Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@21:53:43 GMT

جزئیات ترمیم رتبه‌بندی معلمان تشریح شد

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۲۶۰۸

به گزارش مهر، علی الهیار ترکمن معاون برنامه ریزی و پشتیبانی آموزش و پرورش در حاشیه نشست خبری صبح امروز درباره برنامه‌های هفته معلم در جمع خبرنگاران توضیحاتی درباره جزئیات جدید ترمیم رتبه بندی معلمان ارائه کرد.

وی در ابتدا با اشاره به اینکه چه میزان نیروهای حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی قرار است از طریق آزمون به صورت پیمانی جذب آموزش و پرورش شوند و نحوه برگزاری آزمون آنها، تأکید کرد: در ابتدا این را بگویم که با توجه به درخواست های مکرر آموزشیاران نهضت سوادآموزی مبنی بر اینکه استخدام آنها بدون برگزاری آزمون باشد این امر قانونی نیست و طبق مصوبه قانونی آموزش و پرورش این افراد را بعد از برگزاری آزمون ورودی و گذراندن یک دوره در دانشگاه فرهنگیان و قبول شدن در هر دو آزمون می تواند به صورت پیمانی استخدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود این آزمون فروردین ماه برگزار شود که به دلیل شرایط خاص کشور امکانپذیر نشد و هدف گذاری ما این است که خردادماه این آزمون برگزار شود مگر اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا منعی برای آن داشته باشد.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش گفت: در هر صورت قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه، ما جذب آموزشیاران نهضت سوادآموزی و حق التدریس ها را داشته باشیم و برای سال تحصیلی آتی مجوز استخدام ۲۵ هزار نفر را در این گروه داریم. همچنین یکی از اصلی ترین نیازهای ما جذب نیرو از طریق ماده ۲۸ است که نیاز خود را به سازمان استخدامی کشور اعلام کرده ایم و امیدواریم طی روزهای آینده مجوزهای لازم در این زمینه نیز صادر شود. در حال حاضر فرآیند مذاکره در حال انجام است و رقم نهایی تعداد نیرو نهایی نشده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره سهمیه سرباز معلم ها نیز که طی روزهای گذشته، رسانه‌ای شد، اظهار داشت: امسال به دلیل شرایط شیوع کرونا اعزام نیروی سرباز محدود شد اما با وجود این محدودیت ها ستاد کل نیروهای مسلح با ما همکاری خوبی داشت و سهمیه سه هزار و ۵۰۰ نفری ما را کاهش نداد. هر چند ما به تعداد بیشتری سهمیه نیاز داریم.

الهیار ترکمن در ادامه با توجه به شائبه ها و پرسش هایی که این روزها معلمان در خصوص بحث رتبه بندی ای که از مهرماه ۹۸ اعمال و در بهمن ماه متوقف شد و همچنین قانون اعملا افزایش ۵۰ درصدی حقوق و سوالات مکرر آنها در این باره خاطرنشان کرد: رتبه بندی فرهنگیان یک فرآیند طولانی را طی کرد. اصل بحث به ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه باز می گردد که سالهاست از مطالبات اصلی ما بوده است. البته نگاه های متفاوتی به اجرای رتبه بندی وجود داشت. یک نگاه اعلام می کرد که لایحه اجرای رتبه بندی نیازمند لایحه است و دیدگاه دوم می گفت می تواند رتبه بندی با مصوبه دولت انجام شود. آنچه مشخص است این است که در قانون صراحتاً دولت مکلف شده نظام رتبه بندی را تنظیم کند و مجلس آن را در قالب بودجه سنواتی تصویب کند.

