‌شود، بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی در استان‌های شمالی کشور مانند قزوین، آذربایجان شرقی و آذربایجان‌غربی تاکید کرد و گفت: برای توسعه کشت داربستی این محصول حداقل باید در سطح یک هزار هکتار کار کنیم که در حال حاضر هم نمونه‌های موفقی از کشت داربستی در استان‌های قزوین و بخشی از استان فارس وجود دارد.

وی با بیان اینکه علت تاکید بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی این است که با افزایش تولید، قیمت کنترل شود ادامه داد: برای تولید گوجه‌فرنگی در کشت داربستی، از ارقام فضای باز استفاده می‌شود هر چند که ارقام مشترک و دومنظوره فضای باز و گلخانه‌ای هم وجود دارد.

اصغری توسعه کشت گوجه‌فرنگی در فضای باز در مناطق مستعد با هدف افزایش تولید را از دیگر برنامه‌های این دفتر عنوان کرد و گفت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی اعلام آمادگی کرده‌اند. ‌

کد خبر 6092417 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