Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس خانه اقتصاد و مطالعات تجاری ایران و ترکیه گفت: ثبت شرکت‌های تجاری و فعالیت در حوزه توریسم ترکیه به شدت از کرونا متاثر شده و در دو ماه گذشته افت قابل توجهی داشته است. سید جلال ابراهیمی؛ رئیس خانه اقتصاد و مطالعات تجاری ایران و ترکیه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو بیان کرد: در شرایط کرونا در ماه مارس ۱۰۰۰ شرکت در ترکیه تاسیس شد و متعاقب آن در اثر ویروس کرونا ۸۰۰ شرکت در این کشور بسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ابراهیمی ادامه داد: در دو ماه گذشته تعداد شرکت‌های تعطیل متاثر از کرونا در ترکیه به ۱۹.۲۲ درصد رسیده است که یکی از عوامل اصلی این اتفاق عدم مراجعات کشور‌های خواهان به ترکیه است که ارتباطات زمینی و هوایی با آن‌ها قطع شده است.
بیشتر بخوانید: تکلیف هموطنان مانده در ترکیه به دلیل کرونا چیست؟
وی اضافه کرد: تعداد شرکت‌های تجاری ثبت شده در ترکیه نسبت به ماه قبل ۳۵ درصد کاهش داشته و در این مدت گروه‌های بازرگانی و کاری ترجیح دادند با تجمیع سرمایه وارد خط تاسیس اتحادیه‌های تعاونی شوند، یعنی با این کار ریسک‌هایی که برای شرکت‌های تجاری متصور بود و تعطیلی آن‌ها باعث پرداخت‌های اجاره بها و هم چنین مسائل مالیاتی و حقوق کارمندان بوده کمتر شده است.
ابراهیمی افزود: ۸۲ درصد از کل شرکت‌های ثبتی در ترکیه تعاونی است و در حال حاضر به طور کلی ۴۰ درصد از تشکیل شرکت‌ها در استامبول ۱۰ درصد در آنکارا و صدی ۵ در ازمیر انجام می‌شود در حالی که پیش از این ازمیر جزو شاخص‌های ثبت تجاری بالاخص در حوزه الکترونیک و تجهیزات پزشکی بوده است.
بیشتر بخوانید: ابراهیمی: احتکار و کمبود اقلام بهداشتی و غذایی گریبان‌گیر ترکیه شد ترکیه با ۹۰ هزار صادرکننده به دنبال درآمد ۱۹۰ میلیارد دلاری
وی اضافه کرد: در ماه گذشته دو هزار و ۸۴۰ شرکت به صورت تعاونی تجاری خارجیان با حمایت و همکاری ترک‌ها تشکیل شده است که پیش از این اغلب مستقل بوده، ولی حالا سرمایه گذاران ترک و حضور ترک‌ها باعث شده بتوانند شرکت‌ها را تشکیل بدهند. ۵۴۰ شرکت از این شرکت‌های تجاری با سرمایه گذاری مشترک ترک‌ها صورت گرفته و از مجموع کل این شرکت‌ها فقط ۵۱ شرکت ایرانی است.

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه اضافه کرد: باید توجه داشت که ایرانی‌ها پیش از کرونا پیشروی ثبت شرکت در ترکیه بالاخص در ازمیر و استامبول بودند و در ضمن در خرید ملک هم در پیشتاز بودند در حالی که در دو ماه گذشته نه تنها در حوزه خرید ملک اقدامی صورت نگرفته بلکه توقف هم داشته و بعضی ملک‌ها به فروش گذاشته شده است. از بقیه شرکت‌ها ۳۲ درصد سوریه‌ای و عراقی است.

ابراهیمی ادامه داد: در حوزه مسائل توریسم خیلی شرایط بحرانی‌تر شده و هتل‌ها بالاخص در آنتالیا و ازمیر که ۱۵۰ هتل بالای ۵ ستاره بودند اغلب خالی هستند و اصولا ۷ ستاره ۵ ستاره‌ها بیش از ۲۵ درصد از اتاق هایشان خالی است و خدمات جانبی هم عرضه نمی‌شود که در دهه‌های اخیر چنین رکودی بی سابقه است و مسملا تلاششان این است بتوانند زمان جذب توریسم را معوق کنند و حتی به خواهش افتاده اند و به توریست‌ها نامه می‌نویسند که دو ماه وقت بدهند تا شاید کرونا جمع و جور شود و البته بدیهی است این کار به این سادگی و سرعت صورت نمی‌گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ترکیه کرونا توریسم رکود اقتصادی تجارت خارجی شرکت های تجاری ماه گذشته شرکت ها دو ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۸۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کارکنان تسلا اخراج شدند؟

شرکت تسلا در بیانیه‌ای اعلام کرد که تضعیف بازار فروش خودروهای الکتریکی در حال حاضر تسلا را با چالش‌هایی مواجه می‌کند.

به گزارش ایسنا، تسلا اعلام کرد حدود ۴۰۰ نفر از کارکنانش در کارخانه بزرگ آلمانی خود در نزدیکی برلین یا حدود سه درصد از کل نیروی کار این کارخانه را کاهش می‌دهد و امیدوار است بدون اخراج اجباری به این مهم دست یابد.

این اخراج‌ها برای کاهش بیش از ۱۰ درصدی از بیش از ۱۴۰ هزار کارمند جهانی تسلا و پاسخی به تشدید جنگ قیمت برای خودروهای الکتریکی است که خودروسازان را برای کاهش هزینه‌ها تحت فشار قرار می‌دهد.

این شرکت اعلام کرد که امیدوار است کاهش در سایت گروئنهاید تسلا، تنها کارخانه بزرگ آن در اروپا، به صورت داوطلبانه محقق شود. این سایت بیش از ۱۲ هزار پرسنل دارد و این خودروساز هفته گذشته اعلام کرد که حدود ۳۰۰ کارگر موقت خود را با گسترش برنامه جهانی کاهش شغل خود اخراج خواهد کرد.

شرکت خودروسازی تسلا همچنین اعلام کرد ۶۰۲۰ کارمند خود را در تگزاس و کالیفرنیا پیش از اعلام نتایج سه ماهه خود با توجه به کاهش تقاضا و کاهش حاشیه‌های سود اخراج خواهد کرد.

هفته گذشته، تسلا از کاهش بیش از ۱۰ درصد از نیروی کار خود در جهان، تحت فشار کاهش فروش و تشدید جنگ قیمت در میان سازندگان خودروهای برقی، بدون فاش کردن تعداد کارمندان مشمول کاهش مشاغل اعلام کرد.

بر اساس گزارش رویترز، سهام این خودروساز، حدود دو درصد در آستانه نتایج سه ماهه اول این شرکت افزایش یافت. کاهش مشاغل در تگزاس نشان‌دهنده ۱۲ درصد از کل نیروی کار تسلاست که ۲۲ هزار و ۷۷۷ نفر در منطقه بزرگ آستین است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • قیمت لیر ترکیه امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد
  • کدام کارکنان تسلا اخراج شدند؟
  • اردوغان : روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  • اردوغان: روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • قیمت لیر ترکیه امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