وی ادامه داد: از سال ۹۷ این بحث ها پیگیری می شد تا در نهایت قرار شد رتبه بندی با مصوبه دولت اجرایی شود. پیش از آنکه توضیح بیشتری بدهم باید بگویم در رتبه بندی سال ۹۴ یک آیتم از فصل ۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری یعنی حق شغل برای معلمان در نظر گرفته شده بود اما در سال ۹۸ سه بند این قانون یعنی حق شغل، حق شاغل و فوق العاده شغل که بیشترین مابه ازاء ریالی را در این قانون دارد، برای رتبه بندی در نظر گرفته شد و این مصوبه از مهرماه ۹۸ با بودجه دو هزار میلیاردی اجرا شد. در بهمن ماه ۹۸ بخشنامه‌ای رسید که دستگاه هایی که به استناد مصوبه سال ۹۳ نتوانسته بودند امتیازات فصل دهم قانون خدمات کشوری را مبنی بر افزایش ۵۰ درصدی حقوق اعمال کنند، مجاز هستند این امتیازات را اعمال کنند. ما سه آیتم را در بحث رتبه بندی پیش برده بودیم. اما موضوع این بود که سایر کارکنان دولت از تمام امتیازات بدون پیش شرط استفاده می کردند و حال ما این امکان را داشتیم که خودمان را با این قانون تطبیق دهیم و تفاوت در آیتم های دیگر نیز برداشته شود.

الهیار ترکمن اظهار کرد: توجه داشته باشید که رتبه بندی ۱۵ تا ۵۰ درصد در سه آیتم بنا به قوانین رتبه بندی اجرا شده بود اما این بخشنامه ما را مجاز کرد که همه آیتم ها را برای همه فرهنگیان ۵۰ درصد و بدون پیش شرط افزایش دهیم. با جمع بندی ای که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که این روش را پی بگیریم اما نکته منفی آن این بود که تفاوت های رتبه‌ای میان معلمان نادیده گرفته شد و عموم اعتراضاتی که از سوی فرهنگیان در این چند ماه صورت گرفت از سوی کسانی بود که در رتبه چهار و پنج بودند و کمتر مشمول این بخشنامه می شدند چرا که پیش از این در بحث رتبه بندی افزایش حقوق ۵۰ درصدی شان تقریباً اعمال شده بود. در واقع نمودار نوسانی به یک خط صاف تبدیل شد اما اگر معلمانی که معترض هستند، افزایش حقوق ۱۵ درصدی سال جدید را یک بار با اعمال حقوق بهمن ۹۸ و یک بار با اعمال حقوق اسفند ۹۸ محاسبه کنند، متوجه تفاوت آن خواهند شد. یکی دیگر از اعتراضات نیز این بود که چون کارکنان اداری از فوق العاده ویژه برخوردار می شوند حقوق آنها به نسبت بیشتری نسبت به فرهنگیان افزایش یافت. موضوع در این است که آیتم ۹ قانون خدمات کشوری برای کل کارکنان تسری ندارد. سال ۹۱، ۳۵ شغل آموزش و پرورش به سازمان امور اداری استخدامی اعلام کرد که شامل این بند باشند و فرهنگیان نیز جز این ۳۵ شغل بودند. اما این سازمان با ۱۶ شغل موافقت کرد و فرهنگیان از این میان خارج شدند.

وی با اشاره به اینکه مقرر شد مجدداً امتیازات مصوبه سال ۹۸ را به نحوی تغییر دهیم که همان تفاوت حرفه ای ناشی از رتبه بندی ۹۸ دوباره به احکام برگردد، ادامه داد: روز گذشته سازمان برنامه و بودجه موافقت خود را به ما اعلام کرد که این اتفاق رخ بدهد و در حال نهایی کردن بار مالی آن هستیم و به این ترتیب صدور احکام جدید فرهنگیان در راه است. از سوی دیگر با رایزنی های بسیار ترتیبی اتخاذ شده که تفاوت حقوق کارکنان آموزشی و غیرآموزشی در آموزش و پرورش یکسان شود و این تفاوت معنادار از بین برود.

وی با اشاره به اینکه از فرهنگیان خواهش دارم که به خدمتگزاران خود در آموزش و پرورش اعتماد کنند و در تحلیل های خود دچار شتاب زدگی نشوند، گفت: ما همه این موارد را در همین روزهایی که هم تعطیلات کرونا را در پیش داشتیم و هم تعطیلات نوروز را و تحت یک فشار دنبال کردیم اما موضوع این است که رتبه بندی تبدیل به مطالبه‌ای شده است که هر اقدامی درباره آن صورت می گیرد به یک چالش جدی تبدیل می شود. برای همین ما درخواست دادیم یک بار برای همیشه رتبه بندی معلمان در چارچوب عملیاتی مشخصی حل و فصل شود و یک الگو را با توجه به تمام موازین رتبه بندی و تجربه های موفق آن در دنیا و … آماده کنیم و به مجلس ارائه دهیم تا تبدیل به قانون رتبه بندی شود. این کار توسط یک کارگروه چهارجانبه که نمایندگان تشکل ها نیز در آن حضور دارند پیگیری می شود و ان شاءالله تا شهریور ماه پیش نویس لایحه رتبه بندی به دولت ارائه می شود تا زمان کافی داشته باشد آن را به بودجه ۱۴۰۰ وارد کند.

