Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@22:25:09 GMT

اعتراض به رئیس‌جمهور خنده‌رو!

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۳۲۰۴

اعتراض به رئیس‌جمهور خنده‌رو!

آتش تقی‌پور بازیگر فیلم سینمایی «خروج» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا که این روزها به‌صورت آنلاین در حال اکران است درباره این اثر گفت: من پیش از این در یک سریال با ابراهیم حاتمی‌کیا همکاری داشتم. به همین واسطه با نحوه کار همدیگر آشنا بودیم و من نگرش او را می‌شناختم. به همین دلیل تا پیشنهاد همکاری در این فیلم را به من داد خوشحال شدم البته شرطی برای همکاری گذاشته بود؛ اینکه همه ما نحوه کار و رانندگی تراکتور را یاد بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازیگر پیشکسوت ادامه داد: در همان زمان شخصی به نام مهندس مروتی از مشهد آمد تا به ما رانندگی تراکتور را یاد بدهد چون تراکتور یکی از وسیله‌های بسیار خطرناک است یعنی اگر کسی با آن تصادف کند و یا واژگون شود احتمال مرگ راننده بسیار بالاست. حتی یادم است روز اولی که نشستم تا رانندگی کنم، تمام وزنم را روی کلاج می‌انداختم اما پایین نمی‌رفت. این در حالی است که من ۱۰۵ کیلو وزن دارم و باید کلاج پایین می‌رفت ولی به هرحال رانندگی با این وسیله سخت بود. کار در «خروج» خیلی سخت بود چون همه لوکیشن‌های آن بیرونی و ممکن بود مشکلاتی پیش بیاید برای مثال با توجه به اینکه ما به خیابان‌های تهران می‌آمدیم امکان تصادف وجود داشت و همین کار را سخت می‌کرد.

وی افزود: حاتمی کیا یک کارگردان سخت‌گیر و جدی است اما در عین حال طنزی در کلامش دارد که هنرپیشه می‌تواند به آن پی ببرد. البته منظورم این نیست که او در «خروج» تعمدا سعی کرده که کسی را بخنداند اما موقعیت‌هایی پیش آمده که در عین حال که به درد این مردم فکر می‌کنیم ممکن است خنده‌مان بگیرد البته من از پیشتر این نگاه او را می‌شناختم بنابراین نه اینکه بخواهم در «خروج» تعمدا به صورت طنز بازی کنم، اما در کار لحظات این چنینی را می‌بینیم که باعث می‌شود تماشاگر بخندد.

کاش نام فیلم «خروج» نبود

تقی‌پور بیان کرد: حاتمی‌کیا در «خروج» به زندگی آدم‌ها و معیشت آن‌ها اعتراض دارد. البته کلمه «خروج» در اسلام به خوارج منتسب است و کاش نام فیلم را چنین نمی‌گذاشت. به هر حال وقتی کسی برای حیات و ممات خود می‌جنگد نمی‌شود نام خارج شده را روی او بگذاریم. در «خروج» می‌بینیم که به ناگاه آب شور به مزرعه یک کشاورز می‌آید و به آن آسیب می‌زند به همین دلیل او بر آشفته می‌شود، از همین رو کار او یک اعتراض قرص و محکم است. این فقط بخشی از درد و رنج مردم بود که در این فیلم به تصویر کشیده شد. یعنی رنج انسان‌هایی که برای زندگی می‌جنگند اما برخی مسئولان ما نسبت به آنها بی تفاوت هستند.

این روزها که وضعیت کرونایی داریم، دولتمردان مدام می‌گویند در خانه بمانید در حالی که مسئولیت معیشت مردم را به عهده نمی‌گیرند، گویا نفسشان از جای گرم بلند می‌شد و زندگی خوبی دارند اما وقتی زندگی یک فرد بسته به شغلش است چطور می‌تواند از خانه بیرون نرود؟وی افزود: در چنین شرایطی چه باید کرد؟ این اعتراض یک چیز طبیعی است. حاتمی‌کیا قهرمان‌های «خروج» را در موقعیتی گذاشته است که جز اینکه اعتراض مصلحانه کنند کار دیگری از آنها برنمی‌آید. در این فیلم می‌بینیم که هیچ کسی به حرف کشاورزها گوش نمی‌کند. انگار این مسئولان و مدیرانی که دور و بر این آدم‌ها هستند اصلا به آن‌ها بی‌توجه هستند در عین حال همین مسئولان بر این باورند که آدم‌ها باید ساکت شوند. اما چرا باید ساکت شد؟

بازیگر «خروج» ادامه داد: یک مثال ساده می‌زنم؛ این روزها که وضعیت کرونایی داریم، دولتمردان مدام می‌گویند در خانه بمانید در حالی که مسئولیت معیشت مردم را به عهده نمی‌گیرند، گویا نفسشان از جای گرم بلند می‌شد و زندگی خوبی دارند اما وقتی زندگی یک فرد بسته به شغلش است چطور می‌تواند از خانه بیرون نرود؟ چنین فردی حتی به مرگ هم راضی می‌شود تا بتواند خرج معاش خود و خانواده خود را دربیاورد.

تقی‌پور افزود:‌ در «خروج» هم می‌بینیم این آدم‌ها راه می‌افتند تا اعتراض خود را به گوش دولتمردان برسانند گرچه از همان ابتدای امر سرانجام کار مشخص است، شواهد نشان می‌دهد که پاسخی به این اعتراض‌ها داده نمی‌شود و به جایی نمی‌رسد کما اینکه در مسیر برخی از آن‌ها به دلیل ناتوانی از این گروه جدا می‌شوند، اتفاقاتی می‌افتد که مجبور می‌شوند برگردند یا حتی به حرف دولت مردان گوش می‌دهند و فکر می‌کنند آن‌ها راست می‌گویند و برمی‌گردند کما اینکه در این سال‌ها خیلی از ماها به همین نحو قانع شده‌ایم، فکر کرده‌ایم مسئولانمان درست می‌گویند و سکوت کرده‌ایم.

این بازیگر اظهار کرد: هرچند در «خروج» معترضان به سمت دفتر ریاست جمهوری حرکت می‌کنند اما در سکانس‌های ابتدایی می‌بینیم که رییس جمهور به کلبه یک کشاورز آمده است به نظرم در همان سکانس خود رییس جمهور باید پیشنهاد کمک رسانی به مردم را می‌داد نه اینکه آن کشاورز طلب یاری کند. پس مسئولان به چه دردی می‌خورند؟

رئیس جمهوری که در «خنده‌رویی» استاد است!

بازیگر پیش‌کسوت فیلم سینمایی‌«خروج» در ادامه گفت: به هر حال رییس جمهور ما امروز در خنده‌رویی و برگزار کردن امور همراه با خنده استاد است! به نظرم می‌شد فیلم به گونه‌ای پیش برود که اصلا خود این رئیس‌جمهور نوعی پیشنهاد یاری به کشاورزان بدهد. با این وجود به نظرم حاتمی‌کیا یک فیلم خوب ساخته است یعنی در این شرایطی که آدم‌ها باید به معیشت خود فکر و اعتراض کنند چنین فیلمی ساخته می‌شود. باید بگوییم ما انسان هستیم و باید دولت مردان ما به این موضوع فکر کنند. داستان «خروج» بر اساس یک داستان واقعی است و درد مردم در آن دیده می‌شود.

حاتمی‌کیا در یک برج عاج سکونت ندارد که متوجه مشکلات مردم نشود و آن‌ها را نفهمد البته هنرمندانی داریم که درد مردم را یا نمی‌فهمند یا می‌فهمند و بازگو نمی‌کنند اگر نفهمند می‌شود آن را به حساب نادانی آن‌ها گذاشت ولی اگر بفهمند و زبان گویای این مردم نباشند، خیانت کرده‌اندوی گفت: من می‌دانم که حاتمی‌کیا درد مردم و معیشت آن‌ها را دارد. او کارگردانی از دل همین مردم است و دردهای آن‌ها را می‌بیند، او از آدم‌ها جدا نیست. این در حالی است که برخی از دولت مردان ما دغدغه مردم را ندارند، زنده بودن و مردنشان برایشان مطرح نیست. حاتمی‌کیا درد کشاورزی را به تصویر کشیده که متعلق به طبقه پایین و زحمتکش جامعه است که نادیده گرفته می‌شود. حاتمی‌کیا در یک برج عاج سکونت ندارد که متوجه مشکلات مردم نشود و آن‌ها را نفهمد البته هنرمندانی داریم که درد مردم را یا نمی‌فهمند یا می‌فهمند و بازگو نمی‌کنند اگر نفهمند می‌شود آن را به حساب نادانی آن‌ها گذاشت ولی اگر بفهمند و زبان گویای این مردم نباشند، خیانت کرده‌اند و از آن‌ها هیچ اجاقی روشن نمی‌شود. حاتمی کیا چنین نیست.

بازیگر «خروج» افزود: حاتمی‌کیا در فیلم‌هایش دست روی موضوعاتی می‌گذارد که کمتر کسی به آن توجه کرده است. در این میان برخی حتی عذر بدتر از گناه می‌آورند، کاش این افراد اگر درمان‌گر درد مردم نیستند حداقل مهر سکوت بر لبشان بزنند. برخی از مسئولانمان ما هم چنین هستند. برای مثال می‌گویند پول نداریم و نمی‌توانیم به مردم رسیدگی کنیم اما اگر توانایی اداره کشور را ندارند بهتر است کنار بروند تا مردم بیش از این سختی نکشیدند.

وی ادامه داد: من به آقای روحانی رای دادم اما حالا پشیمانم چون اوضاع مردم خوب نیست. همه ما کارکرد آدم‌ها را می‌بینیم. اما مگر در این مملکت آدم کارشناس و کاربلد نداریم؟ چرا امور به دست برخی می‌افتد که سررشته‌ای ندارند؟ خیلی‌ها فراری شده‌اند در حالی که سرمایه کشور برای آن‌ها خرج شده اما گویا ما دودستی آن‌ها را تقدیم کرده و گفته‌ایم آقای آمریکا، آقای کانادا این نخبگان ما مال شما باشد.

تقی پور توضیح داد: اوایل انقلاب فیلمسازانی بودند که فیلم‌های یک طرفه‌ای می‌ساختند اما حاتمی‌کیا از آن دسته نیست. من نه از حاتمی‌کیا دفاع می‌کنم و نه چیز دیگری بلکه این حرف‌ها را به دلیل این می‌زنم که کارنامه او را بررسی کرده‌ام. آدم‌هایی هستند که به نظر می‌رسد صمیمی‌ترین ودلسوزترین افراد به خود و کشور هستند اما آن‌ها در باطن، دشمن ترین فرد هستند کاری می‌کنند که حتی آمریکا هم با ما نمی‌کند. این به خاطر این است که اگر به هر چیزی یک طرفه نگاه کنی تبدیل به یک آدم دگم می‌شوی چنین افرادی فقط حرف خود را قبول دارند.

در سینمای ایران آدم‌ها سرجای خود نیستند

این بازیگر پیشکسوت در بخش دیگر از صحبت هایش بیان کرد: در سینمای ما معمولا آدم‌ها سرجای خود نیستند. به نظرم حق پیشکسوتان این است که در آثار حضور داشته باشند. نباید آنها را به امان خدا رها کرد به همین جهت در «خروج» می‌بینیم که چند بازیگر پیشکسوت حضور دارد. نباید این تصور را داشته باشیم که تاریخ مصرف آنها تمام شده است اگر این چنین فکر کنیم پس باید بدانیم که در میان دولت مردان ما افراد زیادی وجود دارند که باید بازنشسته شوند. پس چرا بازنشسته نمی‌شوند؟

وی در پایان گفت: «خروج» این روزها به صورت آنلاین اکران می‌شود در حالی که ما پیش از این چنین تجربه‌ای نداشتیم و حاتمی‌کیا در این عرصه پیشقدم شد. البته به نظرم در موقعیت فعلی این بهترین راه بود تا فیلم نمیرد و حرف آن بیات نشود ضمن اینکه شنیده‌ام فروش خوبی هم داشته است. به نظرم دیگران هم می‌توانند این راه را ادامه بدهند. این نکته را هم باید بگویم که من ساز و کار ورود به این پلتفرم‌ها برای تماشا را بلد نیستم و نمی‌دانم چگونه باید وارد سامانه‌های درخواستی شوم به همین دلیل از زمان اکران تاکنون موفق به تماشای «خروج» نشده ام.

منبع: فردا

کلیدواژه: آتش تقی پور بازیگر فیلم سینمایی خروج حاتمی کیا دولت مردان بازیگر پیش درد مردم تقی پور آدم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۳۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی در جلسه عصر امروز یکشنبه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی بویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و تصریح کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

بنا به روایت فارس، رئیسی در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن تقدیر از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری در مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز هیئت دولت با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیر مجموعه خود،‌ تصریح کرد:‌ آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تاکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

وی در ادامه ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیسی همچنین برنامه بازدید خود از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد،‌ از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آنها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

رئیسی ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس جمهور محترم و تعدادی از وزرا در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران ، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبرداد.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در دو سال و نیم گذشته است.

وی در ادامه تصریح کرد: مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال ۹۹ وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تایید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت،نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور،‌ مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از ۸ هزار ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله ۲۶۴ هزار واحد در بافت فرسوده و ۵۰۰ هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و همچنین ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود:‌ در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده‌ پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900759

دیگر خبرها

  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • رئیسی : گشت ارشاد مدیران در دستور کار وزرا باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • در حاشیه دیدار مردم جنوب غرب تهران با رئیس جمهور
  • نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • اسرائیل در باتلاق غزه/ ایران در حال توسعه‌ روابط دیپلماتیک با آسیا