Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که رئیس و سخنگوی شورای شهر سمنان در یک نشست گزینشی، از تحقق صددرصدی بودجه شهرداری خبر داده است، یکی از اعضای شورا می‌گوید ارقام اعلامی از سوی رئیس شورا غیرواقعی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، در حالی که امید می‌رفت شورای شهر در آستانه روز شوراها به روند عدم برگزاری نشست خبری آزاد و سکوت 800 روزه خود پایان دهد، روز دوشنبه، سیادتی، سخنگو و رئیس شورای شهر در حضور دو سه رسانه محدود یک «به اصطلاح نشست خبری» برگزار کرد و به امیدواری‌ها برای پاسخگویی شفاف نسبت به عملکرد پرابهام مدیریت شهری خاتمه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، مرآت کوشیده است تا در یک گفتگوی شفاف با خراسانیان، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر، پرسش‌های بی‌پاسخ خود را مطرح کند و پاسخ‌ها را به محکمه قضاوت افکار عمومی بسپارد. بی‌مقدمه شما را به مطالعه این گفتگو دعوت می‌کنیم.

مرآت: پیش از آغاز بحث درباره بودجه 99، مایلم به برخی مواضع رئیس و سخنگوی شورای شهر در «نشست گزینشی» روز گذشته اشاره کنم. ایشان روز گذشته شورای فعلی را کارآمدترین شورا در ادوار پنجگانه توصیف کرده، از دو رویکرد نقدی و تعهدی نسبت به بودجه سخن گفته، از تحقق صددرصدی بودجه شهرداری در رویکرد تعهدی خبر داده و شکل‌گیری شوراها را یکی از افتخارات دولت اصلاحات عنوان کرده است!

به نام خدا و برای خدا؛ حضرت امام خامنه‌ای در جایی فرمودند که: «ما همینطور که داریم حرکت می‌کنیم غالبا از خطای خودمان و تقصیری که می‌کنیم، غفلت می‌کنیم. خطای فردی و هم اجتماعی مثل حزب خودمان یا جناح خودمان...غالبا مورد غفلت قرار می‌گیرد لذا دیگران باید عیب ما را به ما بگویند.» واقعیت این است که ما نمی‌توانیم درباره میزان کارآمدی این دوره شورا نظر بدهیم. دیگران باید نظر بدهند.

نمی‌دانم ایشان بر چه اساس و مبنایی چنین اظهارنظری داشته‌اند؟ کلمه «کارآمدترین» که صددرصد غلو است و ظلم در حق گذشتگان. با توجه به این بحث اصلی گفتگو بودجه است، از قضا شورای دوره پنجم به طور خاص در حوزه بودجه یکی از ضعیف‌ترین شوراها در طی ادوار گذشته بوده است. میزان انحراف منفی بودجه نسبت به ادوار گذشته شورا بی‌سابقه بوده است.

شتاب در رشد انحراف منفی بودجه؛ خلط مبحث در حسابداری و بودجه!

از سال شروع دوره پنجم شورا همه‌ساله دارای شتاب در رشد انحراف منفی بوده‌ایم علاوه بر اینکه میزان این انحراف هم در هیچ دوره‌ای مسبوق به سابقه نیست. قبلا هم اشاره داشته‌ایم که مقصر اصلی شوراست در تصویب و نظارت بر بودجه. اینکه ایشان درصد تحقق بودجه در سال 98 را این‌گونه بیان داشته‌اند نشأت‌گرفته از خلط مبحث حسابداری و بودجه است.

حسابداری و روش ثبت حساب‌ها در شهرداری یا نقدی است و یا تعهدی اما بودجه و بودجه‌نویسی یا عملیاتی است و یا برنامه‌ای. این که حسابداری ما تعهدی است یا نقدی، ارتباط مستقیمی با بودجه ندارد. همانطور که قبلا در زمان تصویب بودجه گفته‌ام بودجه صرفا درآمد و هزینه است. یعنی در مقابل درآمد باید هزینه تعریف شود. بنا ندارم در تقابل با سخن ایشان صحبت کنم اما به جهت رفع شبهه باید گفت که اگر 506 میلیارد و 800 میلیون تومان بودجه سال 98 حتی بصورت تعهدی(!) محقق شده باشد بنابراین باید موضوعات 342 ردیف بودجه عمرانی و خدمات شهری و بیش از 400 ردیف موضوع بودجه خدمات اداری و جاری نیز به انجام رسیده و هزینه شده باشد و اگر اینگونه نباشد و این تراز رعایت نشده باشد، به میزان هزینه انجام نشده، مبلغ گمشده داریم!

بودجه مصوب 98 و تفریغ بودجه را در خردادماه منتشر کنید

متاسفانه دوستان گزارش عملکرد را با گزارش بودجه اشتباه می‌گیرند. من پیشنهاد می‌کنم به جهت اینکه مردم در جریان این تلاش‌ها قرار بگیرند ریاست محترم شورا به این وظیفه قانونی عمل نماید و در ابتدای خردادماه سال جاری تفریغ بودجه سال 98( بودجه محقق شده) و بودجه مصوب سال 98 را انتشار عموم نماید تا مورد تشویق عموم قرار بگیریم!

ممکن است چون سیستم حسابداری شهرداری نقدی و نیمه تعهدی است بخشی از فعالیت شهرداری که تبدیل به سرمایه است برای سال‌های آتی، در سیستم حسابداری منعکس نگردد و این ربطی به بودجه ندارد زیرا بودجه برنامه درآمد و هزینه برای یک دوره یک ساله است. در هر سال سرمایه‌هایی ممکن است به شهرداری اضافه شود ولی در همان سال که این سرمایه‌ها فروخته نمی‌شود.

مرآت: سخنگوی شورا یکی از دلایل کارآمدی شورا را بهره‌مندی از تخصص‌های مختلف ذکر کرده است؛ دیدگاه شما در این زمینه چیست؟

متأسفانه تماما این سخن ریشه در واقعیت ندارد. رویکرد شورا نسبت به مسائل مختلف به هیچ وجه کاملا تخصصی نیست. نمونه بارز این موضوع را نیز باز هم در ماجرای بودجه 97 و بودجه 98 شاهد بودیم. برخی اظهارنظرها و حتی بی‌اطلاعی‌ها از ساختار شورا و شهرداری و کمیسیون‌های ماده پنج و صد و... هم به خوبی نشان داد که تخصص چه نقشی در اتخاذ تصمیمات در شورا دارد؛ تمامیت سخن جای اشکال دارد.

افزایش کمیسیون‌های شورا غیرقانونی است

مرآت: رئیس محترم شورا در نشست با خبرنگاران گزینش شده، افزایش کمیسیون‌های شورا را نمودی از بلوغ پارلمان شهری در مرکز استان عنوان کرده‌اند! نظر شما چیست؟

پیشتر نیز در گفتگوها اعلام کردم که افزایش کمیسیون‌های شورا با این ترکیب و ترتیبی که انجام شد اساسا غیرقانونی است و با آیین‌نامه‌ها همخوانی ندارد. کمیسیونی که همه اعضای شورا در این کمیسیونها حضور دارند، نامش کمیسیون نیست همان صحن علنی است. بنابراین تفاوت جلسات این‌گونه کمیسیون‌ها با جلسات صحن شورا چیست؟

نهادهای ناظر نیز نسبت به این اقدام مغایر با قانون، واکنشی نشان نداده‌اند. چگونه می‌تواند مصوبه یک کمیسیون به عنوان مصوبه صحن علنی مستقیم به کمیته تطبیق فرمانداری فرستاده شود؟ در بودجه سال 99 این اتفاق افتاده و شروع جلسه با عنوان کمیسیون تخصصی بوده ولی همان مصوبه بدون طرح در صحن علنی(!) به فرمانداری فرستاده شده و این کاملا خلاف ضوابط و آیین‌نامه ابلاغی نحوه اداره جلسات شوراست.

رقم تحقق بودجه اعلام شده از سوی رئیس شورا غیرواقعی است

مرآت: سخنگوی محترم شورا در نشست گزینشی مذکور مدعی تحقق 300 میلیارد تومان از بودجه 98 شده است. آیا این رقم مقرون به صحت است؟

خیر؛ طبق آمار ارسالی از طرف شهرداری به شورا، این رقم صحیح نیست. رقم قطعی پس از تفریغ بودجه مشخص می‌گردد اما طبق آمار و ارقام ارسال شده در ماه‌های منتهی به پایان سال، بودجه 98 حداکثر بین 200 تا 220 میلیارد تومان محقق شده است. مگر این که آمار و ارقامی غیر از آنچه به شورا فرستاده شده است به ایشان داده باشند. یک راه راستی‌آزمایی عدد مذکور آن است که برای نخستین‌بار به قانون عمل شود و صورت‌های مالی و نیز تفریغ بودجه به طور شفاف در خردادماه برای عموم مردم منتشر شود.

البته شهرداری با توجه به مشکلات پیش آمده از شیوع کرونا درخواست تاخیر در تفریغ بودجه را داشته که ممکن است این امر به پایان خرداد منتهی گردد. مردم باید بدانند 300 میلیارد بودجه محقق شده چگونه و در چه پروژه‌هایی هزینه شده است؟ گزارش تفریغ بودجه نیز روشنگر بسیاری از مسائل خواهد بود.

مرآت: یکی از نقدهایی که شما در پایان سال 97، بر بودجه 98 وارد می‌کردید، نامنطبق بودن آن با قوانین و بخشنامه‌ها بود. بودجه 99 از این نظر در چه وضعیتی است؟

بخشنامه‌های مربوط به بودجه نویسی هرسال، تقریبا 6 ماه پیش از موعد تصویب بودجه از وزارت کشور به شهرداری‌ها ابلاغ می‌شود و آن‌ها موظفند بر اساس این بخشنامه‌ها عمل کنند. اما بخشنامه‌ها درباره بودجه 99 هم مثل بودجه 98 رعایت نشده است. همین رویکرد سبب سیر نزولی بی‌سابقه‌ای در تحقق بودجه شهرداری سمنان شده است. از طرفی قانون‌گذار فرمانداری‌ها را ملزم کرده تا مصوبات شورا را با قوانین جاری کشور تطبیق بدهند اما در سمنان درباره تایید این مصوبه شورا این اتفاق نیفتاده است.

بودجه 99؛ بادکنکی، تبلیغاتی و تخیلی!

بودجه در شورا به صورت برجامی تصویب شد و فرمانداری هم آن را تأیید کرد. من از استدلال‌های آقایان برای تدوین و تصویب این بودجه تعجب می‌کنم. آن‌ها در توجیه تصویب و تایید بودجه می‌گویند که  بودجه مرکز استان باید یک سر و گردن از بودجه سایر شهرستان‌های استان بالاتر باشد! اگر تصویب بودجه بادکنکی، تبلیغاتی و تخیلی نشان‌دهنده بالاتر بودن است، چرا چند سروگردن بالاتر نباشیم و بودجه را 2 هزار میلیارد تصویب نکنیم؟ این که چهار سرو گردن بالاتر است!

ما وقتی یک سروگردن از بقیه شهرها بالاتریم که بودجه ما بیش از دیگر شهرها محقق شود. بودجه 98، در حالت خوشبینانه 50 درصد محقق شده است! من در سال 97، وقتی بودجه 98 مصوب می‌شد، گفتم که این بودجه واقعی نیست و قطعا محقق نخواهد شد. اگر قرار است مرکز استان برای دیگر شهرستان‌ها الگو باشد باید در تحقق بودجه باشد نه در تصویب.

تصویب فقط آمال است و شعار و ادعا. زحمات دوستان در شهرداری محفوظ است بلکه این نگاه غلط و غیرقانونی و غیر واقعی ما در تصویب بودجه، به پای آن دوستان نوشته می‌شود.

مقایسه روند تدوین بودجه در سمنان و شیراز

شاید ذکر یک مورد به تبیین مطلب بیشتر کمک کند. کلان­شهر شیراز مرکز استان فارس است. یک میلیون و 700 هزار نفر جمعیت دارد. بودجه مصوب سال 1397 شیراز 3000 میلیارد تومان بوده است. تفریغ بودجه سال 97 یعنی بودجه محقق شده شهرداری شیراز 2400 میلیارد تومان بوده یعنی 80 درصد تحقق بودجه. شورای شهر شیراز با توجه به واقعیات و عدم تحقق صددرصدی بودجه سال 97، بودجه سال 98 را به میزان بسیار کمی رشد داده و 3228 میلیارد تومان مصوب کرده است.

گزارش هشت‌ماهه شهرداری شیراز در سال 98، تحقق 95 درصدی بودجه هشت‌ماهه را نشان می‌دهد. قطعا تفریغ بودجه شیراز برای سال 98 بیش از صددرصد است. با همه این احوالات شورای شهر شیراز برای سال 99 بودجه کلان‌شهر شیراز را فقط 30 درصد نسبت به سال 98 رشد داده و 4200 میلیارد تومان مصوب کرده است. یک سر و گردن بالاتر بودن شهرداری و شورای مرکز استان فارس در تحقق بالای صد درصد بودجه است.

یکی از آقایان در سال گذشته گفته بود آن‌هایی که بودجه را چندین برابر مصوب نمی‌کنند شاید به دنبال توسعه نباشند! بد نیست اکنون توسعه در این دو شهر مقایسه شود!

مرآت: پیش از ادامه بحث، تحلیل کلی شما از بودجه 99 را میشنویم.

لایحه بودجه 99 اشتباهاتی داشت و ما هم گوشزد کردیم اما تأثیری نداشت! چنانکه اشاره کردم، مهم‌ترین اشکال، منطبق نبودن بودجه با دستورالعمل‌های علمی بودجه‌نویسی است. بودجه مصوب سال 97 کل شهرداری و سازمان‌ها، 270 میلیارد تومان بوده که 220 میلیارد بودجه شهرداری و 50 میلیارد تومان بودجه سازمان‌ها بوده است. محقق شده بودجه شهرداری در سال 97، به میزان 134 میلیارد تومان بوده است‌.

برخی ارقام درج‌شده در بودجه 99 غیرواقعی است!

اگر 100 درصد بودجه سازمان‌ها محقق شده باشد-که قطعا نشده- حداکثر 184 میلیارد تومان از بودجه 97 محقق شده است؛ اما در لایحه بودجه 99، رقم تحقق بودجه 97، 215 میلیارد عنوان شده و علیرغم تذکر، اصلاح نشده است.

بر اساس بخشنامه‌های ابلاغی، بودجه سال 99 شهرداری باید بین 280 تا 300 میلیارد تومان تدوین می‌شد اما بودجه را 515 میلیارد تصویب کردند! دوستان بخش منابع حاصل از  دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی، یعنی فروش املاک و اخذ وام را از بودجه جدا کرده‌اند و ضریب رشد پنج ساله را بر درآمدهای عمومی زده‌اند که مخالف با بخشنامه بودجه است.

تدوین بودجه سیر قانونی را طی نکرد/ بودجه 99 با کسری شدید همراه خواهد بود

کمیسیون تخصصی نیز در بررسی بودجه وارد نشد؛ بنابراین تصویب بودجه، سیر قانونی خود را طی نکرده است. بودجه 99 نیز با کسری شدید و عدم تحقق همراه خواهد بود. دوستان برای تدوین بودجه به صورت غیرکارشناسی، ابتدا هزینه‌ها را محاسبه می‌کنند؛ سپس با درآمدها­ی تخیلی و غیرواقعی هماهنگ می‌کنند! شاید ما به صورت غیرکارشناسی و بر خلاف ضوابط در تهیه بودجه اولویت را به درآمد نداده باشیم ولی در زمان عمل به بودجه ناچار اولویت با درآمد می‌شود و نتیجه این است که در طول سال، با توجه به عدم تحقق درآمدها، موارد هزینه‌ای، یکی‌یکی حذف میشود!

و متأسفانه زمانی که اولویت‌های ما با اولویت نیازهای مردم شکاف چشمگیر داشته باشد به خوبی می‌توان حدس زد که کدام ردیف‌ها در بین سال  حذف می‌شوند . در هیچ دوره‌ای از شورا، با بودجه اینگونه برخورد نشده است.

