Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@06:18:58 GMT

آیا بیماران گوارشی می‌توانند روزه بگیرند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۷۵۵۰۶

آیا بیماران گوارشی می‌توانند روزه بگیرند؟

فوق تخصص گوارش گفت: بیمارانی که دچار التهاب و عفونت در معده و یا اثنی عشر بوده‌اند و در حال حاضر درمان شده‌ و داروهایشان را با فاصله حدود ۱۲ ساعت مصرف می‌کنند، می توانند با مصرف داروهای خود در وعده سحر و افطار، روزه بگیرند.

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، حمید اسد زاده عقدایی، فوق تخصص گوارش و کبد اظهار کرد: بیمارانی که دچار التهاب و عفونت در معده و یا اثنی عشر بوده‌اند و در حال حاضر درمان شده‌اند و ماه هاست از بهبودی آنان می‌گذرد و داروهایشان را با فاصله حدود ۱۲ ساعت مصرف می‌کنند، می‌توانند با مصرف داروهای خود در وعده سحر و افطار روزه بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فوق متخصص گوارش و کبد افزود: اگر بعد از چند روز روزه گرفتن برای این افراد مشکلی ایجاد نشد می‌توانند روزه داری را ادامه دهند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: برخی از بیماران که در فاز فعال بیماری هستند مانند کسانی که زخم معده و اثنی عشر دارند و در حال درمان هستند، نباید روزه بگیرند.

اسدزاده درباره بیمارانی که یبوست‌های مزمن و شدید دارند و فقط با مصرف دارو وضعیت شان بهتر می‌شود، گفت: گرفتن روزه ممکن است یبوست این افراد را تشدید کند و دچار عوارضی شوند که در آینده برای آنان مشکل ساز باشد.

این فوق متخصص گوارش و کبد  افزود: روزه گرفتن برای برخی از بیماران دچار مشکلات گوارشی مانند کسانی که ریفلاکس دارند می‌تواند مفید باشد و از روزه گرفتن احساس رضایت کنند، اما این افراد باید مراقب باشند هنگام سحر و افطار یک جا حجم زیادی غذا نخورند و مواد غذایی را فاصله زمانی بخورند.

وی بیان داشت: این افراد هنگام افطار وعده غذایی سبک بخورند و از خوردن غذاهایی با مایعات زیاد اجتناب کنند و هنگام سحر نیز این افراد باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب کنند و یک تا دو ساعت پیش از اذان به تدریج غذا بخورند تا هنگام اذان حجم زیادی غذا وارد معده شان نشود.

 اسد زاده درباره افرادی که دچار بیماری‌های مزمن کبد و گوارش هستند، توضیح داد: در مورد افرادی که دچار بیماری‌هایی همچون نارسایی و هپاتیت هستند باید فرد به فرد تصمیم گرفته شود و نمی‌توان یک دستور کلی برای همه این افراد صادر کرد.

این فوق تخصص گوارش و کبد درباره بیمارانی که باید منظم دارو مصرف کنند و یا دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، گفت: ممکن است این افراد نتوانند گرسنگی طولانی مدت را تحمل کنند و روزه گرفتن برای آنها دردسر ساز شود، اما بیمارانی که یک نوبت دارو مصرف می‌کنند مانند کسانی که هپاتیت‌های ویروسی دارند اگر کبدشان به درجه نارسایی نرسیده باشد معمولا می‌توانند روزه بگیرند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره روزه داری بیماران کرونایی که بهبود یافته اند، توضیح داد: فردی که در فاز فعال بیماری کرونا قرار دارد نباید روزه بگیرد اما فردی که بیماری وی کاملا بهبود یافته اگر چند هفته از برطرف شدن علائم تنفسی و تب وی گذشته باشد می‌تواند روزه بگیرد.

از خوردن حجم زیادی غذا هنگام افطار و سحر بپرهیزید

اسد زاده درباره نکاتی که برای سلامت دستگاه گوارش هنگام روزه داری باید رعایت کرد، گفت: روزه داران هنگام سحر و افطار، به ویژه هنگام افطار نباید حجم زیادی غذا بخورند، زیرا این حجم غذا بلافاصله وارد معده شده و هورمون‌ها ترشح می‌شوند و باعث ضعف، سرگیجه، دردهای شکمی و بیرون روی در برخی از افراد می‌شود.

وی یا بیان اینکه در افطار غذاهای سبکی مانند سوپ مصرف شود،گفت: بعد از خوردن غذاهای سبک در افطار با فاصله زمانی یک یا دو ساعته، خوردن شام توصیه می‌شود؛ روزه داران باید از خوردن غذاهایی که حجم زیادی کربوهیدرات و قند دارد خودداری کنند.

این فوق تخصص  گوارش و کبد با اشاره به متداول بودن مصرف زولبیا و بامیه در ماه رمضان، گفت: این خوراکی‌ها برای مصرف در این ماه مناسب نیست؛ زیرا هم از نظر رعایت بهداشت در پخت این شیرینی جات تردید وجود دارد و هم اینکه باعث احساس گرسنگی کاذب بعد از چند ساعت می شود.

اسدزاده درباره عوارض ویروس کووید ۱۹ بر سیستم گوارشی مبتلایان، اظهار کرد: اسهال، تهوع و استفراغ شایع‌ترین علائم گوارشی ویروس کرونا بر روی مبتلایان است.

وی با بیان اینکه عوارضی همچون التهاب مجاری صفراوی و بالا رفتن آنزیم های کبدی از علائم کمتر شایع ویروس کروناست، گفت  البته نمی توان این عوارض را از علائم قطعی کرونا عنوان کرد اما در تعدادی از بیماران این عوارض مشاهده شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: به همین خاطر در دوران شیوع کرونا برای بسیاری از بیمارانی که با علائم گوارشی به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کنند اما برای عوارض آنان علت مشخصی یافت نمی‌شود، باید احتمال ابتلا به کرونا نیز در نظر گرفته شود.

این متخصص با بیان اینکه بین شدت بیماری کرونا با بروز عوارض گوارشی در مبتلایان رابطه ای مشاهده نشده است، توضیح داد: مهمترین نکته درباره بیماری کرونا این است که نباید تصور کنیم این بیماری فقط یک بیماری تنفسی است و فقط علائم تنفسی افراد را بررسی کنیم.

وی  افزود: یعنی اگر بیماری علائم تنفسی نداشته باشد اما دچار اسهال، تهوع و استفراغ بدون دلیل باشد، باید احتمال ابتلا به کرونا را در وی بررسی کرد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: بیماری بیماران کبد روزه تخصص گوارش و کبد روزه بگیرند سحر و افطار روزه گرفتن فوق تخصص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۵۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در پیام گرامیداشت روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی از اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات برای حمایت بیشتر از این بیماران سخن گفت.

متن پیام رئیس سازمان غذا و دارو

۱۸ اردیبهشت، روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی است بیماران تالاسمی هم جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند در گذشته دغدغه نظام سلامت افزایش طول عمر این عزیزان بیمار خاص بود اما امروز به فکر افزایش کیفیت زندگی و ارائه زندگی مطلوب با افزایش سطح بهداشت مانند همه هموطنان است.

تصویر امروزی بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس حتی برای بدبین‌ترین افراد نیز تردیدی از توانمندی عزیزان مبتلا به این بیماری‌ها باقی نگذاشته است.

جامعه امروز ایران به خوبی بر این موضوع آگاه است که با درمان مطلوب می‌توان از بیمار خاص، فردی پویا، قابل اعتماد و با انگیزه‌ای ساخت که صرفاً صفت بیمار خاص را در کوی و برزن زندگی به دنبال خود می‌کشد و بیماری از زندگی اش رخت بربسته است.

تعداد بیماران تالاسمی ماژور، سیکل سل و اینترمدیا شناسایی شده در کشور ما که شیوعش هم در آن یکسان نیست به حدود ۲۳ هزار نفر می‌رسد که در نوار ساحلی و در استان‌های حاشیه خلیج فارس و دریای خزر میزان ابتلاء به این بیماری معمولاً بیشتر است.

سازمان غذا و دارو همواره در تلاش است تا داروی بیماران تالاسمی را به نحوه مطلوب‌تری تأمین کند به طوری که در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تأمین شد.

ما در تأمین داروهای تالاسمی تلاش می‌کنیم نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد.

همچنین امیدواریم در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوانیم حمایت‌های بیشتری از بیماران خاص داشته باشیم.

کد خبر 6098032 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ارتقای اعتبار صندوق بیماران خاص به ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳
  • اختصاص ۹ همت اعتبار برای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • اعتبار ۹ همتی برای حمایت ویژه از بیماران خاص و صعب‌العلاج در ۱۴۰۳
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد