Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@14:30:10 GMT

سوداگری در عرضه ژل ضدعفونی این بار در تنکابن

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۷۴۰۱

سوداگری در عرضه ژل ضدعفونی این بار در تنکابن

ایسنا/مازندران شیوع و همه‌گیری بیماری کرونا در کشور گرچه سبب ضرر و زیان به بخش‌های مختلف تولیدی و اقتصادی و صنوف مختلف بازار شد اما اندک سودجویان و سوداگرانی نیز بودند که از این آب گل آلود ماهی خویش را صید کرده و از آشفته بازار موجود حداکثر استفاده را بردند.

عناوینی نظیر گرانفروشی و احتکار الکل و مواد بهداشتی، توزیع غیرقانونی مواد ضدعفونی کننده، فروش محصولات غیرمجاز بهداشتی، فروش مواد ترکیبی و بدون نام و برچسبِ معتبر تحت عناوین الکل و مواد ضدعفونی کننده و بسیاری موارد دیگر، تنها بخش کوچکی از این سودجویی‌ها و منفعت طلبیِ شماری از دلالان و سوداگرانی بود که بارها در رسانه‌ها از آنان نام برده شد؛ سوداگرانی که علاوه بر ضرر و ضربه به اقتصاد کشور، باعث به خطر افتادن جان هزاران انسان و هموطن خود نیز شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تازه‌ترین نمونۀ این موارد در شهرستان تنکابن وقتی برای تهیه ژل ضدعفونی به یکی از داروخانه‌ها مراجعه کردیم نوعی "ژل بی‌حسی" با تغییر و نصب یک برچسب ساده با عنوان "ژل ضدعفونی کننده" تحویل گرفتیم. 

این درحالیست که پیش از این تخلفاتی از این دست در تعویض جعبه به کرات تکرار شده بود اما این بار گویا تخلف بسیار عجیب‌تر شده است.

امّا آنچه بیش از هر چیز در این موردِ خاص ، مهّم و شایستۀ تأمل و پیگیری است، فارغ از حقّ و حقوقِ قانونی صاحب این برند و سایر برندها، آن است که  نهاد یا ارگان و حتّی دستگاه نظارتی در شهرستان تنکابن با متخلّفان و سوداگرانِ اینچنینی برخورد کنند و سزای بازی آنان با جان شهروندان را با اجرای قانون پرداخت کنند. ضمن آنکه این سئوال مطرح است که آیا صرف انجام و ابلاغِ یک جریمۀ ریالی هرچند قابل توجّه، می‌تواند مجازات متناسب و عادلانه‌ای با این موارد باشد؟ 

رئیس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان تنکابن با اذعان بر وقوع تخلفاتی از این دست گفت: بسیاری از این شکایت‌ها به واحد نظارت و بازرسی اتاق بازرگانی شهرستان ارجاع شده و مورد بررسی و پیگیری قرار گرفته است.

محمدرضا خوشبخت در گفت‌وگو با ایسنا به مواردی نظیر تعویض جعبه‌دارو اشاره کرد و افزود: شکایت‌هایی در این باره گزارش شد اما با ارجاع به شبکه بهداشت تنکابن اعلام شد که برای چنین رویکردهایی دستورالعملی از سازمان علوم پزشکی وجود داشته و تعویض جعبه توجیه دارد.

وی درباره وقوع این تخلف خاص نیز تصریح کرد: چنین تخلفاتی نیز در بازار وجود داشته و مردم و افراد دغدغه‌مند و شریف باید با اعلام گزارش به اداره بازرسی و تعزیرات چنین مواردی را گزارش کنند چراکه بررسی تک تک همه واحدهای صنفی و بازرگانی و خدماتی توسط بازرسی مقدور نیست.

رئیس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان تنکابن با اشاره به تخلفات مکرر در مورد فروش الکل طبی و مواد ضدعفونی کننده خاطرنشان کرد: سودجویی افراد در فروش الکل‌های تقلبی و اضافه کردن آب به اتانول بارها گزارش و به شبکه بهداشت ارجاع شد اما اینکه آیا برای جلوگیری از تکرار چنین تخلفاتی اقدام شده یا نه و آیا بوسیله الکل‌سنج میزان خلوص الکل‌های مصرفی مورد ارزیابی قرار گرفته که آیا ۷۰ درصد بوده یا خیر، باید گفت متاسفانه در این زمینه کوتاهی‌هایی صورت گرفته است.

خوشبخت با تاکید بر اینکه بارها به شبکه بهداشت برای فروش الکل تذکر داده شد تا با الکل‌سنج صحت و سقم فروش الکل را ارزیابی کند، اظهار کرد: نامه نگاری‌های متعددی در این باره با شبکه بهداشت انجام شده است.

وی با یادآوری اینکه تخلفات در این زمینه بسیار است، تاکید کرد: مگر تعزیرات و اداره بازرسی چقدر توان داشته و می‌تواند چند نفر را جریمه کند بنابراین با گسترش تخلف لزوم ورود سایر دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌های نظارتی ضروری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سوداگری ژل ضدعفونی کننده تنکابن استان مازندران شهرستان تنکابن ضدعفونی کننده شبکه بهداشت فروش الکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۷۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند، اظهار کرد: تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگارها انجام شده اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگارها نمی‌رود.

بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگارهای الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: سیگارهای الکترونیک جزو کالاهای قاچاق محسوب می‌شوند و تمام آنها از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگارهای الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح و مقرر شد ستاد برنامه‌ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان‌های ذی‌ربط انجام دهد.

ولی‌زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگارهای الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت به ایسنا گفت: سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

وی درباره برخی تقاضاها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگارهای الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگارهای الکترونیک انجام شده اما تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگارها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگارهای الکترونیک نمی‌رود، چرا که مضرات این سیگارها شناخته شده است.

ولی‌زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت به سمی و سرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیک گزارش داده، همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است.

وی با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگارهای الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کرده و در ارتباط با مصرف این کالاها باید تجدیدنظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.

ولی‌زاده با بیان اینکه سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق هستند، گفت: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگارهای الکترونیک را گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • دستگیری ۹ خرده فروش مواد مخدر در شهرستان بهارستان
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • معرفی نفرات برتر تنیس روی میز پیشکسوتان کشور
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • دستگیری سارقان حرفه‌ای منازل در تنکابن
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • ۲۹ خرده فروش مواد مخدر و معتاد متجاهر در گلبهار دستگیر شد
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • ممنوعیت فروش گوشت لاکچری در قم +فیلم
  • فروش گوشت لاکچری در قم ممنوع شد