Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@03:13:46 GMT

چنگال کرونا بر گلوی تولید طیور بومی گیلان

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۲۹۷۵

چنگال کرونا بر گلوی تولید طیور بومی گیلان

استان گیلان بخاطر شرایط آب و هوایی یکی از پتانسیل های مناسب پرورش طیور بومی از انواع مرغ، اردک، غاز و پرندگان تزئینی است.
اما این چرخه از تولید و پرورش تا فروش و مصرف خانگی به دلیل شیوع ویروس کرونا دستخوش مشکلات عدیده ای شده است.

پرورش طیور بومی به شکل سنتی قدمت بسیاری دارد و هم اکنون بصورت نیمه مدرن در شهرستان صومعه سرا انجام می شود چنانکه در کنار صنعت مرغداری، بیش از ۱میلیون و ۱۴۰هزار قطعه طیور بومی اعم از اردک، غاز و مرغ و خروس در روستاهای این شهرستان بصورت سنتی و نیز با اجرای طرح مشاغل خانگی تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین این شهرستان با ۲۰۳ مرغداری گوشتی فعال با ظرفیت ۵ میلیون قطعه در هر دوره و ۲۶ واحدمرغداری مادر گوشتی و ۵ واحد کارخانه جوجه کشی و یک کشتارگاه از مراکز مهم تولید گوشت در گیلان است و امروز این ظرفیت تولیدی با بحرانی که از بحران کرونا بر آن سایه افکنده دست و پنجه نرم می کند.

سجاد از تولید کنندگان و پرورش دهندگان جوجه یک روزه در صومعه سرا  می گوید :هرساله از اواخر بهمن ماه شروع به تولید انواع جوجه اردک می کردیم که امسال ویروس کرونا به ما شوک وارد کرد به طوری که حدود ۵هزار تخم خریداری شده به دستگاه های جوجه کشی نرسید.
سجاد با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۱۵ هزار انواع جوجه تولید و پس از ۲۰روز وارد بازار شهرستان صومعه سرا کردیم، افزود: پرورش طیور بومی با استفاده از ضایعات کشاورزی و برنجی که بر روی زمینها باقی می ماند هزینه چندانی برای روستائیان ندارد و هر روستایی ۲۰ تا ۱۰۰ قطعه طیور بومی را می تواند به راحتی برای مصرف خانگی تولید کرده و درآمدزایی خوبی داشته باشد.
وی افزود: در ابتدای امسال باتوجه به شیوع کرونا دچار خسارت جدی شدیم و با تعطیلی بازارهای محلی دیگر جرات تولید مجدد نداشتیم و اکنون منتظر عادی شدن وضعیت هستیم تا شاید بتوانیم کمی از خسارت قبل را جبران کنیم.
یوسف زاده اهل روستای دوگور یکی از پرورش دهندگان طیور بومی هم می گوید : کرونا توازن عرضه و تقاضا را برهم زد و سبب کاهش مصرف طیور شد، بطوریکه تا کنون نتوانسته ام جوجه خریداری کنم.
وی با اشاره به اینکه تولید کنندگان جوجه های اصلاح شده وعده خرداد ماه رامی دهند، افزود: برخی از دلالان جوجه های ۲۰ روزه تایک ماهه را از قبل خریداری کرده واکنون باتوجه به کاهش تولید جوجه  و معدوم سازی بخش زیادی از آنها، هر یک جوجه را با رقم بین ۶تا۸هزار تومان عرضه می کنند که این برای ما توجیه اقتصادی ندارد.
شهاب منزوی پرورش دهنده ای دیگر هم می گوید : انگار شیوع ویروس کرونا و گران بودن دان و خوراک طیور دست به دست هم داده اند تا صدای جیک جیک جوجه ها در روستاها شنیده نشود.
وی افزود: امسال فقط بیش از هفتصد اردک بومی پرورش دادم و تا قبل از کرونا ۵۰۰ قطعه آن را در بازار محلی با قیمت ۲۵هزار تومان فروختم اما پس از آن ۲۰۰ اردک تولیدی باتوجه به نبود بازار عید و مسافران بر روی دستم ماند و مجبورم باتوجه به فصل نشا هزینه اضافی کنم و آنها را فعلا نگهداری کنم.
فروتن هم از دیگر تولید کنندگان محلی به خبرنگار ما می گوید : خرج دانشگاه و زندگی ام را از طریق فروش طیور بومی بدست می آورم.
وی با اشاره به اینکه کرونا بیش از ۲هزار تخم مرغ و اردکم را با خاک یکسان کرد، افزود: با تعطیلی بازار هفتگی تخم های تولید شده برای بازار عید بر روی دستم ماند و دیگر خریداری برای آن ها وجود نداشت به هرکس که دستگاه جوجه کشی داشت زنگ زدم حتی قبول نمی کردند که رایگان ببرند.
وی افزود: کاهش قیمت هر عدد تخم اردک امسال به ۱۰۰ تومان رسید واین یعنی تولیدی بدون بهره وری داشته ام.
سعیدی یکی از فروشندگان لوازم و تجهیزات مرغداری هم دغدغه های خاص خود را دارد و می افزاید :شیوع ویروس کرونا نه تنها بر تولید کنندگان بلکه برما فروشندگان تجهیزات مرغداری هم ضرر و خسارت جدی وارد کرده است.
وی با اشاره به اینکه تعطیلی مغازه ها و نبود تقاضا برای خرید تجهیزات و لوازم مرغداری برایمان مشکل بوجود آورده است، افزود:اجناس را از قبل باچک خریده و طی این ایام تاکنون فروشی نداشته ام و از طرفی قیمت رو به افزایش غیر معقول اجناس هم مرا بر سر دوراهی چند بخرم تا چند بفروشم گذاشته است.
بهراد کاشفی هم فروشنده دان و خوراک طیور بومی می گوید : وقتی مصرف طیور بومی وبه تبع آن تولید جوجه و طیور بخاطر کرونا کاهش پیدا می کند تاثیر مستقیم بر بازار کار ما دارد زیرا تقاضا برای خرید دان و خوراک وجود ندارد و اگر هم باشد بسیار کم است.
 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان صومعه سرا هم در این رابطه می گوید: تاکنون ۹۵۰ پروانه مشاغل خانگی صادر شده است که بخشی از آن مربوط به طیور بومی است.

احمد پادیاب با اشاره به اینکه یک میلیون و ۱۴۳ هزار قطعه طیور بومی در این شهرستان وجود دارد، افزود: تولید طیور بومی به صورت خانگی و نیمه مدرن از بازده اقتصادی خوبی هم از لحاظ گوشت و نیز تخم طیور در بازار دارد و استفاده از تجهیزات مدرن و واکسیناسیون در مزرعه پرورش، منجر به دریافت سود بیشتری هنگام فروش آن می‌شود.
وی ادامه داد : پرورش طیور بومی در شهرستان صومعه سرا علاوه بر ایجاد درآمد اقتصادی برای روستاییان و تامین نیازهای معیشتی آنان می تواند به افزایش تولید مواد پروتئینی در این شهرستان نیز کمک زیادی کند.
پادیاب با اشاره به اینکه تعطیلی بازارهای محلی با دستور ستاد مبارزه با ویروس کرونا انجام شده است، افزود:حمایت از سرمایه گذاری و اشتغال، مدیریت تولید به صورت کمی، کیفی و بهداشتی محصولات طیور بومی در دستور کار قرارگرفته است.

صومعه سرا با حدود۱۳۰ هزار نفر جمعیت و ۵۶۴ کیلومتر مربع وسعت و سه بخش مرکزی، تولمات و گوراب زرمیخ در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.

۴۸

کد خبر 1382299

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان گیلان شهرستان صومعه سرا پرورش طیور بومی تولید کنندگان ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم

 علی ابراهیمی گفت: مرغداران کشور در راستای سیاست وزارت جهاد، جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه افزایش تولید موجب شد تا ماه های پرمصرف را بدون تنش پشت سر بگذرانیم.

به گفته او، علی رغم سرمایه گذاری بالا، مرغداران هیچ نفعی نبردند و همچنان در حال زیان هستند که با استمرار این روند تولید دچار مشکل خواهد شد.

ابراهیمی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان ادامه داد: با توجه به آنکه جریان تولید با هدف نمی توان عوض کرد، لذا برنامه ریزی باید به سمت صادرات باشد. کمااینکه اکنون مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ گرفته شده است که امیدواریم روند صادرات تسریع شود تا بازار به تعادل برسد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه امکان جمع آوری کل مرغ مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد، افزود: با وجود آنکه مرغ های جمع آوری شده از سوی پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود، از این رو صادرات مستمر موثرترین راهکار برای پایداری تولید مرغ محسوب می شود و از طرفی گام برداشتن به سمت کشورهای منطقه و خارج از منطقه علاوه بر فعال کردن ظرفیت تولید، ارزآوری هم در بردارد.

او با بیان اینکه پتانسیل صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزارتن مرغ وجود دارد، افزود: بنابر سیاست وزارت جهاد سالانه حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ می توان به بازارهای هدف صادر کرد.

ابراهیمی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی ها گفت: بنابر آمار در فروردین ماه حدود ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و تا ۱۰ اردیبهشت هم که تخم مرغ ها خوابانده می شود، نمی توان پیش بینی دقیقی داشت.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بالای ۶۵ هزارتومان است که براین اساس تولیدکنندگان بیش از ۱۰ هزارتومان در فروش متضرر هستند، درحالیکه قیمت مرغ آماده به طبخ کاهش چندانی نداشته است که در این میان سودی هم عاید مصرف کننده نمی شود.

دیگر خبرها

  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • ثبت ۵۷۴ واحد پرورش طیور از قزوین در سامانه سماصط
  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل
  • راه اندازی طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور در دانشگاه ملی ملایر 
  • ۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد
  • هنرستان‌ها متناسب با نیازهای بومی خراسان شمالی نیرو تربیت کنند
  • گیلان، تأمین کننده جوجه یکروزه کشور