وی در نهایت در پاسخ به این پرسش که آیا اعمال فوق العاده ویژه برای فرهنگیان به معنای بازگشت رتبه بندی به فیش های حقوقی است، خاطرنشان کرد: ما هیچ گاه نگفته ایم که رتبه بندی را حذف کرده ایم که اگر این گونه بود یعنی ما باید مبالغ اضافه شده از مهرماه ۹۸ فرهنگیان را دیگر اعمال نمی کردیم. موضوع این است که این مسئله را باید به عنوان ترمیم رتبه بندی فرهنگیان در نظر گرفت. در اسفند ماه ۹۸ اتفاقی که افتاد این بود که تفاوت میان رتبه ها یکسان شد اما با اقدامات جدید دوباره این تفاوت ها به رتبه ها بازمی گردد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: آموزش و پرورش رتبه بندی ماه ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند

امتداد - قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی در رابطه با آخرین جزئیات از اجرای طرح راننده محوری نکاتی را مطرح کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، مجید مشعلچی گفت: اکنون یک نظام رتبه‌بندی ابتدایی برای رانندگان وجود دارد و اطلاعاتی از بخش‌های مختلف دریافت می‌شود به طور مثال تشویقات برای رانندگانی که تصادف نمی‌کنند بر پایه همین رتبه بندی است.

  این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: همان طور که اشاره شد یکسری اطلاعات از بخش‌های مختلف مانند فراجا گرفته می‌شود، اما یکسری از اطلاعات هم از جمله نمره منفی خیلی مهم است که با فراجا جلسات مختلفی برگزار شده و در حال برگزاری است که اگر این سری از اطلاعات را هم پلیس راهور به بیمه مرکزی بدهد ما در یک نظام رتبه بندی که اکنون قراردادهای آن را بسته‌ایم رانندگان را رتبه بندی خواهیم کرد.   او در ادامه اظهار کرد: اگر ما اطلاعات را از بخش‌های مختلف دریافت کنیم در شاخص‌های رتبه بندی تغییراتی ایجاد و رتبه بندی خوبی می‌شود و در نهایت در این فرآیند میزان ریسک رانندگان مشخص خواهد شد.   گام بعدی هم این خواهد بود که چگونه با راننده پر ریسک و کم ریسک برخورد کنیم؟ که این موارد بحث‌های آیین نامه و دستورالعملی خواهد بود که کار آن را هم پیش خواهیم برد.   قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی گفت: به شکل خلاصه اکنون امکان راه اندازی بحث راننده محوری در یک سطح ابتدای وجود دارد که سطح مطلوبی نخواهد بود بیمه مرکزی در تلاش است تا شاخص‌های مد نظر خود را از بخش‌های مختلف دریافت تا کیفیت رتبه بندی افزایش پیدا کند و به موازات این مراحل بحث دستورالعمل و آیین‌نامه‌ها را هم در حال پیش بردن هستیم و در آخر باید گفت اجرای بیمه شخص ثالت راننده محور به عبارتی راننده محوری حتما تا پایان سال نهایی و اجرا خواهد شد. برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بیمه شخص ثالث راننده‌محور، بند قانونی که چشم‌انتظار اجراست
  • تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند / ۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی 
  • افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...
  • موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان
  • حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان دو برابر می شود/ ۶۷ هزار فرهنگی در آستانه بازنشستگی
  • شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • مطالبات رتبه بندی فرهنگیان گلستان تا خرداد ماه تسویه می شود
  • اقدامات آموزشی و رتبه بندی معلمان
  • رئیسی: هدف رتبه بندی معلمان افزایش شان و منزلت معلم است (فیلم)