Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اندیشکده روسی نوشته است شیوع ویروس کرونا موجب افول نظم لیبرال و شروع جنگ نوینی در حوزه فناوری‌های جدید، به‌همراه تشدید اختلافات ژئوپولیتیک خواهد شد. ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۲ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اندیشکده روسی به‌نام باشگاه مباحثه والدای، مقاله‌ای را درباره "جهانی‌سازی و نظم جهانی آینده" منتشر کرده است که در آن افول نظم لیبرال و هژمونی ایالات متحده آمریکا را نتیجه اجتناب‌ناپذیر در دوران پساکرونا می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله به‌قلم سمیر ساران، رئیس بنیاد تحقیقاتی آبزرور، نوشته شده است: سه دهه پیش فرانسیس فوکویاما در نظریه خود تأکید کرد که فروپاشی اجتناب‌ناپذیر اتحاد جماهیر شوروی و آغاز جهانی‌سازی لیبرالیسم، پایان مبارزات تاریخی درباره ایدئولوژی و الگوهای سیاسی خواهد بود. اما فوکویاما پس از مدتی اقرار کرد که نظریه او خوشبینانه بوده است.

اتحادیه اروپا در دوره پساکرونا ارتباطات خود در جهان را از دست می‌دهد

ساران تحولاتی مانند احیای هویت‌های سنتی، ظهور رهبران ناسیونالیست، افزایش سیاست‌های قبیله‌گرایانه، تغییر در توازن جهانی قدرت و تحولات مخرب مربوط به فناوری و صنعت را بیانگر دنیای جدیدی می‌داند که پیش از کرونا متولد شده است اما شیوع این ویروس زمان‌بندی برای تصمیم‌گیری‌های مهم درباره آینده دولت‌ها، تجارت و جوامع را فشرده‌تر کرد. شاید از برجسته‌ترین این تغییرات کاهش پکس آمریکانا (صلح نسبی در نیمکره غربی در نتیجه برتری قدرت ایالات متحده آمریکا) باشد، در واقع عدم رهبری ایالات متحده آمریکا، اولین موردی است که شیوع کووید‌ــ‌19 آن را تأیید می‌کند. این افول بیانگر آسیب‌پذیری اجتماعی و اختلاف در سیستم مدیریتی غرب است.

نویسنده معتقد است که اتحادیه اروپا به‌عنوان هسته تضعیف‌شده نظم بین‌الملل لیبرال به‌احتمال زیاد در دوره پساکرونا ارتباطات خود در جهان را به‌طور کامل از دست بدهد، حتی اگر به توزیع عادلانه منابع در شرایط کرونا بین اعضای اتحادیه اقدام می‌کرد.

به‌نظر رئیس بنیاد آبزرور، هنوز آمادگی کشورهای نوظهور برای به‌عهده گرفتن مسئولیت آینده نظم جهانی مشخص نیست. بیشتر کارشناسان تصور می‌کنند که چین مدعی اصلی رهبری جهان است، اما این کشور به‌دلیل مسائل مربوط به ویروس کرونا، با وجود کمک‌های بسیار به سازمان جهانی بهداشت و انتقال محصولات بهداشتی و مراقبتی به مناطق مختلف جهان جامعه جهانی را عصبانی کرده است و افزون بر آن دولت پکن با موضوعاتی نظیر اعتراضات هنگ‌کنگ، مسئله تایوان و اختلافات در دریای جنوبی چین نیز مواجه است.

جهان چندقطبی بدون رهبر و تجدید جنگ‌های ژئوپولیتیک

در این مقاله نوشته شده است که بیشتر کشورهای جهان تلاش می‌کنند خود را با توازن در حال تغییر قدرت بین چین و نیمکره غربی سازگار کنند. برخی از دموکراسی‌های شرق آسیا نیز ممکن است به مسائل مربوط به ویروس کرونا پاسخ داده باشند اما آنها همچنان به بازی مقابل یکدیگر و ایجاد فضای لازم برای مانور ادامه می‌دهند. روسیه نیز جزو اولین کشورهایی بود که پس از شیوع ویروس کرونا در چین، محدودیت‌های رفت‌وآمد در قبال این کشور را اعمال کرد، اما در زمان حاضر خود در معرض این ویروس قرار گرفته است، با این حال مسکو آنچه را نظم جهانی غیردموکراتیک تحت سلطه هژمونیک ایالات متحده آمریکا می‌خواند همچنان تضعیف می‌کند.

