Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  یک شرکت نانویی به تازگی پتوی عایق حرارت حاوی آئروژل سیلیکا را تولید و به بازار عرضه کرده است. این پتوی عایق حرارتی در صنایع مختلفی نظیر پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها در حال استفاده بوده و جایگزین عایق‌های واردتی در صنایع شده است. مدیرعامل این شرکت از توافق با برخی شرکت های دیگر برای جایگزین این عایق‌ها با عایق‌های وارداتی خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید لباس‌ها و دستکش‌های نسوز با استفاده از عایق حرارتی

مدیرعامل این شرکت می‌گوید: از سال‌ها قبل با عایق‌هایی که در آمریکا تولید می‌شد آشنا شده بودم، عایق‌های حرارتی که می‌توانند مصرف انرژی را کاهش دهند. از این رو به سراغ توسعه این فناوری در داخل کشور رفتیم و در نهایت موفق به تولید پتوی حرارتی حاوی آئروژل سیلیکا شدیم. از این فناوری می‌توان برای تولید لباس‌ها و دستکش‌های نسوز نیز استفاده کرد که ما در حال توسعه این نوع محصولات هستیم تا علاوه بر فروش خود عایق، محصولاتی نظیر لباس با این عایق‌ها تولید کنیم.

بیشتر بخوانید: سامانه‌های پایش شعله ایرانی جایگزین توربین‌های گازی آمریکایی شد

مدیر عامل این شرکت بحث بالا بودن مصرف انرژی و آلایندگی را در کشور یک معضل می‌داند که با این فناوری می‌توان به این مشکل پاسخ داد. به اعتقاد وی بیشتر محصولات عایق حرارتی با فناوری‌بالا در کشور وارداتی هستند که توسعه یک فناوری کاملا ایرانی که مواد اولیه آن نیز در داخل کشور تولید می‌شود، یک گام رو به جلو محسوب می‌شود.

او گفت: به دلیل ارزانی انرژی در ایران، موضوع کاهش مصرف انرژی با عایق‌ها، چندان برای صنایع اولویت نیست، هرچند که طی سال‌های اخیر با افزایش قیمت انرژی، صنایع و حتی مردم نیز به این موضوع حساسیت نشان داده‌اند که این امیدوار کننده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه زنجان درباره کاربرد این محصول در صنعت ساختمان می‌گوید: کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها از جمله برنامه‌های ما است. مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان سازندگان را موظف کرده تا از عایق‌ها براساس استاندارد استفاده کنند، اما عایق‌هایی نظیر پشم شیشه به دلیل ضخامت بالا و مشکلات زیست‌محیطی چندان جایگاهی در صنعت ساختمان ندارند؛ بنابراین این عایق‌های حرارتی نانومقیاس می‌توانند با ضخامت‌ها کم پاسخگوی نیاز سازندگان باشد.

مدیرعامل این شرکت نانویی در مورد ویژگی‌های این عایق می‌گوید: این عایق با ضخامت ۶ تا ۱۰ میلی‌متر می‌تواند تا ۴۵ درصد مصرف انرژی را کم کند. عایق‌های فعلی در دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی‌گراد، کمتر از نیم‌ساعت دوام دارند که این موضوع در آتش‌سوزی‌ها فاجعه آفرین است. در حالی که این عایق می‌تواند چندین ساعت دوام در دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی‌گراد داشته باشد. از دیگر مزیت‌های این فناوری می‌توان به کاهش آلودگی صوتی اشاره کرد در واقع این عایق حرارتی، عملکرد عایق صوتی را نیز دارد. شرکت پاکان آتیه نانو ۵۰ سال این عایق‌ها را تضمین می‌کند و اگر در مقیاس زمانی طولانی‌مدت این عایق‌ها با عایق‌های معمولی مقایسه شود، کاملا مقرون‌به‌صرفه هستند.

عایق شدن رنگ توسط عایق حرارتی حاوی آئروژل سیلیکا 

او  از افزودن گرانول‌های آئروژل این شرکت به رنگ‌های ساختمانی خبر داد که موجب عایق شدن رنگ می‌شود. براساس اظهارات وی در حال حاضر این شرکت دانش‌بنیان تولیدی، ظرفیت تولید ۵ هزار مترمربع از این پتو‌های حرارتی با ضخامت‌های ۶ و ۴ میلی‌متر و یک سانتی‌متر را دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عایق حرارتی فناوری نانو عایق حرارتی عایق ها مصرف انرژی عایق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۰۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمود شهریاری مدیرعامل این شرکت اظهار داشت: ما با رسیدن به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز توانستیم قطعات مورد نیاز صنایع مختلف را طراحی و تولید کنیم که قیمت آن کاملاً مقرون به صرفه است و با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی عرضه می‌شوند.

وی به مزیت این محصول تولید شده اشاره کرد و گفت: این محصولات در برابر آتش و گرمای زیاد نمی‌سوزند و تجزیه نمی‌شوند.

شهریاری افزود: دستگاه‌های خطوط شیشه، کاشی و سرامیک که به صورت اتومات هستند تکنولوژی بسیار بالایی دارند و با سرعت و دمای بالایی کار می‌کنند که این محصول با این ویژگی می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

این پژوهشگر با بیان اینکه این دانش فنی برای صنایع مختلفی کاربرد دارد، گفت: علاوه بر صنایع شیشه و کاشی در حال گسترش این دانش فنی برای صنایعی با دمای بالا، به عنوان قطعات و ملزومات مربوط به کوره‌های عملیات حرارتی، چیدمان کوره‌ها، هیترها، بوته‌ها و به طور کلی تمام قطعاتی که کاربرد دما بالا دارند، هستیم.

گفتنی است، قطعات مختلف مورد استفاده در صنعت شیشه و کاشی با این دانش فنی بومی‌سازی شده است.

کد خبر 6098231

دیگر خبرها

  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • تابستان منهای خاموشی
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • تولید برق هسته‌ای تا ۲۵ سال آینده ۳ برابر می‌شود
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