Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@19:13:23 GMT

دهکده لجستیک سوار بر واگن‌های راه آهن

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۷۹۰۲

دهکده لجستیک سوار بر واگن‌های راه آهن

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ ساخت پروژه بزرگ راه آهن کرمانشاه پس از سال‌ها رکود، شتاب گرفت و این راه نیمه تمام به پایان رسید و در سال ۹۶ اولین مسافران نوروزی عازم شهر مقدس مشهد شدند و رسما راه آهن کرمانشاه به بهره برداری رسید.

قدیمی تر‌های شهر، راه آهن کرمانشاه را به یاد دارند طرحی که ۳۰ سال چشم انتظار اجرا ماند و بالاخره به سر انجام رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون دو سال است که کرمانشاه به شبکه ریلی کشور پیوسته و حالا راه آهن جای خود را در شهر باز کرده است و مسافران زیادی را جا به جا می‌کند.

در ایام بازگشایی مرز خسروی حضور راه آهن کرمانشاه بیش از گذشته خودنمایی کرد و موجب شد کرمانشاه به مقصدی برای زوار اربعین تبدیل شود.

ظرفیت‌های راه آهن کرمانشاه به همین جا ختم نمی‌شود، اتصال راه آهن به مرز خسروی برای تردد زوار عتبات عالیات و استفاده از ظرفیت حمل بار از برنامه‌هایی است که برای شکوفایی شبکه ریلی در استان کرمانشاه در نظر گرفته شده است.

کرمانشاه با محوریت غرب کشور در بسیاری از تولیدات مقام نخست را در کشور دارد و با داشتن مرز مشترک با قسمت کرد زبان و عرب زبان عراق از موقعیت ممتازی برخوردار است.

سالاری معاون عمرانی استاندار کرمانشاه در گفت‎و‎گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، با اشاره به تصویب دهکده لجستیک کرمانشاه  در وزارت راه و شهرسازی گفت: فاز مطالعاتی آن و انتخاب زمین مناسب انجام‌شده است تا مکان تخلیه بار در این طرح بزرگ تعیین شود.

سالاری به مشکل تخصیص زمین اشاره کرد و گفت: زمین در نظر گرفته ‌شده در ابتدا معارض داشته است و پس از حل این مشکل ۲۵۰ هکتار از زمین‌های شهرک صنعتی کرمانشاه به این راه منتقل شد تا احداث این پروژه شکل بگیرد. پس‌ از این مرحله فراخوان سرمایه‌گذار انجام می‌شود که این اقدام از طریق راه آهن کشور صورت خواهد گرفت.

سالاری عنوان کرد: کرمانشاه در احداث دهکده لجستیک یک پله بالاتر از استان‌های دیگر است و این طرح در سه استان دیگر هم اجرا  می شود، اما در استان کرمانشاه با تخصیص ریل پیش‌بینی می‌شود که این طرح زودتر به مرحله اجرا می‌رسد.

به گفته معاون استاندار، سرمایه‌گذاری اولیه برای احداث این دهکده دو هزار میلیارد دلار است و چند سرمایه‌گذار حقوقی هم‌اکنون در لیست همکاری با راه آهن قرار دارند. همچنین توسط راه آهن کشور شاخه‌ای از ریل راه آهن کرمانشاه به مرکز لجستیک برای تخلیه بار متصل خواهد شد.

سالاری افزود: گردش مالی طرح لجستیک برای استان بسیار بالاست و در کنار آن نیز صادرکننده و واردکننده‌ها سود می‌برند و تولیدات استان مانند سیمان و پتروشیمی هم از مزایای این طرح بهره‌مند ‌می شوند. همچنین بانک‌ها و مؤسسات مالی، حمل‌ونقل و گمرک و مؤسسات اقتصادی نیز در این مرکز مستقر خواهند شد و پیش‌بینی اولیه، ایجاد هزار شغل مستقیم است.

استان کرمانشاه در بخش خدمات استانی پر جاذبه است 

هدایت حاتمی معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه در گفت‎و‎گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، با اشاره به ظرفیت‌های حوزه تولید در استان کرمانشاه گفت: در بخش خدمات استانی پرجاذبه و پرظرفیت هستیم. استراتژی بخش خدمات، رونق کاری و تسهیل گری زیرساخت‌های اقتصادی است.

او معتقد است، اگر تولید داشته باشیم و در بخش خدمات مانند حمل و نقل، گمرک مناسبی نداشته باشیم نمی‌توانیم تولیدات را به خوبی به فروش برسانیم، این خدمات شامل حوزه گردشگری و هم حوزه لجستیک است .

حاتمی به موقعیت خوب استان کرمانشاه در بین سایر استان‌های غرب کشور اشاره کرد و گفت: به عنوان نقطه تقارن در مرکز استان‌های غربی کشور قرار داریم  و همچنین بازار صادراتی عراق بهترین مسیر برای ترانزیت و حمل و نقل صادرات و واردات کالا است.

او افزود: کشور عراق اکنون به سمت تولید پیش می‌رود و بخشی از مواد مورد نیاز را می‌توانیم از کشور همسایه وارد کنیم و می‌توانیم کریدور شرق به غرب و شمال غرب به جنوب باشیم که برای این کار، لجستیک به عنوان یکی از ظرفیت ‌های استان کرمانشاه باید تقویت شود.

به گفته معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه در تولید برخی اقلام در کشور جایگاه خوبی داریم که از جمله می‌توان به  تولیدات پتروشیمی، گندم، چغندرقند و کلزا است و به این معنی است که مازاد نیاز استان تولید داریم و ۶۰۰ هزار تن گندم و ۴۰۰ هزار تن چغندرقند به سایر استان‌ها  می فروشیم.

حاتمی ادامه داد: همچنین تولیدات پتروشیمی کرمانشاه نیز به صورت روزانه به کشور عرضه می‌شود و و با راه اندازی پالایشگاه در اسلام آباد غرب و پتروپالایش آناهیتا، نیاز بازار لجستیک در استان کرمانشاه بیش از پیش احساس می‌شود.

او با اشاره به لجستیک و عوامل مرتبط با آن، مانند رانندگان دفاتر  حمل و نقل و دفاتر ترانزیت گفت: روزانه ۲ هزار کامیون در استان کرمانشاه تردد می‌کنند که با تقویت لجستیک تا ۱۰ هزار تا هم قابل افزایش است و بدین نحو تولید و تجارت شکوفا می‌شود.

حاتمی بیان کرد: احداث دهکده لجستیک، سایر سرمایه گذاری ها در استان کرمانشاه را تقویت می‌کند و می تواند در سایر حوزه ها برای فعالیت در دهکده، سرمایه گذارها را جذب کند.

دهکده لجستیک یکی از طرح های عظیم استان کرمانشاه است که برای احداث به سرمایه گذاری اولیه با اعتبار بالایی نیاز دارد و اگر به ثمر بنشیند می تواند کرمانشاه را به مقصدی برای ترانزیت صادرات کشور عراق و استان های هم جوار تبدیل کند و اگر دقیق تر به این پروژه نگاه کنیم اشتغالزایی خوبی با حضور شرکت های خدمات رسان و سرمایه گذاری ها در استان رقم می خورد.

اما اجرای این طرح کار راحتی نیست و می طلبد مسئولان استان کرمانشاه با همت مضاعف این طرح بزرگ اقتصادی را به بهره برداری برسانند.

گزارشگر: زهره زندیه
انتهای  پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: راه آهن کرمانشاه مرز خسروی شبکه ریلی کشور طرح های عمرانی طرح های اقتصادی استان کرمانشاه راه آهن کرمانشاه سرمایه گذاری دهکده لجستیک بخش خدمات استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۷۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین اعتبار برای خرید واگن های جدید قطار شهری کرج

تین نیوز

رییس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج اعلام کرد: امسال پنج هزار میلیارد ریال از محل فروش اوراق برای خرید واگن های جدید قطار شهری کرج اختصاص یافته است.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، خلیل کوزه کنانی گفت: سهم امسال کرج از واگن های در اختیار دولت ۱۳۰ دستگاه تعیین شده که انتظار می رود این واگن ها به کرج واگذار شود.

وی در خصوص آخرین وضعیت توسعه خط ۲ قطار شهری کرج بیان کرد: با تلاش جهادی به تازگی ایستگاه شهید سلطانی این کلانشهر زودتر از زمان مقرر آماده بهره برداری شده است .

کوزه کنانی گفت : زمان ساخت هر ایستگاه قطار شهری بین ۳۰ تا ۳۲ ماه است که این ایستگاه در مدت زمان ۲۲ زمان تکمیل شد؛ ایستگاه شهید سلطانی کرج تا خرداد ماه امسال به بهره برداری می رسد.

رییس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری افزود: اکنون یک رام قطار برای فعالیت در مسیر ۴.۵ کیلومتری چهار راه طالقانی تا ایستگاه شهید سلطانی در کرج موجود است و درصدد هستیم تا یک رام دیگر برای فعالیت درآن خرید کنیم.

خط ۲ قطار شهری کرج به طول ۲۷ کیلومتر با ۲۷ ایستگاه عملیات ساخت آن از سال ۱۳۸۵ آغاز شد که تاکنون ۱۵ کیلومتر از تونل این خط حفاری شده است.

قطعه نخست این خط به طول ۶.۵ کلیومتر اسفند ماه سال۱۴۰۱ با حضور وزیر کشور بین گلشهر و چهار راه طالقانی کرج بهره برداری شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • اعضای شورای فرهنگ عمومی در خنثی سازی توطئه دشمنان هوشیار باشند
  • تولید انبوه قطار ملی در ریل ماند/ مروری بر کارنامه قطار ایرانی
  • (ویدئو) لحظه یافتن «یسنا» از دید کایت‌سوار هلال احمر
  • تولید انبوه قطار ملی در ریل ماند/مروری بر کارنامه قطار ایرانی
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته ای سه ونیم حادثه رسید
  • تامین اعتبار برای خرید واگن های جدید قطار شهری کرج
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته‌ای سه ونیم حادثه رسید