در این گزارش آمده است که شیوع ویروس کرونا به بازگشت نقش دولت قوی و تقویت رهبری ملی‌گرایانه سرعت می‌بخشد و برخی کشورها نیز ممکن است از آن برای تضعیف نهادهای ‌بین‌المللی استفاده کنند. از سوی دیگر بسیاری از کشورها در مناطق مختلف جهان تلاش می‌کنند وابستگی متقابل خود را کاهش دهند و این امر در مناطقی مانند خلیج فارس که اعتماد سیاسی محدودتر است، بیشتر خواهد بود.

سمیر ساران در مقاله خود به تغییر دهکده جهانی به‌شکلی از "جهانی‌شدن بسته" بر اساس استقلال سیاسی و اقتصادی اشاره می‌کند که دیجیتالی شدن اقتصاد جهانی فقط این روند را تسریع می‌کند، در واقع کشورها برای مقابله با ویروس کرونا از ابزارهای نظارت دیجیتالی استفاده می‌کنند و تقریباً تمام تعاملات اجتماعی، اقتصادی و استراتژیک در حال انتقال به حوزه‌های مجازی و دیجیتالی هستند. در این شرایط دولت‌ها به‌دنبال رمزگذاری ارزش‌های سیاسی و استانداردهای فنی در ساختارهای خود هستند تا بتوانند جوامع را مدیریت کنند. البته این فرایند رقابتی را به وجود می‌آورد که در نهایت موجب یک "جنگ رمزگذاری" دائمی خواهد شد.

رنج جوامع از فقر و نابرابری

در این گزارش تأکید شده است که ویروس کرونا به‌احتمال زیاد جهانی چندقطبی بدون رهبر و با تجدید جنگ‌های ژئوپولیتیکی را به وجود خواهد آورد. در این جهان، غرب اقتدار اخلاقی خود را از دست می‌دهد و پکن نیز به‌دنبال اجرای ابتکار یک کمربند ــ یک جاده خود خواهد بود. کرملین نیز آن را فرصتی برای جاه‌طلبی‌های ژئوپولیتیک خود در اروپای شرقی، غرب آسیا و قطب شمال خواهد دید.

نویسنده در پایان این مقاله تأکید می‌کند: ویروس کرونا آتش بی‌ثباتی در جهان را روشن کرد، این در حالی است که بسیاری از جوامع از فقر، درگیری، بیکاری و نابرابری رنج می‌برند و قدرت‌های بزرگ منابع مالی خود را فقط برای مدیریت جوامع و منافع خودشان به‌کار می‌گیرند. در این شرایط باید دید که؛ آیا برخی مؤسسات چندجانبه مانند بریکس، گروه 7 و یا گروه 20 می‌توانند محلی برای هماهنگی اقدامات جهانی باشد یا هنوز می‌توان با اصلاح و احیای سازمان ملل متحد به ساختن آینده‌ای مشترک رسید؟

اندیشکده|برنامه‌های آب‌وهوایی غرب، کره زمین را به نابودی نزدیک‌تر کرده استاندیشکده|کرونا نشان داد «تروریسم سفید» از «تروریسم سیاه» مرگبارتر استاندیشکده| چگونه رویکرد خوداستثناءانگاری آمریکا بحران کرونا را در جهان تشدید کرد؟

انتهای پیام/+

R1436/P/S91,1414,8,87,89,90,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "چین" اخبار "روسیه" اتحادیه اروپا اخبار "آمریکا" ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار چین اخبار روسیه اتحادیه اروپا اخبار آمریکا ویروس کرونا اخبار چین اخبار روسیه اتحادیه اروپا اخبار آمریکا ویروس کرونا ایالات متحده آمریکا ویروس کرونا بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۵۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار

ایتنا - اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌ها (NHTSA) پس از بررسی صدها تصادف مربوط به استفاده نادرست از اتوپایلوت تسلا، از جمله 13 مورد که منجر به مرگ و بسیاری از که با صدمات جدی همراه بود، تحقیقات طولانی مدت را در مورد سیستم کمک راننده خودکار تسلا بسته است.
اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌ها (NHTSA) پس از بررسی صدها تصادف مربوط به استفاده نادرست از اتوپایلوت تسلا، از جمله 13 مورد که منجر به مرگ و بسیاری از که با صدمات جدی همراه بود، تحقیقات طولانی مدت را در مورد سیستم کمک راننده خودکار تسلا بسته است.

دفتر بررسی عیوب NHTSA در اسنادی که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد که مجموعه بررسی گسترده‌ای را تکمیل کرده است که شواهدی را نشان می‌دهد که سیستم درگیر شدن راننده ضعیف تسلا برای قابلیت های عملیاتی مجاز اتوپایلوت مناسب نیست.

آژانس نوشت: «این عدم تطابق منجر به شکاف ایمنی حیاتی بین انتظارات رانندگان از قابلیت‌های عملیاتی و قابلیت‌های واقعی سیستم شد که خود منجر به سوء استفاده و تصادفات قابل اجتناب شد.»

بسته شدن کاوشگر اولیه که در سال 2021 آغاز شد، پایان یکی از آشکارترین تلاش‌های دولت برای بررسی دقیق نرم‌افزار اتوپایلوت تسلا است. با این حال، تسلا هنوز تحت فشار چندین تحقیق دیگر است.

 

وزارت دادگستری همچنین در حال بررسی ادعاهای این شرکت در مورد این فناوری است و وزارت وسایل نقلیه موتوری کالیفرنیا، تسلا را به تبلیغ نادرست قابلیت‌های اتوپایلوت و نرم افزار پیشرفته‌تر Full Self-Driving بتا متهم کرده است. این شرکت همچنین با چندین پرونده قضایی در مورد اتوپایلوت مواجه است. 

این آژانس نوشت: « این تصادفات اغلب شدید هستند، زیرا نه سیستم و نه راننده واکنش مناسبی نشان نمی‌دهند، که منجر به نتایج تصادف دیفرانسیل با سرعت بالا و انرژی بالا می‌شود.»

تسلا به رانندگان می‌گوید هنگام استفاده از اتوپایلوت که از طریق سنسور گشتاور و در خودروهای جدیدتر، از طریق دوربین داخل کابین اندازه‌گیری می‌کند، باید به جاده توجه کنند و دست‌های خود را روی فرمان نگه دارند. اما NHTSA و سایر گروه‌های ایمنی گفته‌اند که این هشدارها و بررسی‌ها به اندازه کافی از تصادفات محافظت نمی کند. در ماه دسامبر، NHTSA  گفت که این اقدامات برای جلوگیری از سوء استفاده کافی نیست.

تسلا با صدور یک فراخوان از طریق به‌روزرسانی نرم‌افزاری موافقت کرد که از نظر تئوری، نظارت بر راننده را افزایش می‌دهد. اما به نظر نمی‌رسد که این به‌روزرسانی واقعاً اتوپایلوت را تغییر زیادی دهد.

 
NHTSA  نزدیک به سه سال روی تحقیق در مورد Autopilot کار کرد و در طول این فرآیند بارها با تسلا ملاقات یا تعامل داشت. بسیاری از بررسی‌های مستقیم تصادفات را انجام داد و برای ارائه اطلاعات در مورد آنها نیز به شرکت متکی بود. اما آژانس از داده‌های تسلا در یکی از اسناد پشتیبانی انتقاد کرد.

تناقض‌های موجود در داده‌های تسلا باعث ایجاد ابهام در مورد آمار واقعی تصادف خودروهایی می‌شود که با اتوپایلوت درگیر هستند. این آژانس اعلام کرد:« کمپانی تسلا از هر تصادفی که تحت تاثیر اتوپایلوت است، حتی در تصادفات شدید، به دلیل شکاف در گزارش‌گیری از راه دور، آگاه نیست. تسلا تا حد زیادی داده‌های تصادفات را تنها با استفاده از پایروتکنیک دریافت می‌کند، به این معنی که کیسه‌های هوا، پیش کشنده‌های کمربند ایمنی یا ویژگی کاهش ضربه عابر پیاده در کاپوت خودرو فعال می‌شوند.»

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد
  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار
  • مونولوگ|استعفای هالیوا، آغاز افول ساختار حاکمیتی اسرائیل است
  • سیلوا: دوران حضورم در چلسی به پایان رسیده است
  • واکاوی ریشه‌های اعتراضات ضداسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ستاره رژیم صهیونیستی در جهان رو به افول است