Web Analytics Made Easy - Statcounter

نانوذرات می‌توانند با ورود به داخل سلول و در اثر تنظیم pH محیط، منفجر شده و ضمن آزادسازی یون‌ها مرگ سلول‌های سرطانی را رقم زنند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان از چارچوب‌های آلی فلزی برای تولید ساختار‌هایی استفاده کردند که حاوی مقادیر زیادی یون آهن هستند. این نانوذرات با ورود به داخل سلول و در اثر تنظیم pH محیط، منفجر شده و یون‌های آزاد شده موجب مرگ سلول‌های سرطانی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پژوهشگران دانشگاه لودوینگ ماکسیمیلیانز در مونیخ، موفق به سنتز نانوذراتی شدند که می‌توان آن‌ها را با تغییر pH تحریک کرد تا دوز مرگباری از آهن یونیزه را داخل سلول رهاسازی کنند. سازوکار این فناوری می‌تواند راهبرد جدیدی برای حذف سلول‌های تومور سرطانی باز کند.

یون‌ها در تمام جنبه‌های زیست‌شناسی سلولی نقش اساسی دارند، آن‌ها آبشار‌های سیگنال‌دهی را ایجاد نموده که در ادامه، فعالیت‌های آنزیمی و همچنین pH فضای میان سلولی را نیز تنظیم کنند. غلظت یون‌های آزاد اهمیت زیادی دارد و هر تغییر ناگهانی آن‌ها می‌تواند موجب مرگ سلول شود.

با این حال، دستکاری سازوکار مربوط به تغییر غلظت این یون‌ها در سلول بسیار پیچیده بوده و به سادگی نمی‌توان این کار را انجام داد. یکی از دلایل این موضوع، توانایی سلول برای مسدود کردن مسیر ورود یون‌ها در صورت تشخیص وجود مازاد یون است. در نتیجه سلول‌ها به‌طور موثری در برابر تلاش برای دستکاری سطح یونی داخل سلول‌ها مقاومت می‌کنند.

این گروه تحقیقاتی آلمانی نانوذراتی تولید کرده‌اند که به سرعت باعث آزاد شدن مقدار زیادی یون آهن در سلول می‌شود و در نتیجه میزان این یون‌ها به‌صورت کنترل شده افزایش یافته و این به نوبه خود موجب مرگ سلول‌های التهابی در فرآیندی موسوم به پیروپتوز می‌شود. در واقع در این سازوکار از پیروپتوز برای از بین بردن سلول‌های سرطانی و ایجاد یک واکنش ایمنی در برابر سرطان استفاده می‌شود.

رهایش سریع یون‌ها به دلیل خواص ساختاری نانوذراتی موسوم به چارچوب‌های آلی فلزی است. فضای میانی این چارچوب‌ها موجب شده تا فضا برای مواد دیگر ایجاد شود. این ساختار از اتصال شش ضلعی‌های کوچک به هم و اتصال از طریق مولکول‌های پیوند‌دهنده به‌وجود می‌آیند. این نانوذرات با استفاده از لیپید‌ها پوشانده می‌شوند تا توسط سلول‌ها بلعیده شوند.

پس از ورود به داخل سلول، نانوذرات وارد اندامی به نام لیزوزوم شده جایی که تخریب می‌شوند. pH محیط در سرعت تخریب این ساختار‌ها نقش اساسی دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو نانوذرات درمان سرطان سلول های سرطانی داخل سلول مرگ سلول سلول ها یون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۳۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ایرانی این خودروری یک و نیم میلیون دلاری را نابود کرد! | تصاویر

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین،‌ ماشین به دیوار نمایشگاه اتومبیل لکسوس برخورد کرد و متوقف شد.

ادموند موندی که خود را یک کارآفرین معرفی کرده، در پستهایش سوار بر خودروهای گرانقیمت شده و با آنها ویراژ می‌دهد.

به گفته کارشناسان نوع برخورد طوری است که شرکت بیمه خسارت را پرداخت نخواهد کرد و هزینه تعویض و تعمیر نیز سرسام آور خواهد بود.

کد خبر 848191 منبع: خبرآنلاین برچسب‌ها خبر مهم خودرو

دیگر خبرها

  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • یک ایرانی این خودروری یک و نیم میلیون دلاری را نابود کرد! | تصاویر
  • جسد‌های باستانی سالم در ایران بعد از کشف نابود شدند! | فیلم
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • وقتی سکوی قهرمانی نابود می شود! / فیلم
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی