Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@21:20:41 GMT

سیاست وارونه سوئد در مهار کرونا تا چه حد درست بود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۷۳۷۹۰

سیاست وارونه سوئد در مهار کرونا تا چه حد درست بود؟

مقامات رسمی سوئد ادعا می‌کنند که اقدامات کنترل ویروس کرونا در این کشور بسیار موفق واقع شده است، اما آمار مبتلایان به کووید-۱۹ متناقض با این ادعا است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، دولت سوئد در روزهای کرونایی بسیار انزواطلبانه عمل کرده است و در اعمال محدودیت‌ها بر زندگی شهروندان از کشورهای اروپایی همسایه خود پیروی نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصاویر و کلیپ‌های منتشر شده در شبکه‌های مجازی حاکی است که مردم آزادانه در خیابان‌های سراسر کشور در حال تردد هستند، در کافه‌ها و رستوران‌ها به گفتگو با یکدیگر می‌پردازند و بدون تفاوت با دوران پیش از گسترش ویروس کرونا در محل کار خود به فعالیت مشغول می‌شوند. دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها تعطیل شده است و دانش‌آموزان و دانشجویان به طور مجازی در کلاس‌های درسی خود شرکت می‌کنند، اما دبستانی‌ها مانند گذشته در کلاس و مدرسه حضور پیدا می‌کنند. جالب‌تر از همه این که رستوران‌ها و آرایشگاه‌ها مملو از جمعیت است و کارکنان فعالانه به همشهریان خود خدمت‌رسانی می‌کنند.

دولت در هفتم آوریل، لایحه‌ای معرفی کرد که بر اساس آن ملاقات از آسایشگاه‌ها برای شهروندان سوئدی ممنوع و از مردم خواسته شد در خانه‌های خود بمانند. در واقع مقامات ارشد سوئد محدودیت خاصی برای مهار ویروس کرونا بر مردم اعمال نکردند و تنها به صورت پیشنهادی از آن‌ها خواسته بودند در خانه‌های خود بمانند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند. این در حالی است که سایر کشورهای همسایه نظیر فنلاند و دانمارک اقداماتی سفت و سخت را در پیش گرفته‌اند و از همان آغاز شیوع گسترش ویروس کرونا مرزهای کشور، مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و رستوران‌ها را تعطیل کرده‌اند.

مقایسه گسترش ویروس کرونا در سوئد و سایر کشورهای اروپایی

نرخ مرگ و میر در سوئد به طور چشمگیری بالاتر از سایر کشورهای اروپایی است؛ در این کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بیش از ۲۱ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده‌اند در حالی که در کشوری مانند دانمارک به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر هفت نفر و حتی در کشورهای فنلاند و نروژ کمتر از ۴ نفر قربانی کووید-۱۹ شده‌اند.

جمهوری چک جمعیتی بسیار نزدیک به جمعیت سوئد دارد اما نرخ گسترش ویروس کرونا و مرگ‌های ناشی از آن در دو کشور به طور چشمگیری متفاوت است. در حال حاضر بیش از ۱۹ هزار نفر از مردم سوئد به ویروس کرونا آلوده شده‌اند و از این تعداد دو هزار و ۳۵۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که در جمهوری چک، تعداد افراد مبتلا به کووید-۱۹ تا امروز به هفت هزار و ۴۴۹ نفر رسیده است و ۲۲۳ نفر قربانی این ویروس خطرناک شده‌اند. اقدامات زودهنگام و سخت دولت چک نظیر تعطیلی تمام مدارس و مراکز آموزشی، بسته شدن رستوران‌ها و کافه‌ها، محدود کردن سفرهای داخلی و خارجی و قرنطینه کردن دو هفته‌ای مسافرانی که از کشورهای آلوده به چک بازگشته‌ بودند مهم‌ترین عوامل در موفقیت این کشور برای مهار کرونا به شمار می‌رود.

رویکرد سوئد برای مهار کرونا

در بیست و هشتم ماه مارس بیش از دو هزار محقق دادخواستی را امضا کردند که در آن از دولت خواسته بودند فورا اقداماتی جدی، هم‌سو با توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی، برای مهار ویروس کرونا در پیش گیرد. این پژوهشگران همچنین از دولت خواسته بودند سختگیرانه برای محدود کردن تماس بین مردم در جامعه عمل کند و نرخ انجام آزمایشات تشخیص کرونا را افزایش دهد. در واقع محققان از دولت ایجاد مصونیت جمعی، درست مشابه با آنچه که در طول یک بیماری فراگیر نظیر آنفولانزا اتفاق می‌افتد، طلب کرده بودند. مقامات رسمی سوئد از داشتن یک استراتژی مناسب برای ایجاد مصونیت جمعی  سر باز زده بودند که همین امر انتقادات شدیدی از سوی بسیاری از مردم و حتی بزرگان سوئد به دنبال داشت.

حفاظت از سیستم

برخی از مقامات رسمی سوئد ادعا کرده‌اند که تعداد افراد بهبود یافته از بیماری کووید-۱۹ طی چند هفته اخیر ثابت بوده است و این یعنی سوئد از این جهت موفق عمل کرده است. این در حالی است که برخی دیگر گفته‌اند ویروس کرونا به خانه سالمندان گسترش یافته است و افراد زیادی را به خود مبتلا کرده است. وزیر بهداشت سوئد در مصاحبه با خبرنگاران گفته است که تشدید حفاظت از افرادی که در خانه سالمندان زندگی می‌کنند یا اینکه مراقبت از افراد پیر در این مراکز را به عهده دارند، جز اولویت‌های دولت به شمار می‌رود. از نظر او اینکه دولت به طور رسمی تعطیلی کامل اعلام نکرده است به این معنی نیست که کاسبان و سایر افراد مشغول به کار همچون گذشته به فعالیت خود ادامه دهند، بلکه مقامات رسمی با کمک متخصصان در تلاشند اقدامات رابه طور مرتب از نو ارزیابی کنند تا مطمئن شوند در هر برهه زمانی بهترین اقدام را در پیش می‌گیرند. بسیاری از مقامات ارشد نیز از دولت حمایت کرده و گفته‌اند هنوز برای قضاوت در مورد نتیجه اقدامات اعمال شده زود است، کمی زمان که بگذرد اقدامات آثار مثبت خود را نشان خواهد داد.

کد خبر 421339

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا شهرهای جهان آخرین اخبار ویروس کرونا پیشگیری از کرونا کرونا در جهان سوئد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق گسترش ویروس کرونا ویروس کرونا مقامات رسمی رستوران ها برای مهار کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۳۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در رابطه با لزوم سیاست ارزی مناسب کشور در زمان تحریم به خبرنگار قدس گفت: در هر کشوری متناسب با ساختار اقتصادی آن کشور، سیاست ارزی و رژیم ارزی متفاوتی وجود دارد. بین سیاست های ارزی کشورهای مختلف تفاوت های زیادی وجود دارد. عوامل مختلفی بر طراحی سیاست های ارزی کشورها تاثیر می گذارد از جمله حجم و تنوع تجارت خارجی، عمق بازارهای مالی ثبات اقتصاد کلان و احتمال وقوع شوک های خارجی. اکثر اقتصادهای کوچک و بی ثبات به ویژه کشورهای دارای سابقه تورم های بالا، از یک لنگر اسمی ارز برای ثبات پولی و کنترل تورم استفاده می کنند و تابع رژیم های ارزی "میخکوب سخت" هستند یعنی پول ملی خود را به یک ارز خارجی مانند دلار یا به سبدی از ارزهای خارجی میخکوب می کنند. گروه دوم میخکوب متعارف هستند و گروه بعدی میانه، شناور شناور آزاد. رژیم ارزی در ایران با کمی اغماض می توان گفت یک رژیم میانه است.

وی ادامه داد: در یک اقتصاد تورمی مانند ایران، تثبیت نرخ ارز اسمی به مدت طولانی با سیاست تخصیص ارز چندنرخی در اقتصاد بدون توجه به قیمت بازار آزاد منجر به کاهش نرخ ارز حقیقی، کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی، کاهش صادرات، افزایش واردات، افزایش قاچاق و کاهش توان رقابت پذیری اقتصاد ملی و تضعیف رشد اقتصادی می شود. بیش از ۵۵ درصد درآمدهای دولت از محل صدور نفت تامین می شوند که با توجه به نرخ تسعیر ارز از دلار به ریال سیاست ارزی دولت نیز تعیین می شود. بنابراین سیاست های ارزی تاثیر غیر قابل انکاری بر بودجه دولت دارد پس نتیجه می گیریم سیاست های ارزی غلط می تواند تاثیر بر بودجه دولت و شرایط مالی و رفاهی مردم به طور مستقیم داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست مخرب ارز چندنرخی در اقتصاد گفت: آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم تخصیص غلط ارزی بانک مرکزی به واردات کالاهای اساسی است که اول از همه موجب کاهش منابع ریالی بودجه و در نتیجه ناتراز شدن بودجه و کاهش توسعه کشور شده است؛ همچنین تخصیص ارز به واردات، رقیب بخش مولد اقتصاد کشور خواهد شد که با ارز بازار آزاد تولید دارد و در نتیجه تضعیف تولید داخلی را نیز به همراه خواهد داشت؛ ثالثا مسیر غلط حمایت ارزی به جای دخالت در قیمت بازار و در نتیجه محدودیت تجارت خارجی محصولات کشاورزی و افزایش قاچاق، باید بر اعطای کالابرگ در انتهای زنجیره همراه باشد.

وی گفت: متاسفانه سیاست ارزی دولت که به درستی ارز 4200 تومانی را حذف کرد ولی حالا خود درگیر ارز جدید چندنرخی در اقتصاد شده است که به واسطه آن ارز 28500 تومانی توسط بانک مرکزی به برخی عرضه می‌شود ولی قیمت کالاهای اساسی در بازار آزاد با قیمت ارز بازار آزاد خود را مچ کرده است و همچنین امضاهای طلایی نیز برای تخصیص این ارز رانتی به چه کسی و با چه هدف و وارداتی نیز دوباره مطرح می‌شود. در این میان رشد اقتصادی کشور حاصل از رکوردشکنی در فروش نفت و توسعه تجارت انرژی ایران به دلیل تخصیص کامل ارزهای نفتی به دلار 28500 تومانی به صورت کامل هیچ اثرگذاری در زندگی مردم ندارد و همین امر سبب شده است سیاست های ارزی غلط باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی و رکوردشکنی در فروش نفت خام ایران در زندگی مردم شده است

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • پلورالیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • فرصت‌سنجی سناریوهای تعامل آمریکا در آینده جنگ غزه
  • جاماندگان سهام عدالت بخوانند
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان به وزارت رفاه
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان
  • بیش از ۲۰۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا دستگیر شدند
  • ایجاد امید با روایت‌گری درست وظیفه همه مدیران است
  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