Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان با لایه‌ای از پلیمر رنگی را اختراع کرده‌اند که نور مادون قرمز را منعکس می‌کند و باعث سرد شدن اشیاء می‌شود. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه کلمبیا در آمریکا یک رمگ دو لایه ساخته‌اند که نور مادون قرمز را منعکس می‌کند و در حالی که رنگ خود را به خوبی حفظ می‌کند، موجب می‌شود ساختمان‌ها و حتی وسایل نقلیه در زیر آفتاب گرم خنک شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ام می‌تواند به کاهش انرژی مورد نیاز در خنک کننده‌ها مانند تهویه هوا کمک کند.
این روکش جالب از دو لایه تشکیل شده است؛ یک لایه بالایی که رنگ تجاری معمولی است و رنگ زیرین که از یک پلیمر مشابه تفلون ساخته شده و نور مادون قرمز را منعکس می‌کند.
محققان می‌گویند: نور خورشید دارای نور مرئی و مادون قرمز است، اما مادون قرمز بیشترین انرژی خورشیدی را به خود اختصاص می‌دهد. زمانی که نور خورشید روی جسم پوشیده از این رنگ می‌تابد، لایه بالایی بسته به رنگ، طول موج خاصی از نور را جذب می‌کند. در حالی که لایه زیرین نور مادون قرمز را منعکس می‌کند و مانع گرم شدن جسم می‌شود.
به گفته محققان، رنگ‌های سفید یا آینه‌ای فلزی اثر خنک‌کنندگی مشابهی دارند، اما مزیت این رنگ جدید آن است که می‌تواند به هر رنگ دلخواهی باشد.
معمولا رنگ مشکی گرما را جذب می‌کند، اما نقاشی یک جسم با نسخه سیاه این پوشش جدید، آن را حدود ۱۶ درجه سانتی‌گراد خنک‌تر از زمانی نگه می‌دارد که جسم با رنگ سیاه تجاری رنگ می‌شود و در معرض همان میزان نور خورشید قرار می‌گیرد.
محققان این رنگ را در آزمایشی دیگر تست کردند و مشخص شد که رنگ جدید با وجود قرار گرفتن در فری با دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۰ روز همچنان رنگ خود را حفظ می‌کند. از همین رو، محققان ادعا می‌کنند که این رنگ می‌تواند در صرفه‌جویی در مصرف برق و کاهش انتشار دی‌اکسید کربن کمک کند.
به گفته آن‌ها، این رنگ به ویژه در مکان‌های گرمسیری برای خنک نگه داشتن ساختمان‌ها و کاهش مصرف برق در دستگاه‌های تهویه مطبوع و همچنین برای جلوگیری از داغ شدن ماشین‌ها، اتوبوس‌ها و قطار‌ها کاربرد بیشتری دارد.
محققان قصد دارند در مرحله بعدی کارایی بیشتری به این پوشش اضافه کنند. به طور مثال، آن را به گونه‌ای بسازند که بتواند از نور مادون قرمز خورشید، انرژی ذخیره و برق تولید کند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خنک کردن ساختمان کولر کاهش انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) مرگ جوجه‌ پنگوئن‌های امپراتور در پی ذوب بی‌سابقه یخ در قطب جنوب

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

پژوهشگران مرکز بریتانیایی نظارت بر قطب جنوب گفتند تحت تأثیر کاهش بی‌سابقه وسعت لایه‌های یخبندان دریا‌های جنوبگان در سال ۲۰۲۳، تولید مثل پنگوئن‌های امپراتور ساکن این مناطق به میزان حدود یک پنجم کاهش یافته است.

به گزارش فرارو، پنگوئن‌های امپراتور، پرجمعیت‌ترین گونه از این پرندگان و یکی از دو گونه پنگوئن ساکن جنوبگان هستند و برای تخم‌گذاری و پرورش جوجه‌های خود به لایه‌های یخبندان پیوسته به ساحل نیاز دارند.

پیتر فرتول، از پژوهشگران مرکز بریتانیایی نظارت بر قطب جنوب که با استفاده از ماهواره حیات وحش در این مناطق را بررسی می‌کند گفت: ورود زودهنگام جوجه‌های نورس به آب دریا باعث مرگ آن‌ها به دلیل یخ زدن یا غرق شدن شده است.

این کارشناس خاطرنشان کرد که احتمالاً چندین دسته بزرگ از پنگوئن‌های امپراتور که در سال ۲۰۲۲ تحت تأثیر قرار گرفته بودند محل تخم‌گذاری و پرورش جوجه‌های خود را تغییر داده‌اند. برخی از آن‌ها به مناطق جنوبی‌تر مهاجرت کرده که لایه‌های یخبندان بهتری دارند

روز ۲۵ آوریل، ششم اردیبهشت، روز جهانی پنگوئن است. این روز به ابتکار ایستگاه پژوهشی آمریکایی مک مودرو در جزیره راس، واقع در نزدیکی جنوبگان، نام‌گذاری شده است. مناسبت آن شروع دوره مهاجرت پنگوئن‌های آدلی به سمت قطب جنوب در همین روز است.

دیگر خبرها

  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)
  • افشای راز ازدواج دوم مرد میانسال بعد از مرگ
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • محل دفن افلاطون کشف شد | رمزگشایی طومارهای باستانی از طریق هوش موصنوعی
  • حمله به رکورد ۳ مربی بزرگ قرمز و آبی | او می خواهد بهترین مربی تاریخ باشگاه استقلال شود!
  • (ویدئو) مرگ جوجه‌ پنگوئن‌های امپراتور در پی ذوب بی‌سابقه یخ در قطب جنوب
  • «حسنا و ملکه‌های رنگی» به کتابفروشی‌ها آمدند