بخش دوم این گفتگو به زودی منتشر می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میلیارد تومان بوده بودجه شهرداری تفریغ بودجه تصویب بودجه بخشنامه ها مرکز استان کمیسیون ها بودجه مصوب تحقق بودجه شهر شیراز بودجه سال شورای شهر رئیس شورا محقق شده بودجه 99 بودجه 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۵۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم

ایسنا/قم برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور، هزینه‌های نگهداری شهر، فعالیت کمیسیون زنان و خانواده شورای اسلامی و رفع ۸۰ درصدی معضل آب‌گرفتگی در سطح مناطق شهری از جمله موضوعاتی بود که در نشست روسای کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر قم مطرح شد.

محسن محرری امروز ۵ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری رؤسای کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر قم در آستانه روز شوراها که در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد، اظهار کرد: شورای اسلامی شهر قم در شش دوره فعال با ترکیب نیروهای متعهد، انقلابی و متخصص در راستای رضایت شهروندان تلاش کرده تا عملکرد شایسته‌ای داشته باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم ارتباط بیشتر با رسانه‌ها و مردم را رویکرد شورای اسلامی شهر دانست و افزود: تلاش شده است تا در عرصه‌های مختلفی چون مساجد، مجامع عمومی، مجالس و هیئت‌ها و همچنین ملاقات‌های مردمی این ارتباط چهره به چهره حفظ شود و اعضای شورا نیز متعهد و موظف به ارتباط با رسانه‌ها هستند.  

وی با تأکید بر اینکه نگاه برنامه‌ای در شورا اسلامی شهر حاکم است، تصریح کرد: دقت در تنظیم بودجه به‌طوری بوده که بودجه با رعایت روند رشد منطقی تعرفه که از تورم عقب نماند و فشاری هم به مردم وارد نشود و در این سال‌ها عملکرد بودجه منطبق با بودجه مصوب است.  

وی طرح‌های نیمه‌تمام را از اولویت‌های شورای اسلامی شهر دانست و تأکید کرد: تعدادی از پروژه‌های نیمه‌تمام در هسته مرکزی شهر تکمیل و در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

محرری با بیان اینکه توازن در مناطق از هدف‌های مهم است، گفت: توازن درآمد و توزیع بودجه در مناطق شهری متناسب با نیاز هر محله با توجه به درآمد کلی شهرداری به شکل مناسب و متوازن انجام می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه ۱۲۴ جلسه رسمی در دوره ششم برگزار شده است، عنوان کرد: در طول این مدت ۸۲۰ مورد لوایح و ۷۸ طرح مورد بررسی قرار گرفته است.  

وی از برگزاری هفتاد و یکمین اجلاسیه مشورتی روسای شوراهای اسلامی شهر مراکز شهرها در ایام دهه کرامت خبر داد و گفت: شورای اسلامی شهر قم، ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت، میزبان اجلاس رؤسای شورای استان‌ها خواهد بود.

روزانه ۳ میلیارد تومان هزینه نگهداری شهر می‌شود

در ادامه مجید اخوان رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم، اظهار کرد: کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر وظیفه نظارت، تدوین و اجرا را بر عهده دارد.  

وی افزود: از هزینه‌های جاری شهرداری اعم از پرسنل و هزینه‌های اداری و تشکیلاتی، هزینه‌های ضروری در اولویت قرار می‌گیرد.  

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به بودجه شهرداری قم در سال جاری، بیان کرد: با وجود اینکه بودجه شهرداری قم در نیازهای شهری و مباحث توسعه و عمران شهری با توجه به کمبودهای سنواتی جوابگو نیست، اما شاهد رشد مناسبی هستیم.

اخوان ادامه داد: همه تلاش مجموعه شورای اسلامی شهر بر این است تا دریافت عوارض با رشد معتدلی انجام شده و فشاری محتمل شهروندان نشود.

وی با بیان اینکه بخشی از بودجه نقدی و غیر نقدی است، تصریح کرد: از ۱۴ هزار ۲۰۰ میلیارد، ۲.۵ میلیارد تومان بودجه جاری شهرداری قم است که شامل حقوق و دستمزد کارکنان و پرسنل و کمک به سازمان‌هایی چون سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی است.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم هزینه نگهداری شهر را هزار میلیارد تومان در سال دانست و گفت: روزانه سه میلیارد تومان هزینه رفت‌وروب سطح شهر و نگهداری فضای سبز است.

 اخوان سرانه عمرانی برای هر نفر را ۱۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای امور عمرانی شهر صرف می‌شود.

امکان برپایی بازارچه‌های موقت در ۱۳ بوستان شهری قم

همچنین نرجس نیازمند رئیس کمیسیون زنان و خانواده شورای اسلامی شهر قم اظهار کرد: بعد از تشکیل دوره ششم شورای اسلامی شهر، به دنبال مطالبات از سوی اقشار مختلف بانوان جامعه و شهر قم، در ابتدا کمیته بانوان و در اردیبهشت‌ماه سال گذشته کمیسیون زنان و خانواده تشکیل شد.

وی با بیان اینکه قبلاً هیچ موضوع متناسب و متناظر درباره بانوان در شهرداری قم وجود نداشت، افزود: ابتدای امر تشکیل کارگروه‌ها را داشتیم که تمام مواردی که مربوط به حوزه زنان و خانواده است بررسی‌شده و مهم‌ترین سرفصل‌ها مربوط به حوزه شهری پیاده شود.

رئیس کمیسیون زنان و خانواده شورای اسلامی شهر قم با اشاره به عمده فعالیت‌ها در کمیته بانوان و کمیسیون زنان و خانواده تصریح کرد: جوانی جمعیت، حمایت از محافل قرآنی در راستای تربیت دینی فرزندان، حمایت از مشاغل خانگی و تقویت اقتصاد خانواده، ازجمله فعالیت‌هایی بود که در کمیته بانوان و کمیسیون زنان و خانواده انجام شده است.

وی ادامه داد: در راستای ایجاد بازارچه‌های ثابت و موقت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری ۱۳ بوستان را برای ایجاد فضای بازارچه‌ها معرفی کرده است.

نیازمند با تأکید بر ورزش و اهمیت نشاط اجتماعی، اظهار کرد: در راستای افزایش نشاط اجتماعی  ورزش صبحگاهی بانوان راه‌اندازی و فضاهای بوستان بانوان گسترش یافت.

رئیس کمیسیون زنان و خانواده شورای شهر قم از همایش ملی پیاده‌روی بانوان در ۲۱ اردیبهشت‌ماه خبر داد و گفت: در تلاشیم تا ورزش همگانی را در شهر گسترش دهیم.

اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم

در این نشست روح‌الله امراللهی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر قم عنوان کرد: سه موضوع تملک، شهرسازی الکترونیک و معماری و شهرسازی اسلامی در کمیسیون معماری و شهرسازی مطرح است.

وی با بیان اینکه در مباحث اجرایی چون پروژه‌های تملک موفق عمل کرده‌ایم، افزود: در بحث تملکات، ۱۳ خیابان از برنامه پیش‌بینی‌شده برای بازگشایی ۱۶ خیابان، در سطح شهر بازگشایی‌شده و این موضوع در هفت سال گذشته اتفاقی کم‌نظیر و بی‌سابقه است و تا حدودی ساختار معابر شهری تکمیل‌شده است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر قم با اشاره به پروژه‌های تملک و بازگشایی، تصریح کرد: خیابان‌های شهیدان برقعی، شهید صادقی، بلوار جمهوری اسلامی، شهید خسروبیگی، مجموعه تملکات پروژه چهل اختران، پروژه چندساله محور عماریاسر، تکمیل طرح میدان تره‌بار در میدان مطهری و پروژه طرح بازآفرینی قبرستان نو ازجمله پروژه‌هایی بوده که در سال گذشته اجرایی شده است.

وی با تأکید بر اهمیت شهرسازی الکترونیک اظهار کرد: با هوشمند سازی حوزه شهرسازی در حوزه نقل و انتقالات موفق بوده‌ایم که در کاهش آمار مراجعات حضوری شهروندان به شهرداری مؤثر بوده است.

امراللهی با بیان اینکه به دلیل بعضی از موضوعات حقوقی ما هنوز به صدور پروانه در یک هفته نرسیده‌ایم، ادامه داد: هدف اصلی کمسیون معماری و شهرسازی بر این است تا مجموعه کار نظام‌ مهندسی را از شهرداری مستقل کنیم و نظارت بر اجرا را در مرحله بعد قرار دهیم.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر قم یادآور شد: عملکردمان در مباحث زیرسازی سیستم، در حوزه بانک‌های اطلاعاتی کم‌نظیر بوده است.

وی معماری و شهرسازی اسلامی را چالش مهم در شهر قم دانست و تاکید کرد: تلاش ما در زمینه معماری و شهرسازی اسلامی سطحی بوده است.

امراللهی با بیان اینکه معماری و شهرسازی اسلامی دغدغه نمایندگان منتخب شهر قم است، گفت: بعد از طرح جامع سوم که بعد از انقلاب اسلامی داشته‌ایم، دیگر نمی‌گذاریم مطابق تئوری‌ها و رفتارهای گذشته برای شهر قم تصمیم‌گیری شود.

تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم

همچنین سید مجتبی سبحانی ثابت -رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی قم- بیان کرد: در سال نخست دوره ششم شورای اسلامی شهر قم، سیاست‌گذاری‌ها و اهداف تعیین شد و مطابق این سیاست‌ها در حال حرکتیم.  

وی با بیان اینکه بودجه شهرداری قم متناسب با این سیاست‌ها تعیین می‌شود، افزود: در زمینه آتش‌نشانی و سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آتش‌نشانی که با جان شهروندان در ارتباط است، پیگیری‌های مطلوبی شده و فرایندها در زمینه تسریع خدمات به شهروندان انجام شده است.  

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی قم با تأکید بر اینکه کیفی سازی و ابنیه‌سازی فضای سبز در دستور کار این کمسیون قرار دارد، تصریح کرد: سیستم آبیاری و کاشت درختان مثمر در بوستان‌های سطح شهر در حال پیگیری است و بودجه لازم برای توسعه زیرساخت‌ها در بوستان‌ها مثل تقویت مجموعه‌های فرهنگی که فعالیت دارند، تعریف و پیش‌بینی‌شده است.  

سبحانی ثابت با اشاره به اهمیت حراست از باغ‌های شهر قم ادامه داد: در راستای حفظ تمام باغ‌های سطح شهر درخواست تدوین شناسنامه داده شده است.  

وی با بیان اینکه دفن شهیدان گمنام در بوستان‌های شهری بسیار اثرگذار بوده، اضافه کرد: به‌منظور حفظ هویت فرهنگی شهر در بوستان‌ها، پنج نقطه از سطح شهر شناسایی و شهیدان گمنام در این پنج نقطه دفن شدند.

 رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی قم با اشاره به پروژه نقاط آب‌گرفتگی در سطح شهر عنوان کرد: در ابتدا بیش از ۲۵ نقطه در هر منطقه شهر، درگیر معضل آب‌گرفتگی بودند که پس از شناسایی، ۸۰ درصد از این نقاط رفع شد.

سبحانی ثابت معیشت مردم را از اهم موضوعات دانست و گفت: سیاست‌گذاری‌های خوبی در سازمان میادین و تره‌بار شهرداری قم در حال انجام است تا بتوانیم در بازارها وارد شویم و در شکست نرخ قیمت‌ها تأثیرگذار باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس شورای عالی استان ها: تلاش برای تکمیل مدیریت یکپارچه شهری
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • یکی از رویکردهای مهم شورا توجه به مناطق کمتر توسعه یافته است
  • اجلاسیه سراسری روسای شورا‌های اسلامی کشور به میزبانی قم برگزار می‌شود
  • مونوریل قم از خواب زمستانی بر می‌خیزد
  • مونوریل قم پس از ۱۰ سال وقفه از سر گرفته می‌شود
  • از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم
  • سرانه ۱۰ میلیون تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم
  • برقراری توازن و عدالت منطقه‌ای سیاست اصلی شورای شهر قم است
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر