Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@00:17:20 GMT

جنگ عربستان و روسیه بر سر بازار نفت

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۷۳۶۳

جنگ عربستان و روسیه بر سر بازار نفت

در حالی که به نظر می رسد صنعت انرژی در سراسر جهان به سمت نابودی پیش میرود، صادرکنندگان روسیه و عربستان ترجیح می‌دهند به جای نجات این صنعت، سهم خود را در بازار حفظ کنند.

 

به گزارش پول نیوز به نقل از اویل پرایس، جنگ قیمتی که عربستان پس از مخالفت روسیه با کاهش بیشتر تولید در اوایل ماه مارس به راه انداخت، بودجه کشور های وابسته به انرژی و شرکت های نفت را از بین برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریاض و مسکو با آتش بازی می‌کنند.

تولید کننده های شماره 2 و 3 نفت جهان در حال نابودی صنعت انرژی آمریکا هستند. درست قبل از اینکه اوپک و متحدانش به قرارداد تاریخی کاهش تولید برسند، سناتورهای آمریکا تهدید می‌کردند اگر ریاض تولید خود را پایین نیاورد، سربازان خود را از عربستان بیرون می کشند.

علیرغم خطرات سیاسی، آرامکو چندین کشتی با ظرفیت 40 میلیون بشکه نفت به پالایشگاه هایش در آمریکا فرستاد. این یک اقدام جسورانه از طرف کشوری بود که به شدت وابسته به حمایت امنیتی واشنگتن است.

علیرغم خطرات به وجود آمده، به نظر می‌رسد ریاض به دو هدف خود پس از آغاز جنگ قیمت رسیده است. اول توانسته تولیدکنندگان را برای به دوش کشیدن بار سنگین کاهش تولید با خود همراه کند. دوم، این قرارداد رهبری ریاض بر اوپک و ژئوپلیتیک انرژی را ثابت کرده است. البته باید دید آیا این واقعا یک موفقیت است.

تاثیرات مخرب ویروس کرونا بر اقتصاد جهان تقاضای نفت را به شدت پایین آورده است. چین و اروپا بزرگترین وارد کنندگان نفت در جهان هستند بنابراین بازار خوبی برای تولیدکنندگان نفت به شمار می آیند. با توقف فعالیت‌های اقتصادی در چین به خاطر شیوع ویروس کرونا، بیشترین آسیب را صنعت انرژی عربستان خورد. در حالیکه خریداران چینی اهمیت بسیاری برای شرکت های انرژی روسیه دارند و مسکو تمایلات سیاسی خود را به پکن نشان داده است، ولی بیشتر نفت آن به غرب میرود تا شرق. تقریباً یک سوم واردات نفت اتحادیه اروپا از روسیه است.

روسیه زمانی با کاهش تولید موافقت کرد که بازارهای اروپا هم تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفت. عربستان در مقابل خریدارانی را که حیاط خلوت روسیه هستند هدف قرار داده است. عربستان برای ترغیب این مشتریان، نفت خود را ارزان‌تر عرضه می‌کند و به آنها اجازه می دهد تا 90 روز پرداخت پول آن را به تعویق بیندازند. در حالی که روسیه و عربستان در ائتلاف اوپک پلاس با هم همکاری می کنند هنوز هم برای سهم بازار می‌جنگند.

اهمیت خریداران چینی در فضای موجود با کاهش تقاضا در اروپا آشکارتر شده است. محموله های نفت روسیه که هنوز هم در بنادر اروپا به سر می برند، به چین تغییر مسیر می دهند. 800 هزار تن نفت روسیه از بنادر بالتیک در ماه مارس و 500 هزار تن دیگر در اوایل آوریل برای انتقال به چین بارگیری شده است. چین 1.6 میلیون تن نفت روسیه را در ماه آوریل میخرد.

در حالی که به نظر می رسد صنعت انرژی در سراسر جهان به سمت نابودی پیش میرود، صادرکنندگان روسیه و عربستان ترجیح می‌دهند به جای نجات این صنعت، سهم خود را در بازار حفظ کنند. تنها زمان سرنوشت استراتژی آنها را نشان می دهد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قیمت نفت تولید نفت عربستان پول نیوز جنگ نفت صنعت انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۷۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قابل توجه صنعت فیلم عربستان

ثبت درآمد یک میلیارد دلاری باکس آفیس عربستان بعد از بازگشایی مجدد سینماها در سال ۲۰۱۸ میلادی بیانگر این نکته است که صنعت فیلم این کشور آماده رشدی قابل توجه است. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ رشد و رونق تولید فیلم در استودیوهای فیلمسازی عربستان همراه با افتتاح سینماهای پیشرفته در این کشور همراه با ثبت درآمد یک میلیارد دلاری هنر هفتم از سال 2018 میلادی بیانگر این نکته است که صنعت فیلمسازی عربستان درحال پوست اندازی و حرکت به سمت رشدی قابل ملاحظه است.

در این زمینه انتشار آمارهای رسمی  کمیسیون فیلم عربستان سعودی (SFC) از سینماها، استودیوها، برگزاری جشنواره‌های سینمایی حکایت از این روند دارد که روند روبه رشد مخاطبان هنر هفتم در این کشور روبه رشد است و ارقامی که برای درآمد صنعت در سال گذشته میلادی به دست آمده نیز تاکیدی برهمین نکته است که سینمای عربستان همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد.

آمار منتشر شده از سوی کمیسیون فیلم عربستان نشان می‌دهد سال گذشته میلادی در این کشور 443 فیلم در سینماهای سراسر کشور اکران شده و این تعداد فیلم 17.4 میلیون نفر مخاطب به خود دیده است که با یک برآورد ابتدایی تعداد مخاطبان سینماهای عربستان نسبت به یک سال قبل‌تر یعنی در سال 2022 شاهد رشد حدود 20 درصدی بوده است.

چند خبر از سینمای جهان؛ از اظهارنظر قابل‌تأمل «آنجلینا جولی» تا سرمایه‌گذاری خاص عربستان

این درحالی است که درآمد گیشه‌های سال قبل عربستان براساس آمارهای رسمی از  240 میلیون دلار فراتر رفته و اکنون عربستان در جایگاه پانزدهم رده بندی جهانی باکس آفیس قرار گرفته است.

از سوی دیگر بررسی هرم جمعیتی این کشورنشان می‌دهد بیش از 50 درصد جمعیت زیر 25 سال عربستان علاقمند به هنر هفتم هستند و فیلم‌های اکشن هالیوودی در صدر انتخاب این گروه سنی برای نشستن روی صندلی سینماهای کشورشان است و در پی آن کمدی‌های مصری مخاطب قابل توجهی دارد.

در همین حال آنطور که آمارهای رسمی از زیرساخت‌های سینمایی عربستان حکایت دارد تا اکتبر سال گذشته میلادی مجموعاً هفت اپراتور سینمایی، 69 سالن سینما، 623 صفحه نمایش و 65000 صندلی در این کشور وجود دارد که براساس جمعیت عربستان یاد شده  متوسط به 1.7 صفحه نمایش و 176 صندلی برای هر 100000 نفر تقسیم می شود و همین آمارها نشان می‌دهد سرعت رشد زیرساخت‌های سینمایی عربستان در دو بخش صفحه نمایش و صندلی تا تاریخ یاد شده چیزی حدود 19 درصد بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵ هزار میلیارد تومان دیگر به بورس انرژی تزریق شد
  • رشد قابل توجه صنعت فیلم عربستان
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی